![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benim
nazlı yarim gelince gökte uçan kuş benim bir de benden gidince yüreciğim taş benim... gül yüzlüm bir gülünce açan gonca gül benim nazlı gülüm küsünce feryat figan dil benim... yar gönlüme akınca coşup akan sel benim olmazsa yar yakınca betim benzim kül benim... gönül yare varınca baharda ki yel benim gönül yarsız kalınca susuz kurak çöl benim... yar gülünü verince peteğinde bal benim bir de yar terk edince iflah olmaz kul benim... Abdullah Atay
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benzeşimler
fani alemde karşılanma; ilk alınan nefes gülüp oynar herkes... kulakta okunan ezan sesi küvette var bebek sesi... kundağa sarılma beşikte sallanma... ninninin o yanık havası ananın o sıcacık bağrı... ________________ baki aleme uğurlanma; son verilen nefes ağıt yakar herkes... minarede sala sesi teneşirde ki su sesi... kefenle giyinme tabutla uğurlanma... yasin-i şerif duası toprağın soğuk bağrı... işte geldik işte gittik. yapacak bir şey yok tanrı çağrısı.... Abdullah Atay
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz
açtım gözümü; kundağım beyaz. anamın göğsü sütü beyaz. defter,tebeşir yakam beyaz. oyunlar beyaz... gün beyaz gül beyaz umutlar, düşler beyaz. rüzgar bulut beyaz. ay beyaz yar beyaz. duvar duvak gerdan beyaz gerdanda inci beyaz. kış beyaz,kar beyaz saç, sakal, şakak beyaz. yumdum gözümü; kefen beyaz! .. karaymış ya toprak bu kez. lale, papatya üstüme düşen yağmur beyaz... cennet beyaz melekler beyaz! .. Abdullah Atay
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilemezsin
sen hiç 'kuş uçmaz kervan geçmez' dağ başında yaşamadın ki bilemezsin. oralarda güneşe değerdi dalları ağaçların rüzgarlar öperdi yapraklarını yağmurlar yağar ebemkuşağı yay çizerdi gökyüzüne bakardım... gecenin rengi gözümü alır düşüncelerimi boğardı karanlıklar kovalardım ateşböceklerini umudu ışığı yakalardım çam dallarında ıslıklar iniltiler fısıltılar korkardım... hüzünlerim duman duman çöküverirdi dağ başlarına alıp kaçardı bir yabanıl kurt soğuk mağaralarına korkuyu büyütürdü göz bebeklerim kaçardım... seni tanıdım daha sonra para derdin servet derdin aşk derdin nerde akşam orda sabah gününü gün ederdin ben ise ‘sevgi’ derdim sadece sadece sevgi yanaklarım ıslanırdı yağmur gülüşünle bu kentin loş ışıklarında ağlardım sen ise göz yaşlarıma inat hep gülerdin sevgiyi çiğneyip acılar yeşertirdin yüzümde seni düşündükçe avuçlarımı buz yalar ellerini arardım... yoktun ki sen her gün ama her gün her gece oturup köşeme sessiz sensiz ve de çaresiz umutları yakardım... Abdullah Atay
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmek Gerek
Yar dudağı mühürse Açmayı bilmek gerek İki gönül bir ise Uçmayı bilmek gerek... Sevgiler bir tohumsa Saçmayı bilmek gerek Gönle girecek yari Seçmeyi bilmek gerek... Ömürler bir nehirse Akmayı bilmek gerek Hasret gurbet kahırsa Çekmeyi bilmek gerek... Dostluklar bir fidansa Dikmeyi bilmek gerek Ana bacı bir cansa Bakmayı bilmek gerek... O yar gonca bir gülse Dermeyi bilmek gerek Menzil ince bir yolsa Varmayı bilmek gerek... Eşe dosta göz yaşı Dökmeyi bilmek gerek Kalpteki kara taşı Sökmeyi bilmek gerek... Sevdanın yollarında Koşmayı bilmek gerek O yarin kollarında Coşmayı bilmek gerek... Yarin kaşı kemansa Sürmeyi bilmek gerek İnce belli ceylansa Sarmayı bilmek gerek... Yar dudağı kor ise Yanmayı bilmek gerek Sevda sende har ise Sönmeyi bilmek gerek... Dünyada malın çoksa Bölmeyi bilmek gerek(zekat,paylaşım vb...) Yanında yarin yoksa Ölmeyi bilmek gerek... İ Abdullah Atay
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Candostum Ayhan Uçar’a
Yurdumun şirin ilidir Erzincan. Orada bir dost vardır; can gibi can. Şiir akan,türkü yakan sesinde Damarlarda seller gibi coşar kan. O’dur her kanayan yaraya derman. Namerde,kalleşe hiç vermez aman. Kuş gibi gönülden gönüle konar. Sevgi,kardeşlik yüreğinde harman. *******e ay olur,nur nur açar. Gül gibi mis,gün gibi ışık saçar. Sen bizlerlesin,hep kalbimizdesin. İnsanlığın dostusun AYHAN UÇAR! .. 9 Haziran 2004 -Mudurnu Abdullah Atay Abdullah Atay
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Casus
'Telgrafın tellerine kuşlar mı konar' Telgraf tellerine konan Karanlıklara kanat çırpan O kuşlar var ya O kuşlar Aklı kara fikri kara O kara/kuşlar Casuslarıymış meğerse Emperyalist bir devletin… Abdullah Atay
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çağrışımlar
her yağmurda sen düşersin aklıma. bir de yanağından süzülen hüznün yaşları. tek damlasında bile inan boğulurum.... denize her bakışımda seni görürüm dalgalarda. gözlerin yakamoz yakamoz içine daldığımda can bulurum... ne zaman altın başaklı gün vurgunu ekinler görsem leylak kokulu o ipek saçlarında savrulurum... her günün batışında beni senden ayıran denizin ufkunda kaybolan o gemiyi hatırlar kahrolurum... her ceylan inişinde suya kapılırım korkuya bir avcının namlusunda sen değil de ben vurulurum... kısacası ben seni bende bulurum... Abdullah Atay
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çoban
kavalın yanık sesi büyülüyor herkesi. dertli dertli çalarsın hülyalara dalarsın. koyunun var kuzun var kekik kokan yazın var. sevdalanmış gönlünde hasretlik var hüzün var. bu yaz da geçti kurak susuz kalanlara bak. kurt kuş börtü böcek aç inan ki onlar muhtaç. açlık kokar nefesi feryat figan hep sesi. yavru bir ceylan ağlar çaresizdir annesi... sütün var bakraç bakraç o canlar yesin sütlaç. karınlar doyduğu an ortalık bak sütliman. Abdullah Atay
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar ‘Gurbette Yarim Ağlar’
kuzusu var kurdu var tepesi var ardı var al çiçekli dağların bilinmeyen derdi var... avcısı var avı var kurdun kuşun evi var mor menekşe dağların yüreğimde yeri var... pınarı var çayı var türlü türlü huyu var geçit vermez dağların buz kaynaklı suyu var... çamı var meşesi var candan bir neşesi var mis kokulu dağların billur gibi sesi var... börtü böcek kuşu var toprağı var taşı var beyden zengin dağların çeşit çeşit aşı var... atı var yayası var taşı var kayası var hasret kokan dağların tükenmez sevdası var... derdi var çobanı var kurdu var ceylanı var yar kokulu dağların bitmez heyecanı var.... Abdullah Atay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|