![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dağlar
Yine ateşler düştü ana yüreklerine Kahpece tuzaklara perde germeyin dağlar Yine zor işler düştü mezar küreklerine Kalleşin kurşununa izin vermeyin dağlar Lanet olası terör kaç senedir bitmiyor Oluk oluk akan kan bu teröre yetmiyor Türkiye'min üstünde art niyetler bitmiyor Mehmetçiğin kanını yere sermeyin dağlar Temcit pilavı gibi emperyalist gölgesi Huzura ersin artık güney doğu bölgesi Amerikan oyunu işte bunun belgesi Maşa olup Mehmedi sakın vurmayın dağlar Bilerek mi sürüyor yıllardır bu kör savaş Oynanan oyunları görelim yavaş yavaş Ataların kemiği sızlamaz mı arkadaş Türkiyemin önünde yeter durmayın dağlar Silah tüccarlarının dolmaz tutar sayfası Bu savaşın bizlere yoktur hiç bir faydası Ay yıldızlı bayrağım tutmasın böyle yası Vatan hainlerine taviz vermeyin dağlar Amerikan tüccarı sence karlı mı bu iş Mecburen sürecek mi bu kanlı alışveriş Bak yine kan döküldü maskeni tak ve yetiş Daha sözüm kalmadı artık sormayın dağlar... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dallarımda Umut Çiçekleri
Sevgi doluyum Dallarımda umut çiçekleri Yıldırmıyor beni hayatın gerçekleri Pek şanslı birisi de değilim ama Bilmem ki neden etrafımda dolaşır Bu uğur böcekleri Kuşlar cıvıldaşıyor tomurcuklarımda Bahar geldi umutlarıma Temmuz güneşi gibi yakıcı azmim Çöküyor umutsuzluklarıma Kısır döngüleri ben çoktan yendim Her an yeniden filizleniyor çözümlerim Dağları tepeleri aşmadım Kendimi aştım Bu benmiyim diye sordum herkese Sensin dediler Şaştım... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişim
Hırpalanmış varoluşumuzla Varlığımız sürmekte Koşturup duruyoruz Bir geçmişte bir gelecekte Zaman hovardaca Harcanan bir hazine Kılıçlar tüfeklere Oklar füzelere Döndü sadece... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişir mi Bu Halin
Mazisi neydi ki bugünü güzel olsun ikbalin Hüsran ile geçecektir inan ki istikbalin Ne ararsan hep kendinde ara desem Küçük bir uğraşmayla değişir mi bu halin İpek gibi yumuşacık güzelim sözler varken Sevgi ile yaklaşacak manalı gözler varken Dostluğa uzanacak o narin eller varken Hiç kimsenin takdirine erişemez bu halin Gönül pınarlarından bir yudum su istesem Susuzluktan ölürüm yıllar yılı beklesem Ne ararsan hep kendinde ara desem Kimseyi memnun etmez senden başka bu halin... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devlet Baba
Nasıl olsa Allah rızkını verir demişler Karı koca tam sekiz çocuk üretmişler Bir ekmeği parçalara bölmüşler Devlet Baba nerdesin sahip çık bize On nüfusla evlerinde her yer dolmuş Köyleri artık karın doyurmaz olmuş Üstelik kadın yine hamile kalmış Devlet Baba nerdesin sahip çık bize Derken günün birinde İstanbullu oldular İki gözlü bir odaya tıka basa doldular İstanbulda altın değil kahır buldular Devlet Baba nerdesin sahip çık bize Devlet Baba nerdeysen cevap ver bana Kulak ver biraz yurttan sesler korosuna Neden sahip çıkmıyorsun vatandaşına Diyorsun ki 'Kim sahip çıkacak bana' Devlet Baba diyor ki 'Kafalar çağ atlasın' Devlet Baba diyor ki 'Vergi kaçırılmasın' Devlet Baba diyor ki 'Asalaklarım çok ama' Biraz da sizler sahip çıkın Devlet Babaya... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğruların Suçluysa
Bir sabah uyandığında Üstünde bir tuhaflık varsa Ve....bir ihtimal doğruların suçluysa Kendi kendini sorgula Daha sonra yargıla Sanık sensin Tanık da sensin Hakim de sen Savcı da sen Avukat ta sen Bir sanık sandalyesine otur Bir de tanık Yeter ki adaletli ol İstediğin gibi yol alabilirsin Düşüncelerinin Uçsuz bucaksız ufuklarında Yaptığın çözümler Gayretlerinin sonucudur Vicdanın pamuk gibi yumuşak Şeker gibi tatlıysa Sonuç doğrudur Ve de doğruların da doğrudur... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünkü Çocuk
Bir zamanlar ne şirin çocuk diyorlardı Beni çok ama çok seviyorlardı Bir dediğim iki edilmiyor El üstünde tutuyorlardı Sonraları ne yaramaz çocuk dediler Bazen nasihat bazen ceza verdiler Sevgilerini daha az belli ettiler Ama beni hep sevdiler Yirmi dokuz yaşımda evlendirdiler O meşhur ayvayı bana da yedirdiler Hastane kapılarında dokuz doğurdum İki çocuk ile iyi bir baba oldum Yıllar gelip geçerken beyazlaştı saçlarım Benim yaşım geçtikçe büyüdü çocuklarım Onlar da benim gibi gün geldi evlendiler Şeker gibi torunları kucağıma verdiler Şimdi ise torunlar bana dede diyorlar Kucağımdan inmeyip hep masal istiyorlar Yaşları büyüdükçe yaramazların Şekli şemali değişiyor yumurcakların Bir akşam eşimle maziyi andık O akşam kırk yıl geriye daldık Besledik kuşları saldık kafesten Artık iki ihtiyar başbaşa kaldık... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşene Tekme Vurulmaz ama...
Sen Karaya oturmuş Virane bir gemiydin Urganlarla çektim Tekrar yüzesin diye Yırtılmış yelkenlerini Tamir ettim Fırtınalara göğüs geresin diye Omuzum incindi Ellerim parçalandı Boncuk boncuk terlerim Kanıma karıştı Şikayet etmedim Tek amacım vardı Pupa yelken süzülmendi Bütün dileğim Ayağa kaldırdıkça Düştün yerlere Baharı getirdim Karakışa mahkum düşlerine Yalanın rengi rengarenk Doğrunun tek Ben neyleyim Faydan yoksa kendine Düşene tekme vurulmaz dedim Karagün dostluğu başkadır dedim Nankörlüğü kendime yediremedim Ayağa kalk Kendin için çabala Yoksa benim tekmem Çok ağır gelir sana... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünceler
Güneş nasıl doğuyorsa Yağmur nasıl yağıyorsa Zaman nasıl akıyorsa Öyle bir şey düşünmek Özgürlükler yaşanmazken Düşünceler hiç yaşar mı Kelimeler çırpınırken Cümleler hiç canlanır mı Sürgündeki düşünceler Düşündükçe üzülürler Yasaklanan yenilikler Hep bir kavga verirler Kimi zaman yasaklanırlar Kimi zaman alkışlanırlar Bazı şeyler düşündükçe Bir anlam kazanırlar... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ecelimiz Gelmeden
Yola koyulduk Yorgunluğumuz geçmeden Yorgun öldük çoğumuz Bir kaç adım gitmeden Patlayan bombalarla Kurşunlar atılırken Can verdik bu yollarda Ecelimiz gelmeden Namus şeref uğruna Bin parçaya bölündük Her parçada yeniden Birer birer dirildik Haysiyet ayakların Altında ezilirken Can verdik bu yollarda Ecelimiz gelmeden Kimi zaman umutsuz Kavgalarda tükendik Kimi zaman tükenirken Bıçak gibi bilendik Boğazlar sıkılırken Sesimizi yükselttik Can verdik bu yollarda Ecelimiz gelmeden Boğazlarda yalımız Villamız yoktur bizim Hırsımızı bağladık Gözümüz toktur bizim Bedenler parça parça Beyinler dağılırken Can verdik bu yollarda Ecelimiz gelmeden Dar gelse de bu dünya Kalmasa da yerimiz Dürüstlüğün yolunda Kırılmaz direncimiz İnsanca yaşamayı Biraz hayal ederken Can verdik bu yollarda Ecelimiz gelmeden... 1993 Mehmet Emin Ermekin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|