![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Belki
Tutarsın köşe başlarını Yağmur toplarsın,açar avuçlarını Islanır kirli saçlar, Hüzün,uzamış sakallarından sızar O an terk eder seni kalabalıklar Yalnız,tunçtan heykeller gibi Dikilip göbeğine şehrin Başlar ruhunu istilalar İnsanlar ve yağmur ve damlalar Düşerler,kalkarlar,kaçışırlar Kafasına poşet geçirmiş dilenciler Kaçışanlardan bir şeyler umarlar Gözlerin kararır,kararır bulutlar Islanır için,üşür umutlar Islak dudaklarında ses ıslanır Üşür en ateşli şarkılar Belkiler yağmur olur düşer dudaklarına Belkiler umut olur yatar uykularına Kim bilir belkiler zaman olur Terk etmiş aşklar Birikirler avuçlarında Terk etmez seni yalnızlıklar Kim bilir ele verir kirli saçlar Ele verir hüzün sızan sakallar Tutuşturulur avucuna umutlar Bakmadan gözlerine Kim bilir gelir,der belki Seni seviyorum serseri Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bella Dona
İlk kez duydum adını Gitar eşliğinde şarkılarda Adım,adım dolaştım Gezdim uzak diyarlarda Sevdalar aynıydı Diller ecnebi olsa da Kiminde Amour,kiminde Dear Ben adını koydum Güzel kadın Bella Dona Bella Dona Bir kez olsun bak bana Yeşermeliyim toprak gözlerinde Dokunmalıyım saçlarına Boyanmalı sevdam aşkın kızıllığına Bella Dona Bir kez olsun bak bana Sana şiirler okuyayım Her mısrası mono roza Türküler söyleyeyim Her tele vuruşunda mızrap Dönüşmelisin mihribana Mevsimim geçti soldu gonca güller Karanfiller derdim sana Gözlerinde ki alevi saklama Zemheri olup üşütme beni Sürmeler çek gözlerine Gece olup sarıl bana Yoruldum,yok dizlerimde derman Kapama kapılarını Sana geldim Bella Dona |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Geldim
Ben geldim Eteklerimde buz pürçekleri Sırtımda zemheri İnatçı kardelenler sizden aldım cesareti Yıktım buzdan lahit’imi Güneş vurdu çehreme Binlerce elmas döküldü tenime Elmaslardan daha değerli sevginle Ben geldim Sıyrıl rüyalarımdan Bir avuç suyum,ıslat yüzünü Yine giy mor sabahımı Ben çıkardım Hatıra denen hasretleri Bilsen ne kadar özledim seni Ben geldim Ruhumu eritip kadehe koysalar Dudaklarda parça,parça yudumlasalar Bitiremediler,bitiremezler seni Ay peşime düştü Yıldızlar kirpiklerini kırpmaktan vazgeçmedi Çıkardım,giydim günleri Değişmedi hiç içimdeki Ben çalmadan aç kapını Hadi! Ver güneşi bile eriten gülümsemeni Ben geldim Acı, Hüzün, Kin, Terk ettim Terk etmeyen kederi Terk ettim ayrılık denen mevsimini Kucağımda kısık sevda gülüşleri Utangaç kır çiçekleri Ben geldim Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bencileyin
Baktığım diyarlar topuklarımdan uzak Adımlarımı saymaktan korkmuyorum Divitime damlattığım ter derya olacak Atıp üzerimden her şeyi, soyunuyorum Affedin beni varım ayışığı, dilberdudak Sizden değil geçmişimden vazgeçiyorum Bilmem kimler ardımda sövüp duracak Kulağıma mutluluk bulutları tıkıyorum Boğuyor beni, kuru soğuk/kurak sıcak Alışığım ağlamaya yağmuru seviyorum Kimselerin bilemediği düşleri kurarak Kaygılı/Yorumsuz hayatımı seçiyorum Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Gibi
Çam iğneleri dökülmüş balkonunda Kurulmuş bağdaşın Gözlerinde gecenin izleri Ne derin çekersin kız Sigara dumanını da ta içeri Sert bakışlarında, hırçınlıklarında Dünyaya baş kaldıran hoyratlığın Çapraz bağladığın kollarında Ne inlersin kız Sessiz çığlıklarla benim gibi Daha dün değimliydi Hatırlamıyorum yoksa geçen sene mi At kuyruğu bağlamıştı anan saçlarını Kolunda bir dolu kitap Okul yolunda adımlayıp şehri Geceye sığınırdın yıldız gibi Ağlamaz bu taş kalp diyenlere inat Ne gizlersin kız Ağladın değil mi Titrek ellerinde dökülen şiir mi Yoksa kimsenin bilmediği sevgiliye Mahrem dil dökmeler mi Kimi sevdinse Dün vardı da bugün gitmedi mi Neden erindin kız Güneşte vurmuş buz saçakları gibi Tut dersin, uzat ellerini Bilmem senin delice sevmelerini Gel desem gelir misin Arkamdan gelen gölgem gibi Yada git desem Gider misin Onun gibi Ne düşünürsün kız Benim gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Berduş/Gece
İşte bir kez daha dalıyorum Şehrin bilinmeyen köhnelerine Gündüz daralan kaldırımlar Nasıl da büyüyor gece Uzatmış nasırlı ayaklarını Şarap çekmiş pis sakallı adam Tanımış gibi bakıyor gözlerime Dönüyorum ardımı Ellerim cebimde Aynı kulübedeyim Bilmem niye Jetonları tüketmişim Hem sesi kulağımda inliyor _Arama beni bir daha, diye Sağı, solu tekmeliyorum Taşı, şişeyi ne gelirse önüme Kaldırımlar büyüdükçe Ben küçülüyorum İçimde aynı ses _Bitti işte Bitti de, bu sıkıntı ne diye Işıklar yanıp sönüyor Sanki şehir yıkılıyor tepeme Kulaklarım uğulduyor Ses bekliyorum, biri dese _Abi gel içeri Sineceğim, sıvışıp tenhadan Yıkılacağım bir köşeye Herkes beni tanıyor da Bendeki bu yabanlık niye Şarkılar söyleniyor, bol neşe Yaklaşıyor kadın Üzerinde en ucuz parfüm Berbat, ağır koku Öpücük resimli penye _Şair bize birkaç mısra söyle Kaldırıp başımı bakıyorum Bırak beni yalnız diyemem de Dilime düşüyor Kimine göre şiir Uyduruk kimine göre _Dindiremez içimdeki hüznü, Hiçbir neşe _Sen bana bakıp aldırma, Şarkını söyle _Olur da ansızın düşerse, Başım öne _Kaldır yüzümü bak gözlerime, Gülümse Gücüme gidiyor Başkalarındaki gülüş, işve Sanki bana gülüyorlar Bendeki şizofrenlik işte Hesap istiyorum papyon yakalıdan Sıyrılıp karşısındaki adamın bakışlarından Göz kırpıp öpücük yolluyor fahişe Arkama bakmadan terk ediyorum İçimde anlamadığım endişe Hava aydınlanıyor Baston süren aksakallı Kaçırmış namazı telaş içinde Selam veriyor sinirlice Kapıyorum sıkıca ağzımı Sallanıyor başım Korkum baston yememek Nefesim ona değince Anlıyor halimden mırıldanıyor _Zıkkım iç berduş Zıkkımsa aşk İçtim zaten yeterince Ayaklarıma takılmadan bedenler Gitmeliyim bir an önce Yine bir kez daha Çıkıyorum hayatından Ben, şehir ve hüzün Yine buluşacağız Gece bize gelince |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyhude
Tutunsam kirpiklerine Bakışların kırılır mı? Dokunsam gülüşlerine Dudakların utangaçlıkla burulur mu? Uykuyu döşüme yığdım Sancı kıvrandırır, beyhude Acı bana değmez fikrimde sen Yüzün kırışsa Kaçışır düşler önümden İncesin ve korumasız Kokuyorum gözlerinden aşkı çalacaklar Bilmezler ki benim hırsız Bilseler asacaklar İkiye bölünür gece Çoğu zifir, azı karanlık İkiye bölünür hece Lam elif, ye Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bil(mey) eceksin
‘Kadınlar hep dener; ve nedense erkekler hep kaybeder.’ hiç yıldızlarla dans ettin mi ya tutup ayın saçlarından bembeyaz dudaklarından öptün mü kırık düşler toplayıp avucunda gecede siyahla oynaştın mı o zaman ne bilirsin sana ihanetimi tenime bulaşan mavinin; bir gecede mürekkebimde siyahın; tek bir hecede tükendiğini ben gördüm o zaman ne bilirsin senli düşlerime ihanetimi bahardan güzel gözlerin olduğunu dinledin mi benden boş bir kağıda aşkı yazdım okudun mu sessizce/derinden ne bileceksin boğulduğum rüyaları gece çalınca yatağımdan seni yalnızlık alınca koynuna beni ve ayın dudaklarında soluksuzluğumu sen bilmezsin bana uzaklığını bilmeyeceksin bendeki sonsuzluğunu Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bile/bile
korkuyorum/korkmuyor musun gecenin karanlığında biri çıksa ansızın alacak sana verdiğim kelimeleri yada kesecek ışığı yakıp tüm tılsımı diye söz geçmiyor kalbime acayip bir endişe güm/güm /güm ne var Allah aşkına seni her vuruşunda ben öldüm mü seviyorum diye, diye ne bu telaş katma velveleye oysa bir kat daha seviyorum karda yuvarlanan topaklar gibi her an çığ oluyor içim sen oluyorsun zaman ilerledikçe ve gece tüm, tüm siyahıyla üzerime yürüdükçe ben biraz daha üşüyorum artık sensizlik zemheriyse saçlarıma düşen kırçlar bahara uyanacak bir mevsimin bana sabret demeleri mi kalbim yerinden fırlayacak heyecanlandım bak işte güm/güm/güm seni her fısıldadığımda aha da azalıyor ömrüm sana aşığım ya titrek ellerim var sesimde çatallaşma uzun süre bekledim seni seviyorum demek için belki bir kaç mevsimdi uzaklığın belki de iki adım ötemde unutmadığım sesin var rüzgarın sesinde ağaçlar çiçek açacak saçına ellediğimde ve incecik parmakların gibi yeni ışkınlar salacak kiraz ağaçları üşüyorum güneşimi verin dediğinde kalbim ellerinde kulağına götür dilim katılaştı suskunlukta ama duyarsın kulağındaki sesimi seni çok seviyorum parmak uçlarıma iniyor özleminin acısı dokunamıyorum hiçbir şeye yazmak istiyorum tutamıyorum kalemi seslensem avazım çıkacak uyanacak dünya üzerime yürüyecek bağırttırma beni duy işte seni seviyorum inanmadım ben kimseye aşkı yalan saydılar duymadım kimseden kulağımda şarkılar uyumadın biliyorum kulağın kapıda bak pencerenden anahtarı olmayan bir kapının önündeyim sen aç ben içeri gireyim sen okşa ben üşümeyeyim sen gül bende güleyim hem bak dudaklarımı okumaktan vazgeç sessizliğini sevmiyorum sevmiyorum uzaklığı sevmiyorum işte oysa uzakta bile çok seviyorum seni eriyorum bile/bile biliyorum/biliyor musun Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilseydim
ne anlatayım ki; bir yanımı gece sarmış bir yanımda çetrefilli hayat duvarlara seni yazdığımdan beri aşk benden kaçıyor,ben polisten ne bilirdim bilseydim kırmızının o iki kelimede tükeneceğini hiç söylemezdim seni sevdiğimi ve bilseydim kırılan şarap şişesinin elimi keseceğini hiç içmezdim gözlerinden sevgiyi yokuşlar düz,düzler uçurum bana bulutlardan topladığım pamuk şekerleri hayallerle şişirdiğim tavşan kulaklı balonlar bir de sevdim deyip şişlendiğim bar güzeli topuklarımda çelikten ökçeler bileklerimde deriden bileklikler saçlarımda briyantin ışıltıları değişmeyen tek şey parmaklarımdaki kırmızı boya lekeleri bilseydim kırmızının o iki kelimede tükeneceğini hiç söyler miydim seni sevdiğimi ah güzel sevdiğim ben seni sevdiğimden beri zaman yedi bitirdi beni şimdi iki kızım var bir de karım ağır aksak tökezleyen dostluklarım yalandan paralarım,yılandan sarılacaklarım bilseydim öpmek gözlerinden ayırtacak bizi dudaklarıma mıh çakar asla öpmezdim seni Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|