![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevginin Adı Yok...
Biliyor musun Anne Şimdi Ne Haldeyim? Mekan Sessiz, Zaman Sessiz, Ben Sessiz Bir Yaprak Bile Kımıldamıyor Yüreğimde... Yer Yerinden Oynamış Gibi Tepe Taklak Dünya Sanki, Şeklini Şemalini Yitirmiş Her Madde... Kaç Zamandır Arkamdan Kapılar Sürgülü Perdeler Örtülü, Yaşamak Marifet İstiyor Ölüm Kol Geziyor Üzerimde... Kurtulmak İstiyorum Bu kıskaçtan Varmak Sonra, Düşlerimde Birikmiş Özlemlere, Ağız Tadıyla Yaşamak İstiyorum. Yeter Artık Anne, Yeter Yüzbin Kere Yeter Dışarıda Hayat, Dışarıda Hareket Var Biliyorum... Geceden Bu Yana Yağan Karlar Büyülüyor Gözlerimi Kendimi Kaybediyorum Beyazda Tutsaklığımı Unutuyorum Bir An... Pencereme Çarpan Karın Bir Lapa Sesi Yankılanıyor Kulaklarımda Bana Fısıldıyor Sanki, Beni Çağırıyor Yanına, `Gel` Diyor, `Çık Dışarı Gel` Hırçınlaşıyorum Dolu Dizgin Gitmek İstiyor Canım, Koşup Yanlarına Varmak İstiyor Yolak Yok... Ellerim Sarılıyor Buğulu Pencereye, Bir Kağıt Parçası Gibi Yırtmak, Parçalamak İstiyor Camları İmkanı Yok Çaresizlik Balyoz Oluyor, İniyor Üzerime... Oysa Çıkıp Dışarı Bütün Yağan Karları Avuçlayıp Tutmak İstiyorum. Gözlerime Yağsın Kipriklerime Yağsın Kara Bahtıma Yağsın Anne, Yerler Soğuk, Karlar Üşümesin... Sokaklarda Kartopu Oynayan Çocuklar da Ne Olur Kızmasınlar Bana, Onları da El Üstünde Tutacağım, Söz. Zemin Kaygan, Çocuklar Düşmesin... Gör Şimdi Neredesin, Ne Yapar, Ne Edersin Haberim Yok, Ben İse Malumun Dört Duvarın Arasındayım Sevginin Adı yok, Kaderimle Başbaşayım... Yapıştı Boğazıma Kahrolası Yalnızlık Ha Bire Sıkıyor Anne, Sıkıyor Beni Boğmak İstiyor Çaresi Yok, Ne Yapsam Kar Etmiyor... Kaç Gece Uykumu Böldü İğreti Kabuslar Tüm Korkaklığımla Bağırdım da, Kimseler Duymadı, Duyanlar da Oralı Olmadı... Oysa Sen Duysan Sesimi Yalın Ayak Koşup Gelirsin, Biliyorum Benim İçin Düşünmeden Ölürsün. Ancak Neylersin ki; Sesim Gitmez Ta Oralara, Buralar İllet Buralar Şirret Buralar Çok, Çok Uzak Senden Buralar Apayrı Bir Yermiş İşte... Düşünüyorum da, O Çok Sevdiğin Oğlunu, Şimdi Görsen Tanır mısın? Ayırt Edebilir misin Diğer Çocukların Arasında? Bulup Boynuna Sarılır mısın? O Özünle Büyüttüğün Çiçeğin Şimdi Soldu, Kurudu Anne O Avucunla Tutup Okşadığın Çehrem Şimdi Darmadağın, Başım Oyuk, Kerme Kerme Kan Saçlarım Düğüm Düğüm, Gözlerimin Altında Derin Mor Halkalar, Dişlerimin Hepsi Bir Dağda Traşım Uzadı Epeydir, Rengi de Çekildi Yüzümün Bitkinim Anne, Yorgunum Kırk Yılın Yükü Var Sanki Sırtımda... Hepsinden Kötüsü, Hepsinden Beteri Ağzımı Açacak Gücüm Yok Konuşamıyorum... Ne Kötü Şeymiş Konuşamamak, Mesela Anne Diyememek, Ekmek Diyememek Sessizlik Ne Kötüymüş... Hatırlasana, Daha Emeklerken Sökmüştüm Konuşmayı Hatta Dilimin İlk Döndüğü de Sendin. Görüyorsun ya; Şimdi Onu da Beceremiyorum İsmin Uzaklara Çağıramıyorum, Her Seslenişte Sana Ulaşamıyorum... Bağışla Beni Güzel Annem, Senden Birşey Kapamadım Sana Yakışanı Yapamadım, Erken Teslim Oldum Tez Kabullendim Herşeyi Sana Mahcubum... (1993-İnciraltı) Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgiye Hasret...
İki Kiprik Arası Kadar Yakınım Sana, Uzanıp Tut Ellerimi Ne Olur Keşmi Keş Yalnızlığın Ortasında... Eğil de Kulak Ver Yüreğimin Sesine, Gevşesin Yüz Hatlarımdaki Gerginlik Gökyüzü Maviliğinde Kaybolsun Bakışlarım Arzularım Karışsın Nefesine, Özlem Dolu Her Temasında... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevildiğini Bil
Bir Anlatabilsem Sana Ahh! Bir Söyleyebilsem... Dökebilsem İçimi Dökebildiğim Kadar Sürçmese Dilim, Dolaşmasa Kelimeler Birbirine Tüm Cesaretimi Üzerimde Toplayabilsem; Kurtulurum Belki Bu Sıkıntıdan Düştüğüm Bunalımdan... Yok...Yok İşte Yapamam Bekleme Bunu Benden Özüm Elvermez, Sözüm Elvermez Utanırım Birkere, İki Büklüm Olurum Karşında Hep Aynı Kelimeleri Çiğner Dururum Ağzımda. Nasıl Desemlere Cevaplar Ararım, Titrer Dudaklarım, Sesim de Boğulur İçimde Ne Dedim, Ne Anlattım Anlayamazsın... Renkten Renge Girer Yüzüm Kızarır Bozarırım, Terler Süzülür Yanaklarımdan Sallanır Bedenim Bakarsın Düşerim... Şaşırırsın, O Garip Halime Sıfatlar Yakıştırırsın. Haklısın, Sen de Çok Haklısın. Ama Ne Yapayım Gülüm Böyleyim İşte, Ben de Bir Acayibim. Hissettiklerimi Hissettiremem Kendi Dünyamda Yaşatırım Onları Seninle, Sensiz... Gün Gelir, Kendimle Dertleşir, Gün Gelir Otururum Masabaşına Satır Satır Yazarım Duygularımı Birazcık Olsun Rahatlarım... Şu Kalem, Şu Kağıt Gülüm Çok Şeyler Biliyorlar Benden Çok Sırlar Gömdüm Böyle Boş Kağıtlara... Gün Gelir Seni de Kaybederim Yıkılırım, Yüreğim Kanar Yine de Belli Etmem Kimseye Dalar Giderim Hayaline... Eller Gibi de Olamam Gülüm Birgün Gitsen Bile, Çıkarıp Atamam Sevgini Diyorumya; Dilimizde Değil Bizim Sevgimiz Yüreğimizde, Ölüm Bile Ayıramaz... Belki Gülersin Şu Söylediklerime Ciddiye Almazsın, Bu Kadar Sevildiğine İnanmazsın. Ama Tutkunum Birkere Fena Kapılmışım, Ne Kadar Söyleyemiyorsam da Hareketlerimden Çıkar, Gözlerimden Oku, Bakışlarımdan Kap Birşeyler Anla Artık Halimden, Sen Sevmesen Bile Sevildiğini Bil Yeter... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevilecek Ne`m Kaldı
Seviyorum Diyorsun Gülüm, Sevilecek Ne`m Kaldı... Baharlar mı Var, Cam Gözlerde Yeşile Çalan, Çiçeklerin Özlerinde Polen Tadı mı... Sessiz Çığlıklarında Çocukların, Yosun Yumuşaklığı Yaprakların Sarıya Çalan Benzi, Kurumuş Dudaklarda Nehir Yatağı Ve Kırmızı Kurdeleli Gerdek *******inde Hüzün İhanetin İzi... Sevilecek Ne`m Kaldı... Nikotin Uyuşukluğunda Cımbız İle Aranan Sabır, Birbaşına Kalmışlığın Derin Çizgileri Alınlarda Herbiri Kahır, Herbiri Uçurum, Herbiri Bir Asır... Saplanmış Bir Ok Gibi Yalnızlığın Böğrüne Çile Çile Gergeflere İşlediğimiz Gençliğimiz... Avcı İştahıyla Oturulmuş Sofralara, Örselenmiş Yıldızlar, Acıya Boğulmuş Deniz... Delikanlı Haykırışlarımız Asılmış Soğuk Duvarlara, Kaldırım Taşlarında Buz Tutmuş Yavuklu Düşlerimiz, Zibilde Biten Ota Nisbet Yolunmuş Yanaklarımızda Güvermiş Gülüşlerimiz... Sevilecek Gülüm Ne`m Kaldı... Saçkıran Olmuş Gümrah Ormanların Duldasında, Cehennem Yüzünü Göstermiş Güneş, Gavur Gibi Yakmış Terleyen Döşlerimizi. Cırcır Böceği Liriğinde Kavak Yelleri Namusun Namlusu Sağduyu, Dağların Azığında Asi Bir Türkü, Çatılan Çatal Yürek Acımtırak Bir Öykü... Ne`m Kaldı Gülüm Sevilecek, Ne`m Kaldı... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sudan Ucuz...
Bir Kutlu Sefere Gitti Yiğitler Sevgiler Uğruna, Sevgileri Geride Bırakarak... Yaşlar Döküldü Arkalarından Ağıtlar Yakıldı, Onlar Sevildiklerinden Habersiz Titrettiler Zamanı... Ne Ağustos Sıcağından Korktular, Ne Zemheri Soğuğundan, Ne de Çil Yavrusu Sudan Ucuz İnsanlardan... Gün Oldu, Kınından Çıktı Öfkeleri O Dağ Benim, Bu Dağ Senin Kıyasıya Çarpıştılar, Gün Oldu, İbişek Atıp Aralarında Ölümü Paylaştılar... Bir Kutlu Sefere Gitti Yiğitler Sevgiler Uğruna, Sevgileri Geride Bırakarak... Yaşlar Döküldü Arkalarından Ağıtlar Yakıldı, Onlar Sevildiklerinden Habersiz Titrettiler Zamanı... Duvarlar Örüldü Önlerine Cellatlar Sürüldü, Sinmediler, Sindiremediler Bükülmedi Bilekleri, Hesaplar Görüldü Günlerine Defterler Bürüldü, Sönmediler, Söndüremediler Dağ Gibiydi Yürekleri... Yarınları Pahasına Yarınları Savundular, Göz Koymayıp Dahasına Olanıyla Avundular... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıllar Sonra Bu Şehirde...
Sokaklarda Birikmiş Su Göletlerine Basar Gibi Düşüyorum Yalnızlığına Bu Şehirin, Kimsesizliğim Dizlerime Kadar Vuruyor... Zahireci Dükkanlarındaki Zencefil Kokuları Geliyor Burnuma Taze Açılmış Mimozalar, İftar Sonrası İlk Çay Ve Sigara Bağımlılığında Çekiyorum Ciğerlerime Gecenin Nikotin Karanlığını, Ağrı Kesici Almak Bahanesiyle Nöbetçi Eczanelerin Önünden Geçiyorum, Kokareççiler Bağırsak Otu Gibi Ayaklarıma Dolanıyor Köşe Başlarında, Sokak İtleri Attığım Adımları Sayıyor Bir Topak Ete, Yağlı Bir Kemiğe Benzetiyorum Kendimi... Bir Çocuk Ağlaması Duyuyorum Pencerenin Birinde Ardından Uykusuz Anaç Bir Ses, Mama Oluyor, Emzik Oluyor, Ninni Oluyor... Yürüyorum Belirli Belirsiz Kaldırımlarını Bu Şehirin Üniformasız, Silahsız Ve Düdüksüz Gece Bekçisiyim. Ateş Böcekleri Karanlık Gölgemden Ürküyor, Havada Uçuşuyor Naylon Poşetler Rüzgar, Bacalarda Sönmüş Sobaları Üflüyor... Elektrik Telleri Gerilmiş Soğuktan Buz Tutmuş Bulvar Heykelleri Parkın Çimenlerine Uzanmış Bir Adam Öksürüyor... Sizin Eski Muhitten Geçiyorum Defalarca Artık Orada Oturmadığını Bildiğim Halde, Eskisi Gibi Utanıyorum Yine Çevirip Başımı Bakamıyorum Eskisi Gibi Görmeyesin Diye Yere Gömülüyorum, Parkamın Yakasını Kaldırıyorum Eskisi Gibi, Eskisi Gibi Adımlarımı Parmaslayarak Atıyorum... İşlek Yollarda Loş Işıklı Mekanlar Görüyorum Duman Altı Masalarda Boyalı Cilalı Kadınlar... Şişme Bot Gibi Silikonlu Dudakları, Saçları Simli Kartpostal, Kırmızı Damgalı Vesikalık Parmakları... Yararak Davetkar Bakışların Ağır Tahrik Dalgalarını Ağız Dolusu Esefler Serperek Gidiyorum... Deniz, Alabildiğine Sessiz Bu Gece Yer Yarılmış Sular Çekilmiş Gibi... Gündüzleri Kıyısında Boş Yer Bulamadığım Banklarda Şimdi Saatlerce Sere Serpe Oturuyorum Biraz Yorgun Biraz Kırgın... Ne Çabuk Geçmiş Zaman Diyorum Kendi Kendime Gençliğimiz Ne Tez Tükenmiş. Halbuki Bu Şehirin Çelik Çomahı, Dönen Topaçı, Yuvalanan Misketleriydik... Uçurtmalarımızın Dolaşacağı Teller Yoktu Düşüp de Öleceğimiz Foseptik Çukurları da, Su Satılmazdı Ekmek Atılmazdı Çöplere, Gece Alemleri Yoktu, Düğünlerimiz Vardı Delikanlı Halaylarımız Vardı, Davulumuz, Zurnamız... Sonra Sazımız, Türkülerimiz Vardı Telli Duvağımız, Kınamız... Ay Bizi Tanır, Yıldızlar Tanırdı Yakamozlar Göz Kırpardı Mehtaba, Yavuklularımız Utanırdı... Halbuki Ne Kadar Değişmiş Çehreler Yedi Kat Yabancısıyım Şimdi Bu Şehirin, Meskenler Müsvette Ormanlar Boş Arsa Kimlikler Zayii Namus Kara Borsa... Bizim Sokağın Adı Eskiden Akşemsettindi, Sizinki Sultan Kadın... Belki Gönderdiğim Mektuplar Ondan Eline Geçmedi, Zarfın Zulasında Saldığım Militan Yüreğimi Alamadın, Belki Ondan Baskın Yiyip, Tutuklanır Gibi Karga Tulumba Seni Sevdiğimi Anlamadın... Körebe Oyunu Gibiydi İşte Hayat Hepimiz Bir Kuytuya Saklanmıştık, `Elma` Dersem Çık, `Armut` Dersem Çıkma Hasat Mevsimi, Güz Günüydü Avcılar Lafa Dalmış,Biz Ayılara Yakalanmıştık, Kurban Kesimi, Azad Sürgünüydü Yirmili Yılbaşılarımızı İnlerde Kutlamıştık... Çıkıp da Şu Meydana Haykırsam ki; Biz Bu Şehirin Bıyığı Terlememiş Gençleriydik Bir Zamanlar, Duvarların Hattatı, Bildirilerin Yazarı, Bez Afişlerin Ressamı Bizdik... Belki Şehirin Elektriklerini Biz Kestik, Belki Camları Biz Kırdık Kavgaları Biz Ettik... Belki İzinsiz Gösteriler Yaptık, Sağ Yumruklarımızı Sıktık, Sloganlar Attık Diyetini Kör Kuyularda Kış Uykularında Ödedik... Oysa Biz, Hiç Yeşili Yakmadık, Hiç Duvar Yıkmadık, Haram Yutmadık Can Satmadık... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üşüyorum...
Farzetki; Fırtınada Kalmışım Tipiye Tutulmuşum Dağbaşında, Saçlarım Ak Appak Ayaklarım Puç, Kök Salmış Kulaklarımda Uğultular... Farzetki; Rüzgar Kesmiş Soluğumu Don Atmış Kanıma Gecenin Ayazı, Ellerim Mosmor Gözlerim Kaskatı, Kandil Gibi Sarkmış Dudaklarımda Arzular... Al Beni! Al Yüreğine, Isıt Beni... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamak...
Bir Başkaldırıdır Şimdi Yaşamak Sana, Ona, Herkese Hüznün Eşiğinde... Acı Bir Tebessüm İncitir Gururu, Bir Adım Dönüştür Geriye Adım Başı Aramak Şuuru... Sevgiye İnat, Sevgiliye İnat Ayrılıktır Yaşamak Gecenin Soysuzluğunu, Gecenin Koynunda Tatmak Dağlar Direnmek, Dağlar Yaşamak, Yaşamak, Bir Ömür Savaşmak... Ağlayan Çocuğu Susturan Emzik, Benim de, Dokunduğum Tetik Nar Çiçeği Şafaklarda Beyaz İz Yaşamak... Yaşamak, Hesap Sorma Vakti Yeni Bir Zafere Varma Vakti Yürekler Serpmek Yüreksizlere Dokunmak Dolu Dolu Gözlere... Gece Rengi Türkülerde Eritmek Zamanı, Bol Nefes Çekmek Özgürlükten Yaşamanın En Güzel Yanı... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlığımın Adısın...
Mektuplarım, Umutlarım, Aşklarım Yalnızlığın Deminde Yaşarken Bir Güruh Paylaşım... Kurşunların Altında Yıldızlara Gülümsemek Ay Işığında Görebilmek Seni, Yakamozlar İçinde Gözlerini Seçebilmek... Yüreğim Kibrit Alevi Karanlığın, Parmaslayarak Tutabilmek Elini Kanıksayarak Sevebilmek... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarınlar Olunca...
Gök Gürler, Atar Kararmışlığını Üzerinden Maviden Entariler Giyer, Salkım Saçak Uzanır Güneş Çözer Buzdan Bedenimizi İçimize Siner Yarınlar Olunca... Mevsimler Bahar Olur Baharlar Bayram, Dağlar Silkinir Kalkar Yatağından Sırtlar Omuzuna Ormanları Ağaçlar Utanır, Yeşillerle Saklar Çıplaklığını Yarınlar Olunca... Canlanır, Can Pazarı Meydanlar Canlanır Bir İsyan Çıkar Zulmün Saltanatına Bir Direniş Başlar Kan Revan Yer Gök Zangır Zangır Sallanır, Adımlar Sıklaşır Arzular Şahlanır Mavzer Yürekli Yiğitler Nice Zaferler Kazanır Yarınlar Olunca... Zindanlar Açılır, Dalar Mahsene Işıklar Karanlığa Müebbet Gözler Kamaşır. Yıkılır Esaretin Dar Kalıp Hayalleri Küf Tutmuş Düşler Ay Işığına Karışır, Yarınlar Olunca... Zaman Mahcuptur, İnsanlar Mahcup Hayal Edilemeyen Gün Yaşanır, Halaylar Kurulur, Davullar Çalınır Alınları Öpülesi Yiğitler Düğün Toynak Karşılanır, Yarınlar Olunca... Öksüz Büyümez Bebeler Gelin Kızlar Karalar Takmaz, Analar Ağlamaz Hiç Ağlamaz Yarınlar Olunca... Solmuş Bayrağım Mehmedimin Kanlarıyla Boyanır, Bayrak Namus Bayrak Şeref Dikilir En Doruk Yere Mehmedimin Elleriyle Beklediği Rüzgar Eser O Zaman Dalgalanır, Dalgalanır Yarınlar Olunca... Sevgimiz Öğretilir Çocuklara Sonra Türkümüz, Mavi ******* Dillere Dolanır Belki Bir Nebze Dokunur da Hani, Al İner Yanaklara, Boncuk Gözler Buğulanır Yarınlar Olunca... İşte Böyledir Bizim Sevdamız Gülüm Önce Kan İster, Sonra Can Anlayabilmek için de Yürek, Yarınlarda Anlayacaklar Bizi Yarınlar Olunca... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|