![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Altıncı his -1-
gözlerim, uykuya doymamış mavilerin derinlerinde durgun, berrak, avuçlayabileceğim kadar yakın çakıl taşları, kumlar. kalbim, avuçlarımdan önde atlıyor öpülesi dalgalarda uyuyan turkuaz bir taşa. gözlerim, gözlerim bakıyor sana. gözlerin ela, gözlerin doğa, gözlerinde ben. buluşuyor bir turkuaz taşta. seni, çok yakınımda hissediyorum seni. sezgilerim güçlüdür, bu defa yanıltmak istiyorum altıncı hissimi. kokun, sabah sarhoşluğunda her yanımda, tıs yok halbuki havada. sesin, usul..! usul..! sokuluyor uyuyan dalganın koynuna, çağlayan coşkusuyla çınlıyor kulaklarımda. yanakların, al.. al.. öpülesi. dudakların, gülümsüyor dudaklarımda.. içim, içim,sıkılıyor içim. bir alev bir alev havada, bu seher vakti istiyorum, yağmur yağsa. yağsa yağmur hiç durmamalıca. karışsa kum,çakıl uyansa dalgalar en hırçınlığıyla gelse dağların, çağıl çağıl tatlı suları çarpsa turkuaz taşa altıncı hissim............? çooook çok yakınımda. 20.05.2006-antalya-lara kumsalı -06.15- altıncı his - Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Altıncı his -2-
altıncı his, bastığım toprak soluklandığım hava kilitlendiğim engin sularda...... 03.07.2006-çıralı- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Altıncı his - 3 -
ulu çamlar omuz omuza avuç açmışlar ulu tanrıya...... altıncı his..! bulutlarla.........ağlamakta. 23.07.2006-ant-altıncı his -3 - Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ana olmak
etten kemiktendi, herkez gibi bedenin. kamile ermiş, taştı yüreğin. üç ışık sundun bana, yontulmalısın dedin yaşadıkça. henüz olgunlaşmadı meyvelerim dalında. her sabah, inanarak güneşi doğuruyorum hayatıma. beslemeye çalışıyorum ruhumu; ................güzellik, .............................kuvvet, ve de .........................................akılla. ana olmak; en zor haz anlamalıydım bakışlarında... 13.05.2007-kalkan-ant- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anam
anam benim, bilmezdim göçmen kuşu olmadan hasret sen kokmadan ayrılıkların mızrağını bugün anneler günü içim buruk gözüm yaşlı beni dünyaya getiren anam uzaklarda beni ana yapan yavrum uzaklarda attım kendimi doğanın kucağına yeşil çimler,kır çiçekleri özlem kokar yaban gülleri bulutlar ağlamaklı yanlızlığıma güneş ısıtmaz üşüyen yüreğimi Dalgalar hasretimi anlatıyor hırçınca kükrüyor kıyılarda sakalar çılgınca ötüşüyor yüreğime devrik bir söğüdün dalında anam yarim dört bir yanımda anam dedi bir ses ruhumu okşarcasına elinde bir manisa lalesi sokuldu yanıma sevgiye muhtaçcasına... 2002-mayıs-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anneme mektup
kaç bahar geçti ısırgan sızısı toprağında yüzüm. gözlerim, ellerim hissiz. biliyordum, beklediğin tek mektubumdu benim. neden bahsedecektim sana sensiz kahkahalar yalandı bana. hatırlarsın en çok güldüğüm, muzipliklerindi, hani birgün kardan adam olmuştun bıyıkların donmuştu ya. görmedim gözyaşını sitemsiz di dudakların. şimdi, her sandığı açışta hepsi orada bakıyor yine espirili tiril tiril oyalarda. bir zaman tüneli oluyorsun zor anlarımda, koşuyor kosuyorum kan revan kaldığımda; bir sıcak el saçlarımda eşsiz bir dudak değiyor yanaklarıma. nedir; sana sınırsız güç veren sonsuza dek süren, her solgunluğumda beni çiçeklere bezeyen. söyle; sen kimle dertleşirsin annem...! 01.04.2007-anneme mektup- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ard Arda
herşey ard arda kovalamacada doğum büyümeyle büyüme gelişmeyle sorular cevaplarla yaşam zamanla kovalamacada zaman kayarken tabanlarımdan yorgun buz pistinde dansetmek zamana nisbet sonra diz çöküp,gitme; demek mi yoksa! kovalamacada önden koşmak mı zamana Nazan İzmirli-26.10.2005-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arka yüz -1-
şöyle uzandım şehre adım adım gezip keşfetmeye. şaştım kaldım doğrusu elimin üstü ile avucum kadar yakın tersliğe. her kare damarlarımda düğüm düğüm üstüne. içinde kaybolmak geri dönmek istemediğim cennet bu mu kan revan içinde. yok oluşunun resmini gökdelenlerden izlemek filimmiş meğer yeşil, esir olmuş bir kere teknolojiye direnmek istesede boş yere hormonsuz nefesi kesiliyor herşey kokuşmuş çöplüklerde. ey! yeşil kızıla boyadın tenimi yüzümde bir gülümsemeki zoraki... o güzel caddeler ihtişamlı mimariler ışıl ışıl vitrinlerin arka yüzünde kan gövdede yeşil bitmekte......... ya! yeşil umutları olan çocuklar..... onlar arka yüzün en derinlerinde neon ışıklı vitrinlerin arkasındaki yırtık, dökük, kırık döküntüyü anımsatan düşlerde kim kimi kazanmalı kaybeden kim kazanan kim anlayamadan. bir gerçek var ki henüz uzandığım uzanamadığım şehrin bin bir köşesinde duygularım savaşmayı beklemekde....... 01.03.2006-antalya 'şehre uzandıkça açılan yaralarım derinleşecek biliyorum, yinede gezeceğim ve de paylaşacağım sizlerle' Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk'a dair
Bir çok söz yazılmış,çizilmiş aşk'a dair Delicesine tutkular yaşanmış aşk'a dair Ölümsüz olsun istenmiş ömür boyu Aşkın tadına doymak için Ancak yanlış aşk'lar seçilmiş, Aşkı ölümsüzleştirmek için Aşık olmak, doğaya ve onun sonsuzluğuna Aşık olmak, havaya suya ve yaradanına Aşık olmak, bir rüya gibi karşılıksız dostluklara İşte o zaman AŞK'lar ölümsüzleşir doyasıya......... 14.02.99-antalya |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk bebeği
içimde ne varsa aşk'a dair ölümsüzleşti bir tutam toprakta. sevi tohumlarım serpildi, yeşerir mevsimsiz baharlara. bir bebek doğdu bugün adını sen koydum minik bir serçe kadar. göğsüme konuyor iliklerime işliyor içinde aşk'a dair ne varsa. gülüşü sen, gamzeleri ben, kokusu teninden eser. kaybettim izini aşkım, altıncı hissinle kabarırsa yüreğin gel. gel ki! gör aşk'a dair ne varsa benden sana. keşki; hep aşk, suya yazılıp toprakla karılsa izleri ati ruhu sonsuz olsa. 15.12.2006-ant/kaş/kal- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|