![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk Eğildi Şiirin Önünde
Aşk eğildi şiirin önünde Sevileni de aştı sonunda Sevmek... Sevinçleri acemi bir çocuk Önemsiz elleriyle Başladı dünyayı değiştirmeye Konuşmaya başladı önemsiz sesiyle, Sustu o laf kalabalıkları Yüreğine sığmayan sevgisiyle Titrek ve küçük adımları Titretmeye başladı Zulümle örülmüş bir şehrin duvarlarını Sevdanın yüreğe akan yangınında Zalim attı kararan dumanı içinden, Sebep oldu kavgada yaşamak adına Bir nefes daha soluyabilmek, Koklayabilmek Yarin yumuşacık boynunda açan En güzel bahar çiçeklerini Ölmemek dostum ölmemek Bir öpüş daha ölmemek Bir nefes daha ölmemek Yaşamak için bir bakış daha Belki de bu koskoca bir ömür demek Aşk eğildi şiirin önünde Sevileni de aştı sevmek... 2003 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk Ellerimdedir
Aşk ellerimdedir Sesimde ve Sessizliğimdedir en çok Ve sevmeye değer olan Sadece tutabilendir o eli çıkarsızca Yarım kalmış bir resmi boyayabilendir Kendi renkleriyle Aşk gözlerimdedir Sadece görmek isteyen sevebilir çıkarsızca Aşk kalemimdedir Yarım kalmış bir şiiri tamamlamaktır bütün güzelliği Aşk bendedir yani Senden de öte bir yerde... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Emperyalizminin Sömürgesi
Sen aşk emperyalizminin En zayıf düşmüş sömürgesi; Topraklarında yalancı bir gülümseme Yabanın postal izi var yüreğinde Ve ihtilaldir artık bu yaşanılan, Yüreğinin askerleri çoktan zaptetmiştir Beyninin kalelerini O gözler 146. Maddeden daha acımasızdır artık Sözlerin darbeci generallerin buyrukları gibi Beynin kaybetti iktidarını Sen artık yüreğinin sömürgesisin Sen artık uzak diyarlara gidip de Dönemeyişin diğer adısın Sen artık özgür olduğunu sanıp ta Esir düşmenin en büyük tanığısın Yürek himayeyi kabul etti Düştü beyninin toprakları Aşksızlığın dağlarında Özgür türküler söylemek varken Bu beden mavi bir bayrak altında Yaşamayı kayıtsız şartsız kabul etti... Yürek mandayı kabul etti Ve esirdir artık beyin... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk İnsanlar İçin Var
Aşk insanlar için var elbette İnsanlık aşk için değil Öyleyse ölmekten daha güç değil midir yaşamak? Acı çekmek daha zor değil midir? Kayıtsızca teslim olmaktan karanlık geceye. Hırpalanıyor ve hor görülüyorsak Sevebildiğimiz içindir elbette Karanlığı korkuttuğu için aydınlık gözlerimizin ışıltısı Aşk mücadele etmektir Ateşler içinde kıvrandırırken seni illet bir hastalık Ayağa kalkıp deliler gibi koşacağın günleri hayal etmek gibi Yahut sabahlara kadar uykusuz kalıp Kendi yüreğinle yarışırcasına şiir yazmak. Kör olmaktır belki de aşk Herşeye yüreğinin gözleriyle bakmak Kendi benliğini unutup Başka bir bedende varolmak Birazda acılardı onu anlamlı kılan Uğruna kan dökülen bayraklar gibi Yani feda etmek uğruna Belki en güzel baharlarını En güzel yazlarını hiç yaşayamamak Ancak bunun için en ufak pişmanlık duymamak Kısaca aşk; Teslim olmamak asla... |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk?
Aşk; Bir kış günü Pencerene konan serçedir. Yüreğini sızlatır Alırsın avuçlarının arasına Ve bırakamazsın bir daha... Yağmur döverken şehrin kaldırımlarını Kırık bir şemsiyenin altına sığabilen Iki yalnız yürektir belki de. Koskoca dünyayı sığdırmak isterken Sığdıramazsın küçücük bir kalbi Göğsünün hiçbir yerine. O aşk ki Yaşama sebebindir Yürekli bir kavganın ortasında, Sadece bir bakış için Bir gün daha ayak diremek ölüme… O aşk ki Sevebilmektir Gülü dikenine rağmen. Ve sonunun ne olacağını düşünmeden Koyabilmek ömrünü Bir gönlün çıkmazına… 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşka Ölmek
Ey aşk, Yağlı bir ilmek olsaydın Bir an bile düşünmeden Takardım seni boğazıma.........................! |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkı Biz Seçmedik
Aşkı biz seçmedik Aşk bizi buldu saklandığımız kuytulukta Hayal: Kara kalemle çizilmiş İçi boş bırakılmış bir resim Boyandı birden bire Ete kemiğe büründü düşünce Doğdu hiç gülmemiş bir ülkenin Beyazlar içindeki kahramanı Belki hiç yürümeyecektik bu yolda Yol buldu ayaklarımızı Biz sevmedik kavgayı Ve olmasın istedik hiç düşmanımız Kalleşlik inadına çağırdı bizi isyana İnadına kavgaya Bizi kalleşlik buldu Kalleşlik bizi vurdu... Gerek yoktu bir ayrılığı anlatmak için Das Kapital’in üçüncü cildini okumaya Ve her gidiş on ciltlik bir hayat ansiklopedisi Hayır ayrılığı seçmedik hiçbirimiz Ayrılıklar bizi buldu Ve İnan ki aşkı biz seçmedik Bir gün o bizi buldu... Aşk bizi buldu Aşk bizi vurdu... 1 Şubat 2003 22: 49 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkın Emekçisiyim Ben
Aşkın emekçisiyim ben Düşler denizinin balıkçısıyım. Hepiniz derin uykulardayken İmgeler çekip çıkarırım karanlık sulardan. Şükretmesini de bilirim Küfretmesini bildiğim kadar. Hiç tutmamış olsam da Bilirim ellerinin sıcaklığını. Aşkın emekçisiyim ben Aydınlığın hiç uyumayan savaşçısıyım, Kanlı düşmanıyım karanlığın. Sevmesini de bilir yüreğim Nefret etmesini bildiği kadar, Bilir herkesten gizli gizli kanamasını Sözlerin sıcak bir kurşun gibi saplandığında. Ve en önemlisi; Bilirim direnmesini Esir düşsem de teslim olmamayı asla. Şairim ben Aşkın emekçisiyim yani En iyi ben bilirim seni sevmesini… Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkın K'si
Aşk’ın K’sını özelleştirmişler Aş kalmış geriye sevmelerden Kavganın adı aşk değildir artık Bu kavga aş kavgasıdır. Artık bir parça ekmek için deliniyor dağlar Uzak yollar aşılıyor tok bir yaşam uğrunda O şarkılar hüzünlendirmiyor artık Kendi kendine bile fısıldayamıyorsun şiirlerini Bir adam Elinde bir sopa Vuruyor beline bir lokma için gelenin Terbiye ediyor, sıraya geçmesini öğretiyor Bilmiyor ki açlığın sırası olmaz Ve terbiye olmaz insan açlıkla Ve aç kalmayı hak etmez hiç kimse Sadece insan olduğu için. Her sopa sanki beline iniyor bir halkın Bilmiyorlar ki o sopa Onlarında eline geçer bir gün... Mavi renk satılığa çıkmış Amerikan pazarında Tüm yeşiller kiralık Satar olmuşsun kanını Ciğerini satar olmuşsun. Açık arttırmada bütün sevdalar Eskiden bembeyaz kağıtlara yazılırdı Şimdi yeşil dövizler üzerinde Oysa hepimize yeterdi bu sevgi Ekmek ve tuz yetmese de hepimize Sevgi yeterdi, Yeterdi bir bakış, Bir gülümsemeyi bölüşebilirdik aramızda... 9 Aralık 2002 21: 12 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkın Ve İsyanın Elleri
Aşkın ve isyanın Birbirinin ellerini sımsıkı tuttuğu yerde bekliyorum seni... Bir şiirlik kalemim kaldı elimde Acıların mutluluğun yüzüne kara çaldığı yerde Bembeyaz bir şiir yazıyorum sana Sıklaşan damlalar Sel olup akıyor saçaklarımdan Şakaklarımda insanlardan kalma bir ağrı Zonkluyor durmadan Kurumadan ellerim Koşarak getiriyorum sana sabah olmadan Yastığımın altında sakladığım o ıslaklığı Bir şiirlik hüzün biriktirdim yine zulamda Geçirip gecenin o en karanlık süzgecinden En berrak şiirimi yazıyorum sana En güzel rüyaları eksik uykularımın Bir yıldız kayar gibi transit geçiyor gecenin dördünü Unutulmuş dizeler gibi Kaybolup gidiyor sabahın yorgun bakışlarında yüzün Aşkın ve isyanın birbirinin elini Sımsıkı tuttuğu yerde bekliyorum seni... 28 Mayıs 2003 00:52 Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|