![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlamaklı Günler Vardı
Ağlamaklı günlerim geldi aklıma birden Bir köşede bekleyip gözlerimde tuttuğum Bir kaypak taş üstünde seyrettiğim gözlerden Bir hatıradır sanki arayıp unuttuğum Hep o cana bakardım gülüm seni anarken Taş bebek hayaliydi yergince bir gelinin Sen olacaksın derdim hasretinle yanarken Efkarı o an biter gam gönüllü delinin… Yüreğinde yar kokan şu efkarlı aşığın Ağladığı zamanlar mutluluğu başkaydı Bir vuslat hayaline ah-ü zarlı aşığın Her geçen gün ömründen hasretten bir taş kaydı Yağmurların yağışı senden gelen yelinen Ciğerime su serper vuslat muştusu sanki Şu yörede derdiyle gamlı bir kul bilinen Bu kul senin derdinle bayram eder inan ki… Ay tuttum yıldızlardan ayrı alıp getirdim Gönlümdeki karanlık o sebepten ışıktır. Ağlamaklı günleri o günlerde bitirdim Her şeyi şahit tuttum bu kul sana aşıktır… |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağulanmış Bir Nesil
Bende büyür benim içimde bensiz Bana düşman olan, zehir sevdalar Bana beni benim gibi anlatmaz Türküler boğulmuş, fitne yürekte Türküler nefsimi günaha salar. Zamanın ufkunu saran güneşler Meyhane yıldızları revaç buluyor Hayaller boyalı fahişe dolu Kuytularda sanat ehli gariban Neslimin üstüne zehir soluyor... Küfrün geleneği gelecek bizde Beynimize yağan, yağmur ihanet Yalnızlığa düşmüş, sanatım hasta Sana şifa nesil, doğdu doğacak Diren ahlak, ilke, şeref, haysiyet Ağız çakal ağzı, sözler ******** En güzel ezgiler, kepaze olmuş Duygu benim değil, idrak yabancı Söyler, niyetini, gizler ******** Her taraf iffetsiz, arsızla dolmuş... Gamzeleri dolgu, yüzleri boya kadın şuurundan sürgün kadınlar Bizdeki ayşe’ler, böyle değildi Kaybolur sahte, yıldız yapılan Doğarsa ufuktan bir gün kadınlar kadın edep, haya, erdem ehlidir Çılgınlık kadına, nasıl yakışır Mutlu yuvaları, yeren zihniyet İçki masaları, şehvet esiri Ezilen kadınlar, orda kokuşur |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Bu Sevdalar
Yıktığım hayallerim oldu bir zaman viranelerinde dolaştım yıllarca bir baykuş kimliğine büründüm bekledim harabelerinde sevdanın şom ötüşlerimle incittim umut taşlarını bilemedim kıymetini sevdanın. Baktığım hayaller senin oldu sonradan Tutmak istediğim eller senin ellerindi. Uykuların göz kırparak kaçtığı *******de. Kalemim seni yazdı, şiirlerimde sen oldun. Bir sancılı gönülle yürüdüm ıssızlaşan dünyada. Ağladığım vakitlerde ağrıma sebep sendin Kıytmetini anlamadın sevdanın... Uzaktan uzağa bir selam aradım Bir tatlı muhabbete kaynak olacak bir söz, Sevdim, diyebilen bir gönül, bir ses yağmurların yağışıyla yeşeren bir hayal, damlaların vereceği bir tatlı haber... Yok, yoksun, sanki seninle tükendi herşey... Benden ötelere yürüdüm bensiz... Yıldırımların ışığına düşürdüm gönlümü. Ölümlere çağrı yaptım türkülerimi... Ödünç aldığım umutları geri istedi kader. Ah bu beni sana yakan sevdalar... Sana yalan göründü saklayarak özünü. Dudak büktürdü kendine... Senin sen olmadığın zamanlarda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahım Sana Varmasın
Ne kadar gücenip kırgın baktın gülüm bana Gözlerimde fısıltı yüreğimde velvele Uzaklarda mıhlanmış sana bakar yüreğim Başımın ağrıları tekmelerken beynimi Çağlayanlar akıyor içimde senden yana Karşımda iki âşık bak gidiyor el ele Sigaranın zehrini ciğerim yudumluyor Boşluğa attığın gün yıldızlar kovdu beni Terkedilmiş birini yârden gayri kim tutsun Çaldığım tüm kapılar bir bir gösterdi seni Anladım ki güzelim sensiz hayat olmuyor Baş koyup eşiğine durup beklerim seni Çok sevmişim hem ne çok rakamlar şımarmasın Boşa geçen anların vebali bende şimdi Hayallerin bağrında gözlerimi uyutsun Bu sevda yollarının acılı hatırası Belki gönlün incinir ahım sana varmasın Geçmesin hafızandan yanıp yaktığın kimdi Anladığını bilseydim ağlamaya gelirdim Sinenden akıtırdım gözlerimin yaşını Sersemliğin bedeli aşk hukukunda neyse Kur gönlüne divanı kes cezamı infaz et Senin verdiğin karar elbet adil bilirim Kazandığını söyle bu sevda savaşını. Her yanı sardı gamlar bir nefeslik yol vermez Açılan kollarıma yar gücenmiş gelmiyor Ay gecenin tutkunu ben sevdanın yolcusu Samanyolu muhannet ışığını göstermez Uzanırım seraba benden kaçar el vermez Yar uzakta eğlenir ne haldeyim bilmiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ak Kefenli Yiğitti
_________Sacit Çeyiz’in ruhaniyetine___________ Unutmadım, ak kefenli yiğidi O yiğit ki, yiğitlere bey idi, Otağında, bin can gelir dururdu __________Mor belikli, yavukludan ıradı __________Koç yiğidin, burda kaldı muradı Elindeki, çağlar aşan nur kitap Dilindeki, çağlar öteye hitap, Ruhu ile, canlı tutar bu yurdu, ___________Kurt bakışlı, kara gözler karardı, ___________Kara beniz, vuslat için sarardı. Leyle-i Kadr, en mübarek muştu da, Hayalinde, semenderler koştu da, Gelip yolun, en başına oturdu. ___________Hak yoluna, gitmemeyi ar saydı, ___________Ölür müydü, menziline varsaydı, Yanık gece, yarasına kor verdi, Vatan dedi, daha başka ne derdi Hayalini, Kafdağı’na götürdü, ___________Dedem Korkut, otağından yer verdi ___________Bilinmedik, esrarından sır verdi.... Tehlikede, vatan millet yanıyor Bir nesildir, uykudan uyanıyor, Sevdaları, bir sevdada bitirdi, ____________Bir sabahtı, kırk bin melek niyazda ____________Dualarda, huşu, dua, dilek niyazda. Ak göğsünde, kızıl desen, nur oldu Bu yolculuk, tarihe gurur oldu. Yoldaşları, yol başına getirdi ____________Yol kesildi, destur istedi kader, ____________Destur Hak’tan, inne allah-ü ekber. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akperçemli güzel
Akperçemli güzel. “Bu bahara sitem ettim dert yandım, Yarin yolu benden ıradı şimdi. Bir gün bile doya doya sevmeden, Aşkı el gönlünde aradı şimdi. Yüreğimde perçemli bir kuş vardı, Konduğundan beri bana ile ağlardı. Kanadından ağıt döküp canıma, Gözyaşıyla yaralarım bağlardı. Yıkamıştım gönül sularında bir zaman, Kurutmuştum sevdaları gönlümde. Bu gidiş, bu ayrılış, bu sökülüş, Korkarım ki gün koymadı ömrümde…. Nilüferler seyrederdim yanaklarında, Bakışlarında bin türlü yara izi, Tutmuş yıllarca sevgi adına, Sevgiyi bilmeyen her sevgisizi… Bir gece ayrılık türküsü geldi dudaklarıma, Söyledim, inledim, en gamlı haliyle. Sormak bile ölüm oldu, Bu ayrılık nasıl oldu, ne diye… Sevdamızı kaybettim sokaklarında, Yalnızlıkla dolaşırım el ele. Koparılan bir kırık gül, Uçup giden yaralı kuş, Nereye kondu bilmiyorum, Biliyorsan söyle Kırıkkale… Teselliler tecellinin önünde, Bir zerre kadar küçülerek eğilmiş. Benim diye can evimde tuttuğum, Bilemedim, Meğer benim değilmiş. Bulduğu gönülde nasıldır yeri, En huzurlu mekanları buldu mu/ Ellerimden ayrı düşen elleri, Yaban elin avucuna doldu mu? 'Sen yoksun artık yüreğimde', Diyebilmem ölüm gibi zor şimdi. Onun için yıllar yılı yanarken, Gamlı gönül yar gönlünde hor şimdi… Yolun açık ola perçemli kuşum, Sevgin benim ile gider ve gidecek. Dönüşünden kesilirken umudum, Bir veda busesi bile çok artık bana, Sessiz sedasız bir gönüle gir, şimdi… |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Beni
Dünya denizinde karıştı yönüm Senden gayrisinden caydım al beni. Kaç cephe kaç cihet varsa terk edip Hak yöne edeple uydum al beni... Bir zaman sevgiyi kulda aradım Huzuru beşerî yolda aradım Bu sebepten asra kurban muradım Gönlümde dünyama kıydım al beni Al beni bu dağlar harami dolu Her düşen şaşkındır bulamaz yolu Yağıyor başıma yağmur kar dolu İhlâs libasını giydim al beni Muhabbetim eksik düştü artmadı Nefis gaflet perdesini yırtmadı Ölçüler ölçmedi, tartı tartmadı Aşkımı mizana koydum al beni O aşk ile gönül gama pes dedi Sükût etti söyleyene sus dedi Yalnız seni sevdi seni istedi Her şeyi soyundum soydum al beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alçiçek
AL ÇİÇEK Yar gönlünde açılmanı beklerim, Ne zaman uğrarsın yaza al çiçek. Sen açarsan viran gönlüm şâd olur, Fazla heves etme naza al çiçek. Sen sevmişsen, seven gönlü bilirsin, Sen kendini, dost gönülde bulursun Saksılara inme, çürür, ölürsün, Dağlar mesken olsun size al çiçek. Aç gönlünü, yârin gelmek isterse, Gönlünde misafir olmak isterse, Bir hoyrat gelirde yolmak isterse, Diken vur, değmesin öze al çiçek. Koy bülbülü, gelip sende şakısın, Kızlar, halısına seni dokusun, Aşığa ilham ver şiir okusun, Başlasın efkârla söze al çiçek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alışamadım
bir kış boyu gece, sabahların ürküttüğü kuşlar teknelerde salkım saçak martıların sisli sesi ciğerimi vahşice döver denizin sabah nefesi ____________alışamadım yayla yollarından geldim betonlar yorar beni. tırnaklarım sızlamalı/ parmaklarım üşümeli ayazından suların güzel keklikler uyandırmalı horozlarla beraber anam gelmeli başıma/ nem kokulu çaylar acımsı şekerlere acıyarak erimeli gamlarımla beraber. kuzular çıkmalı ağıldan anasından ayrılırken; gözlerinde nem yüreğinde gam beklemeli uzayan/ geç gelen akşamı dağlardan inerken; güneşi gönderip vuslat vaktine/ hicran türküleriyle nağme döken koyunlar. acısız gönüllerle _________tanışamadım alışamadım, alışamadım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ali Ekber Çiçek
. Muallakta hayal tuttu, can tuttu Dost gözünde hayal oldu düş oldu. İçini sarınca derdi sevdası Leyla dedi mecnunlara eş oldu Pir sultan, Nesimi, Karacaoğlan Nice aşık mızrabında buldu can Gözü menzilinde gönünde heycan Yandı yürek gözlerinde yaş oldu... Mihnet çekti, gam dağında yoruldu Aşk çayında aktı aktı duruldu İnsanlığın çamuruna karıldı Nar içinde katılaştı taş oldu. Dolandı dost için oldu pervane Aşk meyinden oldu deli mestane Zamanede bulunmadık efsane Can ehlinin sarayına baş oldu... Ömür boyu sazı durdu yanında Aşkı ile sızı durdu canında Sabah seherinde bahar gününde Kanat vurdu ak kanatlı kuş oldu Töreye sadıktı, millete aşık Anadolu irfanında bir ışık Derviş gönüllüydü dostla barışık Kırkların cemine indi hoş oldu. Hasan Ulusoy'um bu boş dünyada Deli devre dönen sarhoş dünyada Bir ışık eksildi şu loş dünyada Çekti gitti dost ceminde eş oldu... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|