![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çağrımsın Mutluluğum
Her günüme Bir yudumluk seni istiyorum Bir yudum Doyumluk değil Tadımlıkdır yudum. Seni, Deniz deniz içmek isterdim oysa Sonra, Yine doyumsuzluğunu hissederdim arzularımda Bir yudumluk seni istiyorum diyorsam Merhamet et beni anla. Bazen,Ses ol gel diyorum Bazen,Bir bakış Bir yudumluk diyorum ya..Unutma. Sarman zor Kalman imkansızsa durma Ama beni Tamamen de sensiz bırakma. Öyle alıştım ki sana mutluluğum Tutku de, tiryakilik de, sevda de Ne dersen de adına Bir yudumluk gel Gel de bana İster gündüzüme iste akşamıma Doyumluk değil Tadımlık bir tat ver bana Oysa,deniz deniz içmek isterdim seni İmkan olsa Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çaresiz Kalıyorum
Artık kolay olmasın diye geri dönüşüm Sana gelen yollara kaleler yapıyorum Hatalarını anla, kusurlarını düşün Kalenin kapısına kilitler takıyorum. Kuma gömdüm başımı kulaklarım duymasın Bir çift güzel sözüne inanıp ta kanmasın Kapadım gözlerimi,gözüm sana dalmasın Okyanus gözlerine uzaktan bakıyorum. Prangada ayağım ben vurdum zincirlere Koşmasın diye hemen o sıcacık ellere Demirden kelepçeler taktımda bileklere Tutsaklığımı bile özgürlük sayıyorum. Galip çıksın gururum bu defa ki savaştan Gayretlerim yenildi umut kesince aşktan Öldürmeli sevgini kalbim olmalı taştan Duygularla yaşarken çaresiz kalıyorum. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çılgın Sevda
Dizgindedir dörtnala arzular Artık ne fırtına dinler, Ne de kar. Deli hoyrat çoşar Sevda yelesi Gem vurmak neye yarar. İster Erciyes dağı çıksın karşısına İster Everest tepesi Kim ürker.... Kim Korkar. Rotası bir yürekse, ardına dönüp bakmaz. Çektiği acılardan uslanmadı uslanmaz Kolaydır ' yapma' demesi. Ne laf dinler Ne sözden anlar Sağırdır Sinsilisi. Yaramaz çocuk gibidir yüreğim Kulağından çekeceğim Yok ki... kulak memesi. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dalgaların Dansı
Yakışmadı suskunluğu Her kaçış ferman yazar karanlığa Her siniş sırlarla Destandır kuşkulara ......... Oysa; Ne güzel şeydi Sahillerden dokunuşu Ne güzeldi Dalga dalga çırpıntıda Şeffaflığın vuruşu kıyılara Yakışmadı Sırra kadem duruluşu… Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Döndüm San
Boş zamanlarının birinde İki dakikalık da olsa beni an Kağıt kalem geçerse eline Bir şiir yaz Duygulanırsan Kısadan. Birkaç cümlelik Öyle uzun değil Zordur bilirim çömezlik Şairliğimi unut Cahilim san Yaz ne geçerse aklından Dedim ya Kısadan Boş zamanlarının birinde Bir parka oturursan Ve de yalnızsan O an unut uzaktalığımı Beni yanında san. Gözlerinle çiz ağaçlara resmimi Dallarında iki yaprak yeşil olsun Gözlerimi hatırlatan Boş zamanında bir akşam Bu şehrin sokaklarını dolaşırsan Bir taşın üstüne oturup Sigaranı yakarsan At yere izmaritini Yak, Yak izlerini maziden kalan Üstüne basıp söndürme ateşini Ne varsa kül olsun Ne varsa can verecekti Nasıl olsa Bizim olan. Sonbahardaysan Yaşlarımı hatırla kaldırımlar ıslatan Sonra sende ağla Biraz pişmansan. Tüketin ya baharın getirdiklerini Yaralı bir serçenin kanat sesinde Bilmez gibi gelemeyeceğimi Döndüğüm günleri an Geldim san. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Tembeli
Yakamozları gün ışığına bıraktık Kaktüsler, en parlak renkli çiçekleriyle ebedi. Yıldızlara, hamaklarımızı taktık sallanıyoruz bir ileri bir geri. İnsanlık, Barıştırmak ister İnsanı İnsanlıkla. Çaresizliklere tufanlar yaratmalıyız artık Yürüyoruz pembe okyanuslarda Karaları bir yana bıraktık. Nedenin? Niçin in? cevabı verilmeli oysa.. Hep suskunluğumuzdan yalnızca Sorularda kaldık Silkinsek Uyanacağız miskinliğimizden Her saati uykulara uzattık, Rüyalara daldık. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşler Mandalsız Şimdi.. Ne bilir Yar
Nice halleri var çıkmazın… Kapanlara kıstırılmış can havasızlığından âlâ Eğilmiş boyuna boyunduruk Erguvan çiçekleri.. Ve mevsimce diri düşlemelerde lâl gözlere düşen kan! Ne bilir.. İstanbul şımarması Ne bilir.. Yeditepe eğlencesi.. Pierre Loti tepesi ve Lotinin kahvehanesinde ayak izini bulup “Doğudaki hayalet” sevdasından bir çay içmesi. Ne bilir bu yürek.. Yahya kemal Beyatlı söyleminden Bir nefes alıp.. “Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul görmedim gezmediğim sevmediğim hiçbir yer” büyüklüğünce bir seyirlik keyfe kâr etmesi Haliç seyrine dalan gözlerinden Bir yudum sarhoşluk içmesi Ne bilir! ... İçimde ölen martılar. Yürek gölgesi mavi Dört yanı deniz olsa da Bir ada yalnızlık Bir ada ulaşılmazlık Gemiler martılar mezarlığı Özlemler uzaktan bakar Boğazında.. boğazlanan yutkunma kadar Teline tellediğim düşler mandalsız şimdi Her akşama ayrı bir gülüş Her sabaha yeni bir düşüş koyar İstanbul! Ah.. İstanbul İstanbul Yar! İstanbul da… İstanbul sevdası kadar… Bir cihan düşe.. Yürek gözden erken ağlar. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünmekten
Yokoluşumun da ötesinde bir boşluğa gömerler hislerimi.. Aşk cellatları Sevgi azrailleri Yine de.. Sabahlarına yorgun başlarım gündüzlerin Saatleri uzun *******in Her saniyesinde dolu dolu seni düşünmekten Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erozyonu Benliğimin Acıtıyor Kendimi
İçimde ki… Okyanus sessizlik büyüyor gitgide Azgın dalgalarının kıyılarımı deşmesi, Alıp derinlere gömmesi gibi bir şey… Azalıyor güneşi varoluşumun. Kayboluyor,gömülüyor, eksiliyorum. Her gün biraz daha Terk ediyorum sahiplendiğim yeri. Benim dediğim limanlarda Yokoluyorum. Bilmiyorum özleyecek miyim? Bir zamanlar çıvgın coşan gölgemdeki kendimi. Susturulmuşum.. Susmuşluğum, En çok bu yüzden acıtıyor derinlerimi Duyuramayacak isyanını istese de. Ve.. sessizlik boğacak sessizliğimi. Güçlüsün Dalga! Güçlüsün Deniz! .. Gücüm yetmedi direnmeye Göm beni karanlığına. Doyma acıma. İki gözümü kör edensin, Dilimi Lal. Yüreğimi taş edersin, Yem edersin hücrelerimi. Acıma. Ağlamayacak talihim arkamdan, Sal beni en diplerine Sal sal sal benliğimi. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyvallahhh... kader
Hep bir yanı eksik, bir yanı tamam Böyle sevmeliyiz hayatı belki.. Gülü Dikeniyle sevdik eyvallah....... Gülsüz dikenlerle sarma yeterki.... Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|