![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Hünerdir Yaşamak
Onurlu bir hayat zordur kazanmak Nasırlar avcunda bir hünerdir yaşamak Şuurla hayata tadı kazımak Elleri avcunda bir hünerdir yaşamak Çıkılmayan zirveler başı dumanlı dağlar Çöller uçlu bucaklı aşılmayan dağ mı var Sana gelen yolumu kesti bembeyaz karlar Suskunluklar usunda bir hünerdir yaşamak Hükmetmeye alışık aklım uçar başımdan Işığı da sollardım hedefimde sen varsan Amaçsız yaprak bile düşmezmiş dalından Bitmişken aşk başında bir hünerdir yaşamak Yarası yar elinden açılmış bir yarayım Bilirim dermanı yok durmaz her an kanarım Alıcı kuşlar gibi, götürecek sanırım Bu hayat yokuşunda bir hünerdir yaşamak Aşk yarasını kaşır dilimdeki heceler Kaldırır kabuğunu kanatır şu ******* Kaldıysa aramızda bir parça sevgi eğer Ölüm baş ucunda bir hünerdir yaşamak Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Kez Doğdu Gözlerin
Bir kere görebildim doğuşunu gözlerime Başka doğan olmadı öylesine berrak Gözlerimde çakılı kaldı mıh gibi Bakışların; sabitlendim bir kareye Her akşam başka yerlere kayan Bir de kızıllıklar içinde batışın Rengi hiç değişmeyen ayrılık Flu bakışlarındı karanlıklara gömülen Güneş hep aynı yönden doğar bilirim Ama aynı yerden mi doğar bilinmez Dedim ya; bir kere doğdu bana gözlerin Ama aynı yerden batmadığı kesin Güneşin batımında gizemin Gün be gün değişir battığı yer O bile kalmazken hep aynı yerde Dondu kaldı; battığın yerde bakışım Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yosun Yeşili
Dalınca derinliklerine Yeşil yosunları Deniz kabuklarını Balıkları görürdüm Gece, mehtap dolunca Dalgalanınca deniz Dalınca gözlerin Yakamozları görürdüm Daldım derinliklerine Günlerce, yıllarca Baktım derin yosun yeşiline Sen beni görmedin bile Soktun mesafeleri araya Irak oldu gözlerin Özlemin mesafesi önemli değil Yıkar, bıçak gibi işleyişi hasretin Çok zaman geçti aradan Bıraktın bırakalı ellerim Umurumda da değil Olur musun ellerin Tekrar görsem, acep tanır mıyım Gözlerini de unuttum şimdi Tek şey senden hatırladığım… Bir yosun yeşili Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbülün Eğleyecek Dalı mı Var
Bülbülün eğleyecek dalı mı var, kış, sonbahar Garip, suskun, hüzün ötüşlüdür, gül açana kadar Şakıyışı, saltanatı, ömründe bir lahza sevinç Gül cemalin gösterir yine, yeni gelen bahar Kesilince gülün sapı, içinde vurulur bülbülün sesi Nağmelerine düşer bir es, yarım kalır susar şarkılar Suya değince dalı canlanır gül, bülbül soluklanır Dile düşer; tamamlanır yarım kalan şarkılar (Yeni bir buluşmaya kadar bu duygularda olacağım.) İzmir, 02.07.2006 Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün Çiçekler Sevdaya Açar
Bütün çiçekler sevdaya açar Çünkü; sevdanın yüzünde gülücükler Hepsinin renkleri kendine özgüdür Hepsi de ayrı ayrı duygular ifade eder Sevda çiçeklerinin ilk halleri hep Tomurcuk, gonca, pembe, beyaz aldır. Biterse aşklar hüsranla, o zaman Tüm çiçekler rengini sevdanın karasından alır Kimi mumçiçeği gibi nadiren açar Bazıları kaktüs çiçeği, bir günde geçer Kimi mağrur manolya erişilmezliğinde Bazıları da çiçek açmadan geçer Allı, morlu, pembeli türlü renkte Adına devirler açılan Laleler Kimi açtığında kıskandırır gülleri Hercai açanlarına bilmem ki ne demeli Kimi ağaç olur, açar salkım saçak Adı gibi renkleri Erguvan, Leylak Kimi ince bir sap üzerinde, Nazlı gelin Papatya fallar baktırır Kimi boysuz, dalı yaprağı, çiçeği yerde Renk cümbüşünde hercai Menekşe Kimi öbek öbek dalda Mor’la pembe arası Lavanta Kimi yaban elde tarlalar doldurur Yeşiller arasında al Gelinciktir Kimi cam, pencere önünde dizilir Rüya gibi Sümbül, süzüm süzüm süzülür Kimi sen kokar Reyhan-Yasemin Kimi deler kalpleri sen gibi, Kardelen Hepsi elbirliği etmiş bir şey söyleyecekler Sen olmasan çiçekler neyi ifade edecekler Metin Soydeveli Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün Şiirler Biraz İs Kokar
Ayrılıkların şairi olmak en kolay Paylaştıkça azalırmış acılar Bunun içindir ki… Her şairin dilinde, hep acı var Her ayrılığın ardından İstense bir kitap yazılır Her kitabın yazanı Şahsına münhasır Tadı başkaymış aşkın Tatlıymış, şekerden, baldan Bunun içindir ki… Her şairin dilinde, aşk var Aşk yanar ateş imiş Yanarmış tutulan Bunun içindir ki… Bütün şiirler, biraz is kokar Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canı Cehenneme
Baktığımız şey aynı,gördüklerimiz başka! Seks? Canı cehenneme, aradığım seks değil Bana istediğimi, sen özde veriyorsun Öfke, sevinç, heyecan çığlıkları da değil! Aç bırakılmış bebek çığlıkları benimki Açım sana, özledim, çölde susadım seni Kadınların bir çoğu belki de, kendileri için Deliren bir sevgili isterken; gururumdu, Aklı başında beni, delirmeyen, istemen İyi ki tanıdım, iyi ki girdin hayatıma Sert kabuklarımdan çıktım, sıyrıldım sayende Şimdi yumuşak karnım, sevdam gibi meydanda Şimdi seninle gururluyum, aşkı tattırdın Daha iyi,cenap,sevecen, ve daha güçlü olmam Gerekliliğini hissettiriyorsun bana Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cemre
Sen yakınlaş ki Göçsün leylekleri, Açsın çiçekleri sevdamın Gönlüme bahar gelsin Buz tutmuş duygularıma Bütün cemreleri sen düşür Isınsın sevdaya gönlüm Bahara dönsün ömrüm (İzmir 2002) Şiiristan Mart 2007 Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cilveleştim Ay’la
İzmir’di Geceydi İmbat esiyordu hafif hafif Rıhtımdaki köhne tahta iskelenin Oturmuştum bir ucuna Koyu maviliğinde gecenin Dalmıştım öylesine sana Bir görünüyor bir kayboluyordun Deniz mi dalgalı Yoksa hava mı bulutluydu Birlikte içmek istiyordum Bir sigara da senin için yaktım Uzattım Daha dudağına değmeden sönüyordu Bir tane, bir tane daha Ne mahcuptun Çok mu utanmıştın Bir sigara bile içemiyordun Sonra mı Sonrası malum Bıraktım kendimi Serin kollarına Daldım koynuna Battım, battım çıktım Bu ne çok cilve Bu ne çok nazdı sende Bir türlü kucaklayamıyordum Çırpındıkça kırılıyor Tam sardım seni dediğimde Saklanıyordun Yoksa hava mı bulutluydu Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet
Yurdumun ufuklarını kaplamış kara bulutlar Bir çok insanlar belki şafak vakti doğar Bir Mustafa Kemal var ki… Ulusumun üstüne şafaklar gibi doğar. Korkumuz yok, güvenle bakıyoruz geleceğe Bir, On Dokuz Mayıs sabahı güneş doğdu Hiç alışık olmadığımız yönden, kuzeyden Zaferler müjdeliyordu çakmak, çakmak gözünden. Kim kabul ettirebilir manda’yı, Ezelden hür Hep bağımsız, her çağda başı dik yaşayan Hep devletler kurmuş bir millet, hep hükümran. Elbet…Olacak düşmanın rüyası ve sonu hüsran Hepsi adları gibi sıfatlı, Kemal, Ali ve Mehmetler. Bir işaretiyle; hepsi, Burak’lar, Ali’ler, Mehmet’ler Binmiş şimşekten atlara, kanat açmış şafaklara Yırtmış karanlığı, Mehmet kere Mehmetler. Anamız, Askerimiz girmiş Mehmet kisvesine Gizlemiş benliklerini, nice kahramanlıklarını Sığdırmışlar nice zaferleri, eklemişler tarihlere Büyük tevazu ile, tek kelime Mehmet ardına. Hiç eser yok büyümsenmeden Ar edinmiş isminin yüceliğini Vazgeçmemiş tevazudan Sonuna “cik” eklemiş hicabından. Şimdi bize düşen, olmalıyız kıymet bilen Yine gurur duyalım da geçmişle öğünmekten Bir daha doğmaz bu güneş, ilkelerine sarılalım Dört elle. Asılı tutalım güneşi ellerimizle. Bu bayram, Cumhuriyet; en büyük bayram İlkeleriyle yanalım yanacaksak! Korkmadan. Sönerse güneş son pişmanlık fayda etmez, Ne öğünecek geçmiş, ne ağlamadık anamız, Ne güneş kalır, baka kalırız özgürlüğün ardından. (28.10.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|