![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gülüm
Beyaz karanlıklarda hep yolumu kaybettim Güneş bir kerecik olsun da doğmaya görsün, Bu yıkık şehirde kaç defa seni bekledim Her gördüğümde beni mahveden o gülüşün, Bu diyarlarda sensiz sabah hiç olmadı ki, Kavuşamazmışız bir daha, ahrette belki.. Ben zaten her daim kaybetmeye alışmışım, Her karanlık sonrası bir de güneş doğarmış Biliyorum, ben seni tanırken yanılmışım, Amed’de bir yiğidi adından tanırlarmış, Bak şimdi sen yoksun, benim çocukluk yanım da Şimdi sen yoksun ama, ağrıların aha şuramda.. İşte şimdi bahardır, nisan ayı da geldi, Girdabına yakalandım sarı saçlarının, Ölümüm seni son defa görmeye değerdi Kimden yadigar bilmem bu umman göz yaşların, Vakit gece sensizlikten dem var yüreğimde Eski bir arzu ve yeni bir aşk düşlerimde.. Siyah aydınlığı arayıp durdum, yoruldum, Yenilmek adıma yakışmazmış diyorlar Hangi kapıyı çaldımsa açılmadı, kovuldum, Bana Mecnun sana ise hep Leyla diyorlar, Ve ben seni hala çok seviyorum be “Gül”üm Seni beklemiş seni özlemişim be “Gül”üm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki Şey
Ölürsem, senin açtığın yara öldürür beni Yaşarsam ilacım yine sen, Şimdi iki şeye tutunarak yaşıyorum bu diyarda Umutsuzluk yaraşmazsa da bize Bir sahil kentinde Bir sana tutunuyorum Bir de seni onca sevmeme rağmen Sana olan pusulasız kinime, Garip değil mi Yine çocukluk etme diyeceksin belki de bunun üstüne, Olsun.. Ne senden geçerim Ne de sana olan kinimden, Senden öğrendim aslında ikisini de.. Her gün, görmekte alışkanlığımsın Her saat yeni bir şiir Her dakika kabulümsün düşümde Seni alıp veriyorum havaya her saniye Nefesim sensin Sensiz yaşamak haram! Ama yine de gitmiyor kabullenmeyişim, aklımdan İlk gün gibi tazeleniyor acım seni görünce Ben ne eyleyeyim sen söyle Sensizliği kabul ölümlerden de beter, Sensiz de yaşamak haram İntihar da büyük günah oysa Çıkar bir yol göster bana, Sana asıl kinim bu yüzden.. Varsın bu haram saltanat senin olsun Biz kendi derdimizle dertlenelim yine Belki çaresi derdimizde saklıdır Belki ölüm bize senden daha yakındır.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkimizin Hikayesi
Şimdi haziran ayı Yüreğimde mevsimin değil Senin sıcalığın Efkarlıyım, Dem vuruyorum yalnızlığıma Seni bekliyorum Efkarımı çay değil sen dağıtıyorsun Sigara kullanmam asla Yalnızlığımı sigraya gömmem Bu mersinde hergece oturup Çay diye seni demlerim İçerim sabaha kadar Yudum yudum sana kanarım Seni özledim derim ya hep Sürekli artıyor bu özlem Yokluğun hasretini çoğalttı bu şehirde Bu şehir sensiz zindan kent Bu şehir viran, yıkık, ölü Sahile inmek istedim Ama korktum işte Dalgaların sensizliği Yüzüme vurmalarından korktum Gemilerden seni soramadım ondan Ama neyse ki Kuşlar gelip seni anlattılar Onlar seni bana söyledi Seni beklememi Senin de beni beklediğini, özlediğini Aşkımdan yanıp kavrulduğunu söylediler İşte böyle güzelim ikimizin hikayesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkiz
Nereye gitsem, peşimde sen Kovamıyorum da kapımdan seni Git desem, zaten sen yoksun ki İkizin var, İkimiz yokuz Sadece birimiz varız Fark etmez ki Çünkü biz Bir birimizin aynasıyız, Bi kerecik olsun söyle demiştim O iki kelimeyi sana Durdun ve Ben söyleyemem ki Sadece hissettiririm dedin, İkimiz birbirimizin aynasıyız ya ikiz Ha sen ha ben ne fark eder ki Biz zaten iki bedende bir can gibiyiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Isparta Gülü
Hiç görmedim seni Hep beklemişim, yolunu gözetlemişim Mihmandar olmuşum rüyalarımda sana, Sen düşlerimin yolcusu! Vefakar değilim Kıtmir kadar İzleri ansızın kaybolanlara, Rahmet de değilim yağmur kadar toprağa, Ama fıstık-i yeşil umutlarımla da En zifiri *******e doğan bir Nur olabilirim, Bilmem hangi yeşil yol Ulaştırır insanı Kaf dağına Ve Kaf dağının Zümrüd-ü Anka kuşuna, Sen mavi ada! Bir gece yürüyüşünde Görebilir miyim O’nu? O’nunla el ele tutuşup Çıkabilir miyiz süreyyaya? Ramak kalmış diyorlar hani senin o muştuna, Şafak da karanlık değil bu ******* yurdunda, Güneş seher eşiğinde Ve doğarken gülen bir bebeğin sesi gelir ilk kez.. Sen Isparta gülü! Hiç üzülme, Boşluğa hiç resim çizmedim, Mona Lisa’yı kıskandıran elinle Siyah bir nurla da ben yazıyorum umutlara: “Üç vakit sonra, inan ki bana adı: Bahardır” yılların.. Sen rüzgar gülü! Bir bahar türküsü dillerde gezer, Masalların yalanı biter Ve biter Büyük Sahra’dan esen sam yeli, Ilık bir sabah rüzgarı yelinde Burnumda bir toprak kokusu Ve bir Yağmur’un tadı boğazımda.. Sen umudun adı! İsa ölmedi, Madonna; Meryem’in ellerindeki çocuk, İkiz Bebek’lerin kefensiz naaşı!.. Amerika’nın yoksul ve kara yüzü Harlem Harlem’in kanlı yaşı; Malcolm X Çikolata renklilerin kahramanı; Malcolm X, Yazıyorum aha buraya on dört - yirmi dört (14-24): “Üç vakit sonra, inan ki bana adı: Bahardır” yılların.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Benim Hikayem
Ayrılığı besteledim hep şimdiye kadar, Yani hep kaybettim, malumunuz olsun Hazan mevsiminden kurtulamamıştım hiç Yaprakları üşümüştü ruhumun Sararıp solmuş Karşılık göremeyen kalbime düşmüştü acısı aşkın, Ayrılığın envaini yaşadım Bilirim nasıl da oturur adamın yüreğine Uyku haram olur ******* yoldaş ve sırdaş olur Bir de çay olunca o gece vakti Efkar demlenir Yıldızlara takılır gözleriniz Hepsi bir şehri ayin gibi düşer üstünüze Aman sabah olmasın Bitmesin gece bu yolculuğumuz Efkar bitmesin Çay soğumasın Annem, babam, kardeşlerim uyanmasınlar Ben gece yürüyüşüme devam edeyim.. Hepsi eskidendi Hepsi eski bir hikaye Bütününü toplasan bir ceviz kabuğu belki Hepsi bir hayal, hepsi bir ütopya bunlar Koparılmamış bir takvimin ütopya hayali işte , Şimdi sabah Güneş yükselmiş doğudan Karanlıklar saklanacak yer arıyor Ruhumda sessiz bir bekleyiş Ve gecenin efkarı da sanki kalmamış gibi, Takvime baktım hala hazan mevsimi Dışarı baktım bahar gelmiş Bir şeycikler anlamadım önce Günlük bir gazeteden fark ettim baharın geldiğini Ya takvimdeki hazan yalan mıydı? Ya gece bekleyişlerim, efkarım, çayım… Sonra anladım ki koparmayı unutmuşum takvimin yapraklarını Bu yüzden ruhum üşümüş Bu yüzden geceyi sevmiş, gündüzden korkmuşum.. Şimdi ne hazan Ne efkar ne de artık ruhumda karanlık var Saatler vuslatı gösteriyor Bir heyecan, bir coşku var inadına mazime Bahara merhaba, merhaba yaz mevsimine Eskiden ruhuma zindan kent Şimdi de tutunduğum şehir olan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstisna
Her kaidenin Bir istisnası olurmuş, Zaman gösterdi ki Bütün kaidelerin de Ortak bir tek istisnası daha varmış O da benim, ben, ben… Alıştım buna, ama Daha kabullenemedim nedense.. Adıma hep yakışanı yaptım Ben böyle biliyorum İtirazı olan varsa buyursun, Mevlana’nın dediği gibi Olduğum gibi göründüm hep Görünüşüm kalbimin aynası oldu, Tanıyanlar bilirler zaten, Öğretileni öğrendim Fazlasını bile yaptım her daim Ama her öğrenilen de öğretilmez ki size.. Ben bir dut ağacıyım Kendimi öyle biliyorum Arı istifade ederse eğer En şifalı balı size ikram eder.. Ben bir dut ağacıyım Elsiz bir ipek böceği yaprağımı yerse benim En güzel libası giyersiniz elbette.. Ben bir dut ağacıyım Ayaksız yılan da gelebilir Ama inanın izin vermem ona, vermem.. Düşmanım da olsanız Benim elimden Zarar gelmesini istemem size Dedim ya, ben Bütün kaidelerin ortak istisnasıyım, Garip gelecek size ama olsun Çoğu arkadaşı kendime tercih ederim Nedendir bilmiyorum.. Şiiri sevmişsem ondan Satrancı sevmişsem ondan Çiçekleri sevmişsem ondan Ondadır hep gece yarısı Balkonda oturup Yalnız başıma çay yudumlamam, Ondandır hep ondan Gece yürüyüşlerini yağmurla beraber sevmem.. Her kaidenin Bir istisnası olurmuş, Zaman gösterdi ki Bütün kaidelerin de Ortak bir tek istisnası daha varmış O da benim, ben, ben… Alıştım buna, ama Daha kabullenemedim nedense.. Dedim ya, ben Bütün kaidelerin ortak istisnasıyım Ve beni böyle bilin… |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaç Gizlen Sus
Ben ölmek için doğmadım, Her gece yürüyüşümde Bir yıldız kayar gökten, Ama hiç dilek tutmadım, Kehribar tesbih misal hep yıldızlar saydım Yalnızlıktan kaçıp ayın mehtabında dolaştım, Kendimi gizledim vefasız aynalarda Kamufle olup sessizliğe kaçtım, Ben kaçtım Ben gizlendim Ben sustum.. Ben ayrı dünya çocuğu, Her gece ayın doğuşunda Sancısını çekerim yalnızlığın, Sonra firari fikirle yıldızlar sayarım.. Kaçarım esaretine düşmekten yalnızlığın Gök kubbesi altında gizlenirim karanlığın Yürürüm gecenin kucağına susarım, Benim adıma doğan Her gündüz için Her güneş için, To be or not be Önemli değil, Her ne kadar asil bir eylem olmasa da Ben kaçarım Ben gizlenirim Ben susarım.. Ben ölmek için doğmadım, Her gece yürüyüşümde Bir yıldız kayar gökten, Ama hiç dilek tutmadım Kehribar tesbih misal hep yıldızlar saydım, Ben kaçtım Ben gizlendim Ben sustum.. Ben ölmek için doğmadım Ben ebedi yaşamak için öleceğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldığımız Yerden
Gittiğin kadar hüzün taşıyor bulutlar Sensizliğin gök gürültüsü kulaklarımda şimdi Gelirsen eğer gelişin rahmet olacak Güller açacak yüzümüzde önce Sonra sen gül olacaksın ve gün doğacak bu şehirde.. Her şeye yeniden değil Kaldığımız yerden devam edeceğiz seninle Beni bırakıp gittiğin gibiyim demiyecem Yokluğun hasretini büyüttü içimde, Sen büyüdükçe alem küçüldü.. Sekteye uğramadık seninle Mecburi istikametlerin kölesiydik, İnişi olmayan bir yokuşa davet etmiştim seni İkimiz de ürkmüştük aslında İkimiz de biraz çaresiz.. Güz mevsiminde gül yetiştirmeyi öğrendim en son Hazanda hârına tutuldum Ruhuma dokunan Nur-u Beyza’ydın Ben Siyah Nur’u tercih etmiştim oysa Bir nokta gözü kör edermiş derlerdi ya Ama aslında bütün körlerde gören bir göz vardır Bir söz vardır hani: “güzel gören güzel düşünür”.. Çocukluk yanım değilsin, bilirsin Önceleri bir damlaydı Ve kevsere döndü sonra her şey, Şimdi ise Kaç zamandır suya hasret çorak çöl ruhum Susamışlığımsın, yanmışlığımsın.. Kara bulutlar rahmet taşıyorlar Seni bana taşıyorlar Ben yanıyorum, sen korkuyorsun Korkma! Rahmetin adı sensin.. Bırakıp gittiğin gibi değilim Beni bırakmadın biliyorum Çünkü hava soğuktu ve ben hiç üşümedim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaşıkçı Elması
Senle fark edilen hayata Seninle beraber nokta koymak isterim Umut sözlerden değil Gözlerin mavi ferinden okunur, Senle beraber maviye tutulan gözlerimin feri işte.. Senin için buradayım Gül mevsimi senin için gelmiş bu şehre, Umutlarım senden sonra yeşillendi nedense, Kabahat seni sevende mi yoksa Seven kalbe sınır konabilir mi söyle.. Dünyanın en pahalı elması Kaşıkçı elması derlerdi ya hep şimdiye kadar Anladım hep yanılmışlar En meşhur sarrafa seni sordurdum Tarihler bir daha yanılmış En pahalısı sensin ben biliyorum Kimse bilmiyor ama, olsun.. Seni bulmuşum bir zindan kentte, Elmas için zindan şehrine gitmeye değer miydi dediler bana Çareyi seni de yüreğime hapsetmekte buldum, Şimdi sen yoksun ama Yokluğun hasretin muallimi oldu yüreğimde Şimdi herkes suspus olmuş, ne desinler ki bunun üstüne.. Hasretin artıyor içimde alev alev her geçen gün Bir yangına tutulmuşum sanki Seni bekliyorum şimdi Bu yangını söndürmek için gelmelisin.. Devasız dert vermemiş Yaradan Öyle bir hale giriftarım ki İlacımın yalnızca sen olduğunu biliyorum.. Ey çaresiz hastalığımın tabibi! Hastalığım senden, hastalık ilacım da sen yine Garip değil mi? Gönül ne sultan tanır ne de siyahi köle Bu derde tutulmaya gör sen de Gönül kimi severse sultan odur Gönül kimi severse, kaşıkçı elması odur, o, o… |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|