![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57927
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmur Zamanı
Şimdi Yağmur Zamanı Beşinci Mevsiminde gönlümün Öyle güzel ki ıslanmak Damla,damla düşerken Yüzümden toprağa doğru Şimdi Yağmur Zamanı Beşinci Mevsiminde ömrümün Asırlar geçti belki de Islanmayalı böyle sere serpe Ateşle toprak birleşti Ben oldum... Tanrı toprağa çiçek kokusu iki damla da su ekledi Sevgiyle yoğruldu sonra Sen oldun... Yağmur Zamanı şimdi ıslandım,ıslandım seninle Ruhlar dağıtıldı,ikiye bölünerek Yarısı toprağa,yarısı suya Onun için ihtiyacım varya sana Yağmur Zamanı şimdi Beşinci Mevsiminde gönlümün Baharıdır,bayramıdır,yazıdır varlığın Beni sensiz koymasın Tanrım Hazandır,hasrettir,ölümdür Zamansız kuraklığın |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalan Oluyor
Yalan oluyor baksana her sey Yasadıkça insan gün be gün Ne yürüdüğün yollar tanıyor seni, Ne büyüdüğün bu şehir Vefasız mı olmak zorunda? Omuz verdiğin dostlar gibi yıllar? Sanki hiç sesimi duymamış gibi Sanki hiç yüzümü görmemiş gibi Sanki hiç yanıma gelmemiş gibi Sanki sevdiğimi hiç bilmemiş gibi Adım kalacak solmuş satırlarda Sanki dünyaya hiç gelmemiş gibi Yalan oluyor baksana Dakikaya uzun Yıllara az gelen ömürler Sabah olur düşersin yola Akşam olur gelirsin eve Çalıştın çabaladın da ne geçti ele? Duymamış,görmemiş Bilmemiş,sevmemiş gibi Adım kalsın Solmuş sayfalarda Sanki bu dünyaya hiç gelmemiş gibi Yalan oluyor baksana Kelebeğin bahara aşkı Kimi yüz yıl yaşarda bulamaz Kimi altı saate sığdırır Ömür denen o dansı Ne kaldı anılarından başka Düşünsene bir zamanlar Göçmen kuşlar misali Yol uğratmıştın bu illere Toprak bile sevdiği Tohumu filizliyor farkında mısın? Çölde açmıyor orkideler Sadece resmin kalmadı mı? Nerde o düştüğün taş merdivenler? Sen buraya hiç gelmemiş gibi Ben,seni hiç görmemiş gibi Boğazımda düğüm İçimde yanan ateş Sevgimi söyleyememiş gibi Yoruldum artık gidiyorum... Adım? O da kalmasın istemem Bu dünyaya gelmemiş gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarım Elma
Baharın bir seher vakti Tomurcuklar açtı Anne oldu genç fidan Sarıldı yavruya, daha görmeden Besledi özünden, Sakındı her iki gözünden, Ninni eyledi geceye Tatlı,tatlı sözünden Eğer bir elma ise yaşamak Yarısı sensin, sen annesin. Kim bilir kaç gece uyumadın, Ateşler içinde yanarken yavrun, Kim bilir kaç kez doymadan kalktın Önce yavrum doysun istedin. Çaresiz kaldın kimi *******, Bilirim mum gibi eridin. Eğer cennet ise mükafatı iyinin, Yarısı sensin,sen annesin. Dinle oğul bu sözüm sana, İyi oku, çok çalış, hayırlı evlat ol, Hizmetin olsun bu vatana.. Vakit yakın, yolum düştü uzaklara Sana emanet yuvamız, İhanet etmeyesin, sakın ha, Ana kucağı, baba ocağına Şimdi tomurcuksun anlamazsın Çok çalış ki övünsün herkes, Bey olasın kırmızı gül dalına. Hem emrimizde bir köle, Hem taçsız kraliçe, Annelik, nasıl bir duygu, Nasıl kendinden geçiştir, Söylesene anne, Nasıl öderiz hakkınızı, Nasıl razı ederiz Allah’ı? Canım feda desem, canlarım size, Yarısı gitsin de ömür olsun anama, Melekler şahit olsun bana, Yarısı aittir, oğlumun annesine.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Sen Varsın
Bir kağıt ve bir kalem alsam elime Geçsem karşına,bir şiir yazmak için. Önce,gözlerinden başlardım,O canım Yemyeşil gözlerden.Her seven şair gibi. Sonra,saçlarını ve yüzünü anlatırdım Seni görmeyen kör gönüllere. Baktığın uzaklarda görmek isterdim seni. Kaybolduğun o yerlerde bulmak. Gözündeki küçücük nem, Yüzündeki bir Ben,olmak isterdim. Kılıçtan keskin,pamuktan yumuşak dilinde, Bir türkü olmak isterdim, Farkına varmadan söylediğin. İçindeki çocukla çocuk olup,oyunlar oynamak. Sesindeki huzurla bebek olup uyumak. Gözündeki küçücük nem, Yüzündeki bir Ben,olmak isterdim. Kimler kırar seni,kimler güldürür? Kimler hayat verir sana,kimler öldürür? Kimler boşaltır gözlerini,kimler doldurur? Kimler çalar kapını,kimler açar,çaldığın kapıyı? Kimler görünce sevinir,kimler sevindirir seni? Kimler ısıtır içini,kimler buz gibi eder yüzünü? Kimler kırar kalbini,kimler toplayıp yapıştırır? Bir kristal gül gibi. Kimler yazar şiirlerinde,kimler okur her gece? Kimler çalar kalbini,kimler utanıp geri getirir? İçi bomboş cüzdan gibi.. Okuduğun kitaplardaki yazın, Sevda şarkılarında içli bir sözün, Uzaklarda kaybolmuş bir çift gözün, Kalbinde küçücük bir sızın, Eylül gelir de yapraklar hissetmez mi güzün? Güz aylarına sevdalı bir yaprak olmak, O son damlada hayat bulmak, Gözündeki küçücük nem, Yüzündeki bir Ben olmak isterdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yol Göster
Bir yolcuyum dünyada Yönünü bilmeyen, Yolunu kaybetmiş. Kalbim..! Beynimin efendisi.. Diyar diyar sürükler bedeni. Yol göster Şimal Yıldızım.. Yönüm ol bu gece.. Karıncadan ibret aldım, Evliya dan çok gurbet gezdim. Yolun yarısında canımdan bezdim. İki ağladıysam bir güldüm Ben seni kendim gibi sevdim. Aştım da onca dağı usanmadan. Geldim düz ovada yolumu şaştım.. Yol göster Şimal Yıldızım. Yönüm ol bu gece.. Attığın taş olsun. Gül diye basarım bağrıma. Ancak sensin merhemi, Gözlerin devadır, Gönül yarama.. Birazcık beni düşün, Hatta aklından bile geçirmen yeter Huzurun huzurum olur.. İstersen günlerce arama.. Sen,kaybolmuşların umudu.. Gökyüzünün güzel kızı.. Yol göster Şimal Yıldızım Yönüm ol bu gece.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|