![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir yazgısı vardır her kapının
Bir yazgısı vardır her kapının İki yaşamın orta yerinde Kıyıya vuran Acı tatlı Anıları vardır Kilidin dilinde duran Bir belleği vardır Kapı pervazında Çakı çentiğinde duran Eşiği vardır Hüzne dalgakıran Bir celladı vardır her kapının Eli sinsi bir rüzgar Her girişinde ayak sesi Ayrı gıcırdar Her akşam bir ihanettir Gölgesi hep içeri vuran Bir tek derdi vardır İçerde oturan Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Böyle bir ayrılık yazmadı kitaplar
Ankara, Ben ve kar Böyle bir ayrılık yazmadı kitaplar Ben dışarıda Londra da Yar İçerde tek anahtar Ocak 2006/Ankara Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Ayıp Bizim
I. Başka bir dile sürgün gidecek şiirlerimiz Kireç sürecekler yüzümüze, İki gözüm Aklımız tutulacak yıldız yıldız Boğacak bizi gölgemiz Kendi ellerimizle Kaşgarlı Mahmut Ali Şir Nevai Pir Sultan gibi Nazım, Yunus, Mahsuni Ali Ekber Çiçek gibi Türkçe bizim Bu ayıp bizim II. Nükleer yada balistik füze Ölüm ekecekler göklerimize Bulutlardan kan yağacak üstümüze Kurtaramayacak dünyayı hiçbir izm Bu ayıp bizim III. Kırlangıç kanadıyla göğü Gümüş balıklarla lacivert denizi Balıkçı ağıyla gölü Yürek yürek şiirlerimizi Bölme bizi izm izm Bu ayıp sizin Bu ayıp bizim IV. Ağlayacak toprağımız üzüm üzüm Uçurum uçurum haykıracak dağlarımız İncir ağacı dikilecek ocağımıza iki gözüm Zehir tütecek bacalarımız Bulut gibi yağacak ölüm Her kayıp bizim Bu ayıp bizim Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu İşin Altında Bir İş Var
Piknik tüp biter de Kuru fasulye neden pişmez? Öğrenci evinde Hem de Yada Komşu ev Neden perdesini kaptır? Semtteki tek televizyonda Perde arası Futbol maçı oynarken. Aybaşları Neden? Ev sahibi elektriği keser Ağabeyim yanına gitmeden hemen önce Sonra açar. Neden? Ağabeyim bana kızar Paramız bitince. Neden? Var yemeze büyük ikramiye çıkar da, Ekmek parası ile aldığımız bilete amorti çıkmaz. Zenginin fıkrasına herkes güler de, Fakirin cenazesinde neden kimse ağlamaz? Ya da Su yağar da Neden ekmek yağmaz? Karanın saltanatını bitirmek üzere saçımda aklar Hala anlamış değilim. Bu işin altında bir iş var. Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün yollar kalbime çıkar
Kıyamam karıncaya Üstüne basamam Gelinciğin Kan tutar Aklım çıkar Emeğini çalamam Şairin işçinin Tüküremem yerlere Kolumu kaptırmışım şiire Bir kere Serçe sevişmesi Sevincim Kan sıçrar beynime Bakınca gazetelere Kan tutar Kalbimi Kaptırmışım şiire Ne çıkar Bazen Kalbimi ey hayat Şeytan diyor ki Kırmızı pancar gibi sök at Lakin korkarım Canım çıkar Üstüne üstlük şairim Damar damar Bütün yollar kalbime çıkar Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can Takıntısı
Gecenin bir yarısı Kırmızı yanıyordu Trafik lambası Bir kavşakta Kimse de yoktu Benden başka Dün bir yaşlı kadın tam yolu yarıladı Yine kırmızı yandı Lambanın oynaması Besbelli Can sıkıntısındandı Bugün yine kırmızı yandı Ben yolu geçerken Yaya kaldırımına bir adım Bir kere daha Trafik lambalarının Can takıntısını çok iyi anladım Trafik lambalarını canla oyun oynarken Çok yakaladım Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ciğerimden Vurdun Beni
Ciğerimden vurdum beni Nefesimi yele verdim Kanımı döktün yerlere Rengini güle verdim Seni öyle sevdim ki Canımı bile verdim Elim kolum bağlı iken Türküsünü dile verdim Kar yağarken ellerime Sıcağımı çöle verdim Eline uzatınca bana Hesapsız gülüverdim Başıma kar yağarken Siyahları sana verdim Terk edip giderken beni Selamımı sele verdim Sen terk edip giderken Gözyaşımı göğe verdim Güneş ile gölge gibi Gün batarken dönüverdin Toprağa gömdün beni Canımı çime verdim Sen üstümden geçerken Ayaklarına serdim Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çelişki
Derdimi taşımaz sözcükler Sevinçlerimi haykırmaz Nazımı çekmez vurgular Satır arasında Dilimin kör kuyusuna bir kova salarım da Hep boş çekerim Bazen elimden ip boşanır Arkasından uzun uzun bakarım Çaresiz Ağlarım Ayak ucunda bir yağmur Yürür yanaklarımda Sessiz sedasız Bir bulut yüzüm Taşıdığı hüzün Bir derya Sis Renksiz ve gölgesiz Yüzüm aydınlandığında İki gözümün parlayan ışığından Beni seçersiniz O bir genç kız Sağır ve dilsiz İki gözü Her fırtınada sığındığı İki mavi koy Kıyıya vuran suyun ışığında Karşılaştığımızı nerden bileceksiniz Not: 04 Haziran 2006 da karşılaştığım Sağır ve Dilsiz Kıza ithaf edilmiştir.(s.k.) Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çerez
I. Şiar Yola dair Bir yanda halk yürür Bir yanda şair II. Eder Gelir gider Mal canın yongası Elde var keder III. Hayır Savaşa dair Bir yanda can yürür Bir yanda kafir IV. Barış Bir yarış Çıkışı bilinmez Kalptedir varış Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk yüreği
Çocuk yüreği Can kırığıdır Neresinden tutsan batar Her kırığı Bir başka ağrıdır Nereye batsa orda atar Her çocuk yüreği Bir can tartar İçindeki ömür Ne kadar bölünse O kadar artar Çocuk yüreği Can kırığıdır Battı mı ağlatır Her ağrı canı anlatır Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|