![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Yağmur (Başörtüsü Şiiri)
Ayrılık getirecek bu YAĞMUR belli; Havada yine hicrân kokusu var. Sen bu ellerden gittin gideli, Ağlıyor ardından hep bu YAĞMUR'lar. Ayrılık getirecek bu YAĞMUR belli... Feryâtlar düştü hissene: “bembeyaz..” Ne bülbüle gâm ne de figân düştü. Her acı dudağında mağrûr bir hâz; Saadet gözlerine bir nâlân düştü. Feryâtlar düştü hissene: “bembeyaz..” Feryâtlar, feryâtlar.. duymuyor kimse! Vicdânlar sağır, taş ve ateşten - Yaratılmış, sahte, dar bir elbise. Yamaçta aksi, kısacık ve içten - Feryâtlar, feryâtlar.. duymuyor kimse! Eller semâlarda; bulutlu gözler: “Bu karanlık gecenin sabâhı nerde? ” Gözyaşları gözyaşlarını izler; Ve bir yaprak gibi titrerde, Eller semâlarda; bulutlu gözler: Taş kalplere anlatmak ahh.. Ne kadar zor - Gerçeklerin masal olmadığını. Bir darbe de dostun kendisi kor; Basar hemen sonra da kahkâyı... Taş kalplere anlatmak ahh.. Ne kadar zor! .. Beklemek, beklemek.. Acaba neyi? Sevgi nedir bilmeyen gönüllerden - Bir parça, küçücük.. Dostça sevgiyi.. Herşeye rağmen bıkmayıp yeniden, Beklemek, beklemek.. Acaba neyi? İnanmak.. Ahhh.. Sonuna dek inanmak.. Sonuna dek ve de gülercesine - Ateşe bağrına gâmlı uzatmak.. Baharında birgün geleceğine, İnanmak.. Ahhh.. Sonuna dek inanmak.. Zulümler,zulümler.. Sonsuz zulümler.. Neden: Çünkü bu dava tehlikeli(!) .. Açmasın, açmasın diye bu temiz güller İğrenç yüzünde çağdaşlık maskeli - Zulümler,zulümler.. Sonsuz zulümler.. Limanda bomboş, sessiz bir gemi, Kalkacak belki de, tahmin etmek zor.. Denizlere bakan “yeşil göz”leri, Ümitsiz, beyhûde, suskun ağlıyor. Limanda bomboş, sessiz bir gemi... Erkek olamadık biz sizler kadar; Seyrettik uzaktan sizi hüzünle. Seyrettik, seyrettik sadece o kadar; Bu kavganın gerçek yüzünde, Erkek olamadık biz sizler kadar... Rüyâlarda gezdik sizden habersiz; Amaçsız, pembe - beyaz rüyâlarda. Tasasız, gâyesiz, duygusuz ve hissiz - Gafletler, gafletler ve hep ardarda Rüyâlarda gezdik sizden habersiz; İsmimizde kalmış delikanlılık; Bilmeden hergün nâmerde uymuşuz. Haftada bir cumâyı dindârlık sanıp, Bunca yıl uyumuş, hep uyumuşuz. İsmimizde kalmış delikanlılık... Erkeklik değilmiş, değilmiş ölüm; Erkeklik, daha ölmeden ölmekmiş.. Erkeklik Allah için yanan gönlün - Aşkından asla tâviz vermemekmiş. Erkeklik değilmiş, değilmiş ölüm... Yalanmış bir meğer “sahte zafer”ler; “Leylâ”lar, “Mecnûn”lar hep bir yalanmış. Asıl “Mecnûn”luk, Mevlâya bir nefer; Resûle yakışır ümmet olmakmış. Yalanmış bir meğer “sahte zafer”ler... Bulanmış nehirler nefsin tasında, Günâhlar zevk olmuş, haramsa âdet. Saklıymış meğer senin her gözyaşında, Hakîkî mutluluk, gerçek saadet. Bulanmış nehirler nefsin tasında... Artık uyan, uyan eyy “Tûde-i Zinde” Kalk ayağa sen de “Sakarya” gibi! Uykular gezinen mahmûr yüzünde - Açmalı sevdânın diriliş vakti! .. Artık uyan, uyan eyy “Tûde-i Zinde” Canlanın siz de eyy solgun çiçekler, Canlanın siz de bir kıyâm vakti.. Ve şu kırık dallarda teker teker, YAĞMUR damlalarını öper gibi, Canlanın siz de eyy solgun çiçekler! .. Islanın ve eriyin bu gözyaşlarında, Başörtüsü mendil herrr bacınızın... Erkeklik nedir görün varın da; Varın bunu defterinize böyle yazın! Islanın ve eriyin bu gözyaşlarında! ! ! Mevlâ`m affeder (!) bizi; sen de affet! Affet bizleri ne olur buna muhtâcım.. Sen eyy gül ü rahmet, sen eyy hüsn ü iffet; Affet bizleri ne olur eyy bacım; Mevlâ`m affeder (!) bizi; sen de affet! 1999 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Yağmurlar Şehri
Gün gelir de beni ıslak caddelerin kuytusunda Bulursun diyedir koşmam şehre yağmur yağışında Gözyaşından bir sığınak bu yağmurlar şehri bana Ne artar ne eksilir ne söner yüreğimde bu kavga... Git, git, git! Bir yetimi de götür Git, git, git; yüreğim öksüzdür Ben bir hırçın deniz; gözyaşım köpüğüdür Git, git, git; ama önce ne olur öldür! .. Bir delinin mi gözleridir aynalara baktığımda Mavi, buruk bir kız ağlar; Yüzü yüzümde, on yaşımda.. Yemyeşil bir denize hüznü gömülüdür Küçücük elleri bir iplikle örülüdür! Git, git, git; yetimini de götür! Git, git, git önlüm şimdi öksüzdür Ben bir koca deniz, gözlerin köprüsüdür Git, git, git! Düşünmezsin kalbim ölüdür! 2000 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yalnızlıklar Eskimez
eskir mi yalnızlıklar gözlerin burnumda tüterken daha daha tün tuttuğum parmakların mı eskir hatırla henüz kalbim, bir sözüne esir! boğuyor beni bu parmaklıklar bu alyans yüzük, bu altın saç.. bir ben ve bu şehir! söner mi yanışlarım doğrularım yanlışlarım yeşil bir denizin esaretidir yüzüme mahzun bakışların masum bir kız çocuğu hüznü dağlardan büyük yetişir.. yetişir.. sakladığım hüznü bulmasın ne olur ağlatmasınlar beni bilmesinler feryadım solarım bir gül gibi.. kaç zaman geçse unuturum gülümser miyim yollara ben gönlümü avuturum derdimi anılarla.. acılar uzak durmasın ne olur kirletmesinler sevgimi anmasınlar hiç adım gideyim elveda der gibi.. kime ne ağlıyorum kim karışır yalnızlığıma? ne artık saçlarını okşuyorum ne kırgınım ben dünyaya.. Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yeşil
I uzan usulca yanıma gözlerinde şimşekler istiyorum gözlerinde karanlıklar.... ama tüm YEŞİLleri söndür bembeyaz kal koynumda II bulutların solmuş YEŞİL çoçuğuyum gözlerimi emziren sarı memeler uzakta ......................... rengin tüm dünyayı sarmış sisli bir akşam elimde gül sararmış haberin olsun YEŞİL kışlar uzak değil III birkaç damla yaş süzüldü gözlerinden yıldızları arayan bakışlarına sonra bir yaprağın üstüne konuverdi GÜNEŞ`e dikti YEŞİL gözlerini 'YEŞİL sular ıslandı! ! ! ' Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Ben Seni
Hasreti kanatlarımın altına aldım Aşk türküleriyle doldurdum Bu soğuk, bu mavi, bu hissiz mahzeni Ve ben seni ah ben seni koyup aldanmışlığımda aldanmışlığının sezip de maviliğini ıssızlığında silüetinin yorgun çekişimi dudaklarımda her hicrânı dudaklarımda her hicrânı Ben seni, ahhhhh... Ben seni... Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Dörtlük
Kaybolup giderken ümitlerim birer birer Ben miyim daha yalnız çöle düşen bir kum mu? Neden böyle yanışım hasretinle derbeder, Dudağın mı kordan; yoksa yanan rûhum mu 1999 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Ellerine Aldın Beni
önce ellerimi aldın benden ve saçların ellerimi kesen; sonra yüzümü ıslak adımlarına sardın. gece ve sen... yüreğime bir kelepçe de sizdiniz; kaçmak istiyordum, gözleriniz yakaladı beni. ellerine aldın beni, kanatsız ve sürgün... öylece beklerdim hani incinseydi yüreğin. ama nâr ellerindeydi ve gözlerim sürgündü yüreğinden kaçmak istedim âlem sen oldun, yakmak istedim alev sen. gözlerinde bıçaklar yanıyordu ve incitmekti yüreğimi dalgın duruşun; oysa yüreğini içmekti benim. hayır, saçlarını yalanlamıyorum ve inkâr etmiyorum gözlerini hayır! ama örtüp yüzümü benliğimle gözlerini aldın benden. kutsal bir aşk yarattım seni, sonra günahlarım oldun kirli mâsumluklar boyu bir ömrün her dakikasında. hayır, arzularımı yalanlamıyorum ve kutsandığımı kötü şarkılarla, düşündüğümü yollarda ah an be an seni... gözlerinde bıçaklar yanıyordu; bende bu şehir. ve saçların ellerimi kesen... yüzümü soğuk adımlarına sardın kaçmak istiyordum gözleriniz yakaladı beni gözlerin, bıçaklar, alem, sen... oysa nâr ellerindeydi ve gözlerim sürgündü yüreğinden. ellerimi aldın benden, ellerine aldın beni ve saçların, ellerimi kesen... 11 Kasım 2005 Gata - Ankara Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Gözlerimde Gözlerin Yanıyor
bir şiir yanıyor gözlerinde gönlümde bir şehir yanıyor seni tutkulu bir günâh gibi biriktiriyorum gözlerimde gözlerimde gözlerin yanıyor rûhum yanıyor tepelerde kalbimde siyâh nûrun yanıyor ve bir kibrit de ben yakıyorum sigaramı tutuşturup gözlerine atıyorum gözlerimde gözlerin yanıyor 2001 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ..Gülgün Çiçeği
ı sen nesin sen biliyor musun sen: uzaklarda açan ey gülgün çiçeği ve adımın adının yanına yakışmadığını buruşuk kâğıtlara gömdüğümü aşkımı güler gibi bazen kızar gibi tutuşsuzca ben solgun bahar gülü sen kaçamak bir bakış.. nikotin gözlü yağmur damlasında sen nesin sen biliyor musun uzaklarda açan ey gülgün çiçeği uzaklarda açan ey gülgün çiçeği II sen uzaklarda açan ey gülgün çiçeği hayâlinin eli bile uzakta benden kulaklarımda çınlayan bir kadın sesi âhhh... koklamakmış seni yeniden sen uzaklarda açan ey gülgün çiçeği savurma yellerini ey rüzgâr koklama benim koklayamadığımı gözlerimde yalan bu, yalan bu unutmuşluk, unutmuşluk soldurma güllerimi kuru bir tel kalsın tenhâlı, can çekişen bir elvedalık el... soldurma güllerimi gül deyip gülün ömrü olmaz gülüm ko gönlüne dalından kopartılmış ko gönlüne hâlim arz-u hâlini bu gözyaşları ki tutkun tanyelimin.. kalan bir bakışına bakışımın.. acıyor yüreğim duyuyor musun sen uzaklarda açan ey gülgün çiçeği 22.02.1999 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaside-i Muhammediye
Vuslât yok bahârımda, aşkım sebebsiz menim. Seni candan severim, rûhum edepsiz menim.. Yâr, efkâr-ı çehreme neden dönüp de bakmaz? Bu sebeble di-dârım bugün hep sessiz menim. Gedâdır vur bin başım, gül uğruna ey felek! Bülbül oldum gülistânde; aşkım ümitsiz menim. Bi baht-i abd'in senin yollarda izin öper.. Kul bahtından ne ister, bûsem lekesiz menim.. Bir pâye ver çehreme ne olur çiğneyip de, Dünyada ve ahrette yüreğim dertsiz menim.. Ağlar durur dertli gönül, merhemim yok em'im yok; Ondandır bu dünyada derdim EM'sâlsiz menim.. Sana men derdimi ölürüm de anlatamam; Gönlüm âh u figân etse rûhum lisânsız menim.. Senden gelen eziyyet, başım üzre yeri var; Senle gönlüm gülizâr, sensiz neş'esiz menim.. Nasîbim yok gülmekten eteğinde olmasam; Şu kalbim paramparça, tenim ateşsiz menim.. Bir defacık düşüme teşrifindir hazînem.. Şeref ver gel de bir dem; hüznüm pek hadsiz menim.. Bir adım yol atamam.. Gül ravzâna varamam.. Dost yaralarım saramam; rûhum ilaçsız menim.. gül-dîdârın görmesem, ayrılsam mâh cemâlinden.. Men bilemem ne olur, hâlim şeydâsız menim... Yine hicrân dolu bu sensiz yaz akşamında, Ümitlerim kırık-dökük; kalbim izânsız menim.. Tut elimden ne olur, yürümek haddim değil! Sadece cismim değil, rûhum takatsiz menim.. Yaşasaydım çağında, olsaydım yâr pervanen.. Bin ölsem de kat'iyyen canım pervâsız menim.. Binbir kez başım urup sen yolunda ölsem.. Sevincim kanat kanat; neş'em ölçüsüz menim... Erirem günden güne, geçerem dertten derde.. Şu yalancı gönlümde yerin tarifsiz menim.. Dizlerine kapılıp da ağlamaktır emelim.. Ey gözleri sürmelim; arzum izinsiz menim... Bir hazândan farkı yok sensiz geçen ömrümün.. Senle her günüm gülizâr, mevsimim kışşız menim.. Ne olursun bir dem gül şu günahkâr kölene! Rûhumdaki dertlerim zaten insafsız menim.. Ey güzeller güzel, ey O ZAT'ın Habîbi.. Şu gönlümün sahibi; ten- i kusursuz menim 1998 Mehmet Akif Ardıç |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|