![]() |
|
|
#31 |
|
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 62 Thanked 123 Times in 86 Posts
Üye No: 7445
İtibar Gücü: 1618
Rep Puanı : 7162
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
Her gidişine ayrı anlam yüklüyorum. Yapma Allah aşkına; ya hep kal benimle söz etme gidişlerden ya da silinsin isminde cisminde. Oynama benimle dengemi bozuyorsun. Aşkı yaşayacak yürek bırakmıyorsun insanda. Böyle değildin sen ne oldu sana. Bittiyse heyecanın bileyim bende. seni çok seviyorum diye başlayan ve ama ile devam eden cümleleri duymaktan bıktım. Seviyorsan seviyorsundur aması olmaz bu işin. Üstelik. bir cümlede ama varsa bir önceki yargının bir hükmü yoktur artık.
Seni çok seviyorum ama birlikte olmamız imkansız. Ya ya imkansız diyebiliyorsan eğer sevmiyorsun demektir. bahanelerin arkasına sığınma. İnsanların hayatına sorgusuz sualsiz girip darma dağan eden sonrada hiçbir şey söylemeden gitmeye çalışanlardan nefret ediyorum. Böyle misin sende, gerçekten gitmek mi istiyorsun? Yürekli ol biraz hadi konuş söylemek istediğini söyle iki çift sözü hak etmedi mi bu aşk? yaşanılan bunca şeye hiç mi saygın yok. Ah ben niye yanılıyorum hep, niye tam işte bu dediklerim sömürüyor aşkımı? biraz daha mı katı olmalıyım, biraz daha mı kapalı tutmalıyım kapılarımı? bazen bu dünyadan olmadığımı düşünüyorum. Bu devrin adamı değilim. Oyun çeviremiyorum, hesap yapamıyorum, bana ait olmayan kişiliklere bürünüp bir plan dahilinde hareket edemiyorum. İnsanız biliyorum hepimizin zaafları var hepimiz egolarımıza boyun eğebiliyoruz. İyi de hep beni mi bulacak bunlar. Hiçbir kaygıya yer vermeden hiçbir hesabı düşünmeden açsaydın eğer bana yüreğini, o zaman görürdün bir aşkın nasıl bir efsaneye dönüşülebileceğini. Sen gözlerini kapıyorsun bir sen varsın başka hiç kimseye bakmıyorsun. Her şey senin çevrende şekillenmeli her şey sana göre düzenlenmeli. Beceremiyorum kusura bakma. Şimdi gidiyorum. Aşk tam teslimiyet ister. Kendini aşkın kollarına ya bırakırsın ya da bırakmazsın. Bir yanım dışarıda kalsın dediğin nokta da aşkı boğarsın, yok edersin o güzelim duyguyu. Bu yüzden hep cesurların işidir aşk… Kaçışları, yalanları, aptalca oyunları kabul etmez. Aşk saf duru insanları sever. Kafasında bin bir tilki dönenler aşkı yaşayamaz, isteseler de yaşayamaz. Arınmalısın. En saf en duru haline dönmelisin ki yaşayabilesin aşkı. Kısacası sevgilim sana göre değil bu iş. Senin yolun açık olsun. Hadi hadi git şimdi, git ki ben yaşayayım seni, ben seveyim seni. Yokluğun beni boğuyor ama olsun bunu bilmek bile bana huzur veriyor. Bırak sevgilim bırak, bırak ki aşk yakışanda, aşk bende kalsın…
|
|
|
#32 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Üşüyorum,
Sensiz daha karanlık burda geceler,korkuyorum. Yıldızlar soluk gecelerde,bense yine aynı dertte,sende... Heran seni düşünmek ne kadar zor... Başım,vücudum,heryerim ağrıyor,yorgunum Seni düşünmekten,özlemekten,beklemekten... Sana ait ne varsa yıkıp gittiğin ve sana dair ne varsa beslediğim Hepsi birer nöbetçi kapımda Senden kurtuluş yok bana... Onlar mı bırakmıyorlar yoksa ben mi gitmek istemiyorum?bilmiyorum... Bilmek neye yararki bunca vakit sonra Seni kaybettim!!! Kayıp gittin avuçlarımın arasından Yerin doldurulmaz,acın unutulmaz... Bu yaralar nasıl iyileşir,orası meçhul,bir de canımı nasıl yakıyor bu yaralar bi bilsen... Ama yinede umudum var vuslata dair Nedensiz olsada,kendimi kandırıyor olsamda,var. Belki o da üzgündür diyorum,onunda yaraları kanıyordur Ya seviyorsa diyorum,ya seviyorsa? Geç mi kaldık herşey için,bitti mi hikayemiz? Cevap yok... Ama yinede şunu bilmelisin; Bana gözyaşı borçlusun, Gözyaşlarımdan sen sorumlusun...
|
|
|
#33 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Yarının ayak izlerini dününde kaybetmişim aşkın.Aşk bilmez yürekler aşka tutulduğundan beri meteorolojisi bozuldu sevdaların,gökkubesi yıkıldı hülyaların. Tüm şiddetli rüzgârları kendi safına çekip en hazırlıksız anlarımda kopuveriyorsun sıra dışı bakışlarınla.
Ben şaşkınım hep, acemiyim sendeki hava akımlarına.. Sen esersin ben ıslanırım hüznümle.. Sen esersin,ben seni titrerim yalnızlığın alevinde.. Yetmez..! Sen yağarsın gözlerimden; selden bir dağ, bir ova ve iki kent haritadan silinir.. Nice genç kızın masum katili olurum o vakit.. Görsen ne deliyim, bilsen ne doluyum düştüğüm bu boşlukta.. Ah..Aşk denilen kuyunun dibi yok ki nihayet bulsun.. Düşüşüm.. Batışım.. Boğuluşum.. Gitme demiştim sana... Bitirme beni... Bir hüznü bana yar eyLeme... Senin aşkının bittiği yerde ben başlarım.. Sende yok olmuşluklarım geri gelir.. Eskiden ben yoktum...Sen varsın derdim.. Sen gitsen de nasılsa içimdesin benim.. Senin bittiğin yerde..Ben başlarım...
|
|
|
#34 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Hani ben bulut
Sen yağmur olsan Sokakları dargın bu ülkeye yağsak Bir damla yağmura sağanak aşklar sığdırsak... Bilirsin bu ülke hep benim yaralı yanım oldu. Bu ülkede gülümseyen insanlar vardı sevgilim. Şimdi ise susamış, aç insanlar bu kaybolmuşların -kayboluşların- ülkesinde... Sokaklarında küfre dönüyor her sözcük. Bir kaçakçıları ve bir de yağmurları bağrına basıyor... Hani sen çakmak Ben mum olsam Bir damla ışıkla bu kenti aydınlatsak... Bilirsin bu ülkeye hiç sığmadım. Koynuna sarmadı sığınaksızları ve ölümcül bir virüs gibi yayıldı içimize ülkenin griliği. Renk cümbüşünü hiç yaşamadı bu ülke... Kaldırımlar; gülüşsüz insanlardan ibaretti. Her evin çatısına hüzün yağdı, kuşlar konmaktan korktu.... Hastalıklıydı bu ülke. Caddelerinde kaypak aşklar el ele. Her gölge kendine çekilirdi. Konuşmak, sevgilinin omzuna yaslamak başını, belli bir saatten sonra sokaklara çıkmak yasaktı. Belirli sözcüklerden ibaret cümleler kurulabiliyordu ve gerisi kişinin sözcük cambazlığına kalıyordu. Hani sen gökyüzü ben kuş olsam her mevsim dönüşünde suskun çatılar ülkesine göç etsek... Bilirsin bu ülkeden gidecek cesaretim yoktu ama kalacak kadar cesaretim vardı. Senin ve dostlarımın gidişini seyrettim birer birer. Bu ülkenin terminalleri benim için hep veda ve hüzün koktu, ayrılıklarımın ilk şahidi oldu hep... Ayrılıklar bana kalmalar bana, gitmeler sizeydi. Baka kaldım gidenlerin ardından.... Kirpiklerim ve bakışlarımın arasında kaldı yakamozlarım... Yalnızım belki. Bu bir başınalık o kadar da zor değil yalnız kalmayı bildikten sonra. Siz gittiniz ya; düşlerimi düşümden yarattım. Bu ülkeye yetecek kadar düşlerim var ama, neresinden başlamalıyım bu verişlere bilmiyorum. Belki diyorum versem düşlerimi, betonların arasından filizlense bir yeşil... Döner misin?.. Döner misiniz?.. Kalmak bu sanırım... Bir umutla tutunmak yaşama bu olsa gerek. Bilirsin umut fakirin ekmeğidir derler. Yeşilin ve mavinin fakiriyim şimdi ekmeğimin yarısı sende kaldı... Dönüşsüz gidişlerin vasat çıbanları gözlerimde.. Hani sen yol Ben yolcu olsam her yolun sonunda sokakları yorgun bu ülkeye varsak... Hani diyorum sen dönsen ben kendime dönsem bir ekmeği ısıran binlerce ağız olsak Hani sen; dönsen bu kente bir yeşile tutunsak bir umutla başlasak Hani sen bulut ben yağmur olsak sokakları dargın bir ülkeye yağsak bir damla yağmura bir umutla sağanak aşklar sığdırsak... Döner misin Sevgilim? <<< alıntı >>>
|
|
|
#35 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Gökyüzünde sallanan
Renkli özgürlükler Neşeli gülümseyişler Çocukluğumun mutluluğu İpin ucunda sallanan Renkli şekiller Koşunca senle koşan Özgürlüğü ellerinde olan Renkli uçurtmalar Başını kaldırıp bak Nasılda uzaklara gidecek İpini bir bıraksan Renkli mutluluklar Ben çocuğum İpi bıraktım Özgürce uçsun diye Uçurtmalar…
|
|
|
#36 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Dün yine gökyüzünün masmavi görkemi ve hayalini çizdiğim bembeyaz bulutlarının altında seni bekledim. Uzaklarda gülümseyen gökkuşağının renkleri içinde aradım seni, yoktun. Yokluğun, bir canavarın dişlerinde yüreğimi kemirip duruyor. Yokluğun cehennemim, yokluğun zifiri karanlığım, zindanım oldu. Belki, bir köşeden çıkıp gelirsin diye bütün gün seni düşleyip, gözlerim ufukta, kucağım dolu sevgi, yüreğimde binbir umut yeşertip ve ölesiye bir özlemle bekledim seni, gelmedin... Seni ne kadar özlediğimi bilmiyorsun. Bir bilsen seni ne kadar çok özlediğimi; dağları, tepeleri aşar, denizleri, ovaları devirip gelirdin bana...
Biz seninle bütün engellere rağmen, bitmez tükenmez bir azimle sevginin doruğuna erişmek için tırmandık hayat yokuşunu. Ve bitip tükenmeyen bir aşkla sevdik birbirimizi. Biz seninle uzak dağ başlarına yazdık umutlarımızı. Kanat çırptıkça yükseldik sevdalara, yükseldikçe sevdalara avcılar düştü peşimize. Zamanın acımazsızlığına, aramızdaki mesafelere, etrafımızdaki çirkinliklere, günübirlik aşklara, saldırılara, satılık sevgilere rağmen, biz yine de yüreğimizde hiç sönmeyen bir yangınla özledik birbirimizi, en kutsal aşkla sevdik, kirletmeden umutlarımızı bekledik... Senden ayrılalı günlerin, ayların, yılların nasıl geçtiğini bilemez, hesabını tutamaz oldum. Her seher uyanınca dağların esen rüzgarlarına açıyorum penceremi, o ölümüne özlediğim kokunu getirir diye. Bir nebze de olsa dindirir yada söndürür diye yüreğimdeki özlemin ateşini... Her gece menekşe rengi gözlerini demledim hayalimde. İpek saçlarını, sevdalı gülüşlerini, inci dişlerini demledim. Ne çok severdin yayla yollarında türküler söylemeyi, ellerimi avucunun içine alıp, başını göğsüme dayamayı.. Seni düşünüyorum. Seni düşünmek gökyüzü olmak gibi bir şey bazen, ya da rotası belli olmayan bir gemiye binip, yeni iklimlere yelken açmak gibi. İnsan olmayan bir adada inip, Robinson gibi insansız bir yaşam kurmak istiyorum. Ve o adada bir ömür yalnız seni beklemek istiyorum... Saatler su gibi akıp gidiyor. “ Kahretsin !”. diyorum.” Ne olur çıkıp gelse, sarılsa boynuma.ellerini tutmak, yüreğinin sımsıcak yerinden, menekşe gözlerinden, narçiçeği dudaklarından öpmek, serin nefesini doyasıya içmek ve doyasıya içime çekmek geçiyor içimden... Sonra sarılıp, sımsıkı kucaklamak ve sevinçten havalara uçmak geçiyor ... Ağladığımda mendil, güldüğümde kahkaha, susadığımda su olmanı, uyuduğumda rüyalarıma girmeni, her sabah alnımdan öperek uyandırmanı istiyorum... Her gece kuş olup sana doğru uçmak, ardında serin rüzgarlar bırakarak, bir pınarın başında menekşe gözlerine konmak geçiyor içimden. Dalgın bakışlarından, sevdalı yüreğinden öpmek geçiyor. O an bütün ağaçlar diz çökmeli diyorum, özleminle kanayan yüreğime. Bütün yıldızlar göz kırpmalı mutluluklara. Şunu bilmelisin ki, nerede olursam olayım, hangi iklimde kalırsam kalayım, vakti geldiğinde bir gün mutlaka, yüreğim alıp beni sana getirecektir. Hiç bir yol bilmesem de, gelmeye kalmasa da mecalim geleceğim inan... Bekle...
|
|
|
#37 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Mevsime yaz düştü, şu gönlüme kış
Gözlerinde güneş battı be gülüm Yıkılmaz sandığım sırtım oldu tuş Sayende yenilgi tattı be gülüm Şimdi rüzgâr bile, gözyaşı döktü Bahçeler bağrından gülleri söktü Hasretin önünde vuslat diz çöktü İhanetin aşkı sattı be gülüm Gitti yüzümde ki o gülüşlerim Bitti rüyalarda senli düşlerim Yok oldu gönlümde bütün hoşlarım Yokluğun acıya kattı be gülüm Hani demiştim ya bu hep kaderim Aşk denilen şeyde, bitmez kederim Hani sen gidersen ben ne ederim Bana gene hasret çattı be gülüm Şimdilerde beden ayakta gibi Lakin şu yüreğin delindi dibi Ruhunu makbere verdi bu sabi Sayende meçhule yattı be gülüm Hani hışım ile esen yellere Gönülleri yıkan azgın sellere Mecnunu kavuran, kurak çöllere Beni de yokluğun attı be gülüm Sen yokken elime eller uzandı Sessizliğime diller uzandı Hüzünlü halime güller uzandı Yüreğim hepsini itti be gülüm Çok bekledim ama geri dönmedin Bir gün bile benim adım anmadın Anladım ki aşkta sen hiç yanmadın Nihayet direncim bitti be gülüm
|
|
|
#38 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Yoruldum...
Sen yokken aradım seni. Gerçek şu ki Sen varken de aradım seni, yokluğunda olduğu gibi, belki ararsın diye, belki seversin diye beni, aydınlıkta aradım… seni korkarak, karanlıkta aradım… seni korkmadan, sıcak yüreğinde aradım, beni titreyerek, soğuk bakışlarında aradım, beni bıkmadan, sensizliği bilirim bensizliği bilir misin sen her gün ağlattığın yüreğimsin ben satırları senle doldurdum, kalbime adını koydum... hiçbir şeyden değil de.. Eylül bakışlım.. seni yanımdayken… aramaktan yoruldum, sensizlikten yoruldum, sevgisizlikten yoruldum <<< alıntı <<<
|
|
|
#39 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Sevda Çiçeği kokluyorum sen niyetine,
İki parça can, iki ayrı kıyı, iki sevdalı yürek uzaklarda, Gündüz karşı kıyı da, gece yalnızlar rıhtımında , Adım Sevda Çiçeği, boynu bükük bir aşk uykularımda… Ben Sevda Çiçeği büyütüyorum yüreğimde, Yanar döner rengini seyrediyorum, sen niyetine, Ankara’ da, Gölbaşın da, sevdan dolaşıyor damarlarımda, Penceremde sensizlik haykırışları, Sevda Çiçeği koynumda… Ben Sevda Çiçeği esiyorum, saçlarım savruluyor her bakışında, Hasret rüzgarları esiyor yüreğimin tam ortasında, Sana kavuşmak, hayal kadar uzak olsa da, Sevda Çiçeğim sokul bana usulca… Ben Sevda Çiçeği soluyorum, her hücremde, canımda, Bitsin bu hasret, yüzümde soldu renklerim umutsuzca, Kan damlıyor gözyaşımdan, uzan tut elimden riyasızca, Bu sabah pencerenden bak, Sevda Çiçeğim açacak Gölbaşın da..
|
|
|
#40 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Haydi toplan akşam oldu
vakit doldu toplan gidiyoruz ey kalbim kırkikindi yağmurlarına kalamam kaldıramam bunca ağrıyı, ihaneti biliyorum kirlenmiş hiç bir bakışta, yer yok bana bu yüzdendir ceylanlara küsmüşlüğüm sevdalara küsmüşlüğüm bu yüzden bir gül yaprağı bulup sarmak için yaramı çekip gidiyorum buralardan içimdeki cesetleri çiğneyerek kalbimdeki mahşere bak akşam vakit tamam duruldu işte bulanık denizler dürüp ömrümün defterini toplan gidiyoruz ey kalbim yorgunum bir sonbahar ezgisi gibi bekleyemem son yaprakta sevgisi iğdiş edilmiş tarihlere koma beni ey kalbim bak güz yağmurları iniyor acılar ve ihanetler üstüne çırılçıplak ve sevgisiz kalmış bir şiirim kimsesiz bir kış ortasında ne gülen gözleri ısıtıyor artık çocukların ne de sevdalı bakışları yeniyetme aşıkların bütün dinlerden kovuldum bütün ülkelerden bütün yüreklerden kovuldum (*)”Aliye gülümsesem Muaviye öldürür beni” hangi tanrıya sığınsam yaramın merhemi yok biliyorum kirlenmiş hiç bir bakışta, yer yok bana bu yüzdendir ceylanlara küsmüşlüğüm sevdalara küsmüşlüğüm bu yüzden yeni bir gül yaprağı bulup sarmak için yaramı sevdalı bir kuş yükleyip kanatlarına acılarımı alıp gitsin beni buralardan hamuru çürümüş dostluğun, vefanın, aşkın vefasız mevsimlere bırakma beni ey kalbim ağlatma beni sevda kapılarında kahpe kapılarında eğme boynumu kurşunlar sıkılsada canevime çiğnetme yoksulluğumu ayaklar altında bırak başım dik, içim ezik kalsın onurlulara mahsus bir makamda ağırla beni satılmışlığın, alçaklığın, ihanetin ortasında koma biliyorum bu düş sığmaz kirlenmiş sokaklara bu sevda sığmaz bakmayın gözlerime nasıl saklarım yüreğimdeki incinmişlikleri kınalı bir kelebek konunca saçlarıma ah! Benim de hayallerim vardı baharlarım vardı, yazlarım vardı kuşlar göçüp gitti yüreğimden gökyüzüm yaralı kaldı bir isyan giydirip gözlerime dipsiz uçurumlara yuvarladım umutlarımı aşk diyordum talan oldu, yalan oldu ömrüm tınısı kırık bir keman sızısıyım artık yok gideceğim başka bir liman bak duruldu işte bulanık denizler haydi toplan vakit tamam toplan gidiyoruz ey kalbim boşalsın ince duygularımın sırtındaki yük paranın sevgiye ihanetini gördüm insanın önünde diz çöküp ibadetini dünler harabe yarınlar umut değil hüznün neresinden dönsem, kırgınım öpmeye uzandığım bütün dudaklar frengili (*) “Nizar Kabbani”(Nuri Can)
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|