![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçen Şey
Kocaman yıldızlar altında ufacık dünyamız, Ve minnacık bir ``hane'': Kokar kır çiçekleri gün ağarmadan, Anısız, uykusuz, Kokar nane. Ta öncelerden beri mestolmuş herkes, Bir bakıma her şey ``mestane''. Hayal edilir nazlı yar yönlerden, Aşk ile kuşlar süzülür, Değişir gökler şahane. Farkında değil gönül, Sanki hepten divane; İçimizden, dışımızdan Geçer vakit Zalim, zalimane ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geri Verilen
Peki alınız sizin Daha istemiyorum Bu el bu ayak Bu duyu bu düşünce Sizin Daha istemiyorum Dallarda göklerde sularda Açılarım bir denklemle uykusuz Belki anlarlar beni Sevindirirler umdururlar ama Sizin Daha istemiyorum Ta çocukluğumdan beri Yanım sıra yürüyen Sevince acıkınca Konuşunca yazınca duyduğum şey Sizin Daha istemiyorum Gece koyu karanlıklar büyür Alır tasalarımı yollarda Alır güzelliğimi dağlardan Peki sizin bu doldurduğum boşluk Sizin daha istemiyorum Hepsi taş toprak orman deniz Işıksızlığını yaşadığım varlık Yokluğunda ağrıdığım ölüler Hepsi hepsi Sizin Daha istemiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göre
Bana göre dağ Yalnızdır Uykusuzumdur Dağa göre ben Ben Dağa Göre Deliyim Dağ Bana Göre Aç Dağa göre ben Uzanamam Ulaşamaz Dağ bana göre |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayvanların Padişahı Gecedir
Hayvanların padişahı gecedir, Simsiyah tüylü gece. Dişi bir hayvan gibi bana cesaret verir, Yarimi düşündükçe. Yol açar, muhteşem efsanelere, Rüya içinde kan, Vahşi hatıralar hücum eder, Çırılçıplak, dağlarından. Doldurmuşuz, kurtlar, kuşlar, Bir muhabbet deminde, sazlığı, Aşk ve lezzet üzre parlıyor. Dişlerimin beyazlığı |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hepyek Üzerine Düşünceler
Bir dev şehveti parlar, Talihi ta içerden kemiren güvede . Sararır parmaklarımız bir ışık azalmasından, Gelir bütün ihtimallere karşı, Kahvede. Hiç umulmadığı vakit, gaipten, Ki duyulur ağrıyan bir yerde, bir ses Gözlerin sabırla büyüdüğü anda, Civar civar, Ölülerin ellerine lâdes. Bir oyun, kahbelerin yumuşaklığında, Düğümler içinde düğüm. Duyulur, yitmiş hayvanın sıcaklığıyla çağırdığı İnsan bilincinin dışında, sebepsiz, korkunç Atomlar kadar küçüldüğüm. Açılır, bismillâh demeden, Ormanlar karanlığındaki çılgınlâle. Çalışmanız bir koku gibi yok olur, 83 kilosunuz, 31 yaşındasınız, Cinlerin terazisi almaz kaale. Hepyek beyaz yarasalar uçar odalarda, Garip rastlantılarla gündüzünden. Aksilik, meyvalarında olgun ve kırmızı, Senin uğruna salıncaktaki çocuk ağlar, Evdeki kadın aç, senin yüzünden. Karşındakine bir başka değer verir Uzaktan gelen gölgeler bunca. Nasıl anlamazalın, esrarlı öpüşünü düz, soğuk Gönül nasıl ürpermez, İnsanlardan sonrasını bulunca. Hiçbir zaman kalbe bir yakınlıkla durmaz, Gelmiş ve gelecek ruhların işi Kaderle, bir ipek, ipliği düşünden, Dallarda ve sıcak havada, Ecelin eğilişi. Olur yaz, kış, sonbahar, ilkbahar, Nefis, olmaz. Bütün olaylarında namussuz şehirlerin, Düşer, daha kötüye düşer, daha iğrence düşer, Yaşamak pis olmaz. Uykusuz *******i eski memleketlerin, Susamış hastalara su gerek. Bekliyorum dönüşünü toprağın bir taş kadar, Bir fincanın bilinmezle işlenmiş kıyısında, Çini maçini severek. Sağ ağarırmış, yüz buruşurmuş, N'apacak güzelim, saç ve yüz, güzele? Bir aşk ve oyun masasındayım, Önümde siyah - beyaz bir düzlük, Gele atıyorum, gele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk Suç
Dağ bıçaklar Erkenden Güzelliğini Gecenin |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnönüler
Savunan yurt Susamış, analara, oğullara, kızlara kardeşim, Su, Susamış vakte. Durmaz biz dursak bile vatanda, Otların kurusu, Ekinlerin yaşı hiç. Kurmuş mu diyorsun ölümümüz, Daha büyük bir ölüme pusu, Kelime-i şahadetlerle yükselen dağlarda? Ahaca birikmiş yüzlerce yıl, Arzusu Bu toprakta yaşayan şeylerin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kainatın Akşam Yoklaması
Bir an, akşamın fikirden geçmesi, Çık insandan son insana kadar, daima. Kendimi ve herkesi boşlukta hissediyorum; Dairemsi bir müddet iniyor ruhuma. Bir an, coğrafyanın dışında, Ve bütün sathı, atmosferin. Sevgilerin en samimi olduğu saat; En çok düşünceye benzedigi vakit, çiçeklerin Bir an, zamanın gölgesi yüze değer. Ve aralığı hayatın ölümün aralığı. Bembeyaz bulutlar gibi geçer göklerden, Kör bir adamın bahtiyarlığı. Bir an; bütün anaların şefkati, Ve maviliklerde rüyasI, bütün genç kızların. Merhametin büyük varlığı gibi silik, Kalpteki ışığı gibi uçan yıldızların. Bir an, kaybolmuş sonsuzluğu göz yaşlarının, Hatıraların kaybolmuş mesafesi. Bir misafirliğin ilk manzaraları kaplar, Ve gurbet kaplar, herkesi. Bir an, hayalden hendeseler dünyasında, Kürelerin mesafelerindeki ahenk. Bütün sessizliğiyle hayatın uzunluğu, Denizlerden, gözlerde mazi olan renk. Bir an üstümüzde elbise, Kızını okşayan bir adamın avuçlarındaki sıcaklık. Ve bütün atomları kaplar habersiz, Gençlikleri ölümden uzaklık. Bir an, bir an ki her şey farkında. Her gün aynı vakit semadan geçer. Ve susar bir insan gibi hüzünle, Taşlar, bulutlar, ışıklar, fikirler. Bir an ki cesaretin büyük sessizliği, Hissin ve aklın sonsuz memleketinde. Allaha mevcut veriliyor, Kainat hazır ol vaziyetinde! |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlık Yapı
Vurmuş dağlara dağlara ışığı Belli olmuş uzağı yitmişliğinden Düşünür bizi Gece aşağıda Üstlerden büyür samanyolu Bir sevgiye benzer Başka bir sevgiye benzerken Gece aşağıda Bağışlar öldürmüşü Çalanı yalan söyleyeni kaçanı Toprağa çiğ düşmeden Gece aşağıda Bir eski savaş alanında korkunç Bir ayrılıkta upuzun Neler soyunur neler Gece aşağıda Nice yorgun olursa olsun yercek Yükünden yeşilinden Uyutur böceği otu Gece aşağıda Bu nedir bulamıyorum Yıldızlar yıldız Gökyüzü gök Gece aşağıda Hani yapılar vardır Taş taş doldurur boşluğu Öylece duvarları örer Gece aşağıda Susma Dinleme gerek İletine güne tohumu Gece aşağıda Bakma Anlama gerek Azalır biraz şimdi Gece aşağıda Kişi yerin dibine dek çırılçıplak Başarısız uykusuz Ama bir umut verir Gece aşağıda |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızılırmak Kıyıları
Kardaş, senin dediklerin yok, Halay çekilen toprak bu toprak değil. Çık hele Anadoluya, Kamyonlarla gel, kağnılarla gel gayri, O kadar uzak değil. Çamı bitmiş, kavağı azalmış, Gamla örtülü bayırlar, çıplak değil. Yedi ay kıştan sonra, Yeşeren senin yaşamındır, Yaprak değil. Yersin, içersin sofrasından, üç yüz senedir, Kuvvetlisin ama kuvvet hak değil. Bakımsızlıklarla göçüp gitmiş bir cihan, Mevsimler soğumuş, sular azalmış, Buğday, Selçuklulardan kalan başak değil. Parça parça yarılmış öküz ardında, Parmağı üç pare, tırnağı ak değil. Utanır elin ayağın, Korkarsın yakından görsen, Eli el değil, ayağı ayak değil. Gün doğar, tarla kuşları uçuşurlar, Ağır bir aydınlık, bildiğin şafak değil. Öyle dalmış ki yüzyıllar süren uykusuna, Uyandırmazsan, Uyanacak değil. Dertle, sefaletle yüklü, Siyah leşlerle kararmış, berrak değil. Çağlayan ne, Akan kim, Kızılırmak değil. Kardaş, görmüyorum ama hala duyabiliyorum, Geçmiş zamanlar gelecek zamanlardan parlak değil. Vakte şahadet edercesine yükselmiş, Akşam parıltısından, bütün zaferler üzerine, Dağlar dalgalanmakta, bayrak değil. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hüsnü Özkara imzalıyor! | styla45 | Türkiye 2. & 3.Ligi | 0 | 06-30-2009 06:55 PM |
Hüsnü Doğan ANAVATAN'da | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-26-2008 11:00 PM |
Dağlarca, denizlerce uzaktaki sevgili | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-15-2008 03:13 PM |
Hüsnü sınıfı geçti / 18 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-18-2007 07:36 PM |
Hüsnü neden parkta yatıyor | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-26-2007 01:07 PM |