![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12122
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dön Düşüm Dön
dün bir düş gördüm düşüm elimde mürdüm eriği hâyâl aldım semender sattım kırmızı iki gün gördüm kadınlarım kuş ölüleri yastık altında sesler gördüm gördüğüme inanamadım kuşun göğsü gül ölüsü. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ella Fitzgerald
siyah dudaklı bir çift siyah giz şarkı söylüyordu ince ayrıntısına kalın damarlı parmaklarıyla hayatın türküler mırıldanıyordu mızıkasıyla ömrün marşlar geziniyordu kirpiklerinde ardıç ağacı gülüşü örneğin yakaladığı bağımsızlığıydı ritmin yeniden yaratılıyordu çıplak ayaklı tanrılarla alçakgönüllü bir dîde gizemindeydi sesin çoğaldığı gibi vurulup düşen afrika'da bir siyahi selin. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Elleri Dağlarla Kaplı Bir Kız Güzelidir Gece
hayatın soğuk ve dağyalnızlığı bir zamanıdır öyle ki elleri dağlarla kaplı bir kız güzelidir gece ve hayatın penceresinin o saydam perdesinden ak bir bulut çiseler durur kirpikleri yaşlı ne nefesi yaşlı bir caz sesi vardır sevgimi dolduran ne yıldızlar vardır saçları mavi ve yeşil flarlı nasıl anlatsam elleri dağlarla kaplı bir kız güzelidir gece. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Emzirir Mi Seni Aşk
kadın; - emzirir mi seni aşk? adam; - ufuk çizgisine bak. adam; - bildiğin bir dağ var mı? kadın; - öpüşsün mü kirpiklerimiz o zaman inince vapurdan? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gökçe Kardeş
Enver Gökçe'ye artık ölüme inanır oldum gök gözlü kardeşim gökçe kardeşim, bulut kardeşim, toprak kardeşim ve hüzün süzerken yaprak gözlerini altın çanak yüreğinden ağladı munzur, domates, biber fideleri, meri keklik ağladı ve / soğuk / asvan / pulur / hıdır-öz / ve / hûni / su / payniği / zalbar / ve / guci / kırani / haskini / henisik / hulmin / karapınar / ecüzlü / vahşin / venk / ve / südürek dirilerek ağladılar bir sabah batan bir günün hüznüne yaşanası bir sabah tek tek ve birleşerek halkın doğurduğu tüm dağlar kalktılar panzerlerin üzerlerine ve tersine esiyordu artık yel artık yelin tersine esişine inanır oldum birden güzel oldum, çiçek oldum, insan oldum diyebilmenin sevinciyle avuçlarımızdaki kan oldun gök gözlü kardeşim, bulut kardeşim, toprak kardeşim insan kardeşim. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hadi Durma Uç
hadi durma uç uç insan kalbim herşey nasıl başladı nasıl bitti demeyeceğim çünkü nereden ve nasıl başlayacağını benden çok daha iyi biliyor insan kalbin bana sensiz yaşayamayacağını bildiğin gibi inan/ dığın için seviyorum seni yaşanan sevgim ama yaşadığım her saniye için bir şiir her ayrılık için bir destan yazabilirim ayaklarımızla yaşıyor ve düşünüyorduk yapılan yanlışın en güzelini yaşıyorduk çünkü 'nereden ve nasıl gelirse gelsin' hala inanıyorum en güzeline sevginin hadi durma uç uç insan kalbim bir uçurum daha bir kırmızı dağa bir daha yuvarlan. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Havada Caz Kokusu Var
yağmur yağıyor seller akıyor -havada caz kokusu var- kısa saçlı aşklar camdan bakıyor. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında
rüzgâr, böğürtlenlerin, kekik kokularının, deniz kestanelerinin bestelediği türküleri kulağınıza umulmadık zamanlarda fısıldıyorsa toprak, elinize aldığınız zaman pul pul balıkçı motorunun sesini taşıyorsa (insan kalbinize bilin ki bir italyan maria çocuk, bir faslı hüseyin'e aşık olmaya yüz tutmuştur zeytindağ'da, bin yıllık bir zeytin ağacı yaşlı gövdesinde toma'nın meyhanesinde zeytinyağı saflığıyla gülümsüyorsa ellerine cunda'nın adını cunda'nın, ali bey adası olarak değiştirilmesi dayatmasını bir türlü içine sindiremiyorsa pulları gümüş bir papalina bilin ki hüzün kaplar kirpiklerini akdeniz'in bu yüzden bir emmanuella çocuk dinlerken madrigallerini bütün güvercinleriyle birlikte havalanır kalbinde şairlerin bu yüzden beyaz ve duman renkleriyle güvercinler birer ikişer konar düşlerine acıların ve uzaktan eski bir aşk şarkısını fısıldar kır çiçekleri maltepe'nin 'bu adamı ağlatırsa akdeniz ağlatır bir gül konar dudağına yalnızlığın bir de bakarsınız ağlarım' her akdeniz, kendi iklimini, kök boyasını kalbinin yalnızca kendi aşkıyla dokur çünkü santur çünkü dans ve büyü çünkü küçük bir kızın topuklarıdır akdeniz ve incir ve zeytin ağaçlarının ülkesinde deniz minarelerinin ruhunda gizlidir madrit'ten havalanan uçuk mavi kanatlı bir yalıçapkını ve bergama'da, atmaca mahallesinde elinde klârnet, elinde bakır, dudaklarının kıvrımı dans bir kuğu konar konar dünyanın aşklarına bu yüzden çingeneler bu yüzden müzik bu yüzden hüzün bu yüzden aşk bu yüzden bergama'da doğar dolunay ve dikilirse bir gece ansızın pan ansızın zeus ansızın ölüm bilin ki her ay bir akdeniz her aşk bir ay taşır alnında. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Gün Yağmur Yağmalı
her gün yağmur yağmalı mümkünse lütfen sımsıcak olmalı kırlangıçların sessizliği -kırlangıçların sessizliği sımsıcak değil midir zaten- papatya toplamalı patikalarında beyaz gözlüklü tavşan kaç kez ağlamalı karcı dağının en derin kar kuyusunda minik gözlüklerinde gülümserken kırmızı kiremitleri kasabanın koro; bir bulutun gözlerindeki ay ay doğuyor ay doğuyor bu yüzden her gün yağmur yağmalı mümkünse lütfen. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Heykel
c.koççoban'a 1.yüzün yıldızdağı'na kirpiklerin mermer tozlu akşamlara mavi çocukların koştuğu yalnızlıklara dönük olsun kalbin aşka hüznün beyaz *******e turuncu ve siyah heykellere küçük dudaklı kadınlar akçakgönüllü aşklara dönük olsun aşkolsun. 2.ey çocuk küçük beyaz ellerin kelebek ve rüzgârların sesini sesinde çoğaltır ve getirirdin ey kil ey demir, ey toprak yelkenlerin şişirdiği hayat gece ve aydın sana kırk defa söyledim bu yüzden sana benziyor ince boyun atkısı heykellerin. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|