![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DAĞLAR-2
Dinleyin ağalar, size söyleyim; Arş u Kürsü gider yolun var dağlar. Kar-ardıçlı, kamalaklı yüceler. Selvili, söğütlü yerin var, dağlar. Ahır Dağı ndan gör Maraş bağını, Engirek te derler ilin çoğunu. Bayra dan. Bertiz den Konur Dağı nı; Göksun güzel derler, ilin var, dağlar. Gün doğanda Gündüzlü nün başına. Ak Dağ derler duman çöker başına, Göğdelide sümbüllünün peşine Kabak tepe derler, şarın var dağlar. Karacaoğlan der de: Bitirdim çağı, O yüce Bin Boğa, Bolkarın dengi. Soğanlı yücesi koca Bey Dağı Erciyes ulumuz, pirin var dağlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DELİ GÖNÜL
Deli gonul gezer gezer gelirsin Arı gibi her çicekten alırsın Nerde güzel görsen orda kalırsın Ben senin derdini çekemem gönül Santur mu istersin saz mı istersin Ördek mi istersin kaz mı istersin Tomurcuk memeli kız mı istersin Ben senin derdini çekemem gönül Çıkıp yücelere bakmak istersin Coşkun sular gibi akmak istersin Her güzelle yatıp kalkmak istersin Ben senin derdini çekemem gönül Karac'oğlan der ki okuyam yazam Keleş değilim ki kervanlar bozam Giyinem kuşanam bir hosça gezem Ben senin derdini çekemem gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DELİ GÖNÜL
Deli gönül gezer gezer gelirsin Arı gibi her çicekten alırsın Nerde güzel görsen orda kalırsın Ben senin derdini çekemem gönül Santur mu istersin saz mı istersin Ördek mi istersin kaz mı istersin Tomurcuk memeli kız mı istersin Ben senin derdini çekemem gönül Çıkıp yücelere bakmak istersin Coşkun sular gibi akmak istersin Her güzelle yatıp kalkmak istersin Ben senin derdini çekemem gönül Karac oğlan der ki okuyam yazam Keleş değilim ki kervanlar bozam Giyinem kuşanam bir hosça gezem Ben senin derdini çekemem gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DÜN GECE DÜN GECE
Dün gece dün gece gördüm düşümde Göçün çekmiş gider ili Zeyneb in İnci mercan gibi ufak dişinde Tatlı tatlı söyler dili Zeyneb in Zeyneb pek küçüktür haldan bilmiyor Ün eyledim hiç yanıma gelmiyor Göz görüp de gönül karar kılmıyor Aştı üstümüzden yolu Zeyneb in Yaz gelip de meyvaları yetmemiş Şeyda bülbül konup figan etmemiş Bahçasında mor menevşe bitmemiş Açılmış goncası gülü Zeyneb in Sabah olur seher yeli estirir Siyah zülfü mah yüzünde gezdirir Zalım engel yari bize küstürür Dolansın boynuma kolu Zeyneb in Bahar olup seher yeli esti mi Zeyneb bizim ile kadem bastı mı Acep bizden umudunu kesti mi Karacaoğlan olsun kulu Zeyneb in |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DİNLEYİN BİR GÜZEL MEDHEDEYİM
Dinleyin bir güzel medhedeyim Yiğide nispetle yürüyüşlünün Can feda ederim söyle sunaya Bin türlü naz ile salınışının Kadife şalvarli tül lü başlının Güvercin topuklu sarı mestlinin Elleri kınali kumru seslinin Zülüfü gerdana tarayışlının Entari giyinmis freng irengi Yanaklar kırmızı elmas irengi Saçlari topukla eyliyor çengi Bir ceren bakışlı on dört yaşlının Karac(a) oglan der ki güzelin huyu Hezeren çubuğ(u) na benziyor boyu Ab-i kevser gibi lebinin suyu Peynirdir dilleri inci dişlinin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ELA GÖZLÜ NAZLI DİLBER
Ela gözlü nazlı dilber Koma beni el yerine Altın kemerin olayım Dola beni bel yerine Hecine gönlüm hecine Yiğide ölüm gecine Al beni zülfün ucuna Sallanayım tel yerine Gel kız karşımda dursana Şu benim halim sorsana Zülfünden bir tel versene Koklıyayım gül yerine Karac oğlan der n olayım Kolun boynuma dolayım Nazlı yar kölen olayım Kabul eyle kul yerine |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ELİF
İncecikten bir kar yağar, Tozar Elif, Elif deyi... Deli gönül abdal olmuş, Gezer Elif, Elif deyi... Elif in uğru nakışlı, Yavrı balaban bakışlı, Yayla çiçeği kokuşlu, Kokar Elif, Elif deyi... Elif kaşlarını çatar, Gamzesi sineme batar. Ak elleri kalem tutar, Yazar Elif, Elif deyi... Evlerinin önü çardak, Elif in elinde bardak, Sanki yeşil başlı ördek Yüzer Elif, Elif deyi... Karac oğlan eğmelerin, Gönül sevmez değmelerin, İliklemiş düğmelerin, Çözer Elif, Elif deyi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EVVEL ALLAH, AHİR ALLAH
Evvel Allah, ahir Allah Andan ulu gelmemiştir Hak Muhammed den sevgili Hakk ın kulu gelmemiştir Sah-ı merdan idi adı Cömert sofrasın kim kodu Ali ye aslanım dedi Uyruk Ali gelmemiştir Pir olmayan aşka gelmez Koç olmayan kurban olmaz Ecel gelse derman olmaz Hakk tan rıza gelmemiştir Od düştüğü yeri yakar Değme dalda gül mü biter Ko dört dilin, çok kuş öter Bülbül ünü gelmemiştir Karac oglan Hakk a yalvar Verdiğine günah ol dar Sol alemde eksiksiz yar Kimse bulup gelmemiştir |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EVVEL BAHAR YAZ AYLARIN
Evvel bahar yaz ayların çatıldı Paralandı bulut göğe atıldı Akan sular kar buz oldu tutuldu Dalgalanıp göller ağlamasın mı Yaz gelir de yazı yaban yurd olur Her yerde de bir alıcı kurd olur O yaşında kızlar gonca gül olur Vakit geçen güller ağlamasın mı Hey der Karacaoğlan bahar erişti Meyvasın dermeden gazelin düştü Yüklendi barhanam kervanım göçtü Tozu kalkan yollar ağlamasın mı |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EVVEL SEN DE YÜCELERDEN
Evvel sen de yücelerden uçardın Şimdi inginlere indin mi gönül Derya deniz dağ taş demez geçerdin Karadan menzilin aldın mı gönül Yiğitliğim elden gitti yel gibi Damağımda tadı kaldı bal gibi Hoyrat eli değmiş gonca gül gibi Bozulmuş başlara döndün mü gönül Hasta oldun yastığını istersin Kadir Mevlâ m sağlığını göstersin Cennet-i âladan bir köşk dilersin Boynunun farzını kıldın mı gönül Karacaoğlan der ki söyle sözünü Hakk a teslim eyle kendi özünü Nâs işine karalama yüzünü Yolun doğrusunu buldun mu gönül |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|