www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-20-2007, 09:29 PM   #31
JeNNeT
Daimi Üye

JeNNeT Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 43292
İtibar Gücü: 1418
Rep Puanı : 2341
Rep Derecesi : JeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond repute

İbrahim Kutluay ( 07.12.1974)

İbrahim Kutluay ( 07.12.1974)
7 Aralık 1974 tarihinde İstanbul�da doğdu.1.98 cm boyundaki Kutluay, skorer guard ve kısa forvet pozisyonlarında oynuyor.Basketbola 13 yaşında Fenerbahçe altyapısında başladı.18 yaşında A takımına alında.5 yıl formasını giydi.1998-1999 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Avrupa ligi sayı krallığını kazandı.1999-2000 sezonunda kiralık olarak Efes Pilsen formasını giydi.Haziran 2000�de Yunanistan�ın AEK kulübü ile 3 yıllık anlaşma imzaladı.
Old 08-20-2007, 09:30 PM   #32
JeNNeT
Daimi Üye

Rep Derecesi : JeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond reputeJeNNeT has a reputation beyond repute

Aziz Yıldırım ( 1952)
Aziz Yıldırım ( 1952)
1952 yılında Diyarbakır Ergani'de doğdu.Babası ilkokul öğretmeni.Orta öğrenimini Düzce'de tamamladı.Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi mezunu.İnşaat mühendisi.Nato mühendisliği yaptı.Maktaş mühendislik firmasının sahibi.1990-1992 yıllarında Metin Aşık başkanlığındaki yönetimde görev aldı.1991-1992 sezonunda Futbol Şubesi sorumluluğunu üstlendi.O dönemde Tanju'nun Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferini gerçekleştirdi.Evli ve iki çocuk babası.

GÜNDEM GÜNDEM GÜNDEM 1 HAZİRAN 2001

Gitme kal baskısı

Hürriyet 1 Haziran 2001
Sadi Kemal Yaşar

Ali Şen: Gerekirse evine, işine, kulübe gider, göreve devamını rica ederiz...

Vefa Küçük: Artık kendimi emekli yaptım. Fenerbahçe'nin F'sinde bile yokum.

Şadan Kalkavan: Kararını tekrar gözden geçirmesinin doğru olacağına inanıyorum.

Sağlığına ve ailesine yeterli zaman ayıramadığını ileri sürerek başkanlığı bırakacağını açıklayan Aziz Yıldırım'ın kararından dönmesi için sarı lacivertli camia ayaklandı. Eski yöneticiler, futbolcular ve dernekler Yıldırım'ın kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ��Görevi bırakıyorum�� açıklaması camiayı ayağa kaldırdı. Sarı lacivertli kulübün önde gelen isimleri, şampiyonluk kutlamaları devam ederken şok kararını veren Yıldırım'ın devam etmesi gerektiğini savundu. Gündeme bomba gibi düşen bu karar üzerine çeşitli görüşler ortaya çıktı.

ALİ ŞEN: OLMADI BAŞKAN

Olmadı başkan. Camiamız, Yıldırım'a her zaman büyük destek vermiştir. Ben ve bütün taraftarlar, gerekirse evine, kulübe veya işine gidip, göreve devam etmesini rica ederiz. Kimse yeni başkan aramasın. Görevine devam etmelidir. Ancak F.Bahçe Kulübü Başkanı televizyonlarda asla ağlamamalıdır. Olağanüstü kongre kararı alınırsa 1 Temmuz'da yeni başkan seçilecek. Yeni yönetim iç transferin şeklini beğenmeyebilir.

ŞADAN KALKAVAN: İYİ DÜŞÜNSÜN

İstifasını üzüntüyle izledim. 3.5 yıllık hizmetinde ve son yılında şampiyonluğa giden yolda büyük başarı kazandırmıştır. Bundan sonraki hedef Şampiyonlar Ligi şampiyonluğdur. Bu ilk senede illaki olacak diye düşünmüyoruz. Kendisinin başkanlığında daha ileri gideceğiz. Zaman zaman fikir ayrılığımız olmuştur. Amaç hep F.Bahçe'nin başarısıydı. Kararını tekrar gözden geçirmesinin doğru olacağına inanıyorum. Gitmesi camiaya zarar verecektir.

VEFA KÜÇÜK: BEN YOKUM

F.Bahçe için hayırlı uğurlu olsun. Şu an seyahatteyim. Ben tarihi görevimi kongrede yaptım. Üyelere ve F.Bahçe'ye sahip çıktım. Karşılığını göremedim ve kendimi emekli ettim. Artık F.Bahçe'nin F'sinde bile yokum. Kulüp sahipsizdi, çıktım ortaya, ama kongre üyeleri bana sahip çıkmadı. Üyeler yine en doğrusunu yapar en doğru kişiyi seçerler.

MURAT ÖZAYDINLI: ZOR BULUNUR

F.Bahçe taraftarı olarak kalmasını istiyorum. Yakın dostu olarak, bırakması gerekir. Yaşadıkları ve çektiği sağlık sorunlarıyla stresini yakından gördüm. F.Bahçe, bir Aziz Yıldırım� bence bulamaz. Uzun bir süre de bulamayacak. 3.5 yıldır hep yanında oldum.

MAHMUT USLU: BIRAKTIRMAZLAR

Onunla başladım, onunla bitireceğim. Büyük fedakarlıklar yaptı. Sağlığına, ailesine yeterli zamanı ayıramadı. Bundan böyle onun yükünü hafifletebiliriz. Camianın onu bırakacağını sanmıyorum. Bıraktırmazlar. Onun gibi başkan zor çıkar. Kişisel tercihim, o giderse ben de yokum.
Old 08-20-2007, 09:30 PM   #33
JeNNeT
Daimi Üye

Ali Sami Yen ( 20.06.1886)- (29.07.1951) Futbolcu, spor adamı, Galatasaray Spor Kulubü kurucularından.

Ünlü yazar ve dilci Şemsettin Sami�nin oğlu olan Ali SamiYen 20 Haziran 1886�da İstanbul�da doğdu. Mekteb-i Sultani!de (Galatasaray Lisesi) öğreninm gördüğü yıllarada spora başladı. 1905�te yedi okul arakadaşı (Emin Bülent Serdaroğlu, Tahsin Nahit, Şehit Celal, Bekir Bircan, Cevdet Kalpakçı, Abidin Daver, Asım Tevfik Sonumut) ile birlikte Galatasaray Spor Kulubü�nün kuruluşuna öncülük eden Yen, kulübğn 1 sicil numaralı üyesi ve ilk başkanı oldu. Galatasaray�ın 1906�da oynadığı ilk maçta kaptanlık yaotı. Futbolu bıraktıkatan sonra uzun yıllar spor yöneticiliği, hakemlik yapan, Türkiye�de futbolun gelişmesi için uğraş veren ve ilk Türk resmi spor örgütü Türkiye İdman İttifakları Cemiyeti�nin kurucuları arasında yer alan Ali Sami Yen�in adı Galatasaray�ın Mecidiyeköy�deki stadyumuna verildi (1964).

Ali Sami Yen, 29 Temmuz 1951�de İstanbul�da öldü.
Old 08-20-2007, 09:30 PM   #34
JeNNeT
Daimi Üye

Sabiha Gökçen ( 1913)- (22.03.2001)

Sabiha Gökçen ( 1913)- (22.03.2001)
Atatürk�ün manevi kızı ve Türkiye�nin ilk kadın havacısı Sabiha Gökçen, 1913 yılında Bursa�da doğdu.Atatürk�ün 1925 yılında manevi evlat edindiği Gökçen, Çankaya İlkokulu ve İstanbul Üsküdar Kız Koleji�nde öğrenim gördü.1935 yılında Türk Hava Kurumu�nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okulu�na giren Gökçen, Ankara�da A.B. Yüksek Planörcülük brövelerini aldı. Gökçen, 7 erkek öğrenciyle birlikte Rusya�ya gönderilerek yüksek planörcülük eğitimini tamamladı.1936 yılında Askeri Hava Okulu�na giren Gökçen, burada gördüğü özel eğitimden sonra askeri pilot oldu. Eskişehir�de 1. Tayyare alayında bir süre staj yapan Gökçen, avcı ve bombardıman uçaklarıyla uçtu. Gökçen 1937 yılındaki Trakya ve Ege manevralarında görev aldı, aynı yıl Dersim harekatına katıldı.1938 yılında Balkan devletlerinin davetlisi olarak uçağı ile bir Balkan turu yapan Gökçen, daha sonra Türk Hava Kurumu Türk kuşuna başöğretmen tayin edildi. Sabiha Gökçen, 1955 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 22 Mart 2001 tarihinde Ankara Gata�da öldü.

HAKKINDA YAZILANLAR

Sabiha Gökçen Öldü
Hürriyet 22 Mart 2001

Atatürk�ün manevi kızı Türkiye�nin ilk kadın havacısı Sabiha Gökçen, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde (GATA) vefat etti. Yaklaşık bir aydır rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören Sabiha Gökçen en son mide kanaması geçirmiş ve beyinde pıhtı oluşmuştu.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 3 Mart 2001 tarihinden bu yana Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Gökçen'in, bugün saat 08.15'te kalp ve solunum durması sonucu vefat ettiği belirtildi.

Sabiha Gökçen, yarın Ankara'da toprağa verilecek. Gökçen'in cenazesi yarın saat 12.30'da GATA'dan alınarak Türk HavaKurumu (THK) önüne getirilerek katafalka konulacak. Burada düzenlenecek törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından Sabiha Gökçen'in biyografisi okunacak. Daha sonra Kocatepe Camii'ne götürülecek Gökçen'in cenazesi burada kılınacak namazın ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek.

HAVAALANINDA ÜZÜNTÜ

Gökçen�in adı İstanbul Kurtköy�de yapılan havaalanına verilmişti. Gökçen'in vefatının öğrenilmesinden sonra, Pendik Kurtköy'deki Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'nın işletmeciliği yapan Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş'ye (HEAŞ) ait bayraklar yarıya indirildi. HEAŞ yetkilileri, Gökçen'in inşaat sürecinde havaalanını ziyarete geldiğini ve Mayıs ayında yapılacak resmi açılış törenini heyecanla beklediğini söylediğini anlattılar.

SEZER: ÇAĞDAŞ TÜRK KADINININ SİMGESİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu sabah vefat eden Sabiha Gökçen'in, Atatürk'ün manevi kızı olma onuruna erişmesinin yanı sıra Türk kadınının çağdaş kimlik kazanmasında etkin rol oynadığını belirtti. Sezer, Atatürk'ün manevi kızı ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Sezer'in mesajı şöyle: ''Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önderimiz Büyük Atatürk'ün manevikızı ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'in vefatından büyük üzüntü duydum. Sabiha Gökçen, Atatürk'ün manevi kızı olma onuruna erişmesinin yanı sıra Türk kadınının çağdaş kimlik kazanmasında etkin rol oynamıştır. Sabiha Gökçen örnek yaşamı, büyük ülküleri ve başarıları ile daima anımsanacak, çağdaş Türk kadınının simgesi olarak gönüllerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Kendisine Tanrı'dan rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyorum.''

MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Türk kadınının neleri başarabileceğinin Atatürk'ün manevi kızı, Türkiye'nin ilk kadın havacısı Sabiha Gökçen'in kişiliğinde görüldüğünü belirtti. Bahçeli, Gökçen'in vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti: ''Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ün manevi kızı ve ülkemizin ilk kadın havacısı olan Sabiha Gökçen'in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum, kendisine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

ESERLERİ

1.Atatürk'le Bir Ömür
Sabiha Gökçen
Altın Kitaplar / Toplum ve İnsan Dizisi
Old 08-20-2007, 09:30 PM   #35
JeNNeT
Daimi Üye

Hamza Yerlikaya

Hamza Yerlikaya ( 1976)
1976 yılında İstanbul�da doğdu.85 kilo Greko-Romen�de yüzümüzü güldüren isim.1987�den bu yana Salih Bora�nın gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.İlk madalyasını 1991 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası�nda aldı.O günden Sydney�e kadar kazandığı sayısız başarının arasında çeşitli Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları var.1996 Atlanta Olimpiyatlarında rakiplerine sayı vermedin şampiyon olan güreşçi Sydney�de de altın madalyanın sahibi oldu.Halen İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

HAKKINDA YAZILANLAR

Türk gibi güçlü
Erkan Koyuncu
Sabah 14 Mayıs 2001

Avrupa Grekoromen Şampiyonası'nın son gününde de Türk fırtınası vardı. Hamza Yerlikaya 5'inci kez bu unvanı alırken Fatih Bakır, uzatmada basit hatalarla altın madalyayı elinden kaçırdı

Hamza sabah rahattı
İstanbul'da yapılan 48.Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda son gün 1 altın, 1 gümüş madalya kazandık. 85 kiloda Hamza Yerlikaya, Avrupa'nın zirvesine çıkarken 130 kiloda Fatih Bakır Avrupa ikincisi oldu. 25 yaşındaki Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonumuz Hamza Yerlikaya, sabah seansında Ukraynalı Dorogan'ı 6-2 yenerek final yolunu açtı.

"Annelere armağan"
Yerlikaya'nın finaldeki rakibi Polonyalı Letki Marcin'di. Marcin'i supleksle atan Yerlikaya ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. 2. yarıda 1 puan daha alan Hamza, Avrupa şampiyonu oldu. Türk güreş tarihinde 5 Avrupa şampiyonluğu kazanan ilk sporcu unvanını da elde eden Yerlikaya, madalyasını tüm annelere hediye ederken, "Türk insanına ne kadar madalya versek azdır. Hele bu kötü dönemde, bu mutluluğu yaşatabildiysek, ne mutlu bize" dedi.

Bakır gümüşte kaldı
130 kiloda mücadele eden Fatih Bakır, sabah seansında Finlandiyalı Juha Ahokas'ı uzatmada 3-0 yenerek finale yükseldi. Finalde Macar rakibi Mihaly Deak Bardos ile karşılaşan 24 yaşındaki Fatih Bakır, ilk yarısı 0-0 biten müsabakada normal süreyi 1-1 kapattı. Uzatma bölümünde bitime çok az bir süre kala rakibine çırpılan Bakır, 2 puan birden yitirdi. Müsabakayı 3-2 kaybeden Fatih Bakır, gümüş madalyada kaldı.

Tarihte ilk kez şampiyon!
İstanbul'da sona eren 48. Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, Milli Takım, 64 puan alarak, tarihinde ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaştı. Ay-yıldızlı ekibin ardından Rusya 54 puanla ikinci olurken, Gürcistan ise 35 puanla üçüncü sırada yer aldı ve turnuvayı tamamladı

En teknik takım biziz
Milli Takımımız 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya alırken Rusya 2 altın, 2 gümüş, Gürcistan 1 altın ve 1 gümüş madalya elde etti. Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan altın alan diğer ülkeler oldular. Bu arada ay-yıldızlı takım şampiyonanın en teknik ekibi seçildi.
Old 08-20-2007, 09:30 PM   #36
JeNNeT
Daimi Üye

Memet Fuat ( 1926)
Memet Fuat (d.1926, İstanbul) 1946'da Haydarpaşa Lisesi'ni, 1951'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Öğretmenlik, çevirmenlik, muhabirlik, inşaatlarda mimar yardımcılığı gibi işlerde çalıştı. 1960'ta De Yayınevi'ni kurdu. 1964-75 arasında "Yeni Dergi"yi çıkardı. Bir önceki yılda çıkmış yazı, öykü ve şiirlerden yaptığı seçmelerle Türk Edebiyatı adlı yıllıklar düzenledi (1963-72). Çocukluğundan beri süregelen spor tutkusunu, yaşadığı çevredeki çocukları sporculuğa yönlendirme yolunda değerlendirdi. 1972-80 arasında voleybol erkek milli takımlarına antrenörlük etti. 1979-82 arasında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nde voleybol dersleri verdi. 1980-83 arasında "Yazko Edebiyat" dergisini yönetti. 1981'de Adam Yayınevi'nin yerli yayınlar editörü oldu. 1987'de emekliye ayrıldı. 1985'te yayımlanmaya başlayan "Adam Sanat" dergisinin genel yayın yönetmenliğini 1999'a kadar sürdürdü.

Ödülleri: 1959'da dergilerde çıkan yazılarıyla Ataç Eleştiri Armağanı'nı, 1961'de Düşünceye Saygı adlı kitabıyla Türk Dil Kurumu Deneme-Eleştiri Ödülü'nü aldı. Çağdaşımız Makyavel adlı kitabıyla 1992 Sedat Simavi Ödülü'nü Gülten Akın'la paylaştı. 1995'te kendisine Kültür Bakanlığı "Kültür ve Sanat Büyük Ödülü", 1996'da Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülü Altın Madalyası verildi. 1997'de "Yaşasın Edebiyat" dergisinin yaptığı soruşturmada Gölgede Kalan Yıllar adlı yapıtı "Yılın Kitabı" seçildi. 2000'de ise "Dünya Kitap Eki"nin oluşturduğu bir yargıcılar kurulu Nâzım Hikmet adlı yapıtını "Yılın Telif Kitabı" olarak değerlendirdi.

ESERLERİ
Anlatı: Aşk ve Sümüklüböcek (1946, öyküler, Tuna Baltacıoğlu ile); Yaşadığımız (1951, yeni yazımı 1998, roman); Bir Ayrılışın Öyküsü (1998, öyküler). Anı: Gölgede Kalan Yıllar (1997); Tribünden Palavra Anılar (1999). Deneme: Düşünceye Saygı (1960, genişletilmiş 2. basım 1994); Çağını Görebilmek (1982); Unutulmuş Yazılar (1986); Çağdaşımız Makyavel (1992); Eleştiri Sorumluluğu (1994); İki Yönlü Yozlaşma (1995); Konuşan Toplum (1996); Dağlarda Yüreğim (1996); Özgünlük Avı (1996); Sömürüsüz Bir Dünya (1998); Çoğunluğun Gücü (1998); Duyumsanmayan Karanlık (1998); Biçemden Biçeme (1999); Yaşlı Bir Şaire Mektuplar (1999); Aykırılıklar (2000). Konularına göre derlenen denemeler: Demokrasi Kültürü (2000); Din ile Felsefe (2000); İkinci Yeni Tartışması (2000); Kültür Alışverişi (2000); Orhan Veli (2000); Nâzım Hikmet Üstüne Yazılar (2001). Özgün yapıt: Aydınlar Sözlüğü (2001). Yaşamöyküsü: Nâzım Hikmet (2000). Yaşamı, sanatı, yapıtları dizisi: Yunus Emre (1976); Şinasi (1977); Pir Sultan (1977); Karacaoğlan (1977); Ahmet Haşim (1977); Tevfik Fikret (1979); Namık Kemal (1999). Antoloji: Türk Edebiyatı (yıllıklar, 1963'ten 1972'ye on cilt); İlkokul Çocukları İçin Şiirler (1968); Çağdaş Türk Şiiri Antolojisi (1985, genişletilmiş basımı 1999); Dünya Yazınından Çeviri Şiirler (1992); Dünya Yazınından Seçilmiş Kısa Oyunlar I-II (1993); Dünya Yazınından Seçilmiş Kısa Öyküler (1993); Türk Yazınından Seçilmiş Çocuklar İçin Şiirler (1993); Türk Yazınından Seçilmiş Denemeler (1993); Türk Yazınından Seçilmiş Eleştiri Yazıları (1993). Seçme Şiirleri: Nâzım Hikmet (1997); Orhan Veli (1997); Oktay Rifat (1997); Cahit Külebi (1997); Edip Cansever (1997); Sabri Altınel (1997); Cahit Irgat (1998). Tiyatro: Tiyatro Tarihi (1961); Her Yer Tiyatrodur (1997). Spor: Voleybol (1983, Mehmet Bengü adıyla).

HAKKINDA YAZILANLAR

Memet fuat öldü
19 Aralık 2002

Türk edebiyatı ve Türk voleybolunun önemli isimlerinden Mehmet Fuat Bengü, akciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul`da vefat etti.

Yabancı ülkelerde filmler çekmiş ilk Türk film rejisörü Vedat Örfi ve Piraye Hanım`ın(daha sonra Nazım Hikmet'in eşi) çocuğu olan Memet Fuat Bengü, 1926 yılında İstanbul`da doğdu. 1946`da Haydarpaşa Lisesi`ni, 1951`de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü`nü bitiren Memet Fuat Bengü, öğretmenlik, çevirmenlik, muhabirlik, inşaatlarda mimar yardımcılığı gibi işlerde çalıştı.

Bengü, 1960`da De Yayınevi`ni kurdu, 1964-75 arasında Yeni Dergi`yi çıkardı. Bengü, bir önceki yılda çıkmış yazı, öykü ve şiirlerden yaptığı seçmelerle Türk Edebiyatı adlı yıllıklar düzenledi (1963-72). Türk edebiyatının önemli isimlerinden Mehmet Fuat`ın eserlerinden bazıları şöyle: Tiyatro Tarihi (1961), Türk Edebiyatı (1963-72, yıllıklar, 10 kitap), Çağını Görebilmek (1982, denemeler), Voleybol (1983; Mehmet Bengü adıyla), Çağdaş Türk Şiiri Antolojisi (1985), Sömürüsüz Bir Dünya (1998, deneme), Biçemden Biçeme (1998, deneme), Çoğunluğun Gücü (1998, deneme), Duyumsanmayan Karanlık (1998, deneme), Yaşlı Bir Şaire Mektuplar (1999, deneme), Tribünden Palavra Anılar (1999), Namık Kemal (1999), Aykırılıklar (2000), Nazım Hikmet (2000, İnceleme), Aydınlar Sözlüğü (2001, inceleme)
Old 08-20-2007, 09:30 PM   #37
JeNNeT
Daimi Üye

İhsan Cavcav ( 04.10.1935)
Gençlerbirliği Başkanı
4 Ekim 1935'de Ankara'da doğmuştur. Uzun yıllardan beri işadamı olarak Ankara Un Sanayi ile uğraşmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Gençliğinde futbol oynamıştır. 22 yıldır sürekli Gençlerbirliği Spor Kulübü başkanlığını yapmaktadır. Halen Türkiye 1. Futbol Ligi Kulüpler Birliği başkanıdır. Ayrıca Ankara Sanayi Odası Meclis üyesidir. Çeşitli sosyal ve kültürel derneklerinde üyesidir.
Old 08-20-2007, 09:31 PM   #38
JeNNeT
Daimi Üye

Hidayet Türkoğlu ( 19.03.1979)

Hidayet Türkoğlu ( 19.03.1979)
19 Mart 1979 tarihinde İstanbul�da doğdu.1995-1996 sezonunda Efes Pilsen�de oynamaya başladığında 16 yaşındaydı.Türkiye�de 15.6 sayı, 4.9 ribaundla oynadı.NBA�de ise 5.9 sayı, 2.1 ribaund ortalamasıylı oynuyor.Şu anda çaylaklar arasında 17. sırada yer alıyor.Milli Takım�ın çeşitli branşlarında 106 defa forma giyd
Old 08-20-2007, 09:31 PM   #39
JeNNeT
Daimi Üye

Ramazan Paliani
GÜNDEM GÜNDEM GÜNDEM

57 kiloda Dünya Şampiyonu oldu
Hürriyet 10 Haziran 2001

11. Dünya Büyükler Boks Şampiyonası'nda, 57 kiloda Türk boksörü Ramazan Paliani, Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta düzenlenen şampiyonanın 8. ve son gününde, 6 sıklette final müsabakaları gerçekleştirildi.

57 kilonun finalinde, kariyerinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Ramazan Paliani, Kazak rakibi Galip Jafarov ile karşılaştı.

Müsabakaya hızlı başlayan ve ilk raundu 8-5 önde kapayan Paliani, üstünlüğünü 2. raundda da sürdürdü ve bu raundu da 17-12 önde döndü.

3. raundda müsabakanın kontrolünü tamamıyla eline alan ve yumruklarını sıklaştıran Paliani, zor duruma düşürdüğü ve 1 kez saydırdığı rakibi önünde bu raundun sonuna doğru aradaki sayı farkını 14'e dek çıkardı. Raundun son saniyesinde puan alıcı bir yumruk daha vurup 1 puan daha alan Paliani, 3. raundun bitiminde 29-14'lük skorla farkı 15'e çıkardı ve ringden teknik üstünlükle galipve Dünya Şampiyonu olarak ayrıldı.

Paliani'ye altın madalyasını, müsabakadan sonra Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli taktı.

Paliani böylece, boksta Türkiye'ye 1999'da ABD'nin Houston kentinde artı 91 kiloda Sinan Şamil Sam'ın kazandırdığından sonra tarihteki 2. dünya şampiyonluğu altın madalyasını getirmiş oldu.

Türkiye, şampiyonayı da 1 altın, 1 gümüş (54 kiloda Agasi Agagüloğlu) ve 1 bronz madalyayla (71 kiloda Bülent Ulusoy) ve tarihinin en başarılı sonucunu alarak kapadı.
xxx
Old 08-20-2007, 09:31 PM   #40
JeNNeT
Daimi Üye

Taner Sağır
GÜNDEM

Bebek yüzlü Herkül
İlyas Namoğlu Hürriyet 20.08.2004

Halterde pırıl pırıl bir Türk genci Taner Sağır�ın, Olimpiyat Şampiyonluğu�yla sevindik. 19 yaşındaki sporcumuz, toplamda 375 kilo ile şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Türkiye�nin oyunlar tarihinde halterde ilk kez 3 altın madalya kazanmasını sağlayan Sağır, aynı zamanda 5 dünya gençler, 4 de olimpiyat rekoru kırdı.

HALTERDE sıkıntılı başlayan günü Taner Sağır kurtardı. 77 kilo sporcumuz, Atina Olimpiyat Oyunları�nda, koparmada 172.5, silkmede 202.5 kilo kaldırarak, toplamda 375 kilo ile altın madalya kazanırken, aynı zamanda 5 dünya gençler, 4 de olimpiyat rekoru kırdı. Bu sıkletteki diğer sporcumuz Reyhan Arabacıoğlu ise koparmada 165, silkmede de 195 kilo kaldırarak, toplamda 360 kiloya ulaştı ve dördüncülüğü elde etti.

Yakışıklılığıyla, oyunları izleyen genç kızların sevgilisi haline gelen 19 yaşındaki Taner Sağır, Nikaia Spor Salonu�ndaki müsabakada koparmaya 165 kilo ile başladı. Bu kiloda ilk hakkında başarılı olan Sağır, ikinci denemesinde 170, üçüncü hakkında da 172.5 kilo kaldırarak ikinci sıraya yerleşti.

Silkmede ilk hakkında 200 kilo yapan sporcumuz, ikinci hakkında 202.5 kilo kaldırınca altın madalyayı garantiledi ve üçüncü hakkına çıkmadı. Taner Sağır�ın ardından, koparmada 172.5, silkmede de 200 kilo kaldıran Kazak Sergei Filimonov toplamda 372.5 kilo ile gümüş, Rus Oleg Perepitchenov, koparmada 170, silkmede de 195 kilo ile toplamda 365 kg ulaşıp bronz madalya aldı. Türkiye böylece, oyunlar tarihinde ilk kez halterde 3 altın madalya elde etti.

Şaşkınım, çok hızlı oldu

OLİMPİYAT şampiyonu olan en genç Türk halterci unvanını alan Taner Sağır, daha ikinci müsabakasında olimpiyat şampiyonluğuna ulaştığını ifade ederek, ��Şaşkınım, çok hızlı oldu. Haltere neden başladığımı hatırlamıyorum. Sadece arkadaşlarımın fazlasıyla ısrarcı olduğunu biliyorum. Burada olmamın nedeni Naim ve Halil Ağabeylerimin rekorunu kırmaktır� dedi.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:28 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.