![]() |
![]() |
#31 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1867
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret
Hasret Senden uzaktayım başka diyarda Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Mutluluk aramam başka bir yarda Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Gönen’i geçtim şimdi Manyas’tayım Hasretin derdiyle her gün hastayım El güler oynar sanki ben yastayım Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Bu ayrılık artık canıma yetti Üç haftada ömürden üç sene gitti Çoğu geçti amma sanma ki bitti Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Öyle bir hasret ki tarife gelmez Gurbete düşmeyen hasreti bilmez Boşuna bekleme ayrılık bitmez Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Her akşam ah çekip seni ararım Hayalinle hülyalara dalarım Hasretinden cayır cayır yanarım Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Senden ayrı yaşamayı neyleyim Bir name yaz meramını bileyim İstemezsen bu hasretle öleyim Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Sılaya kavuşmak her şeye değer Vuslatın zevkine biçilmez değer Sen de hasret yetti diyorsan eğer Ya sen gel sevdiğim ya ben geleyim Sadık ALTINKAYNAK Ağustos-1995 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#32 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret Türküsü
Hasret Türküsü Ne güzeldir Can Erdiş’im Kaç yıl oldu görmemişim Harda menim can yoldaşım Senelerdir görmemişim Ayran aşi helim aşi Yandi yüreğimin başi Heliseyi keledoşi Ne zamandır yememişim Kara üzüm şor balığı Vurdun yüreğime dağı Unuttum kengeri cağı Çok zamandır yememişim Ağyolunnan Zırnekola Yürüseydik biz kol kola Zalim gurbeti yok ola Senelerdir görmemişim İskele Yekmal Hergini Unuttum gölün rengini Oldum dertlerin zengini Kaç yıl oldu görmemişim Örene İrşat Purulmak Ne zor imiş ayrı kalmak Ölümden farksız ayrılmak Senelerdir görmemişim Çelebibağ Kasımbağı Yüreğimde gurbet dağı Oldum dertlerin yumağı Kaç yıl oldu görmemişim Heyderbeye Zortula bak Gül tökülür yarpak yarpak Burnumda tütüyor torpak Senelerdir görmemişim Hani cılbırnan keledoş Yalan dünya sonu bomboş Hasretlikten içim bir hoş Kaç yıl oldu görmemişim Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#33 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Yanığı
Bakmayın rengimin karalığına Tenim denizde değil hasretten yandı Bakın ki şu bahtımın karalığına Herkes beni zevk-u sefada sandı Rengim bronz ben doğuştan yanığım Her türlü derde mihnete tanığım Bakın ki şu işin maskaralığına Herkes beni zevk-u sefada sandı Bakmayın yüzümün güleç olduğuna Lokman çare olmaz feleğin vurduğuna Kulak asıp müzevirlerin uydurduğuna Herkes beni zevk-u sefada sandı Eylül-2001 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#34 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hayali Ellinci Yıl
Hayali Ellinci Yıl Senin en çok gülüşünü severdim Gülünce gamzelerin güller gibi açardı Doyamazdım gül yüzünün seyrine İhtiyar elden gider akıl baştan kaçardı Senin bir de yürü-şünü severdim Bir selvi dalı gibi salınarak gezerdin Doyamazdım endamının seyrine Bastığın yeri değil yüreğimi ezerdin Şimdi derin çizgiler gamzelerin yerinde O tatlı gülüşten artık eser yok Hüzün bulutları dolaşıyor gül yüzünde Sevdam aynı sevda onda hasar yok Biraz aheste mi yürüyüşün ne Selvi dalı biraz bükülmüş sanki Hiç azaltmamış geçen elli sene Sevdam hala aynı sevda inan ki Sadık ALTINKAYNAK Eylül-2006 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#35 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Koşusu
Her sabah yeni bir güneş doğar Afrika’da Bir ceylan koşmaya başlar Aslana yem olmamak için Her sabah yeni bir güneş doğar Afrika’da Bir aslan koşmaya başlar Ceylanı yakalamak için İster ceylan ol ister aslan Herhangi bir canlı ya da insan Sürekli koşman gerek yaşamak için Her gün güneş yeniden doğar Dünyada Bir koşuşturma başlar Bütün canlılar böyle yaşar Yanlış anlama “Hayat cidal değil muavenettir” Aksini düşünmek Yaradan’a ihanettir Bazen sen rızkına koşarsın Bazen rızık sana koşar Ceylan bir aslandan kaçar Diğerinin sofrasına konar. Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#36 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hırant'ın Ardından
Hırant’ın Ardından Güpe gündüz vurdular gazeteci Hırant’ı Bakmak lazım kime yarıyor bu ölümün rantı Trabzon kaynaklı infaz olabilir mi rastlantı Rahip Santaro’ nun kanı da burada aktı Katil Ogün Samast henüz çocuk yaşta Bu kanlı vahşetle memleket yasta Suratından belli katil psikopat bir hasta Birileri azmettirdi o zavallı kurşunu sıktı Daha önce de yaşandı bu tür cinayetler Gözler açıldı artık sırıtıyor art niyetler Sindiremez milleti bu derin faaliyetler Millet tekrar tekrar gördüğü filimden bıktı Ayakkabısı delik fakat yüreği zengindi Belli ki bir güvercin kadar tedirgindi Türklerin güvercin vurmayacağından emindi Ne yazık ki bu güveni sarsan birileri çıktı Bu yurdun çocuğudur Türk Kürt Ermeni Çerkez Kardeştir vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Aksini düşünenin kursağında kalsın bu heves Hırant ardında bir kardeşlik meşalesi bıraktı Sadık ALTINKAYNAK Ocak-2007 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#37 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Huzur Adası
Huzur Adası Göçmen kuşlar uzun göç yollarında Durup dinlenirler bazı huzur adalarında Olmasaydı yol üstünde sığınacak adalar Aşılamazdı uçsuz bucaksız okyanuslar İnsan oğlu konar göçer bu dünyadan ötekine Uzun hayat yollarında hep muhtaçtır birbirine Huzur adsı dostlar lazım sıkıntılı demlerde Sığınacak limanlar lazım fırtınalı günlerde Var mı yanında huzur bulacağınız dostlarınız Var mı dar günlerde sığınacak limanlarınız İhtiyaç duyduğunuzda gece vakti dost bir sese Var mı çat kapı gidip içinizi dökeceğiniz bir kimse Kaç dost huzur adsı selamet limanı buldu sizleri Yanlarında oldunuz mu iyi günde kötü günde Paylaştınız mı acıları mutluluk ve sevinçleri Var mıydınız hastalıkta cenazede düğünde Biliniz ki gerçek dostluk zor zamanda sınanır Açık bulmak isterseniz siz de açın kapıları Dosta kapanan kapılar kendi yüzünüze kapanır Ötede iş görmez bu dünyanın makamları tapuları Sadık ALTINKAYNAK 23.06.2004 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#38 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Huzuru Yakalar
Huzuru Yakalar Her işin başına bismillah gelirse Başına geleni kaderi bilirse Bismillah dedikçe inşirah bulursa Bir kişi o zaman huzuru yakalar Geleni kaderi bilip de şükreden Kaderi rızayla karşılar fikreden Bilip de Halık’ı daima zikreden Er kişi her zaman huzuru yakalar Rızayı isteyen Mevla’ya yalvarsın İsteyen duaya niyaza baş vursun Mevla’ya inanan ümitsiz olmasın Her kişi bir zaman huzuru yakalar Sadık ALTINKAYNAK 08.11.2005 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#39 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() IRAK
Başında savaş kuşları dönüyor Irak'ın Ey Londra Ey Waşington Irak size çok ırak Amma bize çok yakın Petrol sizin olsun; Saddam sizin olsun Masum halkın yakasını bırakın Kan akmasın akmasın gözyaşı Ey ehli iman ey ehli vicdan kalkın Durdurun bu manasız sebepsiz savaşı Kalkan olun bu belaya 'Siper edin gövdenizi Dursun bu hayasızca akın' Yönetenler mazeret uydurmayı bırakın Zalimin yanında olmayın sakın ha sakın Savaşın ayak sesleri geliyor; tak..tak..tak Öyle kanlı bir savaş ki evlerden ırak Liderlerin kimisi diktatör kimi manyak kimi korkak Kadınlar dul, çocuklar öksüz- yetim kalacak Yuvalar yıkılacak; binlerce ölü binlerce sakat Bütün dünya karşı, kimse istemiyor bu savaşı...Fakat Yine de durduramıyorlar buş oğlu Buş'u Ne doluya sığıyor ne dolduruyor boşu Nerede bitecek bu galibi olmayan koşu Savaşın kartalı olmayın güvercini olun barışın Bir yolu olmalı durdurmanın bu kanlı savaşın Gelin ey liderler kini inadı bırakın Çocukları yetim kalmasın Irak'ın Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#40 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İçme Kardeşim
Sayılmakla bitmez çoktur zararı Söyle bana varsa bir tek yararı Yakın eder uzak iken mezarı Sigara muzurdur içme kardeşim Bütün bedeninde yapar hasarı Ciğerin kararır dişler sapsarı Ömrünü törpüler ölüm hızarı Hayatta ölümü seçme kardeşim İçersen yalnız iç gelme yanıma Sen canına kıydın kıyma canıma Dumanın kokun siner her yanıma Buralardan gelip geçme kardeşim Sakın sözlerime gücenme e mi? Hafife alıp ta bu sözlerimi 'İçen öldü, içmeyen ölmedi mi? ' Derler... Sen yine de içme kardeşim Sadık sadakatle söyler sözünü Sen sen ol zehirleme öz özünü Ecel gelip kapatmadan gözünü Kefeni elinle biçme kardeşim Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|