![]() |
![]() |
#31 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2293
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sensiz, Bensiz Ve Çaresiz
Başka bir şehirde Hiç olmadık biriyle Yolda yürürken ya da ne bileyim bir yerde otururken Ben gelirim aklına beklide. Gün doğarken Güneş batarken Hayat avuçlarının içinden akıp giderken Beni düşünürsün zihninde. Ve çaresizliği hissedersin belki de yokluğumda Başka bir insanla Başka bir hayatta Ve başka bir sen de Çaresizliği yaşarsın geçen günlerde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geri Dönülmez mi Dersin?
Ben böyle sevdayı kolundan tutup, Gönül deryamın taaa içine atsam, Sonra seni hepten, içimden atıp, Ardıma bakmadan; çekip te gitsem... İçimde ateşin dönse de kor'a, Seni unutması kolay olmasa, Şu sensiz yüreğimi; hasretin yora, Soranlara artık o bitti desem, Sensizlik ölüm ya, ona mı gitsem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Seviyorum
Haykırmak istiyorum, dağa, taşa haykırmak; Barışa ilk imzayı atanı seviyorum. Bulanık akıyormuş Sivas’ta Kızılırmak, İşe alın terini katanı seviyorum. Bu ülkenin suyunu, toprağını, taşını; Çayını, kahvesini, ekmeğini, aşını; Yıllar önce verilen Kurtuluş Savaşını, Özgürlüğü, Bayrağı, Vatanı seviyorum. Ağrı Dağı yücedir, Istranca biraz engin. Köylümüz hep fakirdir, ağalar-beyler zengin. Kul Bahri bedeli var, bayraktaki al rengin; Şehit olup toprakta yatanı seviyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() (Başlıksız Şiir)
katlanıyor duygular duygulara ekleniyor şiirler şiirlere ve yeşeriyor insanlik acılarla umutlar göçediyor belirsizliğe belirsizlik kendini arıyor bedeninde ve şimşekler çakıyor tarlanın ortasında korkuluk canlanıyor ve kargadan korkuyor oda çelişkiler kartal yuvasında gizlenmiş kartal yumurtasında ve kartal gözüküyor ufukta ve de bir şahin kartalla yarışmada |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyor Musun
Neler yaşatıyor yalanlar neler, Herşey inançsızlığa gebe biliyor musun? İnançsızlığın doğduğu gelecekler, Vahşet ve kinle büyür biliyor musun? Belki bir bebeğin gözyaşında, Belki bir balığın son çırpınışında, Belki umutların her yıkılışında, Neleri kaybediyoruz biliyor musun? Kayıp şehirlerin çıkmaz falına, Kimse yetişmez ağlayanın imdadına, Gerçekleri görüp hala inadına, Kimlere bel bağlıyoruz biliyor musun? Mavi düşlere dalıp bastığımız yeri, Görmemişiz ve kimsenin de yok haberi, Şu an seyret bütün ülkeleri, Yardım edecek kimse yok biliyor musun? Manevi boşluğa dalıp da herşeyi unutanı, Kendini bırakıp da intihara koşanı, Hatırlayıp da zamanın nasıl çıldırdığını, Nasıl çıldırıyorum biliyor musun? Bir yaprağın akıbeti bile rüzgarın yolunda, Kabusa dönüşen uykuların sonunda, Mehtabın üzerini sisler kapladığında, Vampir ruhlu insanlar çıkıyor biliyor musun? Akıbeti bozmaz sütü bozuk değilse, Herşey düzelir sır kapısından girilse, Kul yerine insanoğlu Allah'a eğilse, Sima ile kalp eşit olur biliyor musun? ................. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşam
Yaşamamalı Yaşayacaksan, Yaşadığın yaşam, Yaşayacağın, Yaşamdan, yaşanmalı olmalı. Yaşayıpta bileceğin için Yaşamadan ölmeli Yaşam kısaca Yaşanmalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Seviyorum
Haykırmak istiyorum, dağa, taşa haykırmak; Barışa ilk imzayı atanı seviyorum. Bulanık akıyormuş Sivas’ta Kızılırmak, İşe alın terini katanı seviyorum. Bu ülkenin suyunu, toprağını, taşını; Çayını, kahvesini, ekmeğini, aşını; Yıllar önce verilen Kurtuluş Savaşını, Özgürlüğü, Bayrağı, Vatanı seviyorum. Ağrı Dağı yücedir, Istranca biraz engin. Köylümüz hep fakirdir, ağalar-beyler zengin. Kul Bahri bedeli var, bayraktaki al rengin; Şehit olup toprakta yatanı seviyorum. ............................. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Erciyes ve Çocuk
Minik ellerinde tartı kantarı Küçük bir çocuk Ağlıyor hıçkırarak Bir soğuk kış akşamında Ne ise sıkıntısı Sokak ortasında Ey çocuk! Sus, ağlama! Yüreğim delilenir! Ey çocuk! Sus, ağlama! Duyarsa Erciyes celâllenir! Boşaltır üstümüze Bütün kar ve kışını Ey çocuk! Sus, ağlama! Sileyim gözyaşını Yaklaş, sevgi ile okşayayım başını. Ey çocuk! Ne kadar üşümüş Buz tutmuş ellerin!.. Söyle, soğuktan mı Açlıktan mı titriyor sözlerin ? Bakışların tipiye tutulmuşçasına Ürkek, telaşlı... Niye ayazdan kavrulmuş gibi güllerin? Gülmeyi unutmuş gibisin Bilinmez, kaç zamandır!.. Özleminle içim kandadır Ey çocuk! Yaklaş da koklayayım başını! Ey çocuk! Sus, ağlama! Göz yaşların ciğerime saplanır. Ey çocuk! Gel bana, gel! Duyarsa Erciyes gazaplanır! Boşaltır üstümüze Gazabını, hıncını!.. Ey çocuk! Sus, ağlama! Paylaşalım acını!.. Şu soğuk, buz kesen Tipili havada İşin ne? Ne arıyorsun dışarıda ? Akranların uyurken Mışıl mışıl Sıcacık yatakta Ninni dinlerken şefkatli bir kucakta El-ayak çekilmiş Bir canlı bile yokken Neredeyse ayakta Üşüyorsun sen İliklerine kadar Hücrelerine kadar Donarcasına sokakta Ne olur koş ısın Taşlaşmış sinemi yak da. Suskun durma! Bir şeyler söyle ! Gözlerime bak da Hüzünle yere eğme başını Yazık olur, dökme yere Gir, yüreğime dök göz yaşını. Ey çocuk! Sus, ağlama! Yüreğim hicranlanır. Ey çocuk! Sus, ağlama! Duyarsa Erciyes üstümüze çullanır!.. İndirir suratımıza Soğuk soğuk kırbacını Ey çocuk! Sus, ağlama! Sancım edeyim, sancını. Ey çocuk! Ayakkabın bile yok ayaklarında… Yırtık, pırtık bir elbise Bu yaşta çökmüş omuzlarında Üşümüş ellerin Isıtayım Ellerime uzan da!.. Sen bizdensin Bizlerse senden.. Sahip çıkmamışsak da!.. Durma öyle Ürkek ürkek uzakta!.. Koş yürekler bul sığınacağın!? Ömrünü bitirme Şu acımasız Merhametsiz sokakta!.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Nefret
Hala şiirlerimde adın geçiyorsa, Bu, seni seviyorum demek değil Doğru unutamadım Ama nefretimden Sen kirli bir sayfaydın Asla kapatamadığım Gözlerim ıslanıyorsa Sen aklıma düştüğünde Bu, seni seviyorum demek değil Sevgin değil bana acı veren Vicdanım beni kahreden Senin gibi birine sevdalanmanın Senin gibi birinin tuzağına düşmüş olmanın Çaresizliği beni bitiren Hala adını her duyuşta ürperiyorsam Bu,seni seviyorum demek değil Jiletlerle kollarıma Nefretimle yüreğime kazıdığım adın Kahrolasıca Çıkmadın hayatımdan Bir türlü çıkmadın. Senden sonra kimse olmadıysa hayatımda Bu, seni seviyorum demek değil Yıldım yıkılmaktan Korktum yeniden terkedilmekten Yeniden aldatılmaktan Zaman zaman uykularım bölünüyorsa Bu seni seviyorum demek değil Kabusa döndüğünde düşlerim Gecenin bir yarısında Daha da büyür sana olan nefretim Hey sen!... Karbeyazı düşlerimin üstüne Çığ gibi düşen kara leke Seni öldürmüyorsam içimde Bu seni seviyorum demek değil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Keşke
Sana her zaman diyordumya canım keşke hiç demez olaydım canın çıksın sana hep söylerdimya gözüm keşke hiç demez olaydım gözün kör olsun. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|