![]() |
|
|
#391 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57966
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İsteme benden
Sevdan, beni döndürüyor şaşkına Gelip sen yerleştin, gönül köşküne Mazideki, mutlu günler aşkına Senden vazgeçme mi, isteme benden. Koyma, şu aşkıma, sakın ha sansür Kov beni Dünyadan, yıldızlara sür Bırak, duygularım bari, kalsın hür Senden vazgeçme mi, isteme benden. Varsın, herkes bildiğini söylesin Hayalde sen varsın, rüyada sensin Hayatla bağımsın, hep benimlesin Senden vazgeçme mi, isteme benden. Sevmeyi, yeniden öğreniyorum Mutluysan, dönmemi istemiyorum Aşkıma karşılık beklemiyorum Senden vazgeçme mi, isteme benden. Sen mesut ol, benim bahtım gülmesin Dudakların, dudağıma değmesin Sevdama kimseler, gölge etmesin Senden vazgeçme mi, isteme benden. Ben bu sevda ile, böyle yanarım Elbet, bir gün teneşire inerim Ölür iken yine seni anarım Senden vazgeçme mi, isteme benden. emekli emn.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#392 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İstemem
Sadece seni yitirmedim gidişinle Güvenimi kaybettim kendime Yaşama umudumu Sevme tutkumu Seninle birlikte, Dünyamı yitirdim. Barınamam buralarda sensizim Şefkatle okşamıyor saçlarımı rüzgar Sevgiyle bakmıyor gözler Kokular hoş değil Duyularımı yitirdim. Dünya sevilenlere güzel Terk edilenlere cehennem Coşan ırmaklar akarmış Engin denizler varmış Dağlarında rüzgar hür eser hür yaşarmış Gönüller sevgileri ağırlarmış Yalnızlık dünyasında çaresizim. Bu dünyadan bana ne Dünyayı tümüyle verseler Sensiz onu istemem. Yusuf DEĞİRMENCİ EMEKLİ EM MÜD. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#393 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İsyan ederim
Anladım ki sende seviyormuşsun Gelir diye yol çatına durmuşsun Gelene geçene beni sormuşsun Seni bırakıp da nasıl giderim Sevmişim yapamam böylesi kusur Aşkından başkası etmiyor tesir Sevdan benliğimi etmişken esir Senden başkasını nasıl severim Bağlanmışım nefesine sesine Başkaları nasıl girer nefsime Sen karşılık verdiğin de sevgime Senden başkasına nasıl yar derim Çözümler aradım kendi halimde Ellerinin izi varken elimde Sevda denen sızı varken gönlümde Buraları ben nasıl terk ederim Muhtaç iken bir nefeslik soluğa Mümkün mü tahammül bu ayrılığa Kader düşürmesin senden ırağa Düşürürse o gün isyan ederim Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İsyankar olmayacaktım
Sevmeyi sen öğrettin Sen aşıladın sevdayı Aşkıma karşılık alamadım Senin ile olamadım. Yalnız *******imde yanımda olsaydın Sadakati bıraksaydın avuçlarıma Bakışların ışık olsaydı *******ime Gönlün başkalarına kapalı olsaydı Bir ömür bana açılsaydı. İsyan etmezdim Keşke görmeseydim demezdim Unut diye haber göndermeseydin Yanmasına yanacaktım Kül olup savrulacaktım Sevebilme ihtimalinle avunacaktım Dünyadan ayrılmayacaktım Karşılaştığıma lanet okumayacaktım İsyankar olmayacaktım. Şair Yusuf Değirm |
|
|
|
|
|
#395 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İş başı
Sevgi dolu gönülleri yakıyor ateş Ufukta umut güneşi İş işçisini beklemekte İşçi yapacaktır işi. Kimileri unutmuşken üçü,beşi Kimilerinin tıkırında gidiyor işi Dönebildiğince hızlı dönüyor çark Tersine döndürmek zor Dürüstlük bir engin derya Oluşum tersine akıyor. Çekemez hale gelmiş Düşman gibi görmekte Kardeş kardeşi İğrenç emellerine alet eder olmuş Bir eş,bir başka eşi Haysiyet ateşinde ütülerken Bir baş,bir diğer başı Teselli aracı olamaz göz yaşı Koyamazsak taş üstüne taşı Yapılamaz iş başı. Dışı kalay içi bakır olanlar Yetkiliyse zirvelerde İçi kalay dışı bakır insanlar Umudu bekler evlerde Bitirmek için yarışı Kazanmak için savaşı Emekçi emek vermeli İşveren ekmek. Budur sosyal hayatın gidişi İş dünyasında başarmak için Sevgi gerek saygı gerek Bir borazan gamsızca ötmemeli İşveren işçisini İşçi işini düşünebilmeli Dinsin akmasın artık göz yaşı Şevk ile yapılmalı iş başı. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#396 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İş çarkı
Eyvah, bir gün daha eksildi ömür kasamdan Eksilen hiçbir şey yok,hicranımdan,yasımdan Kavruluyor sinemde, bin bir türlü elemler Benden daha da üzgün, gerçekleri bilenler Şüphem yok,iman ediyoruz Tanrım adaletine İman edip sığınmışız biz senin himmetine Avuç açıp semaya, yalvarıyorum sana Ya duygusuz hissiz yap,yada, yol göster bana Neden,kuluna kötülük gelir kullarından Biçareler umudunu çoktan kesti yarından Haddime sual düşmez, kanaat yaratmadın mı Kullarına birazcık insaf dağıtmadın mı Emek bir başkasının, bir başkası kazançlı Haklı melül ve mahzun,haksızlar daha hınçlı Her şeyi bilensiniz neler oluyor neler Sabrını ezilene,insafı ezene ver Kullarına, kulların zulmetmesin yeter Neden ter dökmeyen tok,ter döken açtan beter Güneş yakar,iş ağır,kazanç az,böyle bitiriyorlar Medeniyiz diyorlar, hak,hukuk,bilmiyorlar Masumun hakkı artık, verilmeyecek midir Çoğunluk sefalette,bu bir haklılık mıdır Aç kalıyor çalışan,toktur nasırsız eller Nasırlı eller yapar, yiyemezler ye derler Şimdi daha değerli, sosyetede köpekler Fakir ömründe bir kez,köpekler her gün et yer Bitsin masumu ezmeyle başlayan savaş Dinsin ağlayan gözlerden akan, kanlı yaş Sadaka istemiyoruz, emeğe karşılık yeter Altın kadar değerlidir, her alından akan ter İnsan eşit doğmuşsa, eşitte yaşamalı Emekçi,emeğinin karşılığını almalı Böyle bir adaleti yaratacak bir önder Ulu Tanrım, geç kalmasın, acele gönder Yoksa madden ölenler,manen de ölecekler İnsanlığı menfaatlere kurban mı edecekler Çoğaldı, bir deri,bir kemik iskeletler Zevk için köpeklere yedirilirken etler Çoğunluğun kursağına, yılda bir kez er düşmez Bu feryat arzı deler, fakat kimse işitmez Bari sen duy sesimi,sen yarattın, sen acı Böyle miydi kulların,kullarına amacı Onlar hepsi ademle,havadan olmadı mı Nasıl sildik dünyada, biz kardeşlik adını Kardeş babaya hasım,babada evladına Ne,denir ki,bu türlü insanlığın adına Sen yarattın her kulu,kul,kuldan nefret eder Ne zaman sıyrılacak, düşkünden bunca keder Hepsi sana malumdur,ne lüzum anlatmaya İnanmak istemeyenler çoğaldılar hüda’ ya Kadirsin, bilirsin,oldu bittileri tek,tek Tüm yaralar kanıyor, hangi sargıyla örtsek Yıllar yılı düşünceler, durulmadı karışık Doğmadı ufuklardan, beklenen nurlu ışık Masumu kurtarmak mümkün değilse zulümden Şuuru,düşünceyi, insana verdin, neden? İdraksizce onlara, hizmet bel ki mümkündür Ben ikbale boyun eğsem bile, düşüncem hürdür Vurulur koluma zincir,tahammül gösteremezler Amma düşüncemi hiçbir zaman, esir edemezler Bu şekilde düşünürken ali’ler, veli’ler, Talat’lar Terleri ile ürünler, emekleriyle inşaatlar Yarışarak yükselir, yükselir bulutlara Harcanan güçtür,akansa, terdir umutlara Sonunda yüz kırışır,bel bükülür, ağarırı saç Dün delikanlı bir gençti, bu günse bir yaşlı aç Taşeronlar emek pazarına uğrayacaklar İş var diye, güçlü kuvvetli gençler arayacaklar İki genç bulacaklar hayatın baharında Bir çoğu bekleyecek, amele pazarında Herkes iş,aş, deyince, inanacak, kanacak Dün,bu gün, yarın derken, farkına varmayacak Böyle dönecek devran,durmayacak iş çarkı İşçi aş mırıldanacak, patronlar ise şarkı ,,emekli emn.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#397 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İşim umut vermek umut yıkamam
İşim umut yapmak,umut yıkamam Nankör emellere dostça bakamam Masum göz yaşına,seyre kalamam Masuma kurbanım,yaralansam da Ben maşa olamam hınçlı ellere Rezil,rüsva diye düşmem dillere Geçit vermem asla pis emellere Huzura kurbanım,sıralansam da Fedakarca hizmet benim amacım Milletin acısı,benimde acım Düşküne dost,çaresize ilacım Düşküne kurbanın,karalansam da Namuslu kişidir eşim ve dostum Düzeni korumak,amacım,kastım Kalbura çevrilse,delinse postum Vatana kurbanım,paralansam da Ben polisim, halka hizmettir işim Kanunu, nizamı kabullenmişim Adalet uğruna çok can vermişim Hukuka kurbanım,candan olsam da Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#398 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İtiraf
Dilin uzun tut dediler, tutarım Söz söyleme yut dediler, yutarım Duçarlara çat dediler, çatarım Rahat değil şu vicdanım kan ağlar Uyumak, uykuya yatmak kolaydır İnsanlığı alıp satmak kolaydır Kimsesize sille atmak kolaydır Rahat değil şu vicdanım kan ağlar Haksızlığı gördük görmezden geldik Namerde pas verdik vermezden geldik Çok şeyler bilirken,bilmezden geldik Rahat değil şu vicdanım kan ağlar Acıları çekenleri görmedik Biz onlara tesellide vermedik Gidip hatırını bile sormadık Rahat değil şu vicdanım kan ağlar Çarkları tersine kim döndürüyor Bacayı kim yıktı, kim söndürüyor Beni ben aldatmam, kim kandırıyor Rahat değil şu vicdanım kan ağlar Tanrı bize doğruluğu göstersin İnsanlara biraz merhamet versin Mağduri' gücünde yetmez neylersin Rahat değil şu vicdanım kan ağlar yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#399 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İyi günde insana dost çok olur
Kurumuş dallardan meyve beklenmez Sorumsuz insana görev yüklenmez Acıyı çekmeyen bilmez çileyi İzansızlar fark edemez belayı Şuursuza nasihatte kar etmez Söz verse de asla sözünü tutmaz Yasakları aşmak ister zor ile Ömrü geçer kavga ile, hır ile Sevgi bahçesini ateşe verir Aydınlık günü, geceye çevirir İki gözü çeşmeleşir yaş ilen, Kararsız dolanır dertli baş ilen Çıkar yol olarak ölümü bekler Derdine durmadan başka dert ekler Çok şeyler duymuştur,çok şeyler bilir En sonunda bir sır küpü kesilir Başın cezasını ayaklar çeker Yük ağır geldikçe dizleri büker İyi günde insana dost çok olur Kötü günde kaçar hepsi yok olur Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#400 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İzin kalmış
Muhtacım eski ilgiye Hasretim ben o sevgiye Dönüp bakarın geriye Yarınlarda izin kalmış Adın dolanır dilimde İlk seyrettiğimiz filimde Elinin izi elimde Anılarda izin kalmış İlk göz göze geldiğimiz İlk tebessüm ettiğimiz İlk filiz iken sevgimiz O baharda izin kalmış Alıp verdiğim nefeste Kulağıma gelen seste Gönül denen bu kafeste Silinmez bir izin kalmış Sevgin benimle yaşıyor Resmin duvarı süslüyor Çok uğraştım silinmiyor Aynalarda izin kalmış İzin kalmıştır beynimde İzin kalmıştır kalbimde İzin var düşüncelerimde Kaderimde izin kalmış Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|