![]() |
![]() |
#391 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kirazın Hikayesi
Seven gönül, sevilen de gönül Bir araya gelince eder iki gönül İki gönül bir olunca samanlık seyran Böyle sevgilere kim olmaz hayran İki gönül çarpışır olur gönül karesi Aşk doğurur döner ortalıkta aşk haresi Verir meyvasını sevda çiçiçeğinin dalında O güzelin güller açar bak o pak alnında Aşk bahçesinin dört köşesinde dört güzel Beklerler gönüllerini çalacak bir yiğit er Yüzlerinde bir gülücük, gönüllerinde neşe Bahçeye baktım o bile zevkten dört köşe Beklediğine kavuşunca, güller gibi açılır Sevinçle koşturur, yel estirir etekleri saçılır Kalbinde sevinçli bir titreme sevdiğine atılır Sarılır kollarına, tek beden aşk yatağına yatılır. Üç yıl sonra doğurur, adına derler Kiraz Yuvasında mutludur, etmez er'ine naz Dalar düşünceye, bulunur mu böyle bir haz Ellerini açarak göklere, dua da eder biraz İki genç oturur kıyıda, akşam güneşi vuruyor Havalar sıcak mı sıcak, mevsimlerden yaz Sevda çiçekleri saçarak oğlan kızı öpüyor Çaktırmadan baktım, mutlu gülüyor Kiraz.
![]() |
#392 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Koca Adam Öldü
Yolda yürüyorum sessiz, Seni düşünmemeye çalışarak, Ellerim ceplerimde,üşümüş, Mahzun ve omuzlarım düşmüş, Yürüyorum bir garip yollarda. Bir sigara yakmak için, Elimi cebime attığımda, Küçük kağıtlar geliyor elime, Bakıyorum bütün ceplerim O küçük kağıtlarla dolu, Üzerinde karalanmış sözler, Kimi kısa,kimi uzun cümleler, Sana yazdığım şiirlerim var, Bakıyorum tek tek hepsine, Eksiksiz hepsinde sen varsın, Öyle dalgın yürürken biri, Ardımdan sesleniyor,koca adam, Hey koca adam bakarmısın? Şaşkın kim bu diye bakınıyorum, Kim ardımdan seslenen bana, Hemde koca adam diyerek, Koca adamlığımı bir tek, Bir tek sen bilirdin değilMi? Al diye elini uzatarak,verdi, Az önce düşürdün bunları, Okuduğumda hepsinde de, İki kişinin adı vardı, Bir koca adam ve bir de Mİ, Yolda senden başka kimse yok, Siz koca adam değilmisiniz? Yanıldım mı yoksa? Evet,o benim,o Mi nin, Bana taktığı adımdı, Öldü o,yaşamıyor artık, Bu gördüğün,onun sureti, Ben koca adam değilim, Koca adam ben değilim artık,
![]() |
#393 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koca Adamın Türbesi
Öldüğümde mezarımı Yol kenarına yapın dostlar, Yüksekçe bir tepede olsun, Gelen geçeni seyredeyim ordan. Hele birde mola yerine, Yakın olursa, tamam, Belki mola verenler arasında, O güzeli görürüm bir an. Mezarımın olduğu tepeye, Aşıklar tepesi yazısı asın, Yoldan geçen aşıklar gelsin, Mezarıma, dualar, dilekler assın, Zamanla bir türbegah’a döner, Olur Koca Adam Türbesi, Aşk acısıyla, beni mezara götüren, Elbet bir gün gelir, o da dua eder.
![]() |
#394 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koca Adamına Bak
Bir yiğidi, yiğitlikten eden, O güzelin yüzü değilmidir? O anda yanmaya başlar, kor alev olur, Ayakları titrer, ak benzi solar, Kırmızı gül iken, yaprakların döker, Nice yiğitler bile önünde secde eder. Sevda ateşi yanmaya görsün, Potasında ne yiğitler erirler, Demirden katı, çelikten sert, Altından saf, Birer maden gibiydiler, Sevda ateşinin önünde diz çöküp, Güneşin altındaki, kar gibi eridiler. Sevmekten korkan insanlarla dolu dünya Cesaretleri yok onların, Sevmeye cesaretleri olsaydı, Yaşanmaz hale gelirmiydi dünya? Yürek ister gerçekten, Ateşte yanmaya, dayanmaz her yürek, Sevda ateşinde alev, Aşk ateşinde kor, Erimek senin gönlünde kar gibi, Adam gibi ister yürek. ‘’öz’ü ‘’Demir’’ gibi katı, ’’Taş’’ gibi sert Ama ‘’Mine’’ gibi ak mı ak, Yüreği olmayansa bir ahmak, Korkakları etme kendine sakın dert, Sen seni hiçbir şey beklemeden, Adam gibi seven, Bu Koca Adamına Bak.
![]() |
#395 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kocaman bir sevgi,
Sevinçle yakarmayı, Huzur içinde istemeyi, Sevgiden sevinçle, Umutla yakarmayı, Alçalmadan aşkımı söylemeyi, Öğrettin koca adama. ‘’Yalnız adamın’’ yalnızlığını, ‘’Kocaman’’sevgi sözcüğünün, Işığınla doldurulabileceğini, Anlıyorum,ve Sevginin tatlılığıyla, Karanlıkların sonsuzluğundan, Kurtulabileceğimi gösterdin. Kocaman bir sevgi, Ellerimizi kanat yapıp, Umuda uçurmaz mı bizi? Yaşamak için maddeden, Mana ruhuna ulaştırmaz mı? Güzel olanın sevilmesinden, Soylu olanın varlığından, Huşu duyulmasında, Uzaklarda da olsa, Görünmeyenin arzulanmasında, Aşkın,sevdanın güzelliği yok mudur? İşte ben bu güzelliğine, Aşık oldum bir tanemin. Kusursuz bir varlıktır kadın, Ve erkeğinin ruhunda, Vurdumduymazlık olsa bile, İyiliğin,sevdanın,aşkın, Her an çiçek açmasını, Beklediğini bilmez miyiz? İşte söylüyorum bende, Varlığımda ihtiyacın olan, Ne varsa senindir, Tek parça ve bütün olarak.
![]() |
#396 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kol Kırılsın Yen İçinde
Kol kırılır.....ve Saklanır yen içinde............ama, Ya kırılan kolun sahibi............., ...........................Bilir misin şimdi? Ne acılar içinde..............................? Dudaklarından dökülen / kan değil, Dediğine göre kızılcık şerbeti.....ymiş Ama koldan akan kan kırmızısı o şey! Bir Yüreğin / gözyaşıdır/belki de... Koldan aşağı / parmak ucundan, Damlayan o kırmızı................... ...............Peltemsi akan şey.......! Bir gönlün akıttığı...................... ...................................Kan rengi Gibi gördüğün,kan dır,........Kan. Ama olsun! ............. Kanı dökülen / sayende aşk nedir, Sevda nedir öğrendi / insan oldu, Şiirlerde dillendi, / türkü yaktı.... Ağıtları kapladı her yanı............. .........................................Yinede Kırık kol misali kaldı yen’in içinde, De / adını kimseye destan etmedi. Ben sende kırık kol...................... ....................Yen içinde acılarda, Sen bende......... gönül bohçamda, Çeyizimde sarılı haldesin............. Ben yende kırık kol...................... Sen benim çeyiz sandığımda....... Anılarımda saklısın..................... Ve öylece tarihin derinliklerinde, Şiirlerde kalmalıyız,/,okudukça, Yeni aşıklar tanımalı aşkımızı, Ve bir dost sıcaklığı yayılmalı bizden, Önce kendimize,/,sonra dünyaya, Sevda bahçemizi kuramadık....amma, Sevgi ve dostluk dünyasını................ Kuralım değil Mİ? ............................ İkimiz birlikte. Söz mü? ..................Kuracakmıyız? ... Hep dost..................Kalacakmıyız?
![]() |
#397 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kordondaki O Kadın.
Kordonda oturuyorum, Deniz kıyısında,dalmışım, Yıllar öncesinden anılar, Canlanıyor hayalimde, Gecenin tam yarısında, Kordon boyunda bir kadın, Şuh ve çekici giysiler içinde, Belliki müşteri bekliyordu, O yola düşmüştü bilinmez, Kimbilir hangi dertler içinde. Bir araç durdu önünde,eğildi, Kısa bir konuşmadan sonra, Hızla uzaklaştı araba yanından, Böyle birkaç araba gittikten sonra, Yayan biri yaklaştı yanına, Yüksek sesle söylendi kadına, Haydi güzelim,bu geceyi, Seninle birlikte geçirelim. Kabul etti hemen kadın, Ama bir fiyatım var benim, Dedi ayakta sallanan adama, Kaç para dedi ayakta duran adam, Belliki sarhoş,bayağıda içmiş, Söyledi kadın gecenin fiyatını, Birden isyan etti sarhoş adam, Bu ne,bu kadar pahalı olur mu diye? İstersen dedi kadın yavaşça, Bağırmaya devam etti sarhoş adam, Bu düzen değişmeli,olmaz bu, Bu düzen değişmeli,düşmeli fiyatı, Bir gecelik zevkin bedeli, Bu kadar yüksek olmamalı, Yeni bir düzen mutlaka kurulmalı. Kadın yapıştı adamın yakasına, İstersen az paraya da gelirdim seninle Ama bu düzen değişse ne olacak, Düzülen yine ben olduktan sonra
![]() |
#398 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koş İsmayil Efendi,Koş
Camdan,sevinçli bir ses, Yankılanıyordu sokağa, İsmayil efendi,Kızım geliyor, Okullar bitmiş,kızım geliyor, Aha mektubu burda, Postacı yeni getirdi. Koş kasaba,manava hemen, Ev bom boş,özlemiştir şimdi, Annesinin yemeklerini. Şükriye hanım,böyle seslenirken, İsmayil efendi bağırdı sokaktan, Kıyma alayım kasaptan, Manavdan da patlıcan, İmam bayıldı yapıver, Kızında imambayıldıyı, Pek sever. Domatesi unutma dedi, Kırmızısından olsun, Manava deyiver. Ha kış turfanıdır diye, Kazıklamasın seni, Acı patlıcanı sokuşturup, Bol keseden yaşamıyoruz, Aldığımız üç kuruşluk, Emekli maaşı,Kime yetecek, Kızın okumasına mı? Evin masraflarına mı? Zor etti akşamı,Şükriye hanım, Kızı gelecek,okulunu bitirip, Büyük şirketlerde müdür olacak, Yaşlı annesiyle,İmambayıldı seven, İsmayil dayısına bakacak, Böyle hayal ederken Şükriye hanım, Aşağıdan kapının sesi duyuldu, Koş ismayil efendi koş, Kızım geldi,kızım geldi. ‘’’’Adalet Ağaoğlu’nun şiir ve sinek adlı Öyküsünden esinlenilmiştir.’’’
![]() |
#399 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koşulsuz sev seveceksen
Ne olur, Seveceksen, Koşulsuz sev. Ben seni ölesiye, Sana sormadan sevdim. Hadi seveceksen, Koşul koyma, Sevmek, İstemeden vermek, Almadan verebilmek, Yalnızca vermek, İşte bu, Aşk demek.
![]() |
#400 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koynuma girme bu gece,
Gelme artık, Koynuma girme bu gece, Düşlerimde olsun, Sensiz uyuyayım, Ben seni yalnızlığıma, Gözlerime gömdüm, Mezar arama kendine, Sen bende öldün, Gömdüm seni, İçimdeki derinlere.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|