![]() |
|
|
#391 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kaos
yaşam hem çok basit hem çok karışık bazen kör karanlık bazen pür ışık bilinmezi sonsuz süresi sonlu çözümsüz problem aşılmaz eşik havada karada suda sürüyor doğup gelişiyor artıp ürüyor tam yelken şişiyor rüzgâr duruyor tıka basa tabak elde boş kaşık keder veya sevinç.. seçme hakkın yok istediğin yoldan geçme hakkın yok cebi olan kefen biçme hakkın yok inilmez karyola.. çıkılmaz beşik kimi mal mülk tamam aşkı bulamaz kimi aşktan bezmiş karnı doyamaz kimi ruhban kimi hepten beynamaz kimi dümdüz kimi tüm delik deşik her can kendi kozasını örmede ilmek atıp iplikleri germede bir bir daha derken ömür sürmede kimi cana kimi canana aşık çözemedim dostum nedir bu beşer koca dağı aşar düzlükte şişer kimi yüz yıl yaşar olmadan düşer kimi ise heyhat doğmadan pişik kimi gerilerde kimi erişik kimi çok seyreltik kimi derişik kimi haysiyetli kimi yılışık varsayımlar birbiriyle çelişik rastlantı mı yoksa kozmik plan mı? din felsefe ıvır zıvır yalan mı? boşluk.. sıfır.. sonsuz.. elde kalan mı? korkum uzak gezsin aklım barışık! iyiyi kıskanmam sever överim kötüden çekinmem yerer söverim yalan deme inan olsun döverim yalan söze ruhum senden alışık 14 ekim ‘07 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#392 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kapalı Kutu
şiir yazınsal ve etik olmalı cinselliğe giriş - çıkış yasak biz biz olsak sakıncalı konularda şiir yazmasak allah vermeye ahlâkı bitirir çocuklar için yazalım örneğin “yavrum şairlere inanma bebekleri leylekler getirir” yeni sanat ve edebiyat teması “gerçekleri nasıl saklasak” ben varım hem de sonuna kadar eğer bu yolla kalkacaksa ortalığı götüren pasak kapalı toplum kapalı kutu bence kötü çok çook kötü bunu bir anlasak düşüncede yasağı yasaklasak (mart ‘06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#393 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapı
açıldı kapı benlik çıktı kapıdan aşk girdi aşk çıkarken şiir şiirle beraber dostluk dostluk veda ederken yalnızlık ve hüzün sökün ettiler ve melankoli ve acı ile keder ve kötülükler ardarda gelen davetliler sevgi geldi salına salına derken bunları kapı dışarı ederken ve kaçınılmaz ne yazık sevgi terkederken hızla koşup girdi ümitsizlik ve ardından bir ince duman ölüm süzülüverdi ansızın simsiyah bir hayalet damarlarımda sızlıyor halsizlik silinmekte tüm imgeler belirsizlik kapandı kapı (19 ocak ’07)
|
|
|
|
#394 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapışma
medya patronu ile başbakan kapıştı doğrusu pek de yakıştı biri sayfalardan çığırıyor diğeri mikrofondan döktüler eteklerini ortaya şantaj tehdit gırla pislik akıyor sayfalardan ekranlardan şişmiş gırtlaklar patlamış gözler göz gez arpalık dan.. dan.. dan.. ayıp mı ayıp yazık mı yazık daha yeni dinleniyoruz ergenekondan malı götürenler bile mutsuz görüyorsunuz dinliyorsunuz atın kendinizi hemen balkondan neden böyle bu insanlar ne istiyorlar? nasıl böyle pervasız oluyorlar? söyleyeyim benden.. senden.. ondan! gider mi bu ülke böyle uyan ey halkım uyan da söyle! ya da bırakın ben diyeyim bu günler iyi günlerimiz bir arpa boyu uzağız sondan! 7 eylül 08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#395 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kar
kar yağar tertemiz kara kara kargalar karları gagalarlar bırakırlar kara iz tekrar tekrar yağar kar beyaz bembeyaz akar izler silinir lekesiz yeter ki yağsın kar ne olur yağsın kar böylece kir görmeyiz biz gerçeğin neresindeyiz? ki pisliklerimiz için sadece kar bekleriz eylemsiz “lütfen yağ kar” “lütfen yağ kar” “ne olur” deriz ve zavallı aciz ellerimiz çaresiz göğe bakar ahh biz ne cahiliz ve tamahkar ve ihmalkar ve riyakar ve günahkar üstelik dilenciyiz oysa bilmeyiz ki ne denli yağsa kar kargalardan kirli kafalar tıka basa hurafe tabu şartlanmalar temizleyemeyiz çünkü dışa kilitli kapılar ve çok ama çok dar hey siz kara kargalar ve aymazlar ki sessiz eylemsiz sadece bakar karla kapatılmaz kafa kirleriniz çaresiz kendiniz temizleneceksiniz söylemem bileceksiniz yaşamak tertemiz ya da kararmış kirli beyniniz ki buna biz ölmeden yok olmak deriz medet ummayın gereksiz kar dıştan ak pak yapar elinden gelen bu kadar (23 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#396 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
KAR ve KARAnın beş hali
kar nur beyazdır kar tertemizdir paktır kara adı üstünde kömür kirlidir iblis kötüdür gizlidir yasaktır *** karı tüm dertlerine zorlarına karşın hasretle istekle bekleriz karayı tüm şirinlik gösterilerine vaatlerine rüşvetlerine karşın korku ve nefretle iteriz *** kara kucak açarız heykelini resmini yapar şiirini yazarız kaysak da düşsek de sevinçle ışıldar yüzümüz çünkü temize yöneliktir özümüz karaya öfke saçarız kötünün lanetlinin ini sayarız korksak da baskı görsek de kaçarız titrer dizimiz zira orda gelecek görmez gözümüz *** karda virüs mikrop yaşamaz karda ışık çoğalır tüm renkler yansır karada şeamet barınır karada tabu karada dogma karada melanet günah ve sır *** kardan yaşam fışkırır aydınlık gülümser neşe taşar karadan ölüm haykırır ve uğursuzluk ve hıyanet ve yalan ve şer *** gökten üç elma düşer biri bembeyaz biri kapkara diğeri gri onu bulan onu yiyen özümseyen akıllı biri 20 şubat ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#397 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kara bakıyorum
tipiyle yağan kara bakarken pencereden ve bir kar şiiri yazmak niyetindeyken “kara” takılıverdi aklıma bilmem ki neden kara derken ne is karası ne pis karası sis hiç çekiç kadar sakar ve tehlikeli ne ar taşır ne vakar her şeye tek yönlü bakar kızarsa çapraz bağlar cihad diye bir gerekçe bulmuş keser yakar bu kara başka kara mantığıyla söylemiyle eylemiyle kapkara öylesine savunur ki yöntemlerini maskara mı maskara haydi bul yoksa ip ucu vereyim ara arkasında yeşil destek yeşil para hem namus budalası hem zıpır zampara bakın uyarırım vebadan bulaşıcı mezardan kara tedavisi yok yara depremden de yıkıcı merkez üssü ankara 19 şubat ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#398 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karaburun Karakafa Kara Günler
karaburun ülkenin gündeminde brandalı yüzme havuzu tesettürlü afrodit bikinili kıza saldırı taciz haşemalı küstah it yarın öbürgün karaman karamürsel karapınar karabiga çıkar vitrine karaköy meydanı’nda sallasırt edilir ramazan günü yiyenler recmedilir pınar altuğ karagümrük’te vinç uçlarında sallanır cansız gövdeler yakılır tekbirler arasında şairler sanatçılar yükselirken şehvetli çığlıklar çılgın sesler malum ve melun gazetenin manşetinde yeni adresler duyuyorum yakında çok yakında gündemimize gelecek inanın kırmızı fesler cumbalı kafesler elbette hoşgörünün bir sınırı var bu kadar başıboş bırakılırsa böylesine taviz verilirse deliye elbette gelir halıya pisler 80 küsur yıl geçti yine karardı ufuklar çevreyi sardı koyu sisler öyle fısıldıyor ki içimdeki hisler iyice baş gösteriyor kızgın kindar nefesler cumhuriyetçiler uyanın kesin şu miskin aymazlık uykusunu hayatımızı karartmak üzere pisler (ağustos ’06)
|
|
|
|
#399 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karamsar Karakter
karakterim karamsar biraz kesin kararlıyım kurtulacağım güzel uğraşlar bulacağım çiçeklerle süsleyeceğim penceremi örneğin karanfil kara lale resimler yapacağım kara kalem şiir ezberlemeye başladım bile şimdiden “karadudum çatalkaram” şarkı da söylüyorum keyifle “kara bahtıım kör talihim” laf aramızda - söylemesi ayıp olmasın - en sevdiğim yemek kara lâhana karamelâ’ya da bayılırım tuttuğum takım karakartal evim karakola bitişik ama ben yine de karate çalışıyorum - ne olur ne olmaz - bugünlerde ortalık epeyce karanlık (mart '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#400 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karanlık Çınarların Esintisi
geçen gece bebek parkında beni biraz üzdü felis tanırsınız hep bahsettiğim güzel ece sevimli kedi dişi beni didiklemek patileyip tırmıklamak sonra izlerini naz ve şefkatle fakat eşyanın tabiatı icabı pütürlü bir dil ve emsalsiz bir rikkatle mırmırlı bir keyif ve dikkatle yalamak en önemli işi daha da önemlisi tam bir poker delisi blöf yapmayı rest çekmeyi ve gerekince pas geçmeyi tam dozunda ve yerinde becerişi benim önceki kedilerimde az yaşadığım bi’şi ah tanrım biliyorum ki her çözüme bir problem üretmek mümkün yâni böylece bir yumak yaratıp oynamak mı zevk için bu işveli cilveli kedinin gidişi ne gizemli bir bilmecedir bahar esriği kedilerin muhabbeti karanlık çınarların esintisi ve gecenin siyahı altında kim demişse iyi demiş çin işi japon işi bir de benden benzetme bu hususta günün anlam ve önemine uygun yanyana hızlı hırslı ve usta fakat ters yönlerde sallanmakta salıncakta iki kişi (19 nisan '06) Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|