![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaçıncı Geçişim Bu Yoldan
Kaçıncı geçişim bu yoldan Ve kaçıncı kere Yoksun rüyalarımda Öyle güzeldi ki Hiçbir zaman gelmeyeceğini bilerek Yine de beklemek seni Yürümek tenha sokaklarda Dilimde masmavi ezgilerle. Sensiz dinlediğim bütün şarkılarda Kederli parmaklarıyla dokunuyor yalnızlık Göğsümün bamteline Suyu çekilmiş bir kuyu kadar anlamsız şimdi bakışlarım Sesini kaybetmiş bir keman kadar duygusuz Akdeniz’im Sana geldim Bir parça lacivert vermez misin bana Öpmez misin gözlerinden anılarımın... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kafamda Yarım Bırakılmış Bir Düşüncedir Sevmek
Kafamda yarım bırakılmış bir düşüncedir seni sevmek En yalansız öpücük Özgürlüğü anlatan dudaklarında Ve keşke başka zamanlarda Başka diyarlarda sevebilseydim seni diyebilmek Sadece bunun için yaşayabilmek Ve ölmek sadece bunun uğrunda Yalnız bir akşamdı Ellerini çizdim önce Sonra kalbini Yüzün mavisini arayan bir denizdi Bir kez olsun dokunmadım Kendi ellerimle yarattığım o güzelliğe Derken bir sabah Dağıldı gri sisleri ömrümün Dedim ki Bazen kalmak da bir yolculuktur kendi içinde Ve bitimsiz değildir Hiçbir şey gibi ayrılıklar da... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahraman Olmak İstemiyorum
Kahraman olmak istemiyorum artık Sevilmek istiyorum sadece sevdiğim kadar, Hep ayıpmış gibi sakladım göz yaşlarımı bugüne kadar Artık ağlamak istiyorum Dizeler döküp ******* boyu Denizi maviye Geceyi siyahı Ve yarını umuda boyadığım için değil Sadece varolduğum için sevilmek istiyorum. Sadece insan olduğum için Paylaşsınlar benimle bir somun ekmeği Ve sadece aynı gökyüzüne uyandığım için Günaydın desinler bana Ve hiçbir sebep olmaksızın Gülerek baksınlar istiyorum gözlerimin içine Kahraman olmak istemiyorum artık ben Sadece sevilmek istiyorum Sevebildiğim için çıkarsızca... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahrettik Bütün..........izm'lerini Hayatın
Kahrettik bütün.........izm’lerini hayatın Yankısı kaldı gençliğimizin Yıkıldı üzerine hasretimizi kazıdığımız Kıpkızıl yazılarıyla beyaz boyalı duvarları kentin Kahrettik bütün.........izm’lerini hayatın Yalnızlık düştü payımıza Çekildi ordular şehirlerimizden Kurudu kan lekesi yürüdüğümüz yollarda Kahrolası zaman kapatıyor en onulmaz yaraları Yankıları bile boğuluyor bütün seslerin Çığlıklar boğulur mu hiç deme bana Yüreğim kabul et artık yenilmişliğini (Diyemem asla sana) Karanlığa doğru çevrilirken tüm çarkları paslanmış hayatın Dolar çelikten kasaları yalancı cennetlerin Olmaz deme Her şey gibi kurarlar sahtesini çalınmış cennetlerinde Yeniden ayağa kalkmanın zamanı gelmedi mi Satılığa çıkarılırken nice ucuz hayatlar Sahipsiz denizlere dönerken yurdunda alın teri Açsın artık içinde kızıl çiçekleri isyanın Kahrettik bütün.............izm’lerini hayatın O yollar silemediler hiçbir zaman ayak izlerimizi O kurşunlar öldüremedi hiçbir zaman bizi Ey sevdayı isyanla katık eden hayat Şunu yaz bir kenara Kıyamete kalmayacak yenilmişliğim... 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalem Kağıttan Utanır, Ben Gözlerinden
Kalem kağıttan utanır Ben gözlerinden. Ne zaman ağzımı açacak olsam Dilime dolanır bütün kelimelerim Ne zaman bakacak olsam gözlerine Yarım bırakıp kaçarım yazdığım şiirleri Kaç deniz kurur Kaç garip yürek bezer canından Kalem direnir yine de Tek mısra vermez mavi kanından Adının hiçbir harfi olmadan Yazdım en güzel dizelerimi Sonra unutup eşsiz sandığım güzelliğini Delice bağlandım Sensiz geçirdiğim her bir anıma. İki kişilik yalnızlık yok İnatla yalanlıyor bunu bütün cümlelerim Yalnız kalabalıklar Sadece ucuz aşk romanlarında. Kendimden çıktığım bütün yolculuklar Sana varıyor şimdi sadece Yıllardır yürüdüğüm caddelerde kayboluyor Beynimin sol yarısı, Seni bulduğum her adreste Kendi hüviyetimi kaybediyorum... Şimdi beni sensizliğine aşık ettin ya Artık ne seninle yapabiliyor yüreğim Ne de sensiz... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmadı Size Verecek Ruhum
Kalmadı size verecek ruhum Kendime yetecek kadar bile Ya siz fazlaydınız bana Ya ben eksik kalmıştım hayata Ben ki soyunup çıkmışım O taptaze aşkın koynundan Toplayarak dört bir yana saçılan Yüreğimin küllerini Kendi ellerimle kapattım Açık kalan bütün pencereleri Veda ederken Şehrin bittiği yerde uzanan o beyaz binalara Bir tek kederini aldım yanıma Serin sonbahar akşamlarının İsmini unutmadım Sevdiğim hiçbir kızın Hiçbir resme bakıp ağlamadım ******* boyu Koşarken umutlu adımlarla Hayattan hızlı Ve ölümden yavaş Sızısı kaldı içimde Unutmak denen hastalığın Hasret bile yenik düşüyor artık hayatın sıradanlığına Hiçbir bakış yaralamıyor artık eskisi kadar İnatla yanan son ışıkta söndü işte Savruldu içimin külleri Yanacak yeri kalmadı Artık benim size verecek ruhum kalmadı... 2003 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmakta Uzun Bir Yolculuktur Kimi Zaman
Roman oldu yüreğimin defterine yazdıklarım Yine de gidemedim bu şehirden Omzuna yaslanıp uyumadan hiç kimselerin Derin muhabbetine daldım kendi yalnızlığımın Sonbahar düştü dallara Ağlayan bir kadın yüzü geldi aklıma ansızın Küçük bir kız çocuğunun uzak çığlığını duydum Sonra buğulandı çocuk gözlerim Anlamını buldular birer birer Gizli kalmış tüm dizelerim Mekanı kaybolur bütün kederlerin Bir lunapark kapısı Yahut bir sinema salonu yalnızlığı vurur Daha sıkı sarılırım eski dostlarıma Uzaktan bir İstanbul seslenir Bir vapur yarıp geçer dalgalarımı Dar gelir bütün şehirler artık bana Uzar bütün yollar Bütün hayatlar yolculuklar üzerine kuruludur oysa Ve kalmak da uzak bir yolculuktur kimi zaman En az gitmek kadar... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kan Değil Şiirimden Damlayan
Kan değil şiirimden damlayan Gözlerinden akan tuzlu yağmurdur kalemim Sen acının makasıyla kesilmiş kağıttan bebek Söyle kaç yıldan başlar Güzel, mutlu bir geleceği düşlemek Neden demir tadı dolaşır Soğuyan damarlarımda Kan değil şiirimden damlayan Bu hakça yaşama özlemi Ve halkça haykırmak Beceriksiz biriyim biliyorum Beceremiyorum tutsaklığı Bir de aşık olmayı acı çekmeden. Gençliğim hızla akıp gidiyor gözlerimden, yüreğimden Pişmanlığın adı çoktan konmuş Heyecanla yazmaya başladığım şiir yarımdır hala Kan değil şiirimden damlayan Bir yaşanmamışlık öyküsüdür yitip giden günlerim... 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kan Kardeşi
Kan kardeşi midir Savaş meydanında kanları birbirine karışanlar.....................? 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kan Yürümüş Düşlerimizin Beynine
Kan yürümüş düşlerimizin beynine Ayakları bağlanmış bileklerinden Kuru bir ağacın dalına Korkmuyorum yine de Dilimde bu türkü varken Toprağa dönük olsa da şu yüzüm Fikrimin bahçelerinde Yarının kırmızı gülleri açmıştır artık Çoğu kez unutup Bedenimde hapis olan Şu kısacık ömrümü Ruhumun sonsuzluğuyla başlarım yaşamaya yeniden... Düşünürüm gereksiz korkuları Bütün gereksiz heyecanları Bir anlam veremem Çünkü; Kapını mutlaka çalacaktır O karanlık bahçenin bekçisi Görecek ve kabul edeceksin ki Siyah da açarmış güller Ecel de olsa adı Her sevginin bir sonu varmış... Bir tek adım kaldı Tereddütsüz söyleyebildiğim Kendime bile anlatamıyorum Artık kim olduğumu Bilincimi, ışıltısı gözümü alan Süslü caddelerde bıraktım Uzak dağların ardında bıraktım Güzel günlere olan inancımı... Öyle kısa ki bu yaşamak denilen Aşık olmaya yetmiyor artık hiçbir ömür Bütün zamanlar dar artık Gülü, dikenine rağmen kalbinde taşıyabilene Ve bir gönlün çıkmazına Ömrünü koyabilene... Yani dostlarım Hayat dar geliyor artık bütün sevmelere Hayat aşka yetmiyor İçimde her şafak Bir asker duvarlarımı kanatıyor tırnaklarıyla Bitecek ve başlayacak günlerim arasında Anne babasını arayan bir çocuğun gözleriyle Bakıyorum yarına Bağırıyorum Kayboldum kendi şehrimde Kendimi bulamıyorum... 2003 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|