![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 11 Thanked 4 Times in 4 Posts
Üye No: 43347
İtibar Gücü: 1863
Rep Puanı : 5050
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Suçu Suçsuzluğu
Sorumsuz düşüncelerin kaçak şairi Benim o uslanmaz kin dolu yürek Bazen sessizliği dost ediniyorum Bazen ise çığlıklar ile evleniyorum Zaman geliyor küfür ediyorum hayata Zaman geliyor bağrıma basıyorum Düzene ayak uyduramıyorum genelde Ama oda bana ayak uyduramıyor Suç mu kimde? Suç herşeyde belki Kanlı düşlerin beyaz elbiseli damadı Benim o ay parçası gelinin güveyi Sordularmı bizlere seviyormusunuz Hayır,sadece evleneceksin dediler Evet güzel bir kadın ama benim değil Düşlerimi kanla boyadılar bir gecede Sevgilimi yabancı ettiler sisli pencerede Kaçacağım bu despot dünyadan Alacağım sevdiğimi hasret tüten koynuma |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şehadet Şerbeti
Allah-u Ekber Allah-u Ekber İnlesin yer küre tekbir sesiyle Medet ya Habib Allah diyelim Şehadet şerbeti için dua edelim Lailahe illallah Lailahe illallahu Tevhid ile dolsa şu toprak yığını Medet ya Rahim Allah diyelim Şehadet şerbeti için dua edelim Elhamdulillah ya Rabbul Alemin Şükür edelim hala yaşadığımıza Hamd-u Sena olsun diyelim Şehadet şerbeti için dua edelim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şehirlerin Efendisi
Bu huyu Fatih’ten ona hatıra kaldı Emir vermedi şefkatle yaklaştı Haliç elindeki kılıcı misali parladı Saraylar, camiler, surlar bahadırları Anadolu, Avrupa onun savaş alanı Karadeniz, Marmara levent yiğitleri Her şehre boyun eğmez insanlar Her şehre âşık olmaz Allah kulları Kalb-u cenahta kendisi durur Bir yanında Mekke bir yanda Medine Allah’ı zikreder bülend sesleriyle Dünyaya hükmeder heybetli bedeniyle Bizanslı tutamadı onu ellerinde Boyun eğdiremedi işkenceleriyle Bir Fatih’im derdi yaşlı gözlerle O yaşlarla doldu Marmara denizide Yılmadı bir padişah gibi savaşmaktan 29 Mayıs 1453 Cuma günü kurtuldu O günden sonra şehirlere hüküm buyurdu Elinde kılıcı evrene Osmanlı’yı haykırdı Hiç kimse ona karşı durmadı dünyada Kalbinde Fatih’i kuvvet verdi ona Bir komutan misali hükmetti dünyaya Korkmadı asla hain bakışlardan Korkmazda asla o sinsi davranışlardan İstanbul bu şehirlerin efendisi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şehitler
Pusu kurmuş çakallar mehmedime Kahpece vurmuşlar şehit etmişler Anaları gözü yaşlı bırakmış itler Babaları feryada boğmuş şerefsizler Altı yaşında bir çocuk ağlıyor acılı Abim öldü diyor siyah gözleri yaşlı Ağlama koçum abin ölmedi şehit oldu Bu vatan uğruna canını Allah'a buyurdu Gün gelecek baş çakalda ölecek Gün gelecek şerefsizler hesap verecek Bu bayrak semadan asla inmeyecek Kuran'a yemin olsun Türkiye bölünmeyecek Ağlama anam oğlun şehit oldu vatan için Bir oğlun gitti bin oğlun seni koruyacak Ağıt yakma anam şehitin arkasından Karalar bağlama bu vatan bizim kalacak Allah'a hep dua edeceğim feryat ile Bin oğlum olsun binide vatana şehit olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şehitler Ölmez
Bir güneş doğacak hissedemeyeceğim Bir sabah gelecek ama göremeyeceğim Bir akşam olacak yıldızları izleyemeyeceğim Bir gün asker olursam ölmek için dua edeceğim Diye yazmışlar mezar taşına şehit Mehmetciğin Bir mektup yazmış o kutsal varlık anasına Bir gün gelirde sana ölüm haberim gelirse Sakın ağlama anam diyor ben şehit olacağım Bu vatanda açacak bir güle renk katacağım Kan dediğin nedir anam boş ver aksın toprağa İlk geldiğim yuvam değilmidir Allah'u Teala Anam olurda şehit olursam bir gün özlem duyarsan Bak işte o şanlı bayrağa verilen renk benim kanımdır Kokuma hasret duyarsan al bir avuç toprak ve kokla Farketmez Adana,Samsun,Bursa ben heryerdeyim Ben bu vatan için doğdum anam bak işte aldı beni Söyle babama burda vatanı ana komutanı baba belledim Gururlanıp gezsin köy meydanında göğsü dik olsun Benim bu vatan için canımı verdiğimde olduğu gibi Babam diyerek devam etti mektubuna; Mektubu okuyan bacısı ise o an feryada boğuldu Ondan sonrasını zaten anlatmaya gerek yok Zaten anlatacak yürekte bende yok Sadece en alttaki küçük yazı dikkatimi çekti Al yanaklı bacım diyordu anama babama belli etme Koş git kınalı sevdiğime kokulu mendilini yollasın |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şifam Ol
Sevgi merhemi sür yüzüme O pamuk gibi ellerin ile Bir aşk busesi damlat yüzüme O kiraz gibi dudağın ile Kalbimi sarmala yaramı kapat O huzur veren ruhun ile Titrek ayaklarıma baston ol O bitmek bilmez aşkın ile Damarlarım da akan kan ol Bana yaşam veren varlığın ile |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şiir mi?
Şiir mi? Şiir şairin ruhudur. Şiir mi? Şiir şairin hayatıdır. Şiir mi? Şiir şairin sevgilisidir. Şiir mi? Şiir şairin duygularıdır. Şiire o duyguyu ancak yazan verir. Şiiri en güzel yazan yorumlar. Şiiri şairinden başkası sadece okur. Şair ise şiiri yaşar. Onun için şiirleri sahiplerinden çalmayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şiir Perisi Grubuna Hoşbulduk
Geldik aranıza sefa bulduk Biraz sohbet ile huzur bulduk Tasayı da kederi de unuttuk Bu bize verilen ala mutluluk Güler yüzler ve gözler bulduk Bir selam ile davet olunduk Selam ile konuğunuz olduk Bu bize verilen ala mutluluk Unutmadan birde peri olduk Hoşbulduk sefalar bulduk |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şimalim
Sema gözlü canım benim İpek saçlı meleğim benim Bal dudaklı altın kalplim Gül kokulu sevda çiçeğim Rüzgar gibi geldin gittin Beni yaban ellerde hapsettin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Şimdi Mutlu Ol
Sana son nefesimde aşık olmuştum Delice olan hayatımı söndürmüştün Seni istediğim de beni kovmuştun Aşka inat hep peşinden koşmuştum Şimdi mutlu ol, uzaklara gidiyorum _______________________________ Yıldızlar altında kavuşmayalım Beraber el ele dolaşmayalım Varsın ölüm olsun beni bulsun Öldüğüm gün bayramın olsun _______________________________ Ağlamayan beni hıçkırıklara boğdun Hep gülen yüzümü hüzün ile doldurdun Ak saçım yok iken siyahı unutturdun Şarap kahadehi yok şişe ile yatıyorum Şimdi mutlu ol, karanlığa yürüyorum _______________________________ Yıldızlar altında kavuşmayalım Beraber el ele dolaşmayalım Varsın ölüm olsun beni bulsun Öldüğüm gün bayramın olsun _______________________________ Asker oldum, şimdi vatanı koruyorum Beni kim koruyor diye düşünmüyorum Sensizlikte kahpe kurşunlara yürüyorum Vatanım için kendimi en öne atıyorum Şimdi mutlu ol, vatan için şehit oluyorum _______________________________ Yıldızlar altında kavuşmayalım Beraber el ele dolaşmayalım Varsın ölüm olsun beni bulsun Öldüğüm gün bayramın olsun _______________________________ Ardım sıra bir anam gelsin kabrim başına Eşsiz kokusunu orada unutturmasın bana Sakın ola gelipte dokunma mezar taşıma Dokunursan unutamam seni toprak altında Şimdi mutlu ol, bensiz gerçek dünyanda _______________________________ Yıldızlar altında kavuşmayalım Beraber el ele dolaşmayalım Varsın ölüm olsun beni bulsun Öldüğüm gün bayramın olsun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|