![]() |
![]() |
#4001 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dolu, dolu içtim, gelen selamı
Şenlendi hüzünle dolan bu gönlüm Unuttum dert ile, derin yaramı Şenlendi hüzünle dolan bu gönlüm Nerelerde kaldın, yıllardan beri Bir gittin, pir gittin dönmedin geri Neyse ki hatırım sordun da bari Şenlendi hüzünle dolan bu gönlüm İçimdeki sevinci bir bilebilsen Çocuklar gibiyim bir görebilsen Düşüme de olsa, bir gelebilsen Şenlenir hüzünle dolan bu gönlüm Aldırma sen bana, unutma yeter Gözümde canlanan hayalin yeter Bayramdan bayrama selamın yeter Şenlenir hüzünle dolan bu gönlüm.
![]() |
#4002 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen ki gönlümde açan bir çiçeksin
Sen ki tuttuğum en güzel dileksin Sen ki dağlarda yetişen çileksin Sen ki aşk otağımdaki direksin. Haydi gel de ikimiz buluşalım Senle hep sevdâmızı konuşalım Haydi bir tek yüreğe doluşalım Senle doyumsuz aşka kavuşalım. Hayat geçmiyor sen orda ben burda Yoksun yanımda aklımda olsan da Geleceğim yanına sen kovsan da Seveceğim seni sararıp solsam da. (20 Ocak 2006/ İstanbul)
![]() |
#4003 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldım şimdi yarım.
Yağmurun gölgesine verdim bir yanımı. Bir yanımı annemin kucağında unuttum. Saçlarıma tüneyen ellerindi biliyorum, Aldırmadan sıcaklığına, Soğukluğuma karıştım. Ver desem elini şimdi, Korkmadan koşarmıyız Gönlümün ayak basılmamış yeşilliklerinde. Tekrar coşarmıyız uzun süreli bakışma partilerinde. Nedesen çaresizim, Haksızım şimdi. Bir yanımda onlarca kez ölüyorum, Onlarca kez gömülüyorum. Bir cenaze evinden farksızım şimdi...
![]() |
#4004 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğim antik çağdan kalma
bir harâbeye dönmüş Gönlüm sanki 2. dünyâ savaşında ağır bir bombardımana uğramış bir şehir gibi yıkık dökük Bir sen yoksun bu şehirde Ümitlerimin hepsi şehrin enkâzının altında kalıp parçalanan cesetler şeklinde çürümeye yüz tutmuş Ortalığı masif bir koku kaplamış Sevdâmın enkâzı dağılmış dört bir yana Gestapolar seni alıp götürmüşler gönlümdeki bu harap şehirden Senden hâtırâ olarak ucu yanmış bir kaç fotoğraf ve bir kaç mektup kalmış yalnızca yıkık duvarların arasında Düşman uçakları hiç durmadan keder bombalarını yağdırmakta gündüz gece gönlümdeki sensiz şehre Gündüzlerim gece olmuş *******im ise zifiri karanlık karartma *******inde Bir sen yoksun bu yıkık ve harap şehirde Bir sen yoksun ölümün kol gezdiği gönlümdeki bu kırık dökük şehirde Bir sen yoksun sevgilim.
![]() |
#4005 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmeyi utanç saymışken yıllarca
Yönelmedim hiç bir mutlu amaca Belki bulmadı bir seven kanımca Gönlümden ayrı yaşadım ömrümce Aşılmaz dağlar kadar zordur diye Uzanamadım bir türlü sevgiye Çekindiğimden saklandım sineye Gönlümden ayrı yaşadım ömrümce Bir kere olsun tatmak amacıyla Aşka söylendim füsunlu heceyle İstekte duysam bir içli ricayla Gönlümden ayrı yaşadım ömrümce Engin sonsuza örtülen gökyüzü Bir gün görmedi gülerken bu yüzü Her gün önünü gördü iki gözü Gönlümden ayrı yaşadım ömrümce
![]() |
#4006 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() gönlümden geçenleri gözlerimle anlattım
emek verdim öğrendim,vefasız kalbe sattım. bir ataşe düşmüşüm çabaladıkça battım haberi bile yoktu ben ateşlerde yattım bir nehir yatağından, farksız gözümün yaşı zalimin saçı burma, inan kemandır kaşı kar'a lekemi düştü sevmeye kalkışınca seni bekleyen mi var, şu dağları aşınca elimde mavzerim bekliyorum pusuda alamaz seni elimden yürekler ordusuda ne zaman sapacağım bilmem bu yanlış yoldan sevgisi sarmış beni, gel gör inan dört koldan şu yorganımın yüzü gel gör kömürden kara yastığım taş yığını düşüyor ara sıra inan beyaz saçlarım ak sakala karıştı bit burya da düştü pire ile yarıştı biliyorum ki sevdandır, beni bu hale koyan her gecenin sonu var, dayan yüreğim dayan beni bu halde gören bir daha sevme diyor gönül bunu duyunca kendi kendini yiyor. emek verdim ektim, baktım, büyüttüm gülü seni seven yüreğim ne diridir ne ölü fırtınaya benzedim savrulup duruyorum bir yanık buğday gibi kavrulup duruyorum sonu belirsiz yolda yorulup duruyorum fazla söze gerek yok kıyıyı görüyorum...
![]() |
#4007 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin matemini at üstünden,
bir adım arkandan gelmekte ölüm. Zaten yaşarken de ölmedin mi sen... Belki de bu son fasıldır,ey gönlüm. İç bâde,sev güzel,eğlenmeye bak, geçen bir an bile,gelmez geriye. Vakit erken,henüz daha sökmedi şafak, belki de bu son fasıldır,ey gönlüm. Azrail iledir son pazarlığın. ömür yaşadın ne aldın dünyadan. Bir güzel busesi olsun,nazarlığın, belki de bu son fasıldır,ey gönlüm.
![]() |
#4008 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suskun olur dilin
Yalanların yorgan üstüne Dostların olmuş sürgün Gece çöker üstüne İyi yolculuklar denmez Gitmek isteyene sinsice Ve gidişin infaz Olmaz artık gönlüme
![]() |
#4009 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönlüme gelen ilkbaharlar, yazlar gibisin
Sen bir nârin çiçek gibi hep sevilmesin Sevdâ türküsüyle inleyen sazlar gibisin Sen bir papatya misâli hep derilmelisin. Hayat bir yol bulmuş kendine akar da akar Bir nehir gibi süzülür kıvrıla kıvrıla Aşkın bir kıvılcım olmuş yüreğimi yakar Kurak bir yaz gibiyim ben kavrula kavrula. Takvimlerdeki yapraklar bir bir azalsa da Sana olan sevgim tükenmez bunu böyle bil İçimde hasret pınarı coşup çağlasa da Aşk şarkıları söylemekten bıkmaz ki bu dil. Sevdâya, sana susamış çorak bir iklimim Durmadan yağ üzerime senle ıslanayım Sevgiyle dokunmuş desen desen bir kilimim Gönlüne beni ser de senle hep yaşlanayım. Bir şiir gibi yazmışım ben seni gönlüme Mısra mısra dökülmüşsün sen benim bağrıma Her günüm bir başkadır uymaz günüm günüme Sen yanımda hep varsan gitmez bu hiç ağrıma.
![]() |
#4010 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() aşk elele iken mutlu bir yoldu
seneler geçti gönlüm hüsranla doldu ayrılalı hayli bir zaman oldu yokluğunu başıma taç biraktılar yar kurban edildim senin yoluna simdi ağlıyorum kendi halime yokluk abanınca hepten belime kaç tuttular elimi, kaç bıraktılar benim olmalıydı en yüce katın dillerime yasak edildi adın aldılar ruhumdan doyulmaz tadın gönlümü sevgine aç bıraktılar bu kahrı düşünemedim ki başında dertleri çözmüşüm gözüm yaşında vefasız seneler dertli başımda bir yumak ağarmış saç bıraktılar gönlüm sensizken neler çekiyor neler her acı bir bıçak ruhumu deler senden ayrı uzak geçen seneler beni bir var, bir yok, hiç bıraktılar. bu derde derman yok neyleyim nedim bir türlü sözümü dinletemedim derdimin kaynağı sevdadır dedim ne çare teşhisi geç bıraktılar hasret beni talan eder kaldı ki bedenim ruhum öyle yandı ki sensizlik üstüme bir abandı ki ölümler yakamı güç biraktilar
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|