![]() |
![]() |
#401 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey değer sizi tanımaktan müstefit oldum!
Mademki böyle bir gayrete girdiniz, gönlünüz buna el verdi bilseniz ki ne kadar müstefit oldum. Arzı mekânda süreli bir ömrü ifa ederken, nedense bilinmeyenim kalmasın diyenler safındayım. Bu bakımdan olduğu gibi düşüncelerimi ve kimliğimi arzı cihan için aşikâr eylemekteyim. Hareket ve kuvvetin sahibi belliyse, nasip ruh için evvel emirse, tercihler iradi bir terakki ise, kalbin sahibi her şeye muttali ise kaygılar pek bağlamıyor kanaatindeyim. Belki yaşlılığımın yüklediği bir hissiyatımdır. Değerli kardeşim, çalışmalarım için genel kanaatimi beyan edecek olursam; Muhtelif yayıncılardan teklifler almama rağmen 6–7 kitap kapasiteli çalışmalarım için, ne kadar gerekli olduğu konusunda meşkuk kalıyorum. Zira atmosfer parkı sakinleriyle paylaşımı esas kabul ettiğim için ve yılara sâri olarak… Sinemde hapsolan düşüncelerimi dostlara arz ettiğim için maksadıma vasıl olduğuma inanıyorum. Bir kitabım olsun, kitapçılarda bulunsun, okurların kitaplığında yer alsın konusunda henüz böyle bir olgunluğa erişmedim. Çünkü edebe ihtiyaçlı bir çalışan bulunmam sebebiyle halimde ki hederliği görmezden gelemem. Zahir ve şekliyet nasıl bir hüccet oluşturuyorsa değeri mukabilindendir. Eğer dilimin telaffuzunda, düşüncelerimi serdedenken bir övgüye ihtiyaçlı hissetmediğim an belki neslimin ayanı olması için değerlendiririm bu konuyu. Ne kadar sevindim bilseniz, haiz olduğunuz değerleriniz için, Cenabı haktan muvaffakiyetler dilerim. Yazdığınız şiirler konusunda muhakkak ki bahsettiğiniz önem ve değerdedir. Zira diğer çalışmalarınız bu gerçeğin izlerini deşifre ediyor. Bir kitabın olması yönünde ki gayeniz ve tevessül hissiyatınız bir özlemin payidar olmasıyla ilintili olduğu zannındayım. Dilerim bir güm gerçekleşir, çok zor olmamasına rağmen. Değerli kızımız, bazı eklemelerde “noter onaylı” ibaresine şahit oluyorum! Ne kadar gerekliyse meğer! Çalışmaların fırsatçılar tarafından maksatlı olarak iktibas yapılması veya kendi çıkarları doğrultusunda kullanılması hususunda ne kadar başarılı olunacağı sanki biraz şüpheli. İnanıyorum ki siz çok yakın bir zamanda, edebiyat dünyasında özellikle aranan ve okunan bir “çalışan” olacaksınız. Zatım gibi edep ve edebiyattan hiç anlamayan bir alaylı olarak bu kadar çok okura ulaşması… Ve edebiyat çevrelerden sürekli davetler alması mümkün olurken, sizin gibi kendi melalini hasretmiş güzide değerler neden olmasın değil mi? Müşterekliğimiz konusunda, ruh bütünlüğümüz, ahir ölçümüz, mizan sezgimiz… Vicdan esenliğimiz bir hizmete müteallik olduğu müddetçe vehimleri şahsen hiç önemsemem. Her gülü, sadece renkleriyle değil, yalnız kokusuyla hiç değil, ötelere saldığı özlemin hasretiyle ve tikenler inin güzelliğiyle sevemedikçe… Çileyi aşk ile terennüm edemedikçe, sevdaları heveslerden öteleyemedikçe, ne kadar içtenlik olacağı meşkuk tur! Bu bakımdan zatınızın çalışmalarında, Evvelin ve ahirin, halk eden şaheserin, temaşa ettiğimiz onca ayetlerin güzelliğinde ki idraklerin “ritim”lerini aksederken… Sevgi ve muhabbetlerimle zatınıza ve ayalinize, sağlık ve afiyetler dilerken, birlik ve dirliğimizde bir ahengin mihenk olarak kanaat oluşturması temennilerimle… Mustafa Cilasun
![]() |
#402 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey dilim biliyorum bizarsın…
Ey dilim sus artık nedir senin bu halin Yara bizimdir, yar bilmiyorum ki kimin Yârin derdi mi gam çekmez vah demez Gönül iklimimizde sevdalı diyar bizimdir Çaresizim varsın uçsun kuşlar gökyüzünde Gönüllerinin dilinde, sevdanın bahçesinde Yârinin şefkatinde, aşkının haz hanesinde Kanat çırpsın, bakmasın hüznün diyarına Şakısınlar figanı aşkın sarhoşluğunu yaşasınlar Kalmasın yüreklerinde bir uhde ki bizar olmasın Kansın sevdanın feyzine meşk ahengini yaşasın İnansın aşka, insan için var olduğuna kaçmasın Ey dilim biliyorum bizarsın, hançer yarasındasın Lisanı kalb hiç anlaşılmaz oluyor hatta dışlanıyor Sus, sus ki o yar selvisiyle melaliyle aşk yaşasın Şarkısını çalsın, *******de yazsın aşk için aransın Mustafa Cilasun
![]() |
#403 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey gizlenen yar…
Ah yüreğimin derenliğinde gelen Feryadımın nidasını bir bilseydin Tiz yetersizdi, yüreğim parelendi Sen hala sessizdin orada kaldın Karanlığın derinliğinde güfteydin Görmeyen gözlerimde bestesiydin Udumun perdesi, eşsiz nağmesiydin Sen güzeller güzeli bir hengâmeydin Mızrabımla sazın tellerinde okşarken Notaya bakarken nağmeyi koklarken Ahengi ararken, meşki âlem yaparken Refakatimde sen vardın, aranmayandın Dil şad olacak diye kaç yıl avuttu felek Saçıma karlar yaymış boşuna yaz beklemem Ne bülbül dile geldi ne de açtı bir çiçek Söylerken şairin şarkısını seni andım elbet Mustafa Cilasun
![]() |
#404 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey gönlü yüce insan…
Bir alaylı kişiliğin, edebiyattan hiç anlamayan bu değerin(!) sinemden mahzun bir şekilde sökün eden düşüncelerim sizin tarafınızdan, muhayyilesi ve niteliği fevkalade güzide bulunan sizin gibi bir asudenin indinde taltif bulması halimi ne kadar mesrur ediyor bilemezsiniz... Güne hasret, sinemde zuhur eden kasvet, bir hikmet içinde sarf ediliyor onca gayret... Siz hissettiklerinizle anlamlı olan bir değersiniz... Kalbin nizamından siz asla habersiz değilsiniz... Siz düşüncelerinizle gönüllerde kıdem oluşturan enginsiniz... Erdem için gayret eden naifsiniz... Bu edebe ihtiyaçlı fakir, edebiyat çevrelerinden ve özellikle okur kitlesinden ummadığı kadar değer bulmuştur... Yazmayı 'ne derler kaygısından' beri olarak ve verilen bir hakkı kullanarak, bir âlem olunması münasebetiyle sinesinde mahfuz tuttuğu gözlemleri paylaşım esasıyla satırlara aktarmıştır... Siz ki gerek tahsiliniz ve gerekse sizinle kaim olan çok önemli nitelikleriniz sebebiyle zaten fevkalade bir değersiniz… Sizin ön önemli vasfınız hissiyatınızda ki rikkat ölçeğinde ki duyarlılığınızdır… Yoksa perdelerden, mızrabın hareketinden, kalbinizdeki güzelliklerden, sazın sizin muhayyilenizde ki gücünden gönüllere aktarılması hususu o kadar zordur ki oysa… Damlalar o kadar çok anlamlılardır ki, sineden zuhur edince, kalp onun için ritmettikçe, her yazdığınız, günü ve vakti gelince size yeniden bahtiyarlık yaşatarak dönecektir… “Kalpte ne varsa O damlar... Damlalar kimliğin kilididir” Diye bilmek, itminanlık içinde nefes almayı başarmaktır… Akıl bunun için vardır, insan ona muhtaçtır… Kalp ise en önemli olandır… Onu anlamak, bu manada soluklanmak işin aslıdır… Dilin ucuyla zikredilenler, karnın dibiyle müsavi olmak zorundadır… Takiyyelere talip olanlar muhtaçtır… Arz cihan insan merkezli, insan ise kalp merkezlidir… Onun sahibi de bellidir… Her ne dersek, niyetimizle anlam bulacak, bu manada hesap ortaya çıkacaktır… Dinmeyen bir hazan olan fakir gönlümde sevginiz ve değeriniz kavidir… Mürebbi kimliğinizde, farklı kulvarlarda ceht etmeniz kalan nefeslerinizi değerlendirmeniz ne kadar yüce bir duygu… Lütfen değerli vaktinizi aldığım için bağışlayınız… Sevgi ve muhabbetlerimle hürmet ediyor ve selam eğliyorum… Nisa kimliğiniz size has olan mücerret payeleri edep içinde ne kadar aşikâr… *******de zikredilen yıldızlar misali… Mustafa Cilasun
![]() |
#405 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey gönlüm!
Efkârımın bulvarında adımlarken, Sessizlik hüküm sürüyordu. Biçare halim, her an karşıma çıkıyordu! Hislerim gemsiz ve kalbim ritimsizdi! Ahenk denkliği yoktu… Bazen, derinlerden güzel’e konmak, Ve tenini solumak, diyarları gezmek, Mekânları okumak, Aşk ile meşk yapmak istiyordu. Ey gönlüm, cazibeler seni, Mest ediyor biliyorum. Atılıyorsun, gördüğün, Güzele, güle ve bülbüle… Yakınlaşıp meşki arıyorsun… Güzelin gözüne, gülün tikene, Raks eden bülbüle, bakıyorsun… Ne söyleyeyim ey gönlüm, Ben bigane, sen ise perişansın. Hicran bizi kesmiyor! Tende, bulunmak yetmiyor! Tarumar halim bitmiyor! Kulum, nasıl unuturum! Hükmeden, ilahi bir aşkı, Görmek istememen, Bir gönül mü söylesene? Mustafa Cilasun
![]() |
#406 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Gül'izar...
Bilmenizin yararlı Olacağı kanaatiyle, İfade etmek isterim ki... Bugün sabah sırf Zatınıza hasredilerek Yazmış bulunduğum... Manaya hasret satırlar, Daha sonra okuduğumda, İçimde bir kıvılcım Heyecanını bağışladı... Gülistanın gülünden, Bir yaprağı koparmadan Gülün zarafetini, feyzini Ancak böyle Göstermek gayesiyle Bir serbest şiir olarak, 'ey tefekkür müdavimi' İsmiyle genelleştirilmiştir... Ancak bilmelisiniz ki Bu yalnızca sizin içindi... Gül ve yaprak, Tikenin korumasındadır. Tiken, aslında masumdur, Tikeniz bir gül, Bilmeliyiz ki şablondur... Sizde bulunan pak yürek, Tefekkür dalgaların da, Sörf yapmaktadır... Mustafa Cilasun
![]() |
#407 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey gülü hakikatim, beyaz yaseminim!
Gönlümde hasret, gün kasvet mi kasvet Şaşırdım kaldım yaran, aşk kime kısmet Bulutlar uzak, umutlar olmuş birer tuzak Gök mavisine hasretiz, aşksız kalmasak Aldığım nefesi bizzat sen zuhur ederken Hiç olur mu seni düşünmemek giderken Su bir rahmet, arzı cihanın kime emanet Hani nerde kaldı mükerremlikteki haslet Sosyallik adına yapılan hunharca rezalet Bedenlerden bizar ruhlar kimlere emanet Dostlar ah varlığın şakıyanları kimliğinde Hilkati aidiyet kimlerin asla bilinmezlerde Nihayet kimin derdi, arsızlık şimdi serildi Zevk uğruna hangi kutsallar çiğnenmedi Karıştı dost düşman kalmadı ulusalcılıkta Bollaştı şirkin her çeşidi, tahakküm edildi Efrat fersiz, kalmış çaresiz talan her yerde Akide nerde, evrensel mesaj bilinmezlerde Birer birer çözülürken nakşeden gerçekler Küreselleşme adına atfedilen bitmez çileler Ey gülü hakikatim, bembeyaz yaseminim Sen kaldın şimdi sahipsiz ben kepazeyim Mustafa Cilasun
![]() |
#408 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey gün sende giderken!
Gün çekilerken Sessizliğin idrakinde Nezaketin asudeliğinde Gidişin geleceğini anlatıyor Her haliyle mest ediyor Himmeti her daim önceliyor Kahır içinde asla nefeslenmiyor Onu biliyor bir aşk ile yöneliyor Güneş ki kahharın Ateş ki ne kadar yalın Onsuzlukta neyi ararım Onunla bakar böyle akarım Ne muazzam bir arz Hikmeti içinde alınan haz Aşkın kemaliyeti alınınca baz Asla bulunmaz halin içinde naz Öyle yüce bir kudret ki Bendin içinde ki hikmeti Muhakkak ki ahir düşünmeli Ona ait olunduğu elbet bilinmeli Ömür kimin eseridir o anılır Tefekkür olmaz ise kahır yaşanır Hevesler bir hadsizlik içinde kıvranır Can usanır gönül nazlanır aşk uzaklaşır O can ki seni anlatır Bilinç ile anlam kazanır Seni kurtarır hazzı yaşatır Hamd ile bir vuzuha kavuşturur Ne gül sende açmaz gönül Dikenle bütünlük içindedir ömür Bir günah içinde geçiyor heyhat sil Merak içinde seril seni var edeni bil Heveslerin zindeliğinde Zevkin en nadide mayilinde Seni terk edecek ruh ikliminde Nefeslerin birinde bitecek mühlette Bil ki seni bekleyen olacak Sana öğrenemediğin sual soracak Haşyet senin ruhunu ne çok kuşatacak Akıllar duracak mana nedametle aranacak Mustafa Cilasun
![]() |
#409 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey güzel düşünceli hanımefendi...
Kanaatiniz de son derece haklıydınız. İsabet buyurdunuz. Hatta uyardınız. Sizin bu fedakârca katkınız, Şefkatinizin, salkımları aksettiriyor. Sizin, şiir noktasında, Son derece hassas olmanız, Mefkûrenizin yelpazesindendir. Siz haklıydınız. Ancak bir can olarak, Yüreğimden sızan satırların İddiasız olması sebebiyle, Siz dilediğiniz gibi değerlendiriniz. Ders çalışacağınızı söylüyorsunuz. O vakit, her çalışmanın da Bir emek olduğunu biliyorsunuz. Emekler, asla zevklerin esiri olamazlar. Sadece nitelikle kalamazlar. Konunun ahengi, ritmik vurgularıyla Meramını beyan edebiliyorsa, Maksat hâsıl olmuş diyebilmeliyiz. Ama siz, zevklerin neye göre, Anlam kazanacağını bilenlerdensiniz. Zevkler, bireyin kültür yapısına göre Anlam bulacağını düşünüyorum. Ancak, kültürü sadece bir bilgi olarak Nitelersek ve yeterli görürsek Sanırım, biraz yanılırız. Usul, adap, kaide, muaşeret ve edep Zenginliği içinde değerlendirmeliyiz. Siz, entelektüel bir kimliğin, Müntesibi olabilirsiniz. Üst perdelerden seslene bilirsiniz. Hatta kerce alabilirsiniz. Çünkü kültürün sahibi sizsiniz. Bir can olarak, Alt kültürün müdavimi bulunarak, Tebaanın tarzında kalarak, Melalimizi ancak bu Nispetle serdede biliyoruz. Lütfen kusurumuzu bağışlayınız. Mustafa Cilasun
![]() |
#410 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey güzel insan...
Duygularınız ne kadar berrak, Yıldız toplayarak haşmeti, Yamalı elbiseyle hilmi, Nasıl bir inanışınız var ki Umutlarınızla Saçlarınızı bağlıyorsunuz. Kimse görmesin... Niye... Yetti artık Ön yargılarıyla beslenen, Etrafa tasallut eden, Yargıçlığı Kimseye bırakmayan, Saygı ve nezaketi unutan O kadar çok ki... Görmesinler... Ama arz... Ama *******... Sinede mahkûm nice heceler, Sizin dilinizle ne kadar güzel Bir güfteye dönüşüyor. Yağmur... Gül kokusu... Melek... Cami avlusu... Hepside rahmet vurgusu Yüreğinizde neşet eden Güçlü inancınız Ancak u kadar dile gelebilirdi. Sizi en kalbi duygularımla Tebrik ediyorum güzel insan... Mustafa Cilasun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|