![]() |
![]() |
#401 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Seviyorum Desin
Güller açsın yanağında Gamzelerin gülümsesin Aşk dillensin dudağında Seviyorum seni desin. Kalbim çarpsın yüreğinde Sevdam tütsün gözlerinde Güzel sesin sözlerinde Seni seviyorum desin. Gel başını koy göğsüme Elim değsin ellerine Dilin bütün ateşinle Seni seviyorum desin. Susma n’olur haykır aşkı Hadi söyle diyor şarkı Çektirmesin gönlün acı Seni seviyorum desin. Garip başım aşkı arar Bağrımdaki sevdan sorar Güzel diller güzel söyler Seni seviyorum desin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Tanıyınca
Her çiçek koklanmaz, Her su içilmez, Her bahçede yürünmezmiş Her şarkı dinlenmez, Seni tanıyınca anladım Her aşk şiiri seni anlatmazmış. Sensiz ******* aydınlanmaz, Sokaklar yürünmezmiş, Denize girilmezmiş, Seni tanıyınca anladım Sensiz gülünmezmiş. Seni tanıyınca değişti güneşin doğuşu, Güneşin batışı değişti ******* bir başka güzelleşti, Akşam sefaları seni görmek istermiş Seni tanıyınca anladım Sensiz rüya görülmezmiş. Düşünceler seninle kaplanır, ışıldarmış Gözler seni arar Başka ses duyulmazmış Seni tanıyınca anladım Sensiz olunmazmış. Ne gidene ağlanırmış sen olmayınca giden Ne gelene sevinirmiş gönül Sen olmayınca gelen Seni tanıyınca anladım Senden başkası olmazmış beklenen. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Zamanlara Böldüm
Bebekler misali büyüdü sevgim Bin bir ihtimamla gelişti, serpildi Doyulmaz oldu okşamaları Gecenin, gündüzün Hep okşayayım diye gülüm Seni zamanlara böldüm. Yıllarca aramıştım, Bulutlara sormuştum dünyayı dolaşan Yıldızlardan medet ummuştum Her yaprağını koklayayım diye gülüm Seni zamanlara böldüm. Saliselerce yaşanır oldun ömrümde Arzularım hep sana yöneldi Pusulalar seni gösterdi göstermesine Yine de yokluğunu yaşamayayım diye gülüm Seni zamanlara böldüm. Göllerce ıslaklıklara alıştım En sulak kıyılarında büyüttüm seni Güneşin göğsüme doğduğu yerdesin ya Kurutmayayım diye gülüm Seni zamanlara böldüm. Gözlerim hep seni görsün Kulaklarım seni duysun Her anımda bıkmadan seni yaşayayım Her nefeste sana doyayım diye gülüm Seni zamanlara böldüm. Gün gelir de zamanım biterse Seni göremez, duyamazsam Böldüğüm zamanlar tükenmiştir Söyleyemem sana gülüm Çok yaşamıştım yokluğunu Şimdi son defa yanıma uğramıştır Sensizdir bu defa gelen ölüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Diye Gözlerini Sevdim
Yıllar geçti aradan sensiz Bir damla bile azalmadı sevgim Kirpiklerim taşıdı resmini Senin diye Gözlerini sevdim. Bakışların hep ayrılık verdi Geçer, unuturum derdim Hiç bıkmadım seyretmekten Senin diye Gözlerini sevdim. Ne aradın, ne de sordun Bense selamını bekledim Akıtırken yokluğunu yanağımdan Senin diye Gözlerini sevdim. Ne çok sevmiştim Allah’ım Ayrılmak istemezdi ellerim Alıp uykularımı götürse de her gece sensizlik Senin diye Gözlerini sevdim. Dönersin diye belki Aşkımı hep anlattı sözlerim Gidişin silmeye yetmedi yüreğimden seni Senin diye Gözlerini sevdim. Ne feryatlarımı duydun, ne hıçkırıkları Gelirsin diye bekledim Yıllar geçti aradan ben hâlâ Senin diye Gözlerini sevdim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seninle Değişenler
Yıllar boyu Yalnızlığım katlanarak büyüdü Her gece gözlerim Bir tek senin için öldü Senin için dirildi Hep sevdanı aradım tomurcuklarda Açan gülleri sen saydım, kokladım Belki rastlarım sana diye Bütün köşeleri Birer birer yokladım Yağmur damlaları gözyaşım oldu İzlerini takip ettim seni görürüm diye Bütün sesleri uyuttum beynimde Sesini duyayım diye Sessizliğe gömdüm kendimi Ayrılıklar gece ile gündüz gibidir derler Gecenin sonunda güneşi bekledim Yıldızları kovdum dünyamdan Ezan sesleriyle dualarım Hep seninle vuslatı diledim Ve doğdu güneş dağların arasından Ruhum ısındı, içim bir başka oldu Sevdalar doldu gönlüme doyasıya Çiçekler açtı her yanda Seninle her yer bahar oldu Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seninle Yaşamak
En soğuk günleri yaşar ruhlar Hep akşamsız akşamları yaşar Sevdasızlıkla dolu buzul devirleri Gözlerde sarkıtlar buzdan Atkılar hiç düşmez omuzdan. Gönülde mevsim kış olunca Susar türküler, kuşlar ötmez Saatler yavaşlar, saniyeler gitmez Ömür bitmez, Beklenen gelmez… Bir de beklenen gelirse şayet Akşamsız akşamlar beklenenle dolar Buzlar alevlenir sevdalardan Yürekler yangınlaşır Avuçlar terler, Isınır ruh, beden tutuşur Alevlerden bir top olur düşünceler. En hızlı taylar koşar gönüllerde Yolar aşılmak ister, yıllar geçilmek Yerinden fırlamak için kalp yanar tutuşur Ve bir yerde Akşamsız akşamlar Avuçları buluşturur. Artık sonu yoktur gecenin Sabahlar ölmüştür Bir rüya gerçek olmuş Bir ömür Mutluluktan gülmüştür. Ne güzel şey Akşamsız akşamları seninle yaşamak Seni dinlemek, seni okumak Saniyeleri ilmik yapıp Ne güzel şey Saatlerce seni dokumak Bütün akşamsız akşamları Seninle yaşamak. 26.12.2006 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensiz Bir Gece
Her günün akşamı Seni arıyor gözlerim, Gökyüzü beklemekten utanır O kızıl akşamlarda, hep aynı yerde, Güneşin battığı yerde seni beklerim. Gelmezsin bir türlü Ya da gelemezsin, Hayallerim yine sensiz kalır Dün akşam gibi Yine gelmezsin, gelemezsin. Ne olur gelsen, Hayallerime sensiz devam etmesem… Kızıl güneş sen olsan, Sen doldursan gecemi Sensiz bir gece daha olmasan, Mehtabım olsan… Yakamozlarım olsan gözlerimde Karanlığına uzansam bakışlarının Gelsen Sen doldursan gecemi Sensiz bir gecem daha olmasan. Güneşi yuttu yine kendi kızıllığı Sen hâlâ gelmedin Anladım Yalandı her şey Beni sevmedin, sevemedin Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensiz Bir Sofra
Kurdum çilingir soframı yine sensiz Çayımı yudumluyorum, Bir kuru ekmek, yanında Bir dilim peynir İki de domates oldu mu Sofra tamam. Maksat muhabbet olsun. Mide dediğimiz bir torba, İçine ne atarsan onla doyar; Amma bir noksan var ki! Onu anlatmak zor işte: Sen yoksun. Bu mükemmel sofrada Karşımda sen olmalıydın, Birlikte yudumlamalıydık çayı, Birlikte bölmeliydik ekmek kokan ekmeği, Domatesin biri senin olmalıydı; Önce kim dökecek diye tuzu Tartışmalıydık seninle, Ama yoksun işte.. Ben yine, Her zamanki gibi sen yanımdaymış sayarak Buram buram ekmek kokan ekmeği bölüp sana uzatacağım Peyniri bölüp sana ikram edeceğim, Domatesin birini uzatacağım, Kalbini kırarım korkusuyla Tuzu önce domatesine ben katacağım. Çayını dolduracağım biraz açık İçine tek şeker atacağım, Kolumu başının altına koyup Serdiğimiz naylon kilime uzanacağım, Bulutların dansını seyredeceğim gönlümde huzur Aşktan bahsedeceğim Hani şu geç bulduğum, Hep beklediğim, hep sevdiğim Bir kördüğümmüşçesine çözemediğim; Ama Bir gelişte senin çözdüğün Aşkımı anlatacağım sana, Sonra keyifleneceğim, sarhoş olacağım Hep sevda türküleri söyleyeceğim. Sonra belki bir yağmur damlası, Belki bir gözyaşı uyandıracak beni Etrafta seni arayacağım, Sen yoksun yine, Bulmuşken seni Yine sensiz soframı toplayacağım. 03/12/2006 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensizlik
Ne bir türlü sabahı olmayan ******* Ne parlayan yıldızlar Unutturamıyor seni Sıralanıp hayallerime Gülümseyen kızlar. Öylesine zor ki seni beklemek Gidişin tüm gerçeklerin ölümüydü Bir türlü anlayamamıştım Yüreğime batan Diken miydi, gül müydü. Gelir misin meçhûl Gidişin her an yaşadığım gerçek Bu kadar zalim miydi gözlerin Bilirdin yüreğime her saniye Sensizliğin gelecek. İçim burkuluyor Midem isyanlarda kıvranır Dudaklarım gülümsemeye hazır Mehtap olsa, güneş doğsa Sen dönüyorsun sanır. Sensizlik büyüdü içimde Artık ben sensizim gülüm Ya döneceksin Ya da beni kurtaracak bir şey bilirim Ölüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sesleniş
Ey gökyüzü Tam orta yerinden kaderimi kır Yalnızlığımı tut kolundan Çok uzaklara at Ancak sana bu yakışır. Ey kasap Lime lime doğra yalnızlığımı, al sana et Bırak beni kavuşayım Nedir ki İnsan dediğin bir silüet. Ey berber Tut saçlarını tüm gidişlerin kes, Bir daha taramasın Ayrılıktan bir daha Çıkmasın kötü kokulu bir nefes. Ey terzi En beyaz kumaştan dik son elbisesini Yalnızlığı uyut Bir daha çıkarmasın ******* boyu sesini. Ey toprak Hazırla artık mezar taşını En derinlere göm Şu mutluluğu isteyen adamın Kötü arkadaşını. Ey melek Verildikten sonra okunsun hüküm Getir bekleneni ver artık Çözülsün bendeki Şu gaddar kördüğüm. Ey zaman Giden yarım kadar uğramasın yanıma ölüm Açılsın ebed Mutluluğun yanında Büklüm büklüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|