![]() |
![]() |
#411 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2555
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Denizle
Sahilde dalgaların eşliğinde, Yürüyorum dolunaylı gecede Eskiden buluştuğumuz yere. denizin dansı ne güzel oluyor ay ile raks eden yakamozların eşliğinde. bir sağa bir sola,iki ileri bir geri derken..bir balık zıplıyor yakamozların ortasına bende mi balık olsam diyorum kendime. Karanlıkta bulduğum her ışığa atlasam Açlığımı unutmak için sabaha kadar. Sessiz bir çabadır bu. Denizin anladığı,balığın ise hergün yaşadığı. Kalkıyorum kayanın üzerinden. Gidiyorum sevinçle, yarin gece tekrar buluşmak için denizle
![]() |
#412 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Denklem
Adına hayat dediğimiz bu denklem, Doğum,yaşam ve ölümden ibaret bir üçgen, Doğum ve ölüm kader, Yaşamsa; Doğum ve ölüm arasında, An gibi,kısa bir zaman. Sağlaması ise, Doğum; Boynumuzda bir urgan, Yaşam; Altımızda tek ayaklı bir iskemle, Ve ölüm kapıda, Sinsice beklemekte...
![]() |
#413 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Deprem
Kim bilir ne soğuktur orası. Gecenin uğultusu kulaklarındadır çivi gibi. Bir yanım yalım bir yanım gözyaşı Karanlık gözlerime dolanmış halka halka Sesimi duyan var mı ? Uğultu nereden geldi ,yıkım nereden. Toprak nerede ,su nerede? Susun biri nefes alıyor. Susun.susun Sesimi duyan var mı? Azap mohikanlar gibi ateş yakmış dans ediyor. Güneş ,ay nereden doğacak gökyüzü nerede Kim çaldı yıldızları. Hep karanlık mı kalacak Anadolu. İniltileri ,hıçkırıkları ,şaşkınlığımı kim çaldı. Ölümün altında ezilirken bedenim , kulağında küpe ,saçında örgü yüreğinde sevgi gönlünde emek, gözlerinde kalbi olan insan el ver ölümlerdeyim.
![]() |
#414 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Deprem Gerçeği
Mâlumunuz üzre Türkiye bir deprem ülkesi On binlerce canımızı Kaybettik bu depremlerde Yıllar yılı boyunca Fay hattı kırıkları Sardı ülkemizin her yanını Boylu boyunca Bu kadar can ve mal Kayıplarının tüm faturası Kesildi yıkılan binalara İnsanı deprem değil Bina öldürürmüş Ne suçu var ki Zavallı binanın Mütâhit çimentodan Demirden çaldıysa Kalitesiz malzeme Kullandıysa ve binayı İnşâ ettiyse çürük zemine Bunda binanın kabahati ne İnsanı ne deprem öldürür Ne de bina İnsanı insan öldürür Öldüremese bile süründürür.
![]() |
#415 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Deprem-1
Neleri getirmişti bu deprem bize Ve o akşam yine neleri götürmüştü. Hiç kolay değildi ağlamamak Bir tarih yazılıyordu kanlı kalemle İbretmi yoksa doğaüstümüydü? Ama unutulmayacak bir şey vardıki Giden kırkbin ölüydü. Sabır dedik neydiki bu sabır! Yeni bir felaketin haberimi? Evet. Bu felaketler bu ihmaller oldukça Bizde ise bu vurdumduymazlık oldukça Hesabı yok vereceklerimizin Hesabı yok sabırlarımızın. Hayır Her an heryerde,kadere Teslim olmayacağımızın Kenetleneceğimizin tâ kendisi. Yerküreye Bir felaket daha gelirse Biliyorum bu kıyamet olacaktır. Böyle bir felaketi yerküre Bir daha yaşamayacaktır. Bir daha yaşamayacaktır.
![]() |
#416 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Deprem-2
Topraklar şahlanmış felâketi anlatıyordu. Gitti onbinlerce insanoğlu, Gitti ummanlarca Anadolu Ve semalar feryatla doluydu. Neleri getirmişti bu deprem bize, Hangi ibreti vurmuştu yüreğimize Yapılan her binanın kirişinde Yatan zayıf müslümanlığımızı mı? Yoksa güldüğümüzü mü ağlanacak halimize.
![]() |
#417 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Depremimsin
Sen benim şiddetli depremimsin, Eğer ki bir gün olurda Ellerine uzanan ellerim boşlukta öylece kalırsa, Gözlerin Gözlerine yönelmiş gözlerimden hep kaçarsa, Kırk yılda bir bana uğrayan bakışın onda da Böyle zehir saçarsa, Kalen içinde beni hiçbir gün olsun barındırmayacaksa, Bütün bunlara dayanamaz bu zavallı bina. Sıvalarım dökülür, Duvarlarım çatlar, Kolonlar üzerime üzerime hep üzerime düşer. Sen benim şiddetli depremimsin, Hem seni çok severim, Hem sana uykuda yakalanmaya çekinirim. Depremimsin neyleyeyim?
![]() |
#418 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Depresyonda Aşk
Sınırlar aşıyorsam dört duvar arasında, Sen yokken esareti yaşadığım içindir. Ellerimle kazıyorsam kendi mezarımı, Sen yoksan mekanım olacağı içindir. Laleler yetiştiriyorsam hayal bahçelerimde, Herbir Lale'yi sana benzettiğim içindir. Dalgalı, tuzlu denizler ortasında yakamoz ağlıyorsam, Gece karanlığında, bir başıma... Aşık etmek için değil seni, Bilakis aşık olduğum içindir...
![]() |
#419 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Der misin?
Vurmuşken mızrabını tam bam telime sarılmışken sendeki ilhamın perilerine yine de şiir yazıyorum sana kalemimle son defa sağ ol der misin? İp nereden incelmişse oradan kopsun sonum ne olacaksa aman çabuk olsun can bıktı Azrail gelsin artık son olsun son defa var ol der misin? Dost aramaktayım artık şiir mısralarından aman tükendim insana yaranma telaşından kimi eleştirsem düşman oldu en başından son defa boş ver insanlara der misin? Yok artık şiir yazamıyorum tükendi hayallerim kaç kandil söndü benimle görsen bitti dizilerim umutlarımı takas ettim çocuk kaldı hücrelerim son defa biraz olgunlaş der misin?
![]() |
#420 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Derdi Haktır Sufinin
Kanaat et rızkına gönlünü çek dünyadan Dos olma düşman olma ortayı bul dünyadan Aşık olma dinin alır bedeliyle dünyadan Dili hali bir olur bakışları gül olur sufinin Öfke hiddet kin ve nefret benliğinde yok olur Büyüklenme yakılır tövbe ile kalbi safi pak olur Benlik gider gözyaşıyla kalp yıkanır atışları hak olur Özleriyle sözleriyle yüzü benzer sahabeye sufinin Mürşidine bağlı kalan mürid muradına ermiştir Farza titiz edep erkan hatmesine girmiştir Sabır zikir şükür ihsanının idrakine varmıştır Dili zikir gönlü şükür hedefinde vuslat vardır sufinin İlim amel ihlas edep ufuklarında ilahi nur Lailaheillallah kalblerinde üfül üfül dür huzur Müjde Ömer Seyda geldi ol tövbeye pür hazır Ne cehennem korkusu ne cennet sevgisi derdi haktır sufinin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|