![]() |
|
|
#411 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57966
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Karamsar düşünceler
Zarf üstünde pul misali Damgalanmak Didim,didim didinmek Kırılmak,parçalanmak Yokluğunu bilememek Hatırlamamak varlığını Bürünmek kaderin reva gördüklerine Efkara sarılmak Dertlere gark olmak Mutlu olmamak Yanmak,yakınmak Dert tenceresinde kavrulmak Çekilip de kuytu köşelerde ağlamak Ağlamak bir ömür akan çeşmeler misali Ulumak vapur düdükleriyle Varlığını esir etmek yaşamın cefasına İkbalin karanlığını kabullenmek Yol almak el yordamıyla Bakar gözlerle görememek Bildiğini söyleyememek Çaresiz olmak Yutkunmak Yutkunmak, Zehir içer gibi içmek hayatı Doldurmak kırılası kadehlere Saçılabildiğince saçılmak israf,israf Sonra da toplamaya uğraşmak Ve toplayamamak Kuyu kazmak iğneyle Kıl saymak posttan Menzile varamamak Ayakta duramamak Yıkılmak, ezilmek Ezilmek ayaklar altında çamur misali Yoğrulmak hamura benzercesine Topraklaşmak çatlak,çatlak Savrulmak rüzgarlarla Toz olmak Güz olmak Solmak sarı yapaklar gibi Ömrün ilkbaharında Solmak hazan bahçeleri misali Solmaktan daha beteri Daha acısı Soldurulmak Tomurcukken koparılmak Koparılıp atılmak ayaklar altına Devran böyle dönüp durmayacak Uyanacak uykuda olanlar Direnecekler Tersine çevirecekler Tersine çevirecekler hayatın akışını yusuf değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#412 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Karanlık sokaklar
Tenha bir sokaktayım bu gece Size ıssız görünen bu sokak Tıklım,tıklım doludur bence. Bu sokakta ben varım Yalnızlığım var Haykırışlarım var varlığımı hatırlatan Göz yaşlarım var Tik tak seslerine takılır kulağım Masal anlatan kaldırım taşlarında Şu merdiven taşını yastık yapanlar Kaldırım taşlarını yatak yapmışlar Bu çilekeş insanlar Kandırılmışlar, Aldatılmışlar. Acılara katılmışlar Açlıklara tutulmuşlar Acıyan bulamamışlar Bir dala tutunmamışlar Hayat bu sokaklarda Acı ile başlar. Acıyan olmaz, acılı insanlara Kahrederler aydınlıklara Karanlıklar yorgan olur onlara emekli em. müd. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#413 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karmakarışık
Çok şeyler duyuyorum Çok şeyler hissediyorum Zihnim karmakarışık. Sözler dolam,dolam dolanıyor dilime Ve lakin ifade edemiyorum Söylemesi öyle zor ki. Kapalı bir kutuda duygularım Dilime dolanır kalır Dudağa yapışır anlatımlarım Bazen gözlerimin pırıltısında Bakışlarda anlam kazanır fikirlerim Anlayabilseler ne var ki. Nesine yaşamak diyorlar çilelerin Nesinden söz ediyorlar Bilinmez yasakların sebebi ne ki? İnsanlar gülebiliyorlar yinede Var olmak ağlamaktır bilene Öyle akar ki. Ömür kısa, yol uzun Dar dünyaya geniş diyorlar Yalan, vallahi yalan Madem dünya genişte Niçin insanlar sığmıyorlar Neden, yeni dünyalar arıyorlar Birbirini yiyorlar Neden öldürüyorlar Dünya fındık kabuğu kadar Öyle dar,öyle dar ki. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#414 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Katip sil baştan başa
Katip ne yazdıysan sil baştan başa Deşme geçmişimi,gitmiyor hoşa Ne dinleyen,ne anlayan bulursun Bütün yazdıkların gidecek boşa Eğer yazar isen beni bulurlar Bir ıssız köşede çekip vururlar Namus temizliği derler adına Birde töre derler gurur duyarlar Bırak çektiklerim yüzümde kalsın Hicranım yaş olup gözümden aksın Gurbette çilenin ne olduğunu Sen hiç çekmedinse anlayamazsın Yeter, İsrar etme,özele girmem Unuttum geçmişi,bir şey diyemem Kara talihimi aklayamadan Bildiğim tek şey var köye dönemem Genç yaşta çilenin anıtı oldum Çok pişmanlık duydum,saçımı yoldum Hayat bir fırtına esti başımda Mücadele ede,ede yoruldum Meyhane meskenim,içkidir dostum Yoktur hayat için amacım,kastım Ele bahar olan bana kış oldu Hiç kimseye değil,bahtıma küstüm Ne sıcacık yuva,ne sıcacık aş Ne halime yanan,nede bir dert taş Umuda yolculuk yarıda kaldı Taştan taşa düşer bendeki bu baş Ne bir insan oğlu,şefkat gösterdi Ne bir postacıyla haberim geldi Yapa yalnız düşlerime sarıldım Yalnızlık odanda arşa yükseldi İnanma saç ağarmışsa,başımda İşte hüviyetim,otuz yaşında Belki felaketim bekliyor beni Buradan çıkar çıkmaz köşe başında Soranlara deki,tanımam bilmem Hayatım boyunca ağlarım gülmem Tek satır yazarsan benle ilgili Beni bulamazsın bir daha gelmem 18-7-1970 emekli em müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#415 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kayıp
Bir dostu sordular nerede diye Adres belli değil,yer belli değil Bir haberde bırakmamış kimseye Kader belli değil,ser belli değil. Mekanı belirsiz,bir meskeni yok Nerde yatar,kalkar,bir iskanı yok Kimdir neyin nesi,tanıyanı yok Hayatında ki, giz, sır belli değil. Bazen ağlamaklı pınardır belki Bazen özlemlerle yanardır belki Sokak,sokak,köşe bucak dönerdir belki Seven belli değil,yar belli değil. Ya bir satılıktır, ya bir kiralık Yazsam hayatını, birkaç satırlık Gören söylemedi, hep aldatıldık Âmâ belli değil,kör belli değil. Adresi yok,mektup yazan olmamış Otağı yok,gelen gezen olmamış Görende yok,öven,kızan olmamış Gönlündeki ateş, kor belli değil. Akar göz yaşları,oluk oluktur Sılasın özler, getiren yoktur Belki de, yolunda engeller çoktur Kale belli değil,sur belli değil. Bu gün buradaysa,yarın bir yerde Gezinir dururmuş meçhul illerde Kalırım diyormuş,bir gün bir yerde Kader belli değil,ser belli değil. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#416 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kazancı ne
Yaratan gamı kasveti Çektiren huzura hasreti Sevgi yerine nefreti Ekenlerin kazancı ne? Bu yürekler taştan katı Maskelemişler suratı Cemiyete husumeti Sokanların kazancı ne? Neden akıtırlar kanı İnsan yok eder insanı Gönüllere kin fidanı Dikenlerin kazancı ne? Kimler verir emirleri Kimler çeker tetikleri Maşalarla yürekleri Yakanların kazancı ne? Dağlanır yanar bağırlar Çaresiz ağlar analar İhtiras için yuvalar Yıkanların kazancı ne? Niçin yaparlar savaşı Yedirirler zehir aşı Günahsız gözlerden yaşı Dökenlerin kazancı ne? Kim kazançlı bu savaştan Kim çıkar sağlar bu işten Kimler karlı bu gidişten Yapanların kazancı ne? Kim,kimi koydu sıraya Kim tuz basar bu yaraya Tanrıya değil paraya Tapanların kazancı ne? Şahlar,sultanlar geldiler Dünyada sefa sürdüler Giderken ne götürdüler Yatanların Kazancı ne? Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#417 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Keder Kalesi
Keder kalesidir,benim yüreğim Acıdır içimi dolduran hisler Ölümdür nihayet benim durağım İnsan yaşar iken çok şeyler ister Feryattır içimi dağlayan alev Hicrandır,ruhumda yıkılan her ev Istırap,güç yetmez,yenilmez bir dev Neden eksilmez ki,başımdan sisler Bir haraba çatı kırılan gurur Düşmanım ihtiras,ayakta durur Benliğim bu yolun üstünde yürür Arzularım için neler göğüsler Soldu umutlarım sarı gül gibi Baktım arzularım kızgın çöl gibi Ağlayan gözlerim,sanki göl gibi Suyum umut balıklarını besler 16-10-1984 YUSUF DEĞİRMENCİ emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#418 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kırdılar dalımı soldu çiçeğim
Kelepçe vurulmuş dile döndüm ben Zorla içtim ben ayrılık zehrini Yar gitti gideli ele döndüm ben Çıkmaz hayalimden çıkmaz düşümden Aştı gitti karlı dağlar başından Gönlüm akar gider yarin peşinden Çağlayan bulanık sele döndüm ben O yar umutları deviriverdi Bahtımı tersine çeviriverdi Bende duyguları savuruverdi Dağdan dağa esen yele döndüm ben 3-8-1968 Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#419 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kelimeler anlatmaya yetmez ki
Bir his ruhumun derinliğinde Bir sevgi iliğimde,kemiğimde Kimselere veremem ki. Köşe,köşe, sokak,sokak bir alıcı ararım Gezinir dururum belki rastlarım diye Bulamam ki. Sevme özlemiyle yanar tutuşurum Bel ki buluşurum Belki de konuşurum Karşılıksız sevemem ki. Bomboş umutlarla, Kurumuş hayallerle Gönül eğleyemem ki. Nafile bekleyemem ki. Anlatmaya çalışsam duygularımı Açsam size hislerimi Kelimeler o kadar az ki. Anlatmaya yetmez ki. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#420 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kemancı
Derdimi dökmek için kır çiçeklerine Çıktım duygularımla bir mesire yerine Hüzünlü ve kederli, duygulu, hisli Hava biraz bulutlu,birazda sisli Gezinirken, bir kemanın sesini duydum Yürüdüm o tarafa duygularıma uydum Adım,adım yaklaştım, doldu kulağıma ses Sindirdin bu sesi ruhuma nefes,nefes Teller buruk bir sevdayı getiriyordu dile Susmuş keman sesine uçuşan kuşlar bile Sus,pus, sessizdi vadi, ne çıt var, ne çıtırtı Durmuştu akan dere,düz ve yemyeşil sırtı Vadi canlılarına bir marş gibiydi keman Onu dinliyorlardı,keman çaldığı zaman Bu dağlar şahit olmuş Ferhat’ın ölümüne Zor tahammül gösterir kemancının haline Güneş ağır,ağır çekilirken ufuklarına Bu günde gelemedi, belki diyordu, yarına Neyi,kimi beklediğini sordum, Kemancıya Dedi, boş ver, sende ortak olma bu acıya Dedi, şu kadarını söyleyebilirim sana Yemin ettim, adadım ben kendimi aşkıma Seneler öncesiydi burada sevgilimi Yitirdim bekliyorum alsın götürsün beni Ve yahut gelip tutsun bomboş kalan elimi Yada bu dağlar anlasınlar halimi Belki de Ferhat gibi buralarda ölürüm Ben bu dert ile ölür,bununla gömülürüm. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|