![]() |
![]() |
#411 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanlık Suçu
Eğer geleceksen bir gün Giderken geçtiğin yollara sakın sakın uğrama Görüp nefretimi ayak izinde Korkarsın belki kendi sevginden Nefretler gerçeğe dönüşür çiçeklerde Korkular düşlere bezenir sevgilerde Sarı saçlarını özlemek bile düş Hele avuçlamak sanki insanlık suçu Vazgeç istersen Sen dönme geri Böyle kavgasız Tasasız daha iyi değil mi Yavrucağım |
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İntibahım
Yüreğe sızmak lazım diyordun ya Görünmeden yağmurla Gelişin öyleydi Ansızın,sebepsiz,hiç yoktan Hoşgeldin diyemedim Tavşan kadar ürkektim Serçe kadar sahipsiz Anlayamadım Arşa yükselmesede Çeperleri yırtıverdi Sormadan intibahım Gül dalında değil elinde bile Solarken güzeldi Narına yanıp Hangi nehrin kaynağında olursan ol Ezelden benimdin Ebede kadar Şevki kırılmasın diye Öpemedim Seni öpen dudakları Hırsımdan Çünkü sensiz zaten Bir kuru damdı hayat Bir öksüz zından Alışamadım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İntihar
Naylon bir gecelik terletir nemli şehirlerde Denize yakın evlerin teraslarında her şeyini İntiharı beklerken Minyatür arabaların Hangisinin üstüne Düşeceğini seçersin hiç düşünmeden Hiç yorulmadan bir masanın üstünde Seni bekler geleceğin paketlenmiş halde Ellerini beklerken öpersin Kulaklarından ter süzülür Buruşur yüzünde zaman Kuş konuşur yavaşça Anlarsın ama ağlatamazsın Anlamsız gelir gökteki büyük beyaz bulut topağı Yün kazağı hatırlatır yemiş kabukları Çocukluğunu satarsın renklerine sinemaların Filmler dizileşir söz peltekleşir dilinde Rakıya gözlerin kuyruk salladığında Işığa boğarsın ilhamını Hayaller horon teper Horozlaşır sesinin tınısı Sevdiğin göğsünü sunduğu an Süzmedir yavşaklık Kıyakçılık kekadır Habire sallarsın oltayı Büyük balıkların cesetlerin üstüne Hırsla üşüştüğünü hissettiğinde Kaçsınlar diye kaderinden Ölümü yuvarlarsın dilinde Avuçlarsın kalbini Hızlanır yüreğinde tren Habire gelir rüyalar Unutursun unutulursun Olayların içinde Bilmeden İstemeden kaybolursun |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İpek Böcekleri
Susturamazlar kozalardaki ipek böceklerini Kursalarda yıkık tavanlara en karışık örümcek ağlarını O ağların liflerinde naylon iplikler güçsüz güvençsiz Maharetsiz ellerde acemi Tavan çöktü çökecek deme sakın Yıldızları özlesede ipek böcekleri Güneşi çalıyor bak Siyah pelerinli haramiler her gece Susturulamadı asırlardır ipek böcekleri Şehzadeler,şövalyeler ve iskenderin kılıcı Sökün ettiler tarihin sayfalarından şehrin üstüne Tavansız odalarda aradılar ağları kılıçlarıyla İmbat lodosları esti günlerce Kayıklar dolusu balıklar merasim elbiseleriyle geldiler Balıkçılar bereket şarkıları söylediler kadınlarına Sonra gittiler kuzey rüzgarlarıyla savaşa Susturulsaydı kzıgın kazanlarda ipek böcekleri Sevinirdi belki tavansız şehrin tabansız insanları Belki ağlardı örüncek ağları Yıldızların rengini çalardı güneş Haramiler matem tutardı |
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsimsiz Alfabeler
Sular çekiliyor ya bugün Çıkarız mehtaba çıkarsız Sular ayaklara erişince bir gün Sileriz düşümüzdeki karanlığı Sessizce kuşanırız sevgileri Yürürüz sehpasız sahillere Gönül evimizde tüter hasretlik sana Bacalara tırmanır mevsimler Uzaklardan geçip gider leylekler Lodoslar sarınır tenimizin rengine Silahsız pusatsız kalır korkularımız Yakamozlar gözlerinde oynar sevgililerin Biz hep aynı şarkıları söyledik söyleriz Laternalar çeviririz hayalimizdeki şehirde Zambaklar ve laleler düşer gök yüzünden Hiç oturamadığımız evin üstüne Yüreğimiz bir genişler ki kavuşur gibi olmaktan Susuz ellerimiz suya keser denizlerde Birde saçlarında ki papatyayı alırız koynumuza Telgraf tellerinde dillenir suskunluğun Şıkır şıkır aydınlanır halay çektiğin ayvanlar Sen biz olursun bizde sen isimsiz alfabelerde Sular çekiliyor ya bugün Ay yaklaştıkça yaklaşır yüreğime Duygularım dökülür Kalemimin ucundan beyaz kağıtlara Sular çekiliyor ya bugün Ağlarım ağlarım ama Yanaklarım öksüz kalır Gözyaşlarımdan Sana kavuşacağı gün... |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsimsiz Fantaziler
Hesabın gördüm Alt alta yazılmıştı İsimlerimiz Kader çizgilerinin üstüne Bir kırlangıç fırtınası gibi Düşürüverdi takvimlere Sevdan bedenimi çaresiz Rüyamızı gördü mevsimler Zamanı atlatırken İsimsiz fantazilerde Hesabını gördüm Yekunu geri dönüşüne yazdım Karanlık yarınların Sen yoktun hesapta Gölgen.. Bir pusula bırakmıştı Yarınlarıma Toparladım gerçeği Etiketini yeniden astım duvara Ve senin dönüşünü bekledim Bir musalla taşında İnsanların seslerini Son kez duyarken bile Sen gelmedin |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsimsiz Şehitlerin Adına
Kim ki Silmek ister gerçeği Bu toprağın üstünden Silmek ister Akan kanlarımızın izini Mezar taşlarımızdan Kim ki Secde eder Alı hilali Ve yıldızı olmayan Bir bayrağa saygıyla.... Kim ki Vermek ister Vatan toprağının bir karışını Bir tutam menfaat uğruna Hainlere elleriyle... Kim ki Bedenimize bakmaktan korkar Gözlerimizle karşılaşmaktan Ruhumuzdan arınmışken bile Bir musalla taşında Onu Yani o haini Bulacaksın Ve hesap soracaksın İsimsiz şehitlerin adına |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul
İstanbul kuyu,yüreğim tortu gibi dibinde Bir kova mutluluk,bin kova hüzün çekiverdiğim İstanbul kasap,yüreğim iki parça elinde Bir kilo neşe,bin kilo acı paketlediğim İstanbul sinema yüreğim beyazperde Bir film komedi,bin film dram seyrettiğim İstanbul Beyoğlu,yüreğim meyhane Bir kadeh ikimiz,bin kadeh yanlızlık içiverdiğim İstanbul deniz,yüreğim sandal Bir kürek sevgi,bin kürek kin çekiverdiğim İstanbul Boğaz,yüreğim köprü Bir yakası yaz bir yakası kış yaşadığım İstanbul ana yüreğim evlat Bir sitem onaibin sitem sana yolladığım Ve İstanbul şiir,ve yüreğim kalem Bir mısra dua,bin mısra küfür yazdığım |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Rubaileri-1
Senle yaşar bu şehir,bu büyülü Boğaz. Sensiz sonbahardır bu şehirde her ilk yaz. Ne bahar gelir artık, 'ne dalları basar kiraz' Matemdedir çengiler,matemdedir ince saz. Yeniköy'den bir gün bir güvercin havalanır. Eminönü'nde benim için şöyle bir oyalanır. Kız Kulesin'den sessizce Üsküdar'a dolanır. Sonra avuçlarıma konar İstanbul'u anlatır. Martıları çapkındır,balıkları işveli. Doğmak gerekirse bu şehirde doğmalı. Sevmek gerekirse bu şehirde sevmeli. İnsan ölecekse bu şehirde ölmeli. Sen gelmezsen İstanbul gelir bana Minarelerinde kandiller yana yana Bir şehir hatları vapuru yanaşır yüreğime Çekerim kokunu içime kana kana Sevdim,hemde çok sevdim bir İstanbul kızını Yaşadım doya doya sevdanın ilk yazını Ölsemde gam yemem,mutluluktan sarhoşum Hiç korkmadan çekerim azrailin nazını Bu şehrin sevdalısı,bu şehrin delisiyim Deniziyle sevişen ahşap iskelesiyim Göklerini kaplayan martıların sesiyim Her emrine amade en sadık kölesiyim Sen kokan,sevgin kokan bana bir gül versen Darılıp hiç kızmayıp bana hep gülüversen Ne kadar sevinirdim,ah bir bilsen sevgilim O gül ve tebessümle,bu şehirde ölüversem İstanbul surlarında bir burç olsaydım Martı gibi süzülüp nazlıca konarmıydın Masmavi sularında seni bulsaydım Ağdaki balık gibi benimle oynarmıydın? Sarhoşum tek arkadaşım İstanbul meyhanesi Ağlıyorum taş plakta Hafız Burhan'ın sesi İçimi ısıtmıyor kumral kızın busesi Unuttum geçmişimi,geleceğim neresi Kadehler tükeniyor ışığında mumların Yüzümde konuşuyor en acısı mimlerin Ne kadar sarhoş olsam İstanbul bilmeyecek Müşterisiyim artık en sessiz ölümlerin |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Rubaileri-10
Bu şehri nasıl sevdim sende beni öyle sev Sevgi yaşanır ancak olmamalıdır ödev İstersen gel sevdalı iki komşu olalım Bu şehir benim evim sende kursana bir ev |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|