![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey hak bu mu insanlık?
Şaşırıyorum şaşkınlığımın garip acayipliğine Bir yaratılan olarak ve hem de insan halinde Onca nebi, elçi ve peygamberler merhalesinde Kandırılan olmak, avutulmak, tuğyana kaçmak Aklı kimse reddetmiyor, deliliği kabul etmiyor Divaneliğe takılıyor, zavallı diyor bakıp geçiyor Meczubu bilmiyor, bir deli diyor gülüyor gidiyor Ey hak sen bilirsin bu kadar mı sefil ve berbat Ezanlar okunuyor fakat şimdilerde anlaşılmıyor Kur’an okunuyor teganniye kaçılıyor alkış alıyor Mevlitler okunuyor siyer, tarih, kelam bilinmiyor Kulağa hoş gelen seslerle güya bir zikir ediliyor Bilinmeyene hafız, hoca, hacı, sakallı deniliyor Bu terimlerin neyi ihtiva ettikleri hiç bilinmiyor Kursaklar deliniyor, uçkurlar çözülüyor dileniyor Hadsiz bir zevkin keyfinde sefilce debeleniyor Ey hak bu mu insanlık bu mu medeniyet hak ver Sosyallik adına kalmadı hiçbir işlenmedik rezalet Kızlarımız soyuldu, kadınlarımız hadsizce kovuldu Bir aptallığın uğruna nice mevhumlar piyasa oldu Hani namus, hani iman, hani kutsallarımız ne oldu Bir karpuz gibi soyuldu, bir maden gibi içi oyuldu Din adına kutsallarımız öcü sayıldı birden dışlandı Kızlarımız mahzun ve perişan kaldı manası alındı Bu nasıl düzen ki insanı hayvana mahkûm bırakır Hayvanlar adına her hadsizlik adeta fazilet sayılır Çocuklar horlanır, kızlar pazarlanır defile adını alır Senin, onun, anası mevzuu olunca namus katlanır Allah aşkına söyleyin düşünmeyi mi unuttum yoksa Bunca tuğyan, isyan, emperyalizmin şer üçgeninde Hani Müslüman nerde, haysiyet nerede, onur kimde Bir zillet içinde, kendi kimliksizliğimizde şahlanıyoruz Mustafa Cilasun
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Hak, bilinmezlerden geldik!
Dinecek mi bir gün çekilen şu ızdırap Asla bir şikâyetçi değilim ey ya Rab Gönül feveran ediyor sanki bir türap Elbette sen bilirsin sahibim sen yarat Ne olacak sanki bende yaşasam bir aşk Bin bir ardı sıra baş veren onda başak Muradımızdır can olarak aşksız kalmasak Ne olurdu bizde şu ahenk hazzını yaşasak Elbette ki iman ediyoruz hayır ve şerre Nerden muttali olacağız ki her bir nefese Hakikat adına her kimse neler söylerse En kalbi duygularım serilsin sere serpe Ey Hak, bilinmezlerden geldik bilinene Nerden bilirdik ki, hakikat kimin elinde Alınan onca nefeste, hak aşinası her seste Şekliyet pençesinde, enaniyetin gölgesinde Mustafa Cilasun
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey halime acıyan saki!
Bırak mazinin elleri çalmasın kapımı Ben zaten bırakmışım artık kendimi Bir sefilim hislerimle açılan bir gemi Kapattım artık her bir aşk penceremi Nasıl yanlış yaptım, özümü kaptırdım Hayata bigane kaldım nasılda inandım Ahmaklıktır aşkın bu olduğunu sandım Kendimi avuttum, bahtsızlıkla kaldım Anlatmak o kadar müşkül ki benim için Artık ben kendi haline acıyan divaneyim Gülü, bülbülü neyleyim sanki viraneyim Aşka hasret bir sefil, nankör serseriyim Ey halime acıyan saki, kim bilirdi halimi Hazanın esintisinde unuttum müstakimi Sen hancı ben ise silinenlerdeyim sanki Bir umut kalmadı nihayetim ne zamanki Mustafa Cilasun
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey hancı…
Yok, bir han ki, Derdimi anlatayım Hancıya… Çok mu gerekli, Elbet çünkü Hasret yabancıya… Nice âşıklar, Şairler, Nakkaşlar, Seyyahlar, Birçok anılar, Önemli hatıratlar, Durmayan yaşlar, Naçiz yakarışlar, Zavallı biçareler, Umutla filizlendiler, Merak bir destandı… Masal duvarlarındı… Hüzün her daim vardı… Ey hancı, Nerde kaldın, Ha bir söyle… Moteller asrileşti, Oteller tatminleşti, İnsanlar garipleşti, Nerdesin be hey hancı? Gel durma, Herkes bana bir yabancı… Mustafa Cilasun
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey kalbim sus artık!
Sus kalbim, ne olur sus, Sus artık yeter, ses etme, Bari sen, hala perişan etme. Yüreğim yanıyor, serinletme, İstemem artık aşkı, sevdayı, Kalbimdeki, onulmaz yarayı, Bilmiyor musun, et kalbim sus, Sus ki, hala yüreğim yanmasın. Ne yaptım, kimi aldattım, ey kalbim, Olduğum gibi hakikati anlattım. Kandırmadım, yalana kaçmadım, Ey kalbim sana ben ne yaptım. Sevdalıydım, ilkbaharı yaşadım, Sevdam bıraktı seni, terk etti beni, Bakmadı, bırakmadı, kanattı, acımadı, Sen hala bekliyorsun ey kalbim, Neyi bekliyorsun, vakit mi kaldı! Yanmak bu mumuymuş meğer Acı değil ey kalbim, içim yanmaktadır, Cefamı yudumlarken, bari sen sus, Sus, sus ki, artık, onu unutmadan, Yanarken, dahi onunla yaşayayım! Mustafa Cilasun
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey kuşlar!
Sizler, tabii ki süzülürsünüz, Baktığınız yerden görürsünüz, Sevilirsiniz, terk edilmezsiniz, İstediğiniz yerde görülürsünüz. Bilseniz sizleri kıskandığımı, Kanatlarınız da bir tüy olmayı, Sizinle uçmayı, yâre kavuşmayı, Ne çok isterdin, ey kanat çırpanlar. Sizi yaşarken dahi yaşlanıyorum, Halsizim, biçareyim, uçamıyorum, Yârime ne çare kavuşamıyorum, Mekânına dahi sizinle konamıyorum. Söyleyin ey kuşlar ne olacak bu halim. Her vakit, sizlere mi bakacak melalim, Hasretim, yangınım su dahi söndürmez, Sevdamı yârime kimseler götüremez. Bilseydim deva bulacaktım, konacaktım, Yârimin dinmeyen hasretine doyacaktım, Konacaktım, dolanacaktım onu bulacaktım. Bilin ey kuşlar, kanatlanıp sizlerle uçacaktım. Mustafa Cilasun
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey merhamet niye beni unutursun?
Nice muratlar, karlar içinde unutulmuş ilkbahar Seherin ilk ışıklarıyla içime dolan birçok umutlar Uyku tutmaz, gece bitmez, yastık kahırlar içinde Yatak sabredemez kendi dirliğinde bırakır eşiğine Yüreğimin en mütenahi hücresinde zuhur eden aşk Savurur, harman eder bırakır, sanki bir hardal başak İnce bir sızı kuşatır her yanımı bir bak hiç acımayarak Kıvrandırır, sarkıtır insanlığımdan uzaklaştırır, ağlatarak Ey dertlerin, hengâmesinde seyre dalan mağrur dağ Sen ne olur acımadan bir kez olsun bak Allah aşkına Acılar bana, dilekler sana, kalmayan onca muratlara Zaman mühlet verse ne olacak, aşksız gönül’e kalana Seninle başlıyor kuşlar şakımaya, gül yüzünü açmaya Karanfiller kokmaya, yaseminler beyaz tenini sunmaya Başlıyor atlar dörtnala koşmaya, kuzular koklaşmaya Kelebekler aşk koklamaya, arılar çiçekleri için coşmaya Ey merhamet niye beni unutursun, yalnızlığı yaşatırsın Aşkın acısını iliklerime kadar hiç acımadan kandırırsın Mustafa Cilasun
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey orkidem...
Ey orkidem; Zaman durmadı, Bizi, İçine kattı, Yılar unutuldu… Ve bir gün… Hiç beklenmeden, Kapının zili, Acı içinde çaldı… Hanemize, Misafirler dolmuştu… Çiçeğim, Kimlermiş gelen, Dediğim de, Babacığım, İnanın bende, Bilmiyorum demiştin… Meraklanmıştım… Hayırdır İnşaaallah, Diyerek odaya vardım… Refikam şaşkındı, Çocuklar, bize bakıştı… Efendim, Hoş geldiniz, Sefa buldunuz, Diyerek konuklara, Baktım, kimseyi, Tanımıyordum… Nihayet, Biraz geçte, Olsa anladım… Meğer gelenler, Benim biricik, Gönül sürurum, Hizmet gururum, Nezaket iftiharım, Edep kalkanım, Sevgili orkidem, Yüz akım, Kerimem, Kızıma Taliplilermiş… Çiçeğimin, Çocukluğu, Gözümün ününde, Bir anda, aktı… Mahzunlaştım, İçim kabardı… O an yüreğim yandı… Bir tipi başlamıştı… Mustafa Cilasun
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey özlediğim!
Kimliğimin Kişiliğimin Henüz Başlangıcında Ana Rahminde Serencama Doğru Yol alırken Yaratılma Hilkatim Bir ilahi vuslattı Değil mi Oluşum Safhasında ki Ahenk Derinliğinde Hamiyetin Şefkatin Ve merakın Enginliğinde Umudun Yolculuğuna Ağlayarak Çıkıyordum O kadar Masum ve bir O kadar da Zavallı halim En şedit Bir insanın Kalbini Dahi Yumuşatıyordu Kalbin Sevgi Ve şefkate Seferber olduğu Bu anı Unutmak Hissetmemek Mümkün mü Efendim Ağlarken Annemden Emdiğim Süt Sus diyordu Şaşkın Biçare Bakarken Açziyetim Doruktaydı Annemin Ninnisinde Ezanın Sesinde Sen vardın Bilinmeyenler Deryasında Uyurken Yine Sen vardın Senin Varlığının Hakikatine Yaratılan Kâinat Çok Aramaya Gerek Duymadan Haykırıyordu Ey Benim Tek rehberim Tekselliğim Efendim Kimliğimin Temasını Mayasını Sende Buldum İnsanlığımın Öneminde Koşulsuz Bir Mihenksin Ama Yine de Sana Layık olmam Zor görünüyor Zira Bazen Gaflete Dalmam Mümkün oluyor Hatalarım Durmak Bilmiyor Beni sürüklüyor Keyfiyet O kadar Farklı ki Gönlümü İkna ediyor Ve Bittiği zaman Kenara Çekiliyor Beni Seyrediyor Ey Peygamberim Rehberim Sevgili efendim Nefsimin Azgınlığını Gemleyemeden Huzuruna Gelmekten Hayâ ediyorum Şefaatin Ah Şefaatin Tabii ki Çok önemli Ama Senin Bir, ümmetin Olarak Karşına İlkelerine, Veda hutbene Sadık Kalmadan Aldananlardan Olarak Gelmem Beni kahrediyor Sen Benim Biricik Ve tek Efendimsin Mustafa Cilasun
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey sevgi yolcuları...
Gönlünüzde neşet eden güzellikler, Biliyorum, sizleri zorluyor, durmuyor, İçiniz, içinize sığmıyor, sizi coşturuyor, Bir pınarsınız, fedakârsınız, alınmazsınız, Anaların sıcaklığı, sevgilinin yanığısınız, Siz, rahmet halkasının müdavimlerisiniz, Bir hoşgörüsünüz, nezaketsiniz, naifsiniz, Karşılık beklemeyen, himmet ehillerisiniz, Bilensiniz, sezensiniz, görensiniz, erensiniz. Kalbinizi besleyen yüceliği sarf edensiniz, Affedensiniz, mağfireti bilen ariflersiniz, Gülensiniz, tebessümü eksik etmezsiniz, Dirençsiniz, metaneti bilen abitlersiniz, Sabırsınız, idrak eden, hilkati bilensiniz, Siz gönüllerin sultanı, başların tacısınız. Arzın manası, hakikatin mayasısınız, Yaratanın kim olduğunu bilen kulsunuz, Eşrefi mahlûkatın, içinde kusursuzsunuz. Huzursunuz, arzın en mükerre misiniz? Siz, sevgi hasreti çekenlerin durağısınız… Mustafa Cilasun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|