![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sessizce Ağladım
Uzak yerlerin uzak umutları gibisin Hiç tutulmayacak bir el Hiç bakılmayacak bir göz Dokunulmayacak bir yüz En uzak dalında ağacın bir elma Bir umutsuz sevda… Her gece seni istemekten bıktım Ne dokunabildim sana Ne saçlarını okşayabildim Ne bana doydun bir gece de olsa Ne de sana doyabildim Hep dualarda kaldı umutlarım sensiz Sessizce ağladım Her gece gibi bu gece de Sana yangınlardayım Tutuşmuş ellerim Seni görmek isteyen gözlerim Hasret türkülerinden bıkan dudaklarım Titreyen dizlerimle çöktüm hayalinin karşısında Sana doyamadan bu gecede Sessizce Ve yine sensizce ağladım. Bilebilsen sevdamı Ateşini bilebilsen ruhumun Yakabilsen bedenimi baştan sona Sondan başa tutuştursan da Güneşler yansa hasretimden Ve sana sevdamı göklere yazsam Bulutlar ateş rengi olsa aşkımdan Beni yaksan… Ne sabahı yaşarım senle Ne akşamları elimden tutarsın Ne okşarsın bedenimi Ne çılgın türküler söylersin Var olan bir hayalsin Ben gibi Bilirim sen de bir uzak dünyada Ben gibi sessizce Ben gibi sensizce Doyamadan bana Kanana kana içemeden sevdamı Sen de ağlarsın Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sessizlik-1
Bazen sessizlik sarar içimi Çekilirim kabuğuma Susar beynim Sakinleşir ruhum Uyurum. Ne acılar vardır, ne izleri Ne umut, ne pişmanlık Ne sevdalar taşar nehir nehir Ne de güneşler doğar şehir şehir Ben yorulurum. Heykel gibi olurum hissiz Kızgınlığım kızgın kumlara gömülür Hiddetim sakin denizlerde yüzer Neşem saklanır bir garip bahçelere Hep sessizlikte bulunurum. Bazen sessizlik sarar içimi Göz bebeklerine saklanırım Üzerimde bilinmez bir ağırlık Korkudan mı, sevgiden mi bilinmez Sükût olurum. 18/12/2006 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sessizlik
Bir sessizlikti önce getirdiğin Şaşkınlık, umut sükûtta buluşmuştu Yüreğim heyecanlanmış Bir hoş olmuştu... Demiştim ki bu o Sessizliği yırtmıştı yürek seslerim Yıllar sonra nihayet Seni bulmuştu gözbebeklerim. Yırtar demiştim sessizliği Şarkılar, türküler dolar göğsüme Elimi tutan ellerinden, sanmıştım ki Ölünceye kadar sıcaklık yayılır ellerime. Rüyaları yaşamıştık avuçlarımızda Sahilde hâlâ ayak izlerimiz durur İnanmazsan gel bak, dalgalar bile acır Bozulmasın diye başka kıyılara vurur. Bülbüller sustu gittiğinde Çiçekler bile sessizce kokar Öyle bir dünya bıraktın ki ardından Sessizlik hep hüzünle dolar. Sisler sardı her yanı Her yerde seni perdeler gibi Öyle bir sessizlik bıraktın ki giderken Her gece ölümler gibi, Ölümler gibi. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdalar
Sevdalar Karşılığı olmayan sevdalar Alıp göğsümü en yalçın kayalıklardan Yerlere savuran Kara sevdalar Gözlerin mavisi, yeşili, elasıdır Sevdaları büyüten ruhumda Bir kahkaha, bir tatlı sestir Sevdaları kara renginden sıyıran Ruhumda Yağmurlarını bütün dünyanın Kasırgalar yaptırıp gözlerimde estiren Bu sevdalardır Ele veren Kendi ellerimle kalbimi söküp yerinden Acıyı tatmak Gece gündüz acıyla boğuşmak Çırpınmak, ağlamak, hıçkırmak Ama hayal de olsa Bir gün sevgiliye kavuşmak Uçar gözü kapalı En karanlığında uzayın Güneş ayla kardeş olur ayrılmaz gönülden Çiçek bahçesine döner şu deli dünya İnsan vazgeçmez mi sevda için ömürden Yeter ki ümidi olsun Yeter ki sevdasına bir kıvılcım bulsun Büyüsün sevda içimde der Sihirli sularla besler sevdayı İster ki içi sevdayla dolsun Ayrılık vakti gelir çatar Günler öncesinden bilinir bu Söylenmez susulur Ve yaşanmaz uykusu artık Bölünemez olur Ne sevdalı gelir rüyalarında Ne kendi kavuşur sevgiliye Bir ateş olur oturur göğsüne Arada Söndürmeye çalışır gözyaşları ile Artık bitmiştir Bir zaman hükmü devam eder Sonra Çılgın bir tay gibi yerinde duramayan sevda Sakinleşir, yavaş yavaş biter Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdiğim
Namustan eşarbın saçların örtmüş Uzaktan vuslatı dile sevdiğim Rüyalarım böyle gerçeği yırtmış Hürriyet çarkını söyle sevdiğim. Sözün sükûttur, sevgindeki durur Bilirim kalbin vatan aşkıyla vurur Bu yol kula layıkların yoludur Başın seccadede dile sevdiğim. Sayarsın büyüğü, sevip küçüğü Hiçbir şeyde kaçırmazsın ölçüyü Dünyada kutsal olan tek ülküyü Yaşarsın ki hicran gide sevdiğim. Haykır lanetini bütün dünyaya Karşı dur, yol verme sakın riyaya Dilerim ki elin erip rüyaya Bütün acıları sile sevdiğim. Turgut derki acı buldum neşede Tövbe ettim gözüm yoktur şişede Gün olur gönlüm çöküp bir köşede Dert yanıp da ağlar güle sevdiğim. Dilerim ömrünce güle sevdiğim. 10/01/1980 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevenler İçin
Güneşler doğsun bütün gönüllere Sevdalar yeşersin, büyüsün yüreklerde Gözyaşları mutluluktan aksın Sevdalarını kucaklasın avuçlar Kokusunu duysun güllerce Herkes mutlu olsun. Hikayesini yeniden yazsın sevenler Mutlu bitsin her aşk masalı En güzel şarkılar dillerde dolaşsın Her seven Seviyorum desin Hep sevdiğiyle gülsün, mutlu yaşasın. Çok farklıymış sevmek Çok farklıymış sevilmek Huzuru yaşamak içte Ağlayışları, feryatları unutmak Yalnızlığı silmek bütün sözlüklerden Birinin varlığını bilmek Onu yaşamak… Onunla yaşamak… Saçlarını okşamak, gözlerinde kaybolmak… Dilerim Allah’tan Her gönül bir Nazar Boncuğu bulsun Mutlu olsun, mutlu olsun… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sever miydim
Süzülür damlalar yanağımdan İzi olursun, sözü olursun Sarar yüreğimi karanlıklar Üşenmez Yüreğimin gözü olursun. Acı verse de hatıralar Titrer yüreğim Görünce ışıklarını gözlerinin, Okşar saçlarını Yokluğunu tutan ellerim. Düşmeyen bir resmin elimde Takılıp kalır gözlerim hep bir noktaya Noktalar büyür gece kadar Sabahlara taşırken hüznümü gözlerin Yokluğunla aydınlanır dünya. Saklansa da ayrılık kelimesinin ardına Her şarkıda ben seni sevdim Açmasaydı menekşeler, sevmeseydim seni Ayrılık kokusu sinmiş her yıldızı Saklayan gözlerini sever miydim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek Seni
Hep sevdanı istiyorum yanımda nefes nefes Hep sesini yaşamak ruhumda Hep ellerinin sıcaklığında erimek Damlalarca yüreğinde yer etmek Sevmek seni Sana sevilmek. Sıcaklığını istiyorum soğuk *******de Hep sana sarılmak saçının kokusunda Yumuşaklığına yatmak rüyalarımın Hep sana inanmak Sevmek seni Sana sevilmek. Birlikte çürütmek kalan şu ömrü Birlikte çiçekler büyütmek Geç kalmışlığı öldürmek dünyadan Sevdaları güldürmek Sevmek seni Sana sevilmek. Seni görmek evin her yanında Seninle yemekler yapmak Çıkıp hep güzel yerlerde dolaşmak Işıltılı gözlerinde uyumak Sevmek seni Sana sevilmek. Dua böyleydi nazar boncuğum yokluğunda Şimdi varsın, sevdam her yanda Tutarsam eğer elini Tek işim Sevmek seni Bir de Sana sevilmek. 08/12/2006 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmeyi Bilmeyen Gözler
Gözyaşları doldurur giden sevgilinin yerini Acılı bir denizdir yürekli sevdalar Bütün sevdalar yürekte sanılır ancak Önce gözler aşık olur kara sevdalara Gözyaşıyla tanışmamış gözler sevdaları göremez “Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyi de bilmez.” Fırtınalar kopar, isyanlar başlar Karaya vurur mutlu sanan gemiler Yalnızlık adasında bir meçhul güzel Gözyaşıyla tanışmamış gözler güzelleri göremez “Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyi de bilmez.” Okşamalı saçlarını, gözlerinde ışık olmalı sevdalının Ellerinde güneş, yüreğinde eş, dilinde türkü Açarken gönül bahçelerinde rengârenk güller Gözyaşıyla tanışmamış gözler gülleri göremez “Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyi de bilmez.” Her ayrılık iki yalnızlığı getirir Her yalnızlık bekler, başka bir yalnızlığı öldürür Dilerim Rab’bim ağlayan gözleri güldürür Gözyaşıyla tanışmamış gözler duaları göremez “Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyi de bilmez.” Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmez miyim
Oturup kalkınca yanında saysan Saydıkların gibi beni de saysan Yıldızları tek tek her gece saysan Sevmez miyim seni, de güzel gözlüm. Ne olur aniden düşse diline Başka bir tat değmese diline Adım geliverse güzel diline Sevmez miyim seni, de güzel gözlüm. Gölgeler yürüse ben takip etsem Yüreği yanık bir kemik ve etsem Aşkını söylesen ben bayram etsem Sevmez miyim seni, de güzel gözlüm. Yürekler kavrulur tutarsa eller Aşkımızı bilse o yaban eller Kıskanmasın söyle seyreden eller Sevmez miyim seni, de güzel gözlüm. Garibim içimde alevden ben var Aşkınla yeşermiş şaşkın bir ben var Yanağında iki minicik ben var Sevmez miyim seni, de güzel gözlüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|