![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hamiyet Ve Üşümek
Çağının dertlerine ağlamakta kızıl gül Hamiyet hamasetin vargısında üşüyor Kaygılanmaz mı bundan aşk ile öten bülbül Ki asalet atalet sargısında üşüyor Can incidir elmas öz vuslat adlı düğünde İbret ile bakmayan gözlerin güldüğünde Kutlu sevda bir sabah sessizce öldüğünde Keyfiyet kemiyetin vurgusunda üşüyor Bir köz düşsün özüme çağrından ki o ölmez Alçak gönüllü insan meyvesiz dalı bilmez Istırap bir yumaktır çekersin sonu gelmez İnsanlık hokkabazın kargısında üşüyor Nur iklimine varmak muradını vuran ok Aklaşmış şu saçları tarayan yıllardan çok Yıllar yılı kanayan yaranın merhemi yok Haysiyet zabıtanın sorgusunda üşüyor Bu gidiş ötelerin sevdasına akıştı Dudaklardan dökülen tek türkü bir yokuştu Hukuk sevda ufkumda dolaşan altın kuştu Hakikatse savcının kurgusunda üşüyor Haşmetli bir sevdanın yarasını kaşımak Yıldızları ışıklı dost bağına taşımak Rüzgarlar gibi esip güneş gibi ışımak Bu serüven yargıcın yargısında üşüyor Hamiyet: İnsanın yurdunu,milletini ve ailesini koruma çabası. Hamaset:Yiğitlik, kahramanlık, cesaret Vargı: Verilen bir önermede varılan sonuç. Atalet: Tembellik, işsizlik Vuslat: Sevgiliye kavuşma. Keyfiyet: Nitelik, durum. Kemiyet: Nicelik Vurgu: Konuşmada bir sözcüğün diğerinden baskılı söylenmesi. Kargı: Silah Hokkabaz: Başkalarını aldatarak yalan dolan iş gören. Haysiyet: Değer, saygınlık,itibar, şeref. Zabıta: Koruma, polis Sorgu: Sorma, ifade alma eylemi. Kurgu:Bilmek ve açıklama amacı güden düşünce, spekülasyon. Serüven: Heyecanlı olaylar Yargıç: Hakim Yargı: Hüküm, sonuç. Haşmet: Görkem
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hareket Cemrenin Düşmesi
Sorulursa eğer 'amacınız ne'? Hareket cemrenin yere düşmesi Yurt için olup da deli divane Hareket milletin aşkla pişmesi Ahmet Yesevi'nin nurlu yüzüyle Yunus Emre'mizin kutlu sözüyle Fatihlerin Kemallerin gözüyle Hareket Türklüğün tekrar coşması Kimse yeğ tutamaz karayı aka Allah nizamına varsa alaka Herkes şeytanını yenip mutlaka Hareket müminin nefsi aşması Yükselmenin yolu çalışmak elbet Sırtüstü yatarsan yakalar zillet İslam inancıyla pişip bu millet Hareket ilahi nura koşması İnançlıyız Hakka koşar hepimiz Hakkın yolundayız şükür tertemiz Kim ne derse desin bizim gayemiz Hareket İslam'ın bayraklaşması
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasbihal...
Görüşmek bir türlü nasip olmadı, Uzaktan sevdiğim canım, nasılsın? Ne yapayım dertten zaman kalmadı, Çile dergahında şanım, nasılsın? Ben Hakka esirim, muhtacım ona, Hasret idim dergahların dostuna, Kader dert giydirdi derdim üstüne, Zihnime kelepçe anım, nasılsın? Müminin secdesi, safı onadır, Kim boyun eğerse, affı onadır Çilesi kimeyse, lutfu onadır, Ak şafağa gebe günüm, nasılsın? Yerde söz kalması, beynimin uru, Hakk dilerse örter her bir kusuru, Saniyede yırtar yüz bin asırı, Ahiri, encamı, sonum, nasılsın? Çilenin, kederin, gamın yükünü, Hatılatır bana şerefli dünü, Yarına sevdalı, şafağa önü, Kazancım, şöhretim, ünüm, nasılsın? Selam ver kardeşim, ıztırap dinsin, Çilede, cefada inleyen sensin, Bir fırsat ver Kaleli’ye seslensin, Destanım, övüncüm, dünüm, nasılsın?
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret
Nasıl tarif etsem nasıl anlatsam Elleri böğründe kalmış,düşünür. Fikrini, zikrini nasıl boşaltsam Serhat diyarından gelmiş,düşünür. İyiyim diyor ya, bize yetmiyor Ayakları gider, kendi gitmiyor Adımını sağlam basıp atmıyor Tatlı bir hayale dalmış,düşünür. Lezzet bulamıyor yediği aşta, Sanırım gezinir hayalde, düşte Yürüyor ya heyhat, zor ile işte, Hayal ile hayat bulmuş, düşünür. Vatan, vatan işte, vatan vatan da, Bin bir düşünceyle yatan vatanda, Vatanı baş tacı tutan vatanda, Hayalini yoldaş bilmiş, düşünür. Tebessüm etse de hayal yoldaşı, Gözleri görmüyor çatılmış kaşı, Çözüm bulamayan çatlayan başı, Eller arasına almış,düşünür. Hayal gel demektir, hayal çağrıdır, Gönlü Çukurova, başı Ağrı’dır, Gönülden gönüle yol var, doğrudur, Boğazına kadar dolmuş, düşünür. Gerçeği hayale, düşe yaymıyor, Hayalsiz anını günden saymıyor, Konuşulan sözü bile duymuyor, Konuşmuyor sus-pus olmuş, düşünür. Tükenince günler hayal de biter, Hasreti gözünde kor gibi tüter, Kaleli arama, sorma be yeter, Hayalini düne salmış, düşünür.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Yorgunu
Bir garip divane öz vatanımda Sevda yaylasında sestim, giderim. Aradım, taradım yoktun yanımda Hayali duvara astım, giderim Şefâat edecek ere giderken Üstelikte topal deve güderken Günleri gün gibi heba ederken Bak şimdi selamı kestim, giderim Sonbaharda dallar dökse de gazel Bülbüle gül, mecnuna çöl ne güzel Doğudan batıya gözümde ezel Hırsımı bağrıma bastım, giderim Artık gün doğacak, yâr diyecektim İstersen boynumu vur diyecektim Şu soysuz hırsıza dur diyecektim Her şeyi unuttum sustum, giderim Acep bu meydanda neyin nesiyim Korkarım ki, şunun bunun sesiyim Dağın dumanıyım, çıra isiyim Hem de seher yeli estim, giderim
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasretim Ama...
Düşmüşüm kör kütük dipsiz çukura Barışamam, ömür kısa, yol uzun Umutlarım gece gibi, kapkara Karışamam, ömür kısa, yol uzun Vefâsızlık beni dile düşürdü Oyaladı, bile bile düşürdü Derdimi denkleyen ile düşürdü Görüşemem, ömür kısa, yol uzun Düşman oldum, her yönümle, her yanla Bir derim, arif ol, binini anla Artık bundan sonra, falan filanla Vuruşamam, ömür kısa, yol uzun Hani âhde vefa vardı ya işte Aranır olmuştur, hayalde, düşte Hayır aransa da her türlü gidişte Girişemem, ömür kısa, yol uzun Dağın ardı duman, görünmez emen Kalpazan her şeye uydurur dümen Her türlü cilveye, her şeye rağmen Yarışamam, ömür kısa, yol uzun
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayal Ve Hasret
Hayal diyarında umut ararken Üçer gider, bakınırım, uyumam. Eçhelin birisi, evhamı erken Seçer gider, bakınırın, uyumam. Bir bir geçer gözlerimin özünden Sızılarım, yüreğimin dizinden İşte ben bu hayal, hasret yüzünden Geçer gider, bakınırım, uyumam. Bu gece rüyamı yaşlar ıslattı Hayalimi kara kışlar ıslattı Göğü güvercinler, kuşlar ıslattı Göçer gider, bakınırım, uyumam. Çırpınır, geçemem arzu gölünü Doğrultamam hislerimin belini Hayal, gönlümdeki hasret gülünü Biçer gider, bakınırım, uyumam. Karanlık eşrafın aydın seçimi Ak ak eder sakalımı saçımı Bu geçimle, bu ayrılık içimi İçer gider, bakınırım, uyumam Aklım kalır kirpiğinde kaşında Mendil sallandıkça, göze başında Arzu kuşu, irademin dışında Uçar gider, bakınırım,uyumam Bu günleri sorgulayıp dururum Dünlerimi sahipleşir korurum Duygu mihengine perçin vururum Kaçar gider, bakınırım, uyumam Aşk evinde bıçkın, cebbar çeperim Hayal kuşlarıma yuva yaparım O kuşların gözlerinden öperim Naçar gider, bakınırım, uyumam Seçemem bildiğim akı, karayı İçemem maziyi, seneyi, ayı Düşler içimdeki gizli yarayı Açar gider, bakınırım, uyumam
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Felsefem! !
Halka yönelirim haktan gelirim Şu arsız gönlümde vefa göremem Gönüller Kabe’dir, bunu bilirim Allah'ın kulunu gücendiremem Bugünde çilede dün de çilede Zaferin hamisi gün de çilede Millette çilede din de çilede Akıl bulsam kimselere veremem İnsanlığa hizmet ve saygı ister Hak bilelim, hakça akıtalım ter Allah'ım yardım et, hidayet göster Çok isterim bir gönüle giremem. Çoksa haksızlığa boynunu büken, Yolumuz ıstırap, yolumuz diken Ülkemde insanlık perişan iken Mutlu olup, mutluluğa eremem.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Uğraştır
Erişmesi güç sanılan ülküye Erilir elbette, ümit var olun Dileğimiz mesut, mutlu Türkiye Kurulur elbette, ümit var olun Ne bakarsın gayri milli çıbana Hep değer verilir yâda yabana Her kim dil uzatır dine imana Yorulur elbette, ümit var olun Gönülden bir işe yönelen biri Çalışır çabalar akıtır teri Her türlü yabancı fikrin defteri Dürülür elbette, ümit var olun İnandım İslâm’'a, caymam beş şarttan Seven insan korkmaz belâdan, dertten Gayri milli ne var ise bu yurttan Sürülür elbette, ümit var olun Yatan erişemez o altın çağa Güven duyulur mu aymaz kaçağa? Alçak hesap alçak oğlu alçağa Sorulur elbette, ümit var olun Duymam hakkı hak bilmeyen hitabı Kim kimin rehberi, kim kime tabi Hırsızların bu yurttaki hesabı Görülür elbette, ümit var olun.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haydan Gelen, Zay'a Gider.
Bu dünyaya aldanma sen, Atlı gelen, yaya gider. Helal, haram düşünmezsen, Haydan gelen zay'a gider. Terbiye ver çocuğuna, Fırsat verme açığına, Bakma elin kaçığına, Attan iner, taya gider. Ana sakar, baba sakar, Mabede uzaktan bakar, Katrandan olmaz ki şeker, Hep aslına soya gider. Çalışmak dinin emridir, Yatmaktaki gaye nedir? Sen bulmuşsun rahat sedir, El uzaya, aya gider.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|