![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kendi Başıma Büyümek İstiyorum
Kim derdi ki Bu kadar yaralayacak çocuk yüreğimi bahçeme düşen kar tanesi O hiç bitmesin dediğimiz beyazlık her kış beni böyle ağlatacak. Papatyalar soluyor esmer teninde toprağın Ayazlarda kalmış göğsüm soğuyor Tutup çekmek istesem seni Ellerim yetişmez ki Bağırsam duyulmaz ki sesim Kendi şehrim bile yabancı olmuş bugün bana Bütün tanıdıklarım yabancı Silinmiş gözlerindeki umut eski dostlarımın Yüksek binalar sarmış çocukluk bahçelerimi Rahat bırakın artık beni Kendi başıma büyümek istiyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kendi Bilincinin Tutsağısın Sen
Ellerin kayıp Ve durmadan titriyor dizlerin Paltosu yamalı bir çocuk üşüyor Yüreğinin saçaklarında Yanı başındaki serinlik Yalancı bir dünyanın sahte esintisi Kollarına bağlı değil o ipler O ipler beynindedir artık senin Kayıp yüzleriyle Bakıyorlar yüzüne Yüksek binaların tek yüzü karanlık pencerelerinden. Sen onları göremesen de Kitapları, şifreleri Ve ordularıyla Hizaya sokuyorlar İtaatkar bedenini. Yüzün silik Yüzün kayıp ilanlarının ezik çehresi Işıksız bir bahçede yeşili aramak gibi Tanıyamıyor artık seni En sevdiklerin bile Adına kader dedikleri bu dayatma Doğmadan adı konmuş bir çocuk gibidir artık Ve düşünmek Değiştirmeyecektir gideni ve gelmekte olanı Kollarında değil asıl o paslı zincirler Beyninin her hücresinde hapis yatan Binlerce tutsak Dünyanın en özgür insanlarıdır aslında Düşündüğünü yaşar insan nerede olursa olsun Düşündüğü kadar aşıktır Ve düşündüğü kadar asi Kimse kapatmadı seni Bu karanlık hücreye Kendi bilincinin tutsağısın yani sen Kendin kardın harcını O güneş geçirmeyen duvarların Kollarına bağlı o ipler, Kendi ellerinin emeği Çeliğini bile kendi ellerinle soğuttuğun Bedenini paramparça eden silah. Kendi ellerinde Büyüttüğün bir canavardır artık O esaret denilen Ve yine Kendi marifetli ellerinle Yok edilecek olan... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendi Gözlerimle Anlatabilmek...
Kendi gözlerimle anlatabilmek seni Dünyayı Aşkı ve kavgayı Karanlıkta dişleyip de Rengini kendi damak tadımla Tarif ettiğim bir elmanın tadı gibi... Sussam da bağırırım Yalnız sen duymazsın sesimi Bilincim, sadece saçlarını okşamasını bilenlere açılan İçine kapanık bir çocuk Dokunmadıkça koku vermeyen Kırmızı bir gül yaprağıdır yüreğim. Kar çiçeği değilim Uzak dağ başlarında Keşfedilmeyi bekleyen. Bağırarak söylüyorum işte; Benim sebeb-i hayatım Sende değil Bir ömrü boyu karşılıksız sevebilmekte... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendi Yüreğimle Yarışmak
Yüzerken uçsuz bucaksız imgeler denizinde Kollarıma değer milyonlarca balık Yosun kokar avuçlarımdaki çizgiler Sensizlik kaçar genzime her hece Nefessiz kalırım Uzun bir sessizlik olurum Kendi yüreğimle yarışırım her gece Her hece çıldırtırım açık denizlerde yakamozları Kokun karışır soluğuma Gözlerim dolar hiç yoktan Ağlarım... 2004 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendi Yüzüne Küskün Çocuk
Sen, Kendi yüzüne küskün çocuk En güzeli sendedir sevmelerin İlk aşk gibi İlk pişmanlık gibi İlk sürgün gibi Kaybolup gitmelerim gibisin Kimselerin bilmediği ıssızlığa, Ve ansızın çıkıp gelmelerim En büyüğü sendedir kederlerin Zamansız uzanmak gibi Toprağın sırılsıklam koynuna Mutluluk; Hiçbir zaman boyanmamış resim Sendedir bütün renkler... Kederden gebermek de senindir Başkaldırıp kader diye sana dayattıkları yalana direnmek de Sen, Kendi yüzüne küskün çocuk Herkes kadar seninde hakkındır Hakça yaşamak Ve bölüşmek her lokmanı korkmadan... 2003 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendim İçin Yarım Bıraktım Bu Şiiri
Hangi dilde söylendiğini bilmediğim türküm benim Uzak denizlerdeki yalnızlığım Şu anda hiçbir şeyi yazmak mümkün değil Mümkün değil anlatmak Sadece kendim içim yarım bıraktım bu şiiri Ve sadece tamamlamak için döneceğim geri... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimden Kaçtım da Geldim
Bize en berbat şarkıları sevdiren Keşfedilmemiş kederlerin Koynundan çıkıp geldim Ben ve çıplaklığım Tam da yürürlükten kaldırılmışken bütün sevmelerim Tam da herkes vazgeçmişken ölesiye aşık olmaktan Anason kokulu bir akşamın koynundan çıkıp geldim Ben ve sarhoşluğum Tam da tozlu sayfalarda kalmışken Adam gibi dertlere efkarlanmak Tam da karışmaya başlamışken alkol damarlarıma Halk dilinde türküler söyledim Emek kutsallığında Tam da zulüm dolamışken kollarını sarmaşıklar gibi Kıldan ince boyunlarımıza Tam da öfkem aşmışken yüksek duvarları Sımsıkı tut beni Gitmeme izin verme ne olursun Kendimden kaçtım da geldim... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimi Vurdum Yine Bu Akşam
Kendimi vurdum yine bu akşam Bilmezlerdi nasıl kanadığımı Oysa yaratan da bendim o aşkı Tütün yerine tuz basan da Açık kalmış yaralarıma Kendime vuruldum yine bu akşam İlk kurşun bilincime saplanıp kaldı Düşünemez ve sorgulayamaz oldum hiçbir şeyi İkinci kurşun kalbime Saçıldı etrafa kan kızılı sevmelerim... Kendimi vurdum yine bu akşam İçimdeki kahramanı öldürdüm *******ce Ve sonunda korkaklara kaldı dünya... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimle Dertleşebildiğim Tek Yer
Kendimle dertleşebildiğim Tek yerdir şiirim Kimse alamaz yerini Beyaz bir kağıdın sırdaşlığının Nerde sönmüş bir ateş görsem Yeniden alevlendirmek gelir içimden Zaman acılardan yana çevirse de yüzünü Ben çevirmem asla yüzümü zamana Çünkü gelecek ellerimdir biraz benim Gelecek beynimdir biraz Gelecek yüreğim... Kendimle dertleştiğim tek yerdir şiirim Anlatırım *******ce Kimselere anlatamadığım sırlarımı kendime Söyle yüreğim benim Kor olmuş heceleri Tutup savurmak kimin harcı Kimin harcı Tenha köşelerde çılgınca sevişmek Beyninin bütün hücreleriyle.. Kendimle dertleşebileceğim tek yerdir şiirim Saklarım yazdıklarımı Haylaz bir çocuğun Duvara gizlice çizdiği resim gibi... 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimle Tanıştım Bu Akşam
Kendimle tanıştım bu akşam. Tek başıma kaldığım bir an Yazdım aklımdan bütün geçenleri bir kenara, Hayata dair bildiğim ne varsa Ne varsa Aşka ve kavgaya dair. Söylediğim bütün yalanları Ayırdım bir kenara Ve doğru olduğunu bildiğim Ama kendime bile söylemekten korktuğum Bütün gerçekleri. Başkaydı yüzüm Her sabah aynada karşılaştığımdan. Belki de düşündüğüm gibi yaşayamamanın Ve yaşadığım gibi yazamamanın pişmanlığından. Kendimle tanıştım bu akşam Haykırdım bütün içime gömdüklerimi Saçtım odamın her yanına ******* boyu umudun fitilini ateşleyen O en isyankar imgelerimi. Ve en sonunda kattım söylenen bütün yalanları kendime Dünyayla tanıştım... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|