![]() |
![]() |
#421 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kırılgandı Fanusun Camı
kıyısından geçti öylesine öylesine yaşamın ne rüzgar yedi açık denizlerde nede güneş değdi tenine omuzları alımlı yüzü berraktı say ki bir içim su fanusun bir köşesinde gök yüzüne dokunamadı hiç hayal kuramadı yaşamadı kırılganlıklarını yani yani imrenilecek kadar kötü idi dünyası diyordum ben bakıyordu göz bebeklerime açık yeşil bir tonda bir damlacıktı beklide parlatan bebeklerini bir kağıt parçası gibi değdi bilincine ne yürekler acıdı o gün ne kırılganlıklar yaşandı kırılgandı fanusun camı |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kırk Peri Padişahı
Hoş Anlamayız Dedikse de Duygular da Saymaktandı Anlarız Okunan hariçten Gazel havalarını Ne kırk haramilere inanırım Ne de masal kahramanı olduklarına Kırk haramiler kırk aydın gibi Kırk peri padişahı ile dolaşırlar Kentlerin en müstesna salonlarında Oku diye gelir komut, okurlar Ne demişler “Yaşadığımız siber alem dünyası” An-la-ya-ma-dım Prensler ülkesinde yaşıyoruz beyler Prensler ülkesinde prenslerle beraber Soluyoruz şu bedava gökyüzünü Şükür Allah’a prenslerle Prenslerle ortak yanımız var |
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırlangıç Özgürlüğünde
bir gün bir dost unutamadığın bir anını anlat dedi bir anı unutamadığım içinde sevgi olan sebepsiz gitti düşüncelerim dört duvar demir kapılar arkasına oysa bir kırlangıç özgürlüğünde dolaşmıştı bedenim dört bir yana dağılmıştı mevsimler boyu anılarım kır çiçeklerin özlemlerini çağrıştıran meydanlarda korkulara siper olan onurdan ve oğlumla döktüğüm sevinç gözyaşından öte bir zamanın içine sıkıştırmıştı düşüncelerim dört koğuş bir avlu oda seksen yürek eder seksenli yılların başında *******i bir hüzün çöker koğuşun penceresinden karartılar görünür sadece birde karşı iki koğuş mevsimlerden bahar olunca sabahları kuşların cıvıltıları dolardı koğuşa paylaşmak için ekmekleri tünerdik pencere önüne birlikte bir serçe iki serçe yerdi üç serçe seslerini sunarlardı bize bir yürek iki yürek dinlerdi on yedi yürek bir sabah gün ağarmadan farklı seslerle uyandık avlunun köşesine baka kaldık yuvadan düşmüş bir yavru çevresi ana baba dolu yufkayı bilir misiniz anadolu dokusu koğuş yufka yürek dolusu kiminin kalemi kırılmış kiminin çürümeye yüz tutmuş kimi on beşlik kimi müebbetlik hepside ana kuzusu bir görseydiniz ahhh o günü bir görseydiniz görseydiniz o gün paylaşılamadı ne ses ne ekmek kaşık sesleri gelmedi bardaklardan bekledi yirmi yürek avluya çıkıldı tek yürek kuşların çığlıkları kesilmeden kanat seslerine karıştı yuva iki adam boyu yukardaydı yavru alındı omuzlar verildi sanki birden gök gürledi metalik bir ses durun dedi durmak olur muydu saflar tutuldu kapılar korundu omuzlar üstünde yükselirken avlu doldu, kavga yaman oldu kuşlar sustu kan avluya bulaştı koğuşumu özledim avlumu özledim hücremde bilseniz neler düşledim neler ilk ziyaret cimiz komutan oldu “neden söylemediniz dedi” gözünde bir bulut sesinde yağmur habercisi ”değer miydi değer miydi” bir sızı vardı bedenimden öte gözündeki bulut mu damlamıştı yüreğime ”kuş yuvadan uçtu dedi” son gelişinde anladım yağmur damlalar düşüyordu onunda yüreğine nedendir bilmem bir anı anlat dendiğinde takılırım zamanın bu köşesine oysa kırlangıç özgürlüğünde dolaşmıştı bedenim |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırmızının Adı Kandı
geceydi korku çıplaklığında yalnız ürkütücü sessizdi yeni silinmiş vitrin camının saydamlığında kelimeleri dökerken boşluğa değişmiyordu gördüklerim kırmızının adı kandı kan barışla geldi orta doğuda kültür cümleleri ile ekildi yıllar önce tohumları hasat zamanı diyorlar şimdi gece gözlüklerini takmışlar bir baştan bir başa kırmızıya boyuyorlar haritayı kırmızının adı kandı kan barışla geldi orta doğuya geceydi korku çıplaklığında beklemelere gebe zamanlar sessizliğin her bozulduğu an be an yüreklerde çarpıntı kırmızı kültürün bir kez daha sulandığı zamanlar t si kelimeden kopmuş hoş görü inşası bir bacak bir bacak daha bir kol parmaklar olmaz parmaklar kirli t si kopmuş yaptıkları hoş görü sarayı |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Bir Roman
bir toplu iğnelik zaman ver bana büyüklüğünü bileyim |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Gibi şiirler 01
emeğini satan ucuza sonrada etini satar mı satar da celep efendi... ucuz emeğin daha çok canımı yakması bundandır işte |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Kalan Voltalar
Beni Hücrem den alan Voltalar dır Kısa kalır voltalar Yüreğim Hançer oldu Saplan dı Sevdalara, Sevdalar hazin Hazin kaldı Bir ezgi Dudak arasın da, Arasında kadı Demir parmaklık Dört duvar, Beni anlayan Sevdalarım dır, Sevda dalar… Uzanamasın Ellerim Tutmasın yüzünü Yüreğimde yolun Gir de Yüreğimde yürü Sevda diyarı Diyarı oldu hücrem Sevda yollarında yürü Bakar Gözlerim Avlu görünmez, Mazgallar Kör duvara bakar, Işık olur, Gözlerim Deler Gönlüm durmaz Hücrem de, Kalabalık Kentler Girer koynuma Bağrıma Basar giderim. Sevdalar Mahzun… Gönlünde Hüzün Beni Hücremden Alan Voltalarımdır Kısa kalır voltalar… |
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Olabilirdi
içini doldurmalı sözlerin doldurmalı ki söz kalmasın üstümüzde evet kısa bırakmaya bilirdim alıp başını gidebilirdi bozkırların ortasında bacadan çıkan duman gibi gri dağılırdı sanırdın ki ince bir bulut kim bilir neler anımsatırdı anlatırdım ateşi uzanmış üzerine ısınan elleri umutları çocukluğunu düşlerdin belki küçük kardeşin gelirdi aklına belki nenen anlatırdım kiremit kaplı evleri sıvası dökülmüş boyası yaralı eli kınalı şeyleri kısa olsun istedim ayna gibi sır kaplı uzak kalasın diye bir şeylerden adını koyamadığın olduğu gibi gösterse de bakanı sır kaplı cam parçası biraz kesen biraz kırılgan anlatırdım dalarak bitmemiş kavganın içine bir çok şeyi bırakmaya bilirdim kısa kalem araları gibi söneceğini düşünmeseydim coşkularının bilirim en güzel düşüncelerin koparıldığında yaşamdan top ateş gibi sadece içleri yakacağını oysa saman yüklü traktörler geçiyor kentlerin orta yerinden değmesin yüreğim yüreğine bilincim kor |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Şiirler 01
Seni bana göndersen İçinde ben olur muyum |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa Şiirler 02
beni sana göndersem uykularımı verir misin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|