![]() |
![]() |
#4301 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dağda dolaşırken yakma kandili,
Fersiz gözlerimi dağlama gurbet! Ne söylemez, akan suların dili, Sessizlik içinde çağlama gurbet! Titrek parmağınla tutup tığını. Alnıma işleme kırışığını Duvarda, emerek mum ışığını, Bir veremli rengi bağlama gurbet Gül büyütenlere mahsus hevesle, Renk renk dertlerimi gözümde besle! Yalnız, annem gibi, o ılık sesle, İçimde dövünüp ağlama gurbet!..
![]() |
#4302 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zalim gurbet yaktı beni,
Çokta özledim annemi, Kırılmıştı sanki kalbim, Anlatamadım derdimi. Akıyordu göz yaşlarım, Islanmıştı yanaklarım, Ellerim mi titriyordu? Donuyordu parmaklarım. Bütün bunlar hırsımdan mı? Gurbete kızdığımdan mı? Yoksa annemin gül gibi, Yüzüne hasretimden mi? Sanmam ki bu uzun sürmez, Gurbette kalan ölmez, Buna itaat etmeyenin, Gözyaşları asla dinmez.
![]() |
#4303 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasretin anası, dertlerin sayfası,
Ecelin sancısısın gurbet. Yollar ecel, yollar mayın tarlası, Ölüm koku1yorsun yine gurbet. Anama, babama hasretken önce, Sılam oldun delice sevince, Şimdi yine hasrete düşürünce, Lanet okumak geliyor sana gurbet. İsyan tohumu dolu dert sayfam, Kapkaranlık olur onsuz dünyam, İstesem de bu dertten kurtulamam, Beni ağlatıyorsun yine gurbet. Allah'ım sabrım bitmek üzere, Düşürdün beni yine dillere, Kavuştur artık yarime, Öldürecek beni bu gurbet. 1995
![]() |
#4304 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbül aşıkmış güllere
Aşk ile gelmiş dillere Cüda düşürmüş ellere Zalim gurbet, olmaz olsun. Karanlıktır *******i Duman, dağın yüceleri Hep ayrılık yolcuları Gurbet yolu, olmaz olsun. Umut ile düşlemeli Nakış, nakış işlemeli Bu sene de kışlamalı Biter hasret, olmaz olsun. Engin der ki, döneceğim Yaz-baharda geleceğim Bekle beni, gül çiçeğim Zalim gurbet, olmaz olsun.
![]() |
#4305 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyüdükçe büyür, ayrılık, hasret
Yıllardır belime, vurursun gurbet Bana, dedin ki hep, bitecek elbet İçimde, ur gibi, durursun gurbet. Bakmadın gözümden, akan yaşlara Sektirdin beni de, taştan taşlara Çevirdin yolumu, göçmen kuşlara Yollarıma kapan, kurarsın gurbet. Hayatı bağladın, kendi eline Hayat bu diyerek, vurdun belime Hece hece düştün, her gün dilime Sokak sokak beni, ararsın gurbet. Yıllardır ederim, feryadı figan Elimizden düşmez, kalınca urgan Bağrımın üstünde, olmadı yorgan Geceyi gündüze, sararsın gurbet. Asla güldürmedin, çatık kaşımı Düğünde bayramda, döktün yaşımı Param parça ettin, sabır taşımı Tüm Ümitlerimi, kırarsın gurbet. Umutları çaldın, bir şey koymadın Nice insan yedin, yine doymadın Bir kerecik olsun, beni duymadın Daha yokmu diye, sorarsın gurbet.
![]() |
#4306 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() yabancısı olduğum bu yerlerde
yalnızlığıma sığındım bilmediğim sokaklarda,karanlık *******de gezerken gurbeti koynumda sakladım hergün doğan güneşi,yıldızları daha nicelerini tanırım sanmıştım oysaki;benim hayata aşinalığım doğduğum şehirde saklıymış
![]() |
#4307 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet ne ki yüzyılımızda
Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu her yerde insanın Gurbet mutlaka olacaktır Sevda ile hasret varsa eğer Zulüm varsa mahpusluk varsa Ayrılıklar yakıyorsa içimizi Gurbet mutlaka olacaktır Solgun bir ışık altında yazılıp Uçları yakılan mektupların Yarısı ağıtsa yarısı türküdür Ve gurbet mutlaka olacaktır Bekleyişlerle direnen ömrün Dağlamaktaysa bağrını hicran Ve kıskıvrak sarıyorsa keder Gurbet mutlaka olacaktır Oyalı bir mendilin kanaviçesindeki Sabrın kararttığı gül demetine Usulca düşüyorsa bir damla gözyaşı Gurbet mutlaka olacaktır Gerçi taşbaskısı kitaplar İşportaya düştükten bu yana Hüzünden epey uzaklaştık Ama gurbet yine de vardır Suyun serin göğsüne daldırılan Kızgın bir demirdir gurbet Toplar bin yıllık duyarlıkları Ve acıları hiç eskitmeden Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu her yerde insanın Gurbet mutlaka olacaktır II Hiçbir şey gideremez iç sıkıntılarını Memleketin şarkıları ve tütünü gibi Ve usulcacık okşar Karadeniz vapurunu nazım Yanar elleri Zamanın bağrında kanayan Birer zakkumdur her sürgün Hasretin elleriyle yoğurur hüznü Ve kanatır gurbetin Kadim yarasını Dersim sürgünden öte birşey Zilan bir kerbeladır aslında Hala anlatır ki aşiret çocuklarına Bir zulümdur gurbet Zulümden de öte Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu sürece Dünyada zulüm Gurbet mutlaka olacaktır
![]() |
#4308 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine gurbet gözüktü hasret kalacağım çayıra çime.
Yine hasretlik korkusu en acısıyla saptandı içime. Yine isyanım bu hayata bu düzene ve bu biçime. Zalim gurbet alma artık benim gibilerini içine Yine ağlamaklı bir gece idi kustum. Erkekler ağlamaz deme bana dostum. Çileli gurbette hayata küstüm. Sefalet çeke çeke eridi postum. Sanki hayattan bana kurulmuş bir tuzak. Her zaman kalıyorum sevdiklerimden uzak. Gurbette sıcak bir kelime söyleyenin olmzsa, Fayda etmiyor o soğuğa iki çift kazak. Adı batsın bu zalim gurbetin. İflahını kesti yoksulun garibin. ALLAH kimseye dert vermesin Üç ekmek yapıyor bir tane gripin.
![]() |
#4309 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söylemesi bile güç geliyor insana..
Gözlerin yaşlı gurbetçi, hadi ağlasana, Bu gün bayram annecim... Efkar öyle bastı ki, ağlamak geliyor içimden, Bir nebze yok, eski bayram sevincimden, Bu bayram sizler yoksunuz anne.. Sizde benim gibi, özlemle dolusunuz.. Koşup nasırlı ellerinizi öpemiyeceğim, Gözlerim dalıyor enginlere, Hep sizleri düşüneceğim... Silik yalancı hayallere, Eyvallah edip, avunarak ah çekeceğim.... Akranlarım dolaşırken bakma anne, Boş yere yüreğini yakma anne, Bu bayram sabret, üzülme anne, Kardeşim öpsün ,ellerinizi benim yerime... Geçmişe takılır,gönlüm feryat eder, Üzülme anam,bu hasretlik biter, Öyle bir bayram ki anam.. Çok acı bağrımı deler... Beni uğurlarken gözlerin yaşlıydı, Ayrılış günleri,geçtikçe küçülür, Üzüntülü hayalin bir başkaydı .. Unutma evlatlarda üzülür... Anne,bugün bana bayram olmayacak, Bir köşede sıla hayaliyle hep gözlerim dolacak...
![]() |
#4310 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yokluğunda ruhumu sarmış koyu bir kasvet
Büyüyor içimde kendime olan kin ve adavet Gelmezsen eğer kalbime nasırlanacak ebedi zulmet Ölümle sinsi pazarlığa girişecek zalim gurbet Bir gözyaşınla kaç kez prangalarımı eskittim Kalbimdeki asırlık buzları gülen gözlerinde erittim Dudağında sigara olup dumanında kendimi seyrettim Sensizlikte ayrılığı kendime evlat edindim Yokluğunda çöreklendi içime bir buhran Bulut değil ; hücrelerimdir sana delice susayan Ne zaman son bulacak gidişinle başlayan bu ferayan ? Ruhumdu sana akan gözyaşlarımda kolayca boğulan. Sanki yıldızlar başka göklere misafirliğe gitmişler Ayrılığı gülen gözlerime çoktan reva görmüşler Sevdaya açılan kapılarımı " ayrılıklarla " sürgülemişler Göçmen kuşlarımı yalancı diyarlara sürgüne göndermişler. Gurbetin turnaları akıyor sana hasret gözlerimden Seninle açan baharlarıma peşkeş çekiyorlar tüm düşlerimden Ayrılık ateşini tutuşturuyorlar yeniden sönmüş küllerimden Kalemimi ve sevgimi çalıyorlar sen kokan kelimelerimden. Eşitlendi saçlarımdaki beyazla karalar Hiç eksilmedi baharlarımdan yağmurla ince kar Korkuyorum, büyüyor günden güne içimdeki har Bulutlar değil; sana sadece bu gözler ağlar.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|