![]() |
![]() |
#4331 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ben diğer şairler gibi
Paris'i, Moskova’yı, Berlin’i görmedim Savaşlar gördüm haber bültenlerinde Şehirler görmedim... Ben, diğer şairler gibi hapse de düşmedim Esir düşmüş insanlar gördüm, namlu ağzında Önceden şehirleri varmış onların Şimdi toplu mezarları... Belki bizlerin de toplu mezarı olur Irgatla ağa; işçiyle patron; memurla amir Gömülürüz Eski mezar, yeni mezar; kucak kucağa... Tren yoluyla başka memleketlere Belki bir uçakla taşınırız Terk ederiz bizler de: Tarlayı, tohumu ve suyu. Bir trenle başka memleketlere: Karı, koca; ana,çocuk; baba, oğul kucak kucağa... Ben, birkaç şair gibi barış ödülü de almadım Güvercinler uçurdum derin derin nefes alan Uçaklar ki, insan icadı. Artık savaşlar bitse, Bizler de sarılsak yaşarken Karı, koca; ana, çocuk; baba, oğul Bir ağacın toplu mezara kökleriyle sarılması gibi...
![]() |
#4332 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() "Güz geldi. Gözlerim karmakarışık. Körüm ben
Güz geldi. Bunu saçlarımın döküldüğünden. derler ki yaylada doğmuşum, denizin ardında iniştir, yokuştur, geçer dizlerimden." Gazel düştü Derelere ay Yarim Kavga bitti. silahını duvara as başladı Ocağın krallığı, Ormana git baltanı al köşeden, Çocuklarımızı öp. "Uçurtma salıvermiş göğe aşağıdakiler, havasıdır." Çocuklar aşağıdakileri okuyor. ben körüm ne güzel kokuyor Gazeteleri Kitapları insem bir koklasam kendileri nasıl" ben burda bağlıyımay Yarim Körüm ve yaşlıyım otuz yaşında Çocukları al, in aşağıya dileğimdir, onlar görsünler "Güz geldi, açıksın Yarim Yarim ben neyse. ben körüm. Dereden öteyi bilmedim ama bilirim bir koca yaz çabaladığımız Patatesin sana bir parça şayak etmediğini" Sor bakalım, adam diye Kaydımız var mı? ben körüm, biz eski, Çocukları yazdır Patatesi alıcıya götür ver yirmi beşe eşeğine bin türkü söyle dönüşte dünyalık şeylere dünyanın parası gerek Oysa topraktan çıkardın yirmi beş liracık Kefenimizi al. sabunu lifini unutma bir cennet ayırt Hoca parasıyla birlikte "Bu güz öleceğim. bütün işlerimi bitirdim Derede yıkandım, cevize tırmandım. kuş ürküttüm Kaçırdılar on iki Çocuk doğurdum. bekledim gözlerim Oğlan everdim. kız yetirdim. otuzuma vardım" "Ağlama kız, deme incirim Yar Yar ben ağlamam dağlar taşlar ağlasın Körüm, çelimsizim, göğnüğüm, hastayım. sebebolanları nerde bulayım adamdan içerli kuşlar ağlasın
![]() |
#4333 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() "İçine çökerken uzaklar
Tan örsün yüreğini sevdayla..." Yalnızlık ağladı tanın doğumunda Üç beş pare top atışıyla. Nedensiz yandı yürek Yakamoz pırıltılarında... Yalnızlık ağladı gün batımında Uçuverdi saçları bahara doğru Döküldü saçlarına Karbeyaz bir aydınlık. Görünce aşkın silüetini Önündeki durgun suda, Güz aktı gözlerinden Damla damla ... Birden Hiç aşina olmadığı Sesler duyumsamaya başladı. Gözlerinden akan Güz Karıştığı suyla konuşuyordu. "Her an yüzünü sürdüğün Ve sonsuz kere öptüğün Bu toprağa beni de kat. Sürükle içinde aktığın Son noktaya..." Durdu ve Gözündeki son Güz damlasının Suya düşmesine izin vermeden kalktı. Başını papatya gibi Doluşmuş bulutlara çevirdi. Aralarından süzülen bir ışın Son güz damlasıyla buluştuğunda Yansımayla efsunladı sevdayı. Duygular candan öte Yürek sızıltılarıyla kaynamada Güz akıyordu gözlerinden Özlenen Kadınlığa.... Işın ERGÜNEY TÜM KADINLARA...GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN... 08.03.2006
![]() |
#4334 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu sabah gökyüzü daha bir yorgun,
Daha bir dumanlı, Daha bir derin! Şu anda, omzumdan tanıdık bir el, Tutup silkelese şöyle bir güzel, Kurtulsam yükünden düşüncelerin!..
![]() |
#4335 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() I
Nisan geçmiş buralardan Yeşil izler, kekre kokular bırakarak Ala kınalı topuklarıyla Mayıs geçmiş buralardan Dişi şarkılarıyla kadirne kuşları Dağ elmaları yanık tadıyla Ah gelmiyor koçak gönüllü yar II Kopuz gibi çalan yayını ve aşkını Uzun ince mızrağını kuşanan Asuman boyu, gök rengi gülüşlerini III Gül kokusudur Aslı ile Arzu Hoyrat bir rüzgardan düşmüş de, usulca Yurt edinmiş çoban ıslığını Koca bir yalandır ilk başta masallar Tanrılar ise bir avuç kum IV Tarih sahnesinden silindi Gibi bir hüzün V Ölüme mi özendirdi tanrıça sevgilisini Güz geçmiş buralardan
![]() |
#4336 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sırtında taşıdığın kıl heybe
dağ rüzgarı ve lor peyniri gibi doluysa kır çiçekleriyle sesler türkülere dönecektir üzünçse ışıklı bir sevince Dudaklarında özlem türküleri ve gözlerinin menevşesinde aşk çağıldıyorsa çavlanlar gibi usulca bir umudun menziline hüznü gerilerde bırak Türküler paylaşıyorsa eğer dağ rüzgarları paylaşıyorsa sevinç de dahildir buna ve o zaman bütün bir yaşam paylaşılacak kadar güzeldir artık Heybendeki kır çiçekleri bir yangındır güze doğru tutuşturur yüreğinde uzak özlemlerin külünü hiç beklemediğin bir anda Güz gelip de yangın başlamadan tutmalısın doğanın yelesinden yüreğindeki sabah olmadan gül bahçesine sevda hevengine
![]() |
#4337 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nedir bu yüzyıldır karanlık bakışlarını görürüm ayin
başımı çevirip duyarım kokusunu bir güz günü korkulu sabahın serinliğini taşır derin duyguların pınar tadında duru çimen kokan yaşlı ağaçlarda salınır gizemli ışınları Omega'nin Nedir bu onulmaz bir yara gibi yüzün bırakırım artık ne olursa olsun köprülerin orada çökmüş toprak mi yoksa yiten deniz mi içimizde uğuldayan ağzın mayıs ağzı Kuskundur gövden, ama bir zamanlar gülde gözükmüştü tanrı nice güller böyle gövdenden yaprak dökerken Nedir bu kuskun kısır toprak üstünde bin bir dansı onaylamayan rüzgar uçup giden yaz içindir dokunmayın ayin tenine yanar parmak uçlarınız, teniniz sonra nedir bu yüzün uzak yasam taraçalarında
![]() |
#4338 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben her zaman seninleydim
*******i gözlerinle uyurdum sabahları gözlerinle kalkardım rüyamda sarı saçların üstümü örterdi masmavi gözlerin üşüdümmü içime ates gibi düşerdi ve giderdi korkularım,bir sen kalırdın gül yüzlü meleğim. biliyorum yüreğinin bir köşesinde beni gizlediğini biliyorum her aksam o karanlık sokaktaki balkonunda bir pusuda beni beklediğini.biliyorum gülüm biliyorum. ben seni bu kadar sevmişken unutabilirmiyim bu deli yüreğe söz geçirebilirmiyim yüreğim bir seni sevdi buna inan tek seni sevdim gerisi yalan
![]() |
#4339 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saat yedi buçuğuydu güzün
Ve ben bekliyordum Kimi beklediğim önemli değil. Günler, saatler, dakikalar Bıktılar benle olmaktan Çekip gittiler azar azar Kaldım ortada, tek başıma Kala kala kumla kaldım Günlerin kumuyla, suyla Bir haftanın artıklarıyla kaldım Vurulmuş ve hüzünlü Ne var, dediler bana Paris'in yaprakları Kimi bekliyorsun? Kaç kez burun kıvırdılar bana Önce ışık, çekip giden Sonra kediler, köpekler, jandarmalar Kalakaldım tek başıma Yalnız bir at gibi Otların üstünde ne gece, ne gündüz Sadece kışın tuzu Öyle kimsesiz kaldım ki Öyle bomboş Yapraklar ağladılar bana Sonra, tıpkı bir gözyaşı gibi Düştüler son yapraklar Ne önceleri, ne de sonra Hiç böyle yalnız kalmamıştım Bu kadar Ve kimi beklerken olmuştu Hiç mi hiç hatırlamam. Saçma ama bu böyle Bir çırpıda oldu bunlar Apansız bir yalnızlık Belirip yolda kaybolan Ve ansızın kendi gölgesi gibi Sonsuz bayrağına doğru koşan. Çekip gittim, durmadım Bu çılgın sokağın kıyısından Usul usul, basarak ayak uçlarıma Sanki geceden kaçıyor gibiydim Ya da karanlık, kükreyen taşlardan Bu anlattıklarım hiç bir şey değil Ama başıma geldi bütün bunlar Birini beklerken bilmediğim Bir zamanlar.
![]() |
#4340 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana bir demet çiçek
Veremedim ey güzel Elime aldığım her çiçeği Sana layık göremedim Çiçeğin güzelliği İnan sendedir özelliği Sen olmasan ey güzel Ne anlamı kalır çiçeğin Sevgisiz bir gönle Ne gerek bir demet gül çiçeği.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 5 (0 üye ve 5 misafir) | |
|
|