![]() |
![]() |
#4351 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Analar yavruyu kucaklar gibi
Sar beni güzelim, güzel Sinop'um Yüreğe kurulu bir sevda gibi Bekle beni canım, güzel Sinop'um. İçime nakış nakış dokundu sevdan Gözümün önünde tüter durursun Sarıkum, Hamsaroz, Akliman derken Surlarına selam söyle Sinop'um. Ayancık gözümü açtığım yuva Erfelek şelaleler saklar koynunda Çangal Dağlarında Akgöl'ü duy da Yatağında rahat uyu Sinop'um. İç liman-dış liman iki yanında Karadeniz taşar dört bir yanında Boyabat'ta, çeltik tarlalarında Gerze'den yüzünü göster Sinop'um. Türkeli, Durağan yavrumuz bizim Saraydüzü, Dikmen canımız bizim Sana feda olsun, kanımız bizim Yüreğinde bizi sakla Sinop'um Atamdan armağan güzel Sinop'um...
![]() |
#4352 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ektin sen benim gönlüme
Nice güzel umutlar Biçeceksin o güzel gönlünden Nice mutluluklar. (22 Ocak 2006/ İstanbul)
![]() |
#4353 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşününce seni gözüm yaşarır
Özlerim ben seni güzel Yaylacık Doğdum büyüdüm fayda görmedim Yaktın yüreğimi nara Yaylacık Doğru dürüst sende devran sürmedim Baba ocağında eğlenmedim gülmedim Gurbet elde kaldım geri dönmedim Solmayan gülümsün güzel Yaylacık Demirci babadan kaba rüzgar eserdi Gavur pınarına kızlar suya inerdi Corum Ortaköy yolunda arabalar gererdi Sana bakmaya doymazdım ben Yaylacık Ne kadar güzel çok ormanın vardı Kışa doğru koylum yakacağın alırdı Yaza doğru ne mantarlar olurdu Halen o mantarların oluyordu Yaylacık Duydum ki sağlık ocağına kavuştun Ortaokul bas ucunda elbet tanıştın Gelene gidene belki de sen alıştın Hiç kimse öz yurdunda geçmez Yaylacık Güzel koyum asla geri kalmasın İlçe olsun köylüm el ele versin Gurbete gidenler geriye gelsin Bizi yad ellerde koyma Yaylacık Bekle bizden neler görecen Olimpiyat bayrağımızı mutlak dikecen Ben Güner, sem o günü de görecen Şimdilik kusurumuza bakma Yaylacık Amsterdam 08.03.2003
![]() |
#4354 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşlemişim seni güzel yolcu
Her anıma, sevdama Akşamlardan sabahlara, İşlemişim seni tüm yaşadıklarımla. Savurmuşum gülleri. Saçlarının asi rüzgarından Savurmuşum! Özlemini işlemişim. Göz yaşımı sildiğim mektuplara. Birde kanayan yüreğimi eklemişim. Eklemişim kanayan satırlarla. Beklemişim seni güzel yolcu. Beklemişim solmayan güllerle Adına yazdığım mektuplarla beklemişim.
![]() |
#4355 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ortalık şenlenir bahar gelince
Çiçekler yağmurla yıkar yüzünü Çözülür dağların beyaz saçları Kuş sesleri doldurur her yanı Ülkemde ne güzeldir yaz mevsimi Deniz,orman,ova;dağ,bahçe,yayla Hangisini istersen gez gönlünce Tatile doyum olmaz yaz gelince Sonbaharın tadı daha başkadır Yerde altın renkli sarı yapraklar Sonraki mevsimden haber getirir Yağmur yağar,serin eser rüzgarlar Kış gelince lapa lapa kar yağar Beyaz örtüler serilir her yere Çocuklar sevinir, kartopu oynar Evler sıcak olur, tüter dumanlar Türkiye’nin kıymetini bilerek Severek her yerde tanıtmak gerek Övgülerle türküler söyleyerek Çalışıp tembelliği yenmek gerek.
![]() |
#4356 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevilmek güzeldir,sevdikten sonra
Aşk güzeldir,kalpler bir olduktan sonra Yaşamak güzeldir,nefes aldıktan sonra Ve ölüm güzeldir,iyi yaşadıktan sonra
![]() |
#4357 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dun gece senin kucucuk elinle yalniz yattik
Yalniz senin kucucuk elinle yalnizlik Kandilli ilkokulu kadar kalabalik Zilleri caldiginda duslerinin Siniflarin kapilari ardina kadar acik Gokyuzunun, denizin, topragin, hayalle, emegin Hakli siniflari Belki de baskin korkusuyla vefasiz, akintiya atilan Kitaplar varya onlardan Ogrenmis Marx´i, gumus baliklari Ve belki de onun icin o kadar, O kadar aydinlik ortalik... Sen ki cicekleri toplamayan guzelim Cicekleri sulayan cocuk Ve ben ki buruk ve kavruk Bir ihtiyar adamim artik Oyle guzeldim ki senle, ciceklerden cok Ve anladim, anladim ki bir daha Düsünde bile göremez isler Düslerin gördügü isleri
![]() |
#4358 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duygular sel olup taşıyor sanki
Asi kalpler bile uslanır inan ki Aklıma herşey geliyor bilmem neden ki Güzele bakması sevaptır derler. Kupkuru bir çölde serap gibisin Amansız hastaya ilaç gibisin Köftenin yanında piyaz gibisin Güzele bakması sevaptır derler. Zaman geçmiş nafile boşa bu kadar Olmaz ki bir çare buraya kadar Her şey sözde bitti hepsi bu kadar Güzele bakması sevaptır derler.
![]() |
#4359 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel gözleriyle baktığı zaman
İçimde şimşekler çaktığı zaman Yaz güneşi gibi yaktığı zaman İşte aradığım; güzel bu dedim. Ne güzeller gördüm ben ondan önce Kirpikleri tâ bağrımı delince Söylediğim tek söz, dilim dönünce İşte aradığım; güzel bu dedim. Edâsını, cilvesini görünce... Bana bir gül, bir de bûse verince Ayrılırken bir âh çektim derince İşte aradığım; güzel bu dedim.
![]() |
#4360 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen ağlama ne olur.
Sen ağlayınca gönlüm de ağlıyor. Sen üzülme, Sen üzülünce içim acıyor. Gül biraz gülüm, Sen güldüğünde gözlerinde gülüyor. O gözlerinle beni büyüledin, Büyülü gözlerinde ki; yaşları sil, Sana ağlamak yakışmıyor. Gülüm Gülücükler saç etrafa, Beni de güldür eski günlerde olduğu gibi, Sen gül güzelim gül, Sana gülmek yakışır. Seni ağlatanlara da ölmek yakışır… Ölmekle ölmemek en kötüsü ben yaşarken, Beni öldürmek ölmesem de süründürmek.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 8 (0 üye ve 8 misafir) | |
|
|