![]() |
![]() |
#431 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ortada Kuyu Var, Yandan Geç.
Bütün önyargılara Başkaldırıyorum./ Bu bir isyan. Bu bir meydan okuma Bir haykırış bu Bu bir nara. Bundan sonra... bir daha Saklanmak yok, Gizlenmek yok mısralara. Ortada kuyu var dendi hep /yandan geç Başlatmayın kuyunuza. Ben mahkum muyum ya? Eğri büğrü, bozuk kaldırımlarınıza? Bundan böyle / Tam ortadan yürüyeceğim. Hem de salına salına. Açıkça,yüreklice / dobra dobra Yol verirken içimdeki sevdaya İslim salabilirim aranıza Ve istemeden basabilirim nasırınıza. Şu...... gözlerimin içine sıcacık bakan Ve susan. Hani şu....köleliğinin halkası Parmağında olan. Uzun boylu adam. Hey sen...uyan. Gel yanıma. Korkmadan / ve .....................Hiç utanmadan Aşk renginde dudağımla Bir öpücük izi yapacağım yanağına. Bütün önyargılara Baş kaldırıyorum / Bu bir savaş. Bu bastırılamayacak bir ayaklanma. Kocaman bir yürek çizdim kalkanıma. Ellerimde çiçekler ................. yürüyorum Er meydanına. 07/02/2004 savaşkararı Mine Özdemirtaş
![]() |
#432 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ortaya Ben Çıkacağım
Sussaydım Beni daha çok severdiniz değil mi? Evet…evet…severdiniz. Nerede kopardık ipleri biz ne dersiniz? Ben…başı bozuk bir şairim işte…. Siz beni seveceksiniz diye Mecbur hissetmiyorum kendimi Şirin görünmeye… Eğer…susarsam Hasret kalırsınız aslında içinizi kemirip duran gerçeklere. Beni anlamıyorsunuz değil mi? Aslında ben de sizi hiç anlamıyorum. Neyini seversiniz şu suskunluğun? Nasıl susabiliyorsunuz ve…neden? Oysa ki…Aşk bile keşfedilemiyor ki söylenmeden. İyisi mi siz…sevmeyin beni….hiç biriniz Çünkü…konuşacağım…aşkı anlatacağım. Takke başınızdan…maske yüzünüzden bir düşse Hepinizin özünde….. ortaya BEN ÇIKACAĞIM. Mine Özdemirtaş
![]() |
#433 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Otuz Beşinde Bir Kadın
Otuz beşinde bir kadın Elinde fırça... kovalıyor Saçındaki gümüş kuşu Oysa ki; Sürüyü peşinden getirecek; Kaçan kuşun kör uçuşu. Görünmeyen iplere asılı Yosun tutmuş anılar; Yığılırken, önünde Dağlar kadar; Çizgi, çizgi... yol, yol Gülümsüyor aynalar. Otuz beşinde bir kadın. Tekleyerek nefesi Tırmanıyor dik yokuşu Oysa ki Yılları peşinden getirecek Uykuya her dokunuşu. Kazılmamış çukurlara gömülü Yazılmamış mektuplar; Çoğalırken, önünde Dağlar kadar; Tuzlu, tuzlu... damla, damla İç çekiyor aynalar. Mine Özdemirtaş
![]() |
#434 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğrenmenin Yaşı YoK.
Sabahtan beri bir kuş var penceremde. Üşümüş. Camı açtım girmiyor. Ekmek ufaladım yemiyor. Öylece durup..... bakıyor gözlerime. Gözlerinde nem var. İnanılmaz, Sanki, dili olsa konuşacak. Tanrım.... mesajı ne? Neyi anlamamı bekliyor benden.? Korkuyorum. Tutsam tutamam Ürkütsem kaçacak. O özgür aslında. Ama, gitmiyor. Pencere aralık... ama girmiyor. O sadece bana bakıyor hiç kımıldamadan. Gözlerime dikmiş gözlerini nemli nemli. Bir şey anlatmaya çalıştığı besbelli. Tanrım yoksa, Yoksa bana böyle mi öğretiyorsun. Susmayı ve beklemeyi. 06/03/2004 Bostancı Mine Özdemirtaş
![]() |
#435 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖlüRüM AçLıKTaN
beni sensiz mi koyup gideceksin? ölürüm açlıktan burkulur bileklerim yürüyemem tıkanırım soluksuz kalırım dillerim tutulur söyleyemem karanfil kokulu sigarama hasret içim içimi yer ben eksilirim git gide uzar günler ölüm nazlanır ben de bir telaş bekleyemem beni sensiz mi koyup gideceksin? gelirim peşinden gelirim peşinden. 04/01/2005 Mine Özdemirtaş
![]() |
#436 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ört ÜsTüMe VaRLıĞıNı
Ört üstüme varlığını Yokluğun; bir zift karası çizgidir cetfelsiz. Yok meydanların yok savaşlarındayım nefersiz. Bilemezsin…! En uçtayım / düşüyorum sensiz Aldatmasın Virgüle kıvrılacakmış gibi büküldüğüm Bilemezsin Noktalarda /dolap beygiridir yüzsüzlüğüm Ört üstüme varlığını Yokluğunda; Ne ateşler yaktım fersiz, Ne samur kürkler giydim bedensiz Bilemezsin. Çıplağım / üşüyorum sensiz Ört üstüme varlığını .................... Bedelsiz. 24/10/2005 Mine Özdemirtaş
![]() |
#437 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ötanazi istiyorum.
Görmüyor musun? Ayrılık tutmuş yolun iki ucunu Bizi bize salmayacak. Ne sen bana bir adım Ne ben sana koşarak Kavuşmalar olmayacak. Biz; bize hazırladık..... bu sonu. Ne sanıyorsun? Altı üstü, minicik bir yürek bende ki Nah şuncacık yumruk kadar Söküp çıkarsam, avucuma sığar. Seyrederken saçakların donduğunu Nasıl sıcak tutabilirim ki umudu? Bilmiyor musun? Varlığın açlık sınırıydı zaten. Şimdi tutmak zorunda olduğum ise Ölüm orucu. Aramızdaki eski bir hukuka dayayarak sırtımı Ötanazi hakkımı kullanmak istiyorsam Suç mu bu? 25/05/2004...... çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#438 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdanın, dolu dizgin at koştuğu o yerde;
Bir yıldız kaydı az önce. Sessizce. İki damla göz yaşı; peş peşe, Düştü önüme. Birini düne saydım, birini de bu güne Düşemeyen damlayı ise; Saklıyorum. Yarına kalsın diye. Kazananı olmayan bir kavgaydı. Bitti. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış Yeni aşka, yeni güne Özetle Hazırım işte. 23/09/2003 çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#439 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() P a m f i l y a,
Ey sevgili; Biliyormusun ki? Mitolojide; Ölüp, yeniden doğan, tekrar ölüp, tekrar can bulan, Ve her seferinde; birbirine yeniden, delice aşık olan Tutkulu ruhların kentidir Antalya. O kent ki; Aşka hasret kalmıştı. Susamıştı, acıkmıştı Ve ağlıyordu asırlar süren uykusunda. Bu yıl; Ağustos ayı; onbirine bastığında, O ezeli, o ölümsüz aşka Bir kez daha uyandı Pamfilya. Silinip te Evren, yeniden şekillenirken Dünya; Bir tek Sen vardın. Bir de Ben. Geçmişte kalan; Bütün o sevdalı gölgeler; Birer birer Bizi kutsamaya geldiler. El ele verdiler. Camdan bir saray kurdular bize. Üstümüze; birde pembe örtü serdiler. Ondan sonra; Gün bize doğdu. Akşamı ise; biz indirdik suya. Yer titredi ellerimi her tuttuğunda. Gök gürledi; saçlarımı her okşadığında. Güneş; tam gözbebeklerinde oluyordu Yüreğimin falına her baktığında. Aramızda; koparken kızıl bir fırtına Tutuşuyordu evren. Biz ise şeffaflaşıyorduk. En sonunda; iniyordu damarlarındaki yağmur çıplağıma. Birbirimize Kul, Köle, Tutsak Kürek mahkumu bile olsak; Yerle Gök kadar özgürdük aslında. Sonsuz kere bölünüp, Sonsuz kere çoğalsak bile; Tek bir çizgi olacağımızı; biliyorduk ufukta. Tenindeydi kokusu. Açmamış, açamamış Bütün çiçeklerin. Kabul olsun diye gerek; Dileklerin; Uyurken bile, ellerimi sımsıkı tutuyordu ellerin. Kısaca; Bir deli sevdaydı yaşanan.Dümdüz, Bodoslama. Son gece, Güllerin rengi kırmızıydı. Ve Şarabımızın tadı vardı dudağında. Bil ki; sarhoş oluyordum, beni her öptüğünde. Başım dönüyordu aşkından. Çünkü; Sen şaraptın. Şarapsa; Sen. Ama; buna rağmen; Ayıldık istemeden. Şimdi sahildeyiz. Ölü balıklar gibi. Neyse ki; Boş Şarap şişemiz ve içindeki hikayemiz; Hala dalgalar arasında. Hala Aşık hala seviyor. Ama; çok çaresiz. Hiç değilse ona; Karşılaşacağı Fırtınaları anlatma. Biz; Bir masalı yaşadık sevdadan yana. Sakın ola; 'Gökten 3 elma düştü' diye; beni aldatmaya kalkma. Biliyorum ki, Biz birlikte, bir düş kurduk. Onu da Gece aldı. “Gece; Sadece Zamandır / Gerisi yalan” Diyen sensin. Unutma. Eğer ki; kazara, Yaşananlardan geriye; bir şeyler kaldıysa avuçlarında Sakın atma. Ki O; küçücük bir umut bile olsa, Ne olur? Onu kimseye verme. Kendine sakla. 26/09/2003 Çamlıca.(Dümdüz, Bodoslama sevmeyi bilen bütün yüreklere) Mine Özdemirtaş
![]() |
#440 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pandora' ya Dönüş
Ben sana zarar veriyorum kozadaki kelebek. Okşamak için uzattığım ellerimde nasır var. Dokunursam Kanarsın...sarılırsam canın yanar. Öpersem kıyamet kopar..savrulursun, Yüreğimdeki fırtınalar kadar. Dinle beni.... çok güzelsin. Ve anlamıyorum.... Kaynayan kazanımda ne işin var Dolayıp durma parmaklarıma narinliğini ipeğinin. Islanıp üşür kabuksuzluğun..haindir içimdeki yağmurlar. Benimle uçmayı deneme bile. Sarılıp sarmalandığın dut yaprağında kal. Gözlerimde kapkara bulutlar. Pandoranın kutusuna dönüyorum...hoşçakal. Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|