![]() |
![]() |
#431 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kendin Hep Eksik Kalsan da
Yazdıktan sonra anlamını bulan şiirler gibi hayatım Gerçek olunca şaşırdığım düş Mart sonunda yağan kar Ve zamansız soğuğa direnen çiçekler gibi Hiçbir zaman gelmeyecek olsa da Ömrüm boyunca beklediğim Düşler ülkesinin O nehir bakışlı perisi, Yine de devam edeceğim ben Adını bile bilmezken Senin için şiirler yazmaya Sen ruhumun resmini çizen Ölümsüz ressamım, Ne olur İmgelerimi eksik bırakma dizelerimden Kendin hep eksik kalsan da... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kesişen Yalnızlıklar
Yalnızlıkların kesiştiği uzak bir yolda Karşılaştık ilk defa Biraz tedirgin Ve biraz yabancı İlk defa görüyor olsam da Tanıyordum seni asırlardan beri O akşam, koskoca bir ömrün Aktığını gördüm göz pınarlarından Uzatıp ellerimi silmek istedim, Silemedim, Tren yollarından bahsettin Dedin ki; Aslında hayatın ta kendisidir tren yolları Ve ben dedim ki o anda sana; Hayat dediğin uzak yolların kesişmesidir Aslında bir sebebin sonucudur yeryüzünde yürüyüşün Seçtiğim her yolun ağırlığını kendim taşıdım kısa hayatım boyunca Pişman olmadım yaşadığım hiçbir şeyden Pişmanlığım sadece yaşayamadıklarımdandır Hayaller sadece yaşama sebebimiz Hiçbir şey tamam değildi oysa Ve hiçbir zamanda tamam olmayacaktı hiçbir şey. Giderayak rastladım sana Ömrümüm bütün güzellikleri gibi Giderayak gördüm İçinde ağlayan güzel çocuğun gözlerini Gittiğim her yerden Bir şiirimi yarım bırakıp ayrılırdım hep Geri dönüp tamamlamak umuduyla Yaşamak için Hep eksik bırakırdım kendimi Şimdi bütün şiirlerim noktasız Ve yaşanmamış yanım hep yarım Şimdi eksik kalan yanımı tamamla benim Kaldığım yerden yaşamaya başla hayatımı Ve içinde ağlayan çocuğu susturma sakın O susarsa Bil ki bir şair daha ölecek içimde bu akşam... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Keşfedilmemiş Şarkı
Yıllar boyu keşfedemediğim Bir şarkı gibi geldi sesin Duyupta anlayamadığım Baksam da hiç bir zaman göremediğim Sonra gözlerinin kıyısına vurdu yüreğim Kara bir bulut geçti üzerimden Oysa ne güzel başlamıştı gün Kıpırtısız, sakin Sanki dünya bile dönmüyordu o vakit İlk dalga kalbime vurdu Alabora oldum Sahipsiz denizlerde... Tanımını değiştirdim İçimdeki bütün mavilerin Ne bir çıkmaz sokak Ne umutsuzça beklediğim o köşebaşı yalnızlığı Ne zor şeydi Bölmek Koskoca bir okyanusu Ortadan ikiye, Ve anlatabilmek Bu kadar çok sevilebileceğini Hiç kimseden Hiç bir şey beklemeden... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Keşke
Keşke bu dünya dümdüz olsaydı bir tepsi gibi Dünyanın bittiği yeri bularak bütün tankları oradan aşağı atmak isterdim Tankların paletleri arasında ezilen çocuklar değil anaların yürekleri, Toprağa her düşen bir ölü değil, bir ananın gözyaşıdır ve yüreklere saplanan her mermi bir yıldızdır saçlarına düşen. Keşke dünyanın bütün silahlarını bir meydanda toplayıp yakabilseydim, . Acı yüzlü çocuklarımızın hürriyeti için. (Üzülme dostum gün gelir Belki de çiçek dikeriz bütün kışlalara Kavuşur belki bütün çocuklar analarına) 3 Nisan 2002 00: 01 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırık Öyküler
Nereye çevirsem başımı Hep kırık öyküler Mevsimsiz açmış çiçekler gibi Herkesin boynu eğik Herkes kınında bir bıçak gibi Parmak tetiğe dayalı Çıktı çıkacak neredeyse ok yaydan Namlu alnına dayalı Patlamaya hazır bir bomba gibi yaşamışız hep Ya zindan Ya kara sevda Tüm imkansızlıklar bizim Yarınlar onlarındı Bugün onların Bize kalan dünün yaşanmamışlığı İkinci sınıf bir filmin Adi figürasyonu hikayemiz Kırık bir öykü I: Zayıftı Yaşlıydı Ve titriyordu dizleri Bacakları daha fazla taşıyamadı bu yükü ve Yuvarlandı çamurun içine Soğuktu Hava sulu sepken Uzadıkça uzuyordu kuyruk Tutup kaldırmak istedim Keder ve isyan o kadar ağırlaştırmıştı ki onu Kaldıramadım bu yükü tek başıma Düşmüştü Ağlıyordu... İşte ben o gün küfür etmeyi öğrendim! ... III. Kırık bir öykü II: Yürüyordum Kederin fazla uğramadığını düşündüğüm Burjuvazinin yalancı ışıklarıyla süslenmiş o caddede Bir kız çocuğuydu Elleri horoz şekerleriyle doluydu “Sizde bir tane almaz mısınız? Belki de bir hayat kurtulacak bu horoz şekerleriyle” dedi Yapabilsem çıkarıp yüreğimi de verecektim o anda Parlıyordu gözleri Sesinden umut yankılanıyordu caddeye Dedim ki kendi kendime; Hala bir şansımız var Hala gözleri ışıldayan birileri var bu coğrafyada O gün anladım ki; Dostluk diye, Vefa diye bir şey hala var Bunca tükenmişliğe rağmen Ve de anladım ki kederin giremeyeceği hiçbir cadde Hiçbir sokak, Hiçbir ev yok, Ama umut diye bir şey var hala... Kırılmış, hırpalanmış da olsa hikayemiz Mevsimsiz açmış çiçekler gibi Bükük kalmış olsa da boynumuz Kınından çıkmaya hazır bir bıçak gibi dursak ta Namlu dayalı olsa da alnımıza Yarına daha gün var Kırıldığı gibi onarılır da bu öykü Yeter ki kırılan insanlığın olmasın... 20 Şubat 2003 20: 29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırılgan Şiir
Yazmaktan her seferinde vazgeçtiğim mektuplar gibisin Düşlerime saplanan kırık bir kalem Ondandır bütün hayallerimin kırıklığı Kanatları kırılır bütün sahipsiz kuşlarımın Tek damla kan akmaz yine de Kurur göz pınarlarım Ağlayamam Uzadıkça uzar önümde sıradağlar Sırtımda hayatın ağır yükü Yorgun adımlarım gittikçe küçülmeye başlar Bir parça ekmek Birkaç damla su gibi hayal ederim gözlerini Kızgın güneşin altında yemyeşil bir ağacın gölgesi gibi Bilirim hiçbir yol beni sana ulaştırmaz Sadece kırılgan şiirler yazdırır dağ başlarına... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kış Geçmeden Yeşermez Bahar
I. Bir kişi eksik uyandık yine bu sabah Bir çift ayakkabı daha kondu kapı önlerine Bir kişi daha azaldı beklediğin kuyruktan Bir muhabbet daha azaldı demli çayımızdan Soframızdan bir tabak Yollarımızdan bir ayak izi Dünyamızdan bir soluk II. Bizler o yaşlı çınarın yapraklarıydık Rüzgarın her sert esişinde Savrulan birer birer Ve her bahar sabahı Yeni yeşiller doğurtan Dallarında yenilendikçe hayat Varoluşun içinde bir sır olarak kalacak ilelebet Bu başlangıç ve son Sevinç ve hüzün... Birbirinin yüzüne hasret İki kardeştir Her ölüm bir hayat doğurur Her yitişte bir varoluş saklıdır Her sonda bir başlangıç Ve Gece bitmeden doğmaz güneş Şunu bil ki Kış geçmeden yeşermez bahar... 25 Ocak 2003 22: 02 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kışı Yaza Çevirebilir mi Aşk?
Kışı yaza çevirebilir mi aşk Ağustosta yüreğimize kar yağdırdığı gibi? .. Hala sırılsıklam geziniyorum Aşkına ıslandığım bulutun sevdasına Beynimin sabah tazeliğini Serdim kapına yine bu sabah Bir demet gül yerine. Seni sensiz zamanlarda Sana inat daha çok sevdim Bana şiir yazdıran gözlerinin uğruna... Kışı yaza çeviremez belki aşk Ağustosta kar yağdıramaz saçlarıma Ama en güzel şiirimi yazdırır bana Senin değil Ölürcesine sevebilen kalbimin hatırına... |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıvılcım
En büyük yangınlar Bir kıvılcımdan doğar En uzun yolculuklar Küçük bir adımla başlar En büyük sevgiler Küçücük bir bakışla Küçücük birer damlaydık biz Farkında değildik birbirimizin Sandığımız gibi az değildik oysa Fark etseydik yalnız olmadığımızı Görebilseydik birbirimizi Yağmur olabilirdik belki de... |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim Bilir Yalnızlığın Kıymetini
Kim bilir yalnızlığın kıymetini Şairden başka. Kim evcilleştirip Canımıza susamış acıları Katık yapabilir balımızla. Fakirin ekmeğiyse umut Benimkisi acılardır. Hangi şair yazabildi ki zaten Mutluluğun o bitmeyen şiirini Hangi ressam çizebildi “1961 yazı ortalarında Küba’nın gözlerindeki Bitmeyecek sandığı tebessümün resmini. Hala mezedir Küskün rakı sofralarında En güzel şiirlerimiz. Hala çığlık çığlığa ağlar Guernica'lar savaş meydanlarında. Bin yıllık yoldan geliyorum Bin yılın sancısı var titreyen bacaklarımda. Bin yıllık bir ateş Yanar hala avuçlarımda. “Sallanır hala cesedim Serez’in esnaf çarşısında” Hala sıcaktır Göğsüme saplanan kurşun Vietnam’da. Ölüme giderken bile Yaşamanın güzelliğini anlattım size sürekli Tarihin yüzünü çevireceğini bizden yana. “O gün gelip Sadece bir gün kaldığında kurtuluşa” Ben bir şairim Kimse kurşunlanmadı benim kadar Sınır boylarında. Hiç kimse bir dalgayla arkadaş olmadı Mahpusanelerin ıslak duvarları arasında. Ve şunu bil ki Ölüm öldüremez beni asla. Hiç ummadığın bir anda Belki kurtuluşa yakın bir zamanda Doğarım yeniden Şafağa yazgılı çocukların Şehrin duvarlarına yazdığı Kıpkızıl sloganlarda… Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|