![]() |
|
|
#431 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Güçlülerin Yasalarını Bildirmesi
Yurtsever olduklarını söylediler. Kulüplerde nişanlar verdiler birbirlerine ve tarihlerini yazdılar. Parlamento dolup taştı Şatafattan, o günden beri bölüştürüyorlar toprağı, yasayı, en güzel caddeleri, havayı, üniversiteleri ve ayakkapları. Onların alışılmadık girişimleri acımasız aldatılarla süslü yöntemleriyle kurulmuş bir Devlet oldu. Konuşup durdular bunu her zaman eğlencelerde ve resmi ziyafetlerde, önceleri tarım bölgelerinde subaylar ve avukatlarla. Ve en sonunda getirdiler Kongre'ye en yüce Yasa'yı, ünlü, saygın, dokunulmaz, Güçlülerin Yasası'nı. Kabul edildi böylece yasa. Tıklım tıklım ziyafet sofrası zenginlere. Yoksullara çöpleri. Zenginlere para. Yoksullara iş. Zenginlere büyük evler. Yoksullara sefil baraka. Ayrıcalık büyük hırsıza. Hapis bir ekmek çalana. Paris, Paris şovalyelere. Madene, çöllere yoksul olan. Senyor Rodriguez de la Crota konuştu Senato'da bal gibi tatlı ve lezzetli sesiyle: >>Bu yasa en sonunda gerçekleştiriyor zorunlu hiyerarşiyi ve her şeyden önce Hıristiyanlığın bütün ilkelerini. Bu yasa, su kadar gerekliydi. Yalnızca cehennemden geldiği bilinen komünistler karşı çıkarlar, bilge ve katı olan bu Eşitsizliğin yasa kitabına. Fakat alt-insana özgü bu Asya muhalefetini ezmek çok basit: hepsini hapse atmak yeter. Toplama kampları var, böylece yalnız biz kalacağız geriye, biz harika şovalyeler ve Radikal Parti'nin sevimli uşakları.<< Bir alkış koptu aristokratların sırasından: ne konuşma yeteneği, ne kadar da ruh dolu, ne büyük düşünür, ne ruhsal ışık! Ve herkes fırladı dışarı doldurmak için ceplerini iş yerlerinde, biri sütü tekelleştirdi, öbürü çelik tellerle yolsuzluk yaptı, başka biri şekerle, ve hepsi yüksek sesle yurtsever dedi kendi kendilerine, yurtseverlikte de tekelleşerek, ve en güçlünün Yasa'sına sığınarak. |
|
|
|
|
|
#432 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Grev
Garipti o durmuş fabrika. İşliklerde bir sessizlik, bir mesafe makineyle insan arasında, bir kesilmiş ip gezegenler arasında, zamanı inşa etmekle geçiren insan ellerinden bir boşluk, ve o çıplak konaklama çalışma olmaksızın, ses olmaksızın. Terk ettiğinde insan türbinin boşluklarını, ayırdığında kollarını ateşten ve yüksek fırının içinde düştüğünde, çekip aldığında çarktan kendi gözlerini ve o baş döndüren ışık durdurduğunda görünmeyen çemberini, o muhteşem kuvvetlerden, o şaşırtan enerjiden sadece bir yığın anlamsız çelik kaldı geriye, ve insansız hollerde terk edilmiş rüzgâr, o yalnız kokusu yağın. Hiçbir şey yaşayamadı bu kırbaçlanmış kırık parça olmaksızın, Ramírez olmaksızın, yırtık elbiseleri içindeki adam olmaksızın. Orada duruyordu motorların derisi, üst üste yığılmışlar ölü güç için siyah balinalar gibi zehirlenmiş dalgasız deniz diplerinde ya da gezegenlerin yalnızlığı altında birden batmış dağlar gibi. |
|
|
|
|
|
#433 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözlem
Anahtarlarıyla avunuyor kadın gururla Anahtarlarıyla övünüyor Gururlu kadın İsmail Aksoy |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözden Kaçırdık
Gözden kaçırdık bu alacakaranlığı da. Kimse görmedi bu akşamda bizi el ele, inerken mavi gece yeryüzünün üzerinde. Penceremden gördüm günbatımının eğlencesini uzak tepelerde. Bazen oluyordu, ki bir sikke gibi yangın oluyordu ellerimde bir tutam güneş. Anımsıyordum seni, kaygılıydım yürekten çok iyi bildiğin bir hüzünle. Neredeydin o zamanlar? Hangi insanların arasındaydın? Ne söylemiştin onlara? Niçin bütün sevdam doldurmalı birdenbire beni, hüzünle vurulurken ben, ve sen bunca uzakken benden? Düştü yere alacakaranlıkta hep sığındığım kitap, Ve yaralı bir köpek gibi kaydı pelerinim ayaklarımın önüne. Daima, daima gidiyorsun uzaklara akşamları, alacakaranlığın heykelleri hızla yok ettiği yere. |
|
|
|
|
|
#435 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Görüntü
İnsan toz ise eğer düzlükten geçen ne varsa insandır |
|
|
|
|
|
#436 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Görkemli Ölüm Çağırdı Beni Bir Çok Kez
Görkemli ölüm çağırdı beni bir çok kez: dalgalardaki görünmez tuzdu O, ve farkedilmez tadındaki yayılan şey uçurum ve doruğun parçaları gibiydi ya da rüzgâr ve yağmurdan kocaman evlerdi. Demir grisi bu yumurtaya geldim, havanın ensizliğine, tarımın ve kayanın ölü şebnemine, yıldızsızlığın son basamağına, başdöndürücü bu helezon yola: ama sen, yayılmış deniz, ey ölüm! yaklaşmıyorum sana her bir dalganda, ne ki gecesel açıklığın dörtnalası ya da gecenin bütün toplamı gibi geliyorum. Hiç yeltenmedin ceplerimizi karıştırmaya, senin varışın ancak kızılın en güzel giyitinde olasıdır: kuşatılmış sessizliğin sabahkızılı halısında: gözyaşlarının gömülü büyük vasiyetnâmesinde. Her insanda bir ağaç sevemedim omuzlarındaki küçük ilkbaharlarıyla (bin yaprağın ölümü) , bütün sahte ve topraksız ölümler, uçurumsuz yeniden dirilmeler: yüzmek isterdim o engin hayatta, o geniş deltalarda, ve kaynak tazesi ellerimin avutulmaz hayatsızlığını dolanmaması için yolu ve kapıyı kapattığında, ve azar azar yadsıdığında beni insan ve dolandığımda caddeden caddeye, ırmaktan ırmağa, kentten kente, yataktan yatağa, ve tuz maskelerim dolandırıp durduğunda çorak toprakta, ve en son alçakgönüllü lambasız evlerde, ateşsiz, ekmeksiz, taşsız, rahat yüzü görmeden, yapayalnız kıvrıldım ölürcesine kendi ölümümün içlerine doğru. |
|
|
|
|
|
#437 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Görevini Yaptıktan Sonra
Görevini yaptıktan sonra kime haber verir hırpanî kondor? Yapyalnız bir kuzunun üzüntüsüne ne ad verilir? Ve güvercinler şarkı söylemeyi öğrenirse neler olur güvercin evinde? Arıları gücendirir miydi sinekler eğer bal yapsalardı? |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gölgelerdir Anlamı
Hangi umudu düşünmeli, hangi saf uyarıyı, hangi geri dönmez öpüşü gömmeli yüreğe, çaresizliğin ve zekanın kaynağında denetlemeli, o sonsuzca bulanık sularda uysal ve emin? Hangi dirimli, hızlı kanatlarını yeni bir düş meleğinin kapsamalıyım uyuyan omzuma sürekli bir güvenlik gibi, işte ki ölümün yıldızları arasındaki yol şiddetli bir kaçış olsun, bir çok günler için başlanmış, aylar ve yüzyıllar öncesinden? Belki arıyor o doğal zayıflık endişeli ve şüpheli varlıklar arasında zamanda hem sonsuzluk olan ve çevrilmeyen toprakta, belki yayılır can sıkıntısı ve o amansız yığılmış çağlar yeni yaratılmış bir okyanusun ay dalgası gibi kumsalların ve korkutan ıssız bölgelerin üzerine. Ah, bırak olduğum şey sürsün ve yaşasın ve bıraksın yaşamayı, ve bırak alıştırayım kendimi bu demir katısı koşullara, ki ölümün ve doğumların titreyişi rahatsız etmesin her zaman istediğim o derin yeri. Bırak olsun olduğum şeyi o, şu ya da bu zaman, bütün zamanlarda, kurulmuş ve emin ve alazlanan bir tanık, dikkatle mahvediyor kendi kendisini ve durmaksızın ayakta, besbelli yutulmuş özgün görevi tarafından. |
|
|
|
|
|
#439 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gölgelerdir Anlamı
Hangi umudu düşünmeli, hangi saf uyarıyı, hangi geri dönmez öpüşü gömmeli yüreğe, çaresizliğin ve zekanın kaynağında denetlemeli, o sonsuzca bulanık sularda uysal ve emin? Hangi dirimli, hızlı kanatlarını yeni bir düş meleğinin kapsamalıyım uyuyan omzuma sürekli bir güvenlik gibi, işte ki ölümün yıldızları arasındaki yol şiddetli bir kaçış olsun, bir çok günler için başlanmış, aylar ve yüzyıllar öncesinden? Belki arıyor o doğal zayıflık endişeli ve şüpheli varlıklar arasında zamanda hem sonsuzluk olan ve çevrilmeyen toprakta, belki yayılır can sıkıntısı ve o amansız yığılmış çağlar yeni yaratılmış bir okyanusun ay dalgası gibi kumsalların ve korkutan ıssız bölgelerin üzerine. Ah, bırak olduğum şey sürsün ve yaşasın ve bıraksın yaşamayı, ve bırak alıştırayım kendimi bu demir katısı koşullara, ki ölümün ve doğumların titreyişi rahatsız etmesin her zaman istediğim o derin yeri. Bırak olsun olduğum şeyi o, şu ya da bu zaman, bütün zamanlarda, kurulmuş ve emin ve alazlanan bir tanık, dikkatle mahvediyor kendi kendisini ve durmaksızın ayakta, besbelli yutulmuş özgün görevi tarafından. |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gölgeler
Öyle çok düşündüm ki seni ve öyle çok yazdım ki senin hakkında bilemeden daha tam olarak kim olduğunu. Seni yanıma alamadan öyle çok odada yattım ki ve o denli çok taşındım ki evden eve, köyden köye, sensiz. Bulayım diye seni, o denli çok yanlış kente gittim ki. Sana ulaşan yolda o denli çok şey tükettim ve bir o kadar da kaybettim ki ve o kadar çok olanağı geri teptim o kadar hayatı, senin yakınlığını, burayı ve şimdiyi, bu yüzden kaybettiğimi hissediyorum her şeyi ve en sonunda, yüzünde dolaşan ya da gözlerini alazlandıran ve gölgeleri daha bir derin ve serin gösteren şu ilkbahar ışığından başka bir şey olamayacağını düşünüyorum şimdi |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|