![]() |
![]() |
#441 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hep Seni Düşünmek!
Tavana diktiğim göz, seni senin saçında Bulduğu zaman bile seni düşüneceğim Ölümüne sürdüğüm atım kan ter içinde Kaldığı zaman bile seni düşüneceğim Gözeleri kurumuş, göz bebeklerim susuz Tüm günlerim perişan, *******im uykusuz Umutlarım virane, bakışlarım duygusuz Olduğu zaman bile seni düşüneceğim Şimdi hasat mevsimi, başımı biçecekler Sarhoş ediyor artık, her türlü içecekler Hayalimde duygular, içimdeki çiçekler Solduğu zaman bile seni düşüneceğim Göğe çekilmiş erler, haykırınca arkadaş Kalkmalı ufuklara, yerlere eğilmiş baş Şu ıssız tepelerden, şu kara gözlere yaş Dolduğu zaman bile seni düşüneceğim Dolunay meydanında yatan “hasret”adında Gözlerimdeki bulut, yağmama inadında Kartalın bakışında, güvercin kanadında Saldığı zaman bile, seni düşüneceğim Saçlarımdaki aklar, düşerken ince ince Doymuşum mağdur gence, yaşadığım işkence Azrail yavaş yavaş canıma atıp pençe Aldığı zaman bile, seni düşüneceğim.
![]() |
#442 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her Şey Sana Ayan
Tereddütsüz başı senin yoluna Koyanlar bu yurdun sevdalıları Hilâlle yıldızı kendi salına Oyanlar bu yurdun sevdalıları Unutmadı, şeref saydı dününü İki cihan duydu onun ününü On bir yıldır zindanlarda gününü Sayanlar bu yurdun sevdalıları İnsanlar var, kesir küsür bayağı Gelinler var, bayraktandır duvağı Şu malum düzende iki ayağı Kayanlar bu yurdun sevdalıları Kaleli, fikrimiz ayan sır değil Yüzler var cefâda, yüzler, bir değil Başkasına yaltaklanan er değil Cayanlar bu yurdun sevdalıları
![]() |
#443 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Herkes Sığ, Devlet Derin! ! !
Gönülde Mevlâ’ya yoksa muhabbet Kişiler nefsine avdet içinde Bir kişi deryada damladır elbet İkilik olur mu devlet içinde? Bakın dünya kazan gibi kaynıyor Kâfirde zevk sefâ, mümin yanıyor Birileri hep başrolü oynuyor Müslümanlar halâ gaflet içinde Sen ben, dedikodu ayırdı bizi Bu yüzden unuttuk, her doğru sözü Hakkın aşkı ile yanmazsa özü O kişi nefsiyle zillet içinde Artık seni beni bir yana koyup Allah’'ın emrine tam tekmil uyup Okuyup, çalışıp yolunu bulup Yeter, durmayalım illet içinde Hak bilmez de gönül olursa ölü Bilir mi beş vakit açılan gülü Esarette hak dostunun bülbülü. Çok yazık, bir his yok millet içinde.
![]() |
#444 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesaplaşma...
Şu 'kart kafa'da ki işi duyunca, İnanmadım, tam beynimden vuruldum. Gücenecek kimse bulamayınca, Beni yerdim, yine bana darıldım. Eskiden denirdi sözünün eri, Yalanın burgusu deler mermeri, Aradım marifet, gördüm hüneri, Çivilendim, orta yerden yarıldım. Bir söz verip ve o sözde durmamak, Bazısının arı, namusu mutlak! Gül kurur, çiğ ağlar, bulutlar helak, Olduğunu gördüm, dara sarıldım. Bir bostanım olsa dere kıyında, Sulayamam onu zemher ayında, Payımız var mı ki dere suyunda? Sorunca inceden ince soruldum. Sel gelince ilk aldığı yer benim, Çile çeken, cefa çeken, yar benim, Ağrı dağı gibi derdim var benim, Götüremem, mecalim yok, yoruldum. Nimet bölüşülse, payımız yoktur, Çile denildi mi, hep bize haktır, Derdi benim gibi yurdun da çoktur, Yüklendim, alt başta, posta kuruldum. Yıllar geçer, gidiş kötü, hal çetin, Devası bizleriz türlü illetin, Kaleli karamsar olma, ol metin, Irmak oldum, aktım, aktım, duruldum.
![]() |
#445 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hey Gidi...
Gözümün önünde duran kirişe Hatıl dedin, kanar sandın, hey gidi! Yapımı imkânsız olan bir işe Tutul dedin, kanar sandın, hey gidi! Yollar hep olsalar çakıl ve diken Alçaktır ülküye burnunu büken Yarışta gayemiz kazanmak iken Utul dedin, kanar sandın, hey gidi! Söylediğim sözler gitmesin güce Her naneyi yersin bakmazsın suça Aptala, soysuza, miskine, hiçe Katıl dedin, kanar sandın, hey gidi! Öte dur, karışma, çekil sılana Namazını kılmayana kılana Kendi kara, başı kızıl yılana Tutul dedin, kanar sandın, hey gidi! Yeter artık dayanılmaz zillete Kan kusturdun memlekette, millete Emperyalizm denen kızıl illete Satıl dedin, kanar sandın, hey gidi! Gencimiz Allah bir, Resul hak derken Kalkınma yolunda savaş ederken Herkes hakka, hakikate giderken Batıl dedin, kanar sandı, hey gidi!
![]() |
#446 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hicran Yükü
Tahammül gösterip hicran yükünü, Çekemezsem, emeklerim boşuma. Bir yolunu bulup zehrin kökünü, Sökemezsem, emeklerim boşuna. Elemeden asar isem eleği, Gerçek edemezsem kutlu dileği, Şu nefis denilen zalim bileği, Bükemezsem, emeklerim boşuna. Ayırdım aslından çakılı, kumu, Utanırım elbet insanlık bu mu? Bütün bulutlara çiçek tohumu, Ekemezsem, emeklerim boşuna. Dümensiz geminin göründü koyu, Var ile yokluğun saniye boyu, Tutup gökyüzünden yağmuru, suyu, Dökemezsem, emeklerim boşuna. Can tuzağa düşer gerince ağı, Gelip geçenlerin anlık uğrağı, Güneşin sırtına zafer bayrağı, Dikemezsem, emeklerim boşuna.
![]() |
#447 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hizmetteyiz
Baş aşağı sular gibi Akıyoruz, hizmetteyiz.! Yüzümüz tencere dibi Yıkıyoruz, hizmetteyiz.! Kuyrukta kadını, eri Meydanlar Arasat yeri Beyler boğaz, biz kemeri Sıkıyoruz, hizmetteyiz.! Gelberiler akıl zum'u! Çektikçe büyütür kumu Beyinlere çam tohumu Ekiyoruz, hizmetteyiz.! Arı vurmuşuz yığına Düşmüşüz akrep ağına Yalın ayak Kafdağı'na Çıkıyoruz, hizmetteyiz.! Birini tut, birine çal Düşlere kaldı istikbal Kavallıya aval aval Bakıyoruz, hizmetteyiz.!
![]() |
#448 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşgörü...
Ey benim herşeyi dert eden gönlüm! Can derdine düşenlere gücenme. Kardeş kurşunuyla gelse de ölüm, Bize mezar eşenlere gücenme. Adalet ya, hani nerde adalet? Yapılanlar bize idi kabul et, Lakin yine sevmek büyük marifet, Kibirlenip şişenlere gücenme. Kırıldık en güzel çağımızda ki, Suçumuz sevmek bir, yüceltmek iki, Hançerin ucuyla bağrımızdaki, Yaraları deşenlere gücenme. Dün ile bugünü gördün ya aha! Tanıdık herkesi, gördük bir daha, Bizim çabamızla çıkıp sabaha, Keyif çatan bu şenlere gücenme.
![]() |
#449 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Huzur Karşı Dağda
Çocukları birbirine tam tezat Muzır karşı dağda çıra yakıyor Sokaklar mezbaha, çarşılar mezat Özür karşı dağda çıra yakıyor Günü gün ederek yapılırsa iş Budur perişanlık ve budur bitiş Başım dara düştü, imdada yetiş Hızır karşı dağda çıra yakıyor Nerede mutluluk, nerede ah ah Ne zaman gün doğup olacak sabah Kaf dağına sefer demiş padişah Vezir karşı dağda çıra yakıyor Gönüller küllenir yüzler boyanır Bir kıvılcım ile millet uyanır Beyim bu yemeye dağ mı dayanır? Hazır karşı dağda çıra yakıyor Birileri devleştirdik olmadı Kaleli dünyadan bir tad almadı Memleketin düzenliği kalmadı Huzur karşı dağda çıra yakıyor
![]() |
#450 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Huzurum Kalmadı.!
Gökten rahmet boşansa derman olmaz yarama Tül üstüne kıl köprü kurulmuş, huzursuzum. Gökyüzünde şenlik var, yeryüzünde drama Palanga mahkumuna darılmış, huzursuzum. Gökte bahçıvan olsam, yıldızları toplasam Ayın çürük karnına bıçağımı saplasam Çadır olsam gök kadar, yeryüzünü kaplasam Deprem görmüş yer gibi yarılmış huzursuzum. Budur işin doğrusu, budur işin gerçeği Kim sevmez ki güzelim o cilveli pürçeği? Sevdan aşık gönlümün susamış gözbebeği Gönlüm mutmain değil, yorulmuş huzursuzum. Canlanmaya yüz tutmuş, yerle gök koklaşıyor Kıyametin nuru bu yüzlerde aklaşıyor Yolun sonu göründü, buluşma yaklaşıyor Zıpkın yemiş yüreğim durulmuş huzursuzum. Kavuşma hevesiyle bunca zaman bekledi Denizlere üfledi, bulutlara yükledi Kainat paramparça, gökyüzüne ekledi Yeni bir gün beklerken vurulmuş huzursuzum.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|