![]() |
![]() |
#451 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Konuşmak
Konuşmak; Suların yolları parçalaması gibi Volkanların patlaması gibi Konuşmak Sabahlara kadar Bugüne dek tüm sustuklarını, Aylar boyu Yıllar boyu Susmaksızın konuşmak, Belki kısık sesle ve tedirgin en başında Ve sonra gürler gibi şehrin meydanlarında Sessizliğin nankör duvarlarını parçalarcasına konuşmak (Korkma çiğden Sen gül yaprağı da olsan Solsan da güzellikten solarsın, Ölsen de cesaretinden ölürsün Korkaklığından değil) Konuşmak; Dinleyen olmasa da sesini Duyan olmasa da Dağ başlarının sessizliğine inat Bütün kuru gürültüleri bölercesine Sevgiliye güzel bir söz söylercesine Konuşmak Susmadan ve kan kusmadan Zalimin zulmüne inat Kelepçeye, işkenceye, Zindana, tel örgüye, Sınırların esaretine inat Konuşmak Suskunluğa inat... 12 Mart 2003 00: 17 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Korkma Ağlamaktan
Korkma ağlamaktan İki damla gözyaşınla Yenilmiş sayılmazsın zulme O iki damla gözyaşı Büyütür sadece Yüreğindeki yemyeşil ormanı Kızmamalısın düşmanına Her kalleşliğinde onun Biraz daha adam olmadın mı Her kalleşliğinde biraz daha insan Eksiltme yüreğini Gün gelecek Göz yaşların boğacak tüm kalleşlikleri Gün gelecek Dostun silecek göz yaşlarını Korkma Kimse talan edemeyecek İçindeki o yemyeşil ormanı O orman sevgiyle yetişti çünkü O ormanın ağaçları kardeşçe yaşadı Ve kardeşçe yaşayacak Bir ömür boyu Diren Bir avuç kalmış Fakat hala varolan dostun için, Haksızlığın, zulmün saraylarını Yıkmak için bir gün, Diren İnandıklarının hatırına, Diren Onurla tüketilecek Bir ömür hatırına... 8 Kasım 2002 21: 39 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkma Yüreğim
Korkma yüreğim Korkma, yaz bu şiiri Sensiz her gün kaybediyorum zaten ben bu kavgayı Sıradan bir hikayenin Koskoca bir destana dönüşü gibi Güçsüzün güçlü oluşu Ve daha önce hiç aşık olmamış birinin Sevgiyi keşfetmesi gibi kayıp yüreğinde Korkma yüreğim Korkma, yaz bu şiiri Her gün binlerce ölmekten iyidir Bir kere ölmek. Ah benim Bilinci mühürlenmiş gençliğim Konuşsam duyan olur mu sesimi kendimden başka... 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkma, Buradayız Daha
Sen, Kazmasına bir yüreği tutar gibi sarılan Yeraltından güneş ışığı çıkartan madenci Sen, İşlediği çelikten yapılan bıçak Sırtına saplanan çelik ustası, Sen, İngiliz anahtarını namusu gibi taşıyan Tamirci çocuk, Sen, Bir meçhule giden asker, Sen, Oğlu meçhule gönderilmiş ana, İşitiyor musun sesimi? Bugün birileri bana Bırak bu işleri diyor Bırak bu işleri Devir, vahşi kapitalizmin, Devir, ölsün diye çocuklar Yetki alanın parlamentosundan, Ve adına demokrasi diyenin, Adına dünya barışı diyenin vahşetin, Bırak diyor bu işleri Eşitlik diye bir şey yok artık bu dünyada Hürriyet yok Yirmi birinci yüzyıldayız artık farkında değil misin? Devir, vahşi kapitalizmin Devir kuyruğu kanlı köpeklerin Ve Artık yoksun sen. Cevap: Korkma, Burdayım Bırakmadım kavgayı Senin insanın yaşıyorsa daha on altıncı yüzyılı Gün ışığına muhtaçsa Açlıktan kokmuşsa nefesi Yitiyorsa bir meçhulde Ağlıyorsa analar, Ölüyorsa çocuklar, Ben buradayım, Bırakmam bu işleri... 12 Ekim 2002 00: 33 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorum Sevmeyi Unutmaktan
O içinde kararmış gölün Derinlerinde balıklar geziyor hala fark etmesen de O karanlık ormanın Bir yerinde Cılızda olsa bir ışık yanıyor hala Senin yazın değildi Bu sürekli kaybediş Bu sana inandırılmış olan bir yalandı sadece... Yirmi yaşım Kaldırım taşlarına bırakmasa da O kızıl kanını Taşımasa da tabanlarında Direnmenin o kıpkırmızı mührünü Yaşadı yine de kederin en güzelini Yirmi yaşım Kara deliğe düşmüş gezegenler gibi Sonunu arıyor karanlıklar içinde Kırık ayağıyla Vurulmadan kendi ölümüne ağlayan bir tayın gözyaşıyla Gelecek günlerine ağlıyor Geçmişinden de çok Kapanıyor bir devri ömrün Korkuyorum Kuruturlar diye içimde akan bu nehri Sevmekten yorulurum diye korkuyorum Küstürürler diye beni bir gün aşka Korkuyorum Alışırım diye bu gitmelere... Kapılıp sevgisizliğin akıntısına sürüklenmekten Sevmeyi unuturum diye korkuyorum... 11 Mayıs 2003 23:49 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koynunda Uyuyan Çocuk Yüzüyüm Ben Hala
Ne kadar büyüsek de Hala o çocuk yüzlerimiz saklıdır Annelerimizin yüreklerinde. Ilk sözlediğimiz sözler hala kulaklarında. Hala bir gülümseme kaplar dudaklarının kenarını Akıllarına geldiğinde attığımız ilk adım. Annem, Ne kadar büyüsem de Koynunda uyuyan o çocuk yüzüyüm ben hala Hala doluyor gözlerim Sevdiğin şarkıları dinlerken Ve üzülmeyesin diye saklıyorum Kanayarak yazdığım şiirlerimi. Ayrı kaldığımız zamanlarda anladım Ne demek olduğunu Yüreğin bir parçasının Başka bir şehirde atmasını. Bir parçasını toprakla paylaşan anneleri düşündüm Etinden yüreğinden bir parçanın Artık hiç olmayacak olmasını Artık göğsüne yaslanıp uyuyamayacak olmasını. Ve uzak yolculuklardan döndüğünde Sarılıp acılı boynuna Binlerce kez öpemeyecek olmasını yanaklarından. Kabuk bağlamıyor artık İnsanların yüreğimde açtığı yaralar Durup durup kanıyor En çok da dost bildiklerim acıtıyor canımı Dönen dünya mı Yoksa biz miyiz çözemedim acıların ekseninde. Bulamadım bu sorunun cevabını yıllardır… Inanmadım seninkinden başka ellerin sıcaklığına Senden başka hiçbir omza yaslayıp başımı Ağlayamadım… Ağlayamadım hiç kimsenin yanında Senin yanında ağlayabildiğim kadar… Güzel annem, Ne kadar büyüsemde Hala koynunda uyuyan o çocuk yüzüyüm ben… |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kulağımdaki Çocuk Sesi
Bir çocuk sesi var kulağımda Teninde toprak koyuluğu Seksen beş model bir Mercedes’in altında Elinde İngiliz anahtarı Belki hiç görmedi Bedava ekmeğin düşünü Motor yağına bulanmış elleri Belki tutmadı bir oyuncağı Belki hiçbir zaman tutamayacak... Ama bir gün mutlaka hesap soracak sizden Yağlı siyah elleriyle Toprak koyuluğu teniyle Sahip olamadığı oyuncağın Oynayamadığı Bütün yeşil bahçelerin Yaşayamadığı çocukluğun Hesabını soracak elbet bir gün sizden... 23 Nisan 2003 01:13 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kulağımın Her Çınladığında...
Kulağımın her çınladığında Biliyorum ki adımı anan birileri var Çok uzaklarda Bir çift göz var Kurak *******imde Tuzlu tadıyla yüreğime akan Rüyamda gördüğüm son kavşak işte bu Derin uykularda yazılıyor belki de kaderim Çok önce yazıldı bu yazı Belki doğmamıştınız hiçbiriniz Belki öğrenmemiştik gülmeyi Çok öncelerde gördüm O bataklıklar içinde kurulmuş yalancı cenneti Büyük kapılar ardında Kimsesiz bir kalabalık içindeydi Hiçkimse ve herkes Tanımamıştım Anlamlı gözleri ardında Büyük yangınlar saklayan o güzel insanları Ve sır gibi sakladıkları acılarını Bir gülümseme vardı Gecenin hüzünlü yüzüne anlam katan Yaşamak vardı Farkına vararak hiçbir an yalnız olmadığını Kulağımın her çınladığında Düşünmek vardı Buğulu bir cam ardında ağlayan O güzel kadının yüzünü Ve hasretin pasını Kendi ardında saklayan bir babanın bakışını Merak etmeyin üzülmüyorum artık Ayrılık bitti Kavuşmak kaldı geriye... 2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurtuluş Ne Zaman
Kurtuluş ne zaman: Fakirin ekmek bulduğu gün mü Ellerini açıp şükredebildiği gün mü, Aşığın sevdalısına kavuştuğu gün mü yoksa, Yada hasretlerin kavuşmaya döndüğü zamanlarda mı, Belki de bir körün Görmeye başlaması doğanın renklerini, Bir askerin yaşamayı başararak Bitirdiği bir savaş, Umutsuz bir adamın kucaklaması ölümü Ve kimi zaman bir mezar taşı, O kötü adamların Çekip gittikleri gün Belki gerçek olur Yüreğinden tüm geçenler bir şairin, Ve ekmek Ve aşk Ve bir çift göz Ve hayat Ve ölüm Ve hürriyet Ve işte o gün Kurtuluş... 14 Ekim 2002 00: 04 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kusursuz Bir Hayat Üzerine
Boşuna paraladın kendini bunca yıl Kusursuz bir hayat için yeryüzünde Bir ömür boyu mutluluk yok Lafın kısası gülmek yok sürekli Ancak resimlerde güler insan yıllar boyu Şunu unutma ki Açlık yoksa bu dünyada Sevdalanmak kederi var bir gün Kavuşmak varsa bu dünyada Ayrılık var bir gün Ayrılık yoksa bu dünyada Ölüm var bir gün. Sen yeter ki Yaşamayı bil doyasıya Hüznü de ve mutluluğu da, Hüznün kıymetini bil Mutluluğu değerli kıldığı için, Ve kıymetini bil mutluluğun Kederden geberdiğin günlerini düşünüp... 28 Eylül 2002 21: 25 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|