![]() |
![]() |
#4621 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgi pınarından bir avuç su içecektim
Tam eğildim suda aksin vardı İçemedim Bir kız vardı uzun siyah saçlı Tam sevecektim gözlerimin önünde belirdin Sevemedin Kadehleri şişeleri kırdım dağıttım Sigara paketlerini yırtıp attım Silahı şakağıma dayadım Tam çekecektim tetiği Yapamadım Elimde resmin vardı, burnumda kokun Albümleri karıştırdım sana yazdığım şiirleri Teker teker seçip ayırdım resimlerimizi Karaladım şiirlerimde adının geçtiği yerleri Okşadım resimdeki saçlarını Kokladım ellerini Sonra yaktım sobamı Topladım senden benden bedenimden Yüreğimden seninle yaşadığım anlardan kalanları Hepsini birden sobaya atacaktım Ama, ama Kahretsin Yapamadım
![]() |
#4622 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin...
![]() |
#4623 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendimi kaptırdım gidiyorum,
Bir türlü duramıyorum sensiz Aşk sensin, Hayat sensin, Gece sensin, Gündüz sensiz benim için... Her yerde sen varsın, Kalbimde sen varsın, Baktığım her yersin sen, Düşünmekten uyuyamadığım *******sin sen!!! Sensiz olamıyorum anla beni.. Hayat sensiz çok boş benim için, Sensiz birşey yapamıyorum. Baktığım heryerdesin sen.. Dinlediğim her şarkıdasın sen.. Seyrettiğim her filmdesin sen.. Aşkınla yanıyorum, seni çok seviyorum.. Sensiz bu hayat çok boş, Herşey çok boş benim için.. Seni tanımadan önce nasıl yaşamışım, Bilmiyorum... Ama şunu biliyorum, Seni tanıdıktan sonra artık sensiz yaşayamam. Seni çoook seviyorum!!!
![]() |
#4624 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana beni anlatsam
Duygularımı,içimi Haykırsam beni anlar mısın Ağlasam sesimi duyar mısın Senden kendimi istesem Kendimi, kendi öz benliğimi bana özgürlük verebilir misin Senden birazcık sevgi istesem Verebilir misin... Sen Hasret nedir Aşık olmak nedir Yasaklanan şeyleri yapmak nedir Bilir misin?... Öldürdüğün, yok ettiğin, parçaladığın Geçmişimi istesem Umutlarımı, gözyaşlarımı, hayallerimi Her şeyimi geri verebilirmisin Ve... cılız sesimle, ezik yüreğimle Savaşırcasına haykırıyorum Herşeye rağmen "SENİ ÇOK SEVİYORUM."
![]() |
#4625 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapkara bulutların ardından sızan
güneş gibi girdin hayatıma, Buz kesmiş yüreğime doğdun, Güneşim sen oldun. Aşkınla erittin beni, Yatağıma sığamadım, Coşkun bir sele döndüm. Engelleri yıkıp koştum kollarına, Yorgun bir bahar sabahıydı, karıştım sularına, Irmağım sen oldun. Meğer ne kadar da hasretmişim sıcaklığına, Namusumla tuttum ellerini, Kirli suları değdirmedim avuçlarıma, Kimseler kirletmesin diye Yüreğimin en kuytu köşesine sakladım seni, Herşeyim sen oldun...
![]() |
#4626 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli bir çağlayanım ben akarım durmaksızın
Sen aktığım yerde köpük Ben akar yol bulurum Sen hafif bir rüzgarda yok olursun Sönmeyen bir sigarayım ben yanrım ölmem Sen sadece duman Ben sönsem külüm kalır Sen nefesimle kaybolursun Dinmeyen bir yağmurum ben bardaktan boşalırcasına Sen kara bulut Ben dinsem sel olurum Sen güneşle çeker gidersin Sessizce ve rezilce Anılarını ve eşyalarını Kısaca herşeyini alır çeker gidersin İhanetini de...
![]() |
#4627 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu dünyanın tapusunu verseler
İstemem dünyayı bana dar gelir Haram yeyip zengin oldum diyenler Giderken götüremez bırakırda giderler İnsanları kandırmak için hacca gidenler Tanrıya borcunu ödedi zannederler Devlet hakkı yetim hakkı yiyenler Er geç onun hesabını verirler İnsanlar insan gibi bir birini sevseler Helali haramı düşünerek yeseler Giderken kefenin cebi yok deseler Tanrı huzurunda kolay hesap verirler Ali sıraladı yine yazdı bir şeyler Düşünüp yazarken bitti şişeler Kendi kazdığı çukura kendi düşenler Onlar hesabını bu dünyada verirler.
![]() |
#4628 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne günlerdi o günler, hey gidi günler hey !
Yetmişli yıllardı, henüz Kıbrıs’a girilmemişti, Uçaklar uçuşuyordu, küçük kağıtlar, bayraklar atıyorlardı havadan, Bağırıyorduk biz de el ele tutup ‘’ Ya Ya Ya Şa Şa Şa………..’’ Uçakların peşine koşuyorduk. Ne günlerdi o günler, hey gidi günler hey ! Annem bana boya sandığı almıştı, ne de sevinmiştim, İlk annemin meslerini boyadım, öyle öğrendim ayakkabı boyamayı. Dokuz yaşındaydım, kocaman adam olmuştum, Boya sandığını sırtıma alıp arkadaşlarıma hava attım, Arkadaşlarım nasıl da bakardı bana imrenerek. Mutluydum, o benim ilk ekmek teknemdi. Kızmıştı adamın biri çoraplarını boyadım diye, para da vermemişti. Ne günlerdi o günler, hey gidi günler hey ! Okula giderdik yürüyerek, okul servisleri yoktu, Hoş olsaydı ne olacaktı ki. Bir simidi iki teneffüste yerdik, okul önlüğünü üç-dört sene giyerdik. Sınıfta iki kişinin ansiklopedisi vardı, Nedense onlar okumazdı hep biz okurduk. Öğretmenimizden hem korkardık hem çok severdik, O da bizi severdi, belli etmezdi, ama biz anlardık. Çünkü bize simit alırdı, başımızı şefkatle okşardı. Ne günlerdi o günler, hey gidi günler hey ! Kibrit çöplerinden gazoz kapaklarından oyunlar icad ederdik, Damlarda ateş yakıp çorba pişirir içerdik, Evden patates çalıp ateşte pişirirdik, Ekmeyin arasına sosis değil şeker koyar yerdik, Arkadaşlarımıza da verir, küsünce haram ederdik. Ne günlerdi o günler, hey gidi günler hey ! Arkadaşlarla kavga da ederdik tabi ki, Her anne çocuğuna kızardı, komşuya değil, Çünkü komşu komşuyu severdi, Çünkü yan yana karşı karşıyaydık, Çünkü komşu komşunun külüne muhtaçtı. Damdaki karı kürürken komşunun damını da kürürdü habersizce, Teşekkür bile beklemeden, Hem teşekkür de edilmezdi, böyle şeylere. Ne günlerdi o günler, hey gidi günler hey !
![]() |
#4629 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() hey gidi hey....!
neydi o onlu yaşlar...? yüzlerde sivilce, seslerde çatallaşma saçlar biryantinli,gözler kızlarda. ahmet emmi nin kızı ,nuri abinin baldızı...! kaçak sigara içmeler,içki içmeler. arkadaşlık ta bir başkaydı,her şey sonuna dibine kadar yaşanırdı. hey gidi heyyyy....! neydi o yirmili yaşlar....? askerlik yapılmış,bıyıklar uzatılmış geçmişten sadece sinir bozucu lakaplar kalmış. ahmet emminin kızı ,nuri abinin baldızı evlenmiş. kahvede okey oynamalar, gece genel ev gezmeleri,hovardalık...! iş güç nasıl olsa olurdu... her şey sonuna dibine kadar yaşanırdı. hey gid heyyyy....! neydi o otuzlu yaşlar....;? saça düşen ilk aklar,sarkan göbek iki çocuğa gelecek arayışı gece gündüz çalışmalar, hafta sonu ailecek piknik gezmeleri.... aile mutluluktu,babalık mutluluktu. her şey çocuklar içindi,adımlar akıllıydı. hey gidi heyyyy...! neydi o kırklı yaşlar...? oğlan hazır asker,kız gelin olacak düğüne,derneğe para arayışı,oğlana iş...! gözler bozulmuş,ellernasırlaşmış. vucut hafiften arıza yapar olmuş; olsun varsındı;aile mutluluktu, babalık mutluluktu,her şeye değerdi. hey gidi heyyyy....! neydi o ellili yaşlar....? devlet emekli etmiş ,yaş geçmiş kalp ameliyatı bile olunmuş, kız evlenmiş,oğlan evlenmiş. ikişer torun olmuş nur gibi. bel bükülmüş,surat kırışmış,elde baston; olsun varsındı ,dedelik mutluluktu. hey gidi heyyyyy...! neydi o altmışlı yaşlar...? ..................?
![]() |
#4630 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fırsat bu fırsat,kaçsam bu meydandan
Silinse ismim,meydan tahtasından İsmimiz işlenmiş,silinmez burdan Bıktım artık,hep kuşak safhasından... Karanlık sokaklar,şahidim olsun Korkuyorum adım atmaktan bile Ne olur? Bir gül,sen varken solsun Senle susan kuş,senle gelsin dile... Vicdanın hamalı,sevdanın yükü Kuşanmış kılıncı,kuşatmış beni Sırtında heybesi,altında kürkü Zorluk vermekmiş,herşeyin nedeni... Şu meydan tahtası,anlımdan farksız Üstünde çok derin,çukurlar mevcut İyilik sokakta,evsiz ve barksız Başım dönmekte üstad,kolumdan tut... Gel hayat,git zaman,sevkiyat hazır İnsan; elinde,oyuncak bir hamur Bu rüzgar cildini,zamanla kazır Aynada; ihtiyar,zavallı kambur... Sen! Ölümlü Dünya,ölümsüz gerçek Aranızda bir köprü,üstünde biz Kimi sağı,kimi solu seçerek Siz,hakikate intikal ettiniz... Şu yokuştan inen,bu yaşlı devran Güneş; karanlıkta,gazlı bir lamba Dur diyen yok mu? Bu giden son kervan İsmi gençlik; ufku,tamtamla samba... Körlük zor,cehaletse ondan beter Ben yoruldum,yetiş Necip Fazıl Bey Ey şerrin,yegane bekçisi yeter! Hiç mi hiç uslanmadın,hey gidi hey...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|