![]() |
![]() |
#461 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ruhuma İşleyen Aşkın
gökyüzünden düşen bir yıldız gibi, düştün yüreğime. yaktın yıktın mahvettin beni, bu sevgiyle. aklım, fikrim hep seninle nedense. kalbimde ki sızı diner mi sensizlikte. yağmursuz çiçek büyümez toprakta. güneşsiz hayat olur mu bu dünya da. sen de doğdun yüreğime bu aşkla. bitmeyecek sevgin hiç yaşamımda. ruhum çiçeklerle döşenmiş bir köşk. güller, papatyalar ve lâlelerle mutluluğum. mis gibi kokularıyla arzularım, bu sevdayla. bir yanım sen de. diğer bir yanın ben de. ruhuma işleyen aşkın ise, hep içimde. cennetimiz bizim yüreğimizde coşan şelâleler gibi sevgimiz de. özlemler ise gözlerimiz de. tutkuyla bağlı yüreklerimizde. . Menekşe Gülay
![]() |
#462 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ruhumdaki Sızı Dinmiyor Babam
ağlıyorum arkandan, coşuyor gözyaşlarım durmuyor babam. öksüz yüreğim, bu bayramda sevgine hasret, oysa hiç ayrılmayacaktık seninle, hep oturacaktık el ele, kader bu aldı seni benden, ruhumda ki sızı dinmiyor babam. tek arkadaşım, sırdaşım, herşeyimdin. pozitif enerjinle ruhumun neşesiydin. ışıklar söndü yanmıyor artık babam, göşyaşlarım, birtürlü dinmiyor babam. bir sonbahardı hazanı yağdırdı yüreğime, günlerimi acılara boğdu hüznü doldurdu bedenime, hayalin hep benimle, mutlu günlerimizle.. geldim mezarının başındayım işte, sesin kulağımda yüreğimdeki sevginle, babacığım kalk artık ben geldim yine. hadi gidelim evimize bırakma beni sensizliğe, seni çok seviyorum yüreğim ateşlerde, özlemlerdeki alev kavurdu beni, bu bayramda. acıma acı kattı yokluğunla, resmin kaldı hatıra yalnızca bana, birde mutlulukla geçen günler arkada geçer mi bu günler sensiz, dolar mı mutluluk gönlüme sevgisiz mis gibi baba kokunu özledim. sarılışını güzel sözlerini özledim. bazen rüyalarımda görüyorum seni, gitme diye bağırıyorum bırakıyorsun beni, nezaman dinecek gözyaşlarım, nezaman bitecek özlemim, hasretim. biliyorum birgün kavuşacağım seninle, yine dizinin dibinde boynuna sarılacağım sevgiyle, öpücüklere boğacağım o güzel yüzünü, o zaman bırakmayacaksın beni, bende bırakmayacağım babam, bırakmayacağım seni. Menekşe Gülay
![]() |
#463 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyalar Gerçek Olsa-Makale
Rüyalara inanmazdım. hep çıkmaz diye düşünürdüm. Oysa hayallerimiz farklıydı rüyalardan. Hayaller hep istediklerimizin olması yönünde kurulan kurgulardı. Rüyalar ise çıkacağına inanılmayan beynimizin ürettiği bir filmdi. Evet bazen öyle yaşıyoruz ki rüyalarımızı gerçek gibi.. Bazen mutlu olarak uyandığımız ve ağlayarak uyandığımız olmuyor mu hiç. Yaşamımda çok karşılaşmışımdır ağlayarak uyandığıma. Üstelik gözümde iki damla yaş. Rüyalar çıkar mı? Bazen çıkıyor. Ben rüyamın aynısını yaşadım. Ve gittiğim yeri hiç yadırgamadım. Bilinçlice dolaştım. Elimle koyduğum gibi her yeri de buldum. İlginç değil mi? Bence de. Bazen imkansızlıklar hayatımızda rol oynuyor. Kaç kişi yaşamıştır acaba gördüğü rüyanın aynısını yaşamayı? Eski çağlardan beri, insanların gördüğü rüyalara, ilkel toplumlar çok önem vermiştir. Rüyaların tanrılar tarafından, bir armağan veya ceza olarak verildiğine inanılmıştır. İlk rüya yorumculuğunun nezaman çıktığı da belli değildir. Ancak babil kâhinlerinin ün yaptığı tarihe geçmiştir. Eski Mısırlar, eski yunanlar ve araplar rüya yorumlarıyla ilgili kitaplar yazmışlardır. Uyku, günlük çalismalardan yorgun düsen insan bedeninin ve sinirlerinin dinlenme zamanidir. Hayatımızın üçte biri uykuda geçer. Ünlü ruhbilimci Sigmund Freud'un da arastirmalarinin büyük bölümünü olusturan uyku sirasinda, kisinin bilinç altinda düsüncelerinin, özlemlerinin ya da isteklerinin bir film seridi gibi göz önünden geçtigi varsayilir ki buna Rüya adi verilir. Freud'a göre bilincin gizledigi, tamamen sakladigi olgular ortaya çikabilmek için yol aramaktadir. Bunlardan bazilari da rüyalar haline girerek kendilerini gösterir. Freud'un yolunda ilerleyen doktorlar da günümüzde rüyalara önem verip, rüyalari bilimsel olarak açiklayarak hastalarini tedavi etmektedir. Bazi soyut kavramlarin açiklamalari bilimsel bir zemine oturtularak ifade edilebildigi halde, rüya kavramini bu sekilde açiklamak pek mümkün görünmüyor. Ancak bunu bilimsel verilerle degil de, dinsel yönden açiklanabildiginde de bir baska soyut gerçektir. Bu açiklamaya göre ruh bedenden ayrildigi zaman, yasanan olaylarin tümüne rüya diyoruz. Bilimadamlari rüyanin süresi üzerinde kesin bir sonuca varamamislardir. Bir kismi rüyalarin sadece birkaç saniye sürdügünü iddia ederken, diger bir kismi da saatlerce devam eden rüyalarin oldugu fikrindedir. Bu tartismalar sirasinda Dr. B. Klein adinda Amerikali bir bilimadami bir arastirmaya baslamis ve gönüllü olarak seçtigi kisileri hipnotize ederek uyutmaya baslamistir ve belli bir süre sonra uyandirip rüyalarini dinleyerek, bir rüyanin 20 saniyeyi geçmeyecek kadar kisa sürdügünü belirlemistir. Dr. Klein'in sürdürdügü bu arastirmanin sonunda en uzun rüyanin 90 saniyeyi geçmedigi ortaya çikmistir. Olduğu gibi çıkan rüyalar, sezgisi kuvvetli kişilerin gördüğü rüyalardır. Bazıları gerçekten bizleri çok etkiler. ve günlerce düşünmemize neden olan rüyalar da vardır. Bir de kabus dediğimiz kişiyi aşırı etkileyen rüyalar vardır. Uyanmak istesekte uyanamayız. Çoğu insan sene de bir iki kez kabus görür. Rüyalarında dualar okuduğu halde uyanamaz. Bazen de bağırarak uyanır. Çoğu zaman tesirinden kurtulamaz. Üstelik içine bir korku girer. Sanki her uyuduğunda kabus göreceğini sanır. Bazen gizemi yaşarız rüyalarımızda, belki de mutlu oluruz çoğu zaman. Özlemlerimizi ve gerçekleşmesini istediklerimizi görürüz rüyalarımızda...Bazen de deriz ki rüyalar gerçek olsa. Tüm güzel rüyalarınızın gerçek olması dileğiyle, sevgiyle kalın. Menekşe Gülay
![]() |
#464 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyalarımdaki Sevgilim- Hikaye
Çocuk kaldırımın üzerinde avazı çıktığı kadar bağırıyor ve ağlıyordu. Arzu tam apartmana girecekti merak etti çocuğun yanına geldi. -Neden ağlıyorsun kızım? Çocuk dört yaşındaydı.Konuşması hıçkırıklarıyla birbirine karışıyordu. -Bu çocuklar beni oynatmıyor. Bana kızdılar. Arzu şaşırmıştı. Çocuğun işaret ettiği yere baktı.onun yaşlarında iki çocuk top oynuyordu. -Hadi arkadaşlarının yanına gidelim dedi Arzu. Çocuk bir yandan hıçkırıyor bir yandan da Arzu`nun elinden tutuyordu. Çocuklar Arzu`yu ve ağlıyan çocuğu görünce, yüzlerinde korku ifadesi belirdi. - Biz birşey yapmadık teyze. -Tamam birşey yapmadınız Arkadaşınızı da alın yanınıza birlikte oynayın. -Tamam teyze. Hadi gel Ayşe birlikte oynuyalım. Ayşe`nin ağlamaklı yüzü, artık gülüyordu. Arzu baktı herşey yolundaydı. İşte yine evindeydi. -Off yemek yap, bulaşık, ütü diyordu kendi kendine. Eşinden ayrılalı bir sene olmuştu. Evliliği mutsuz geçmişti.Evlendiğine de bin kere pişman olmuştu. -Oh çok şükür yanlızım diyordu. Ama bazen yanlızlıktan da sıkılıyordu. Evlilikten de korkmuştu doğrusu.. Gece olmuş, yatma zamanı gelmişti.Hergün aynı şey sabah iş, akşam yatak.Sıkıldım diye bağırdı. Uyumalıyım diye düşündü. Sabah uyandığında gözünün önüne gece gördüğü rüya geldi. Uzun boylu yakışıklı bir erkekti. Arzu`ya kızıyordu. -Yeter artık biraz da kendini düşün. Bu zamana kadar hep başkaları için yaşadın. Artık kendin için yaşa diyordu. Arzu hıçkırıklara boğulmuştu.Ağlıyordu. Gözünde ki yaşları durduramıyordu. Rüyada ki arkadaşı haklıydı. Hayatı boyunca herkese iyilik etmiş, Herzaman da incinmiş ve karşılığında da kötülük görmüştü. Giyinmeliydi.Canı kahvaltı etmekte istemiyordu. Arzu giyinip çıktı. Bütün gün işten başını kaldıramamıştı.İşte akşam olmuştu. Çokta yorgun hissediyordu kendini. Ama rüyasında yine arkadaşıyla konuşacağını düşünüyor, içine bir huzur geliyordu. Evin yolunu tutmuştu. Yine kendi kendine düşünerek yürüyordu. Sevdiği bir erkeği, çocukları ve mutlu olsaydı. -Ahh diye bir iç çekti. Sesi bayağı hızlı çıkmıştı. Sağına ve soluna baktı. Neyse kimse yoktu. Allah Allah bana neler oluyor.kendimi anlıyamıyorum artık diye düşündü. Evdeydi işte..Gece olmuştu. -Yatmalıyım. İyiki varsın Ercan. Arkadaşının ismini Ercan koymuştu. Rüyasındaydı işte.. -Elini ver dedi Ercan. Arzu elini tuttu. Kendini Ercan`ın yanında mutlu ve huzurlu hissediyordu. Uçuyorlardı. Evler altlarında kalmıştı.Bir dağın üzerine süzülerek indiler. Dağın üzerinde, yeşilliklerin arasında yatıyorlardı. Birden Ercan ona doğru yan döndü. ve Arzu`nun dudaklarına uzandı. -Hayır.. yapamam dedi. Arzu uyanmıştı. Kendini çok mutlu hissediyordu. keşke öpseydi beni diye düşündü. Rüyasında ki Ercan`a aşık olmuştu. -İmkansız olamaz diyordu. Ama onu düşündüğünde bedenine bir huzur yayılıyordu. -Ahh gerçek olsa keşke. Günleri hep monoton geçiyordu. Yaşayacağı özel bir günü yoktu. Her gece Ercan`la birlikte olabilmek için, zevkle yatağına giriyor ve uyuyordu. İşte yine karşısındaydı. -Ercan ben seni çok seviyorum. gerçek olsaydın beraber olsaydık. Günlerimiz hep birlikte geçseydi diyordu Arzu.. -İmkansız Zaten benim de gitmem gerek. İznim bu kadar dedi.Ercan. -Ne izni beni bırakamazsın. ben sensiz yapamam. -Birgün gelecek çok mutlu olacaksın canım.bana inan. Sen herşeyin en güzeline layıksın. Gitmem gerek dedi ve kayboldu. Arzu uyanmıştı. Ağlıyordu.Gözlerinin yaşı durmuyordu. Sevdiği birini kaybetmiş gibi içi acıyordu. Artık günleri mutsuz geçiyordu. Her gece Ercan`ı görmek için yatıryordu.Ama nerde Ercan yoktu artık. Kendini iyice işlerine vermişti.Ardan altı ay geçmişti. Monoton hayat onu sıkmıştı. -Yeter artık bu gece yemeği dışarda lüks bir restaurantta yiyeceğim dedi. -Şık olmalıyım. Dolabı açtı. Hiç giymediği elbiselerine baktı.Güzel bir kıyafet bulmuştu kendine..Hemen giyindi. makyajını yaptı. Çok güzel olmuştu. Bir taksi çağırdı. Lüks bir restauranttaydı. Yanlız tek başına.. Hoşuna gitmiyordu. Garson geldi. Menüye baktı. Kendine birşeyler söyledi.Birde şarap istedi. Bu gece canı içmek istiyordu. O an karşısındaki masada oturan beyle göz göze geldi. -Allah Allah yabancı gelmiyor. Nereden tanıyorum diye düşündü. Anımsayamadı. Şarabın yanına bir sigara yakmak için, çantasından paketi çıkardı. Paketten bir sigara aldı. O an kafasını kaldırdı. Adam karşısındaydı. Elinde ki çakmağı Arzu`ya uzatıyordu. Arzu`nun sigarasını yaktı. -Adım Ercan. Birden Arzu`nun kafasında şimşekler çaktı. -Ercan. Aaaa diye bir ses çıkardı. -Tanışıyormuyuz? . -Yok hayır. -Oturabilirmiyim? Yanlız yenen yemeği sevmiyorum. Arzu gözlerine inanamıyordu. Birşey de diyemiyordu. Ercan karşısındaydı. onun da eşinden ayrıldığını öğrendi. Arzu mutluydu.Ercan`la evlenmişti. Üstelik hamileydi. -Ohh çok şükür.. Sevdiğim bir eşim ve doğacak bir çocuğum var. Nasıl olmuştuda rüyasındaki Ercan karşısındaydı. Bir anlam veremiyordu. Ve onunla evlenmişti. Çok mutluydu. Bu onda herzaman bir gizem olarak kalacaktı. Menekşe Gülay
![]() |
#465 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabahları Doğan Güneşim
*******ime dolarken nefesin, meltem rüzgarı gibi esintisi, hep içimde. her soluk aldığım hava, sen gibi benimle.. sarıyor bedenimi sevginle. ruhumu okşayan sesin, şen kahkahaların, bir melodi sanki.. körkütük aşığım. içmeden dolaşıyorum sarhoş misali.. seni kimse sevemez benim gibi. biliyorsun öyle deği mi. bu hayat ikimizin. ölüm bile, ayıramıyacak bizi. aşkına kucak açtı gönlüm. iyi gün de kötü gün de. ben kendimi sana adadım bitmeyen sevgimle. sabahları doğan güneşim, bahçem de solmayan, çiçeğimsin. sana olan aşkım hiç bitmez ki. baharım, alın yazım, tek erkeğim. hep sevginle yeşerecek, özlem dolu bu yüreğim. Menekşe Gülay
![]() |
#466 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabır Taşı
insanların sabır taşı çatladı artık. dayanma gücü de kalmadı. her türlü üzüntü yordu beyinleri. isyânkar ruhlu olduk milletçe. yetsin artık gitsin bu kara bulutlar üstümüzden. yokluk bir yandan, mutsuzluksa bir yandan. sabredecek güç de kalmadı. insanca sevmeyi de unuttuk ülkemizde. hayatı sevene de raslamıyorum artık. sabır taşı çatladı şu aralar bizlerde. yeni yollar, yeni çareler arıyoruz. kimse, kimseye de acımıyor bu devirde. büyük kaos yaşanıyor ülkemiz de. insanların da içlerinde... yaşam savaşı veriyor insan. ayakta durmak için, güç sarfediyor. ailesine bakacak insan da azaldı. maneviyatı, maddiyat mahvetti. sonunda da sabır taşını çatlattı. Menekşe Gülay
![]() |
#467 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabret Aşkım
aşkım, herşeyin zamanı var diyorum. ama aceleci huyundan vazgeçiremiyorum. hep istediğim olsun diyorsun. seninle, bir türlü baş edemiyorum. bu işin sonu, ne olacak bilemiyorum. bir türlü karar veremiyorum. sabret aşkım, zamanı gelecek. kötü günler, birlikte bitecek. senin kadar sabırsız biri olamaz. herkes benim gibi de sabredemez. yeter artık, huyun kurusun. üstüme gelme inan, unutulursun. inletirim kötüdür benim de huyum. sana söyleyeyim ben de buyum. sabret aşkım, sana diyorum. herşeyi mahvedeceksin biliyorum. sabredersen buluruz mutluluğu. sabretmezsen aşkımızın gelir sonu. Menekşe Gülay
![]() |
#468 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakın Gitme Kal Benimle-Deneme
Bir yangın vardı içimde.. Senelere, aylara, günlere bölünmüş. Her takvim yaprağından tek tek düşen sayfalar, özlemleri de körüklüyordu sanki. Mutluluk grevdeydi herhalde. Yüzünü bile göstermiyordu bana. Ayrılan bedenlerimizdi yalnızca. Yüreklerimiz yanıyordu sessizce bir kenarda. Gözyaşlarımız ise akıyordu içimize. Bir beden de iki candık. Bir set vardı önümüzde aşılması güç. Engeller ise k.d.v gibi önümüzde. Sen ruhumda sönmeyen tek ateşimsin. Yaktıkça yaktın. Öyle yaktın ki birtanem, yüreğimle yalnız seni düşünür oldum şimdi. Yolları soktun araya, yalnızlığı ise hayatıma.. Bir sen bir de şiirlerim var yaşamımda. Seni buluyorum dizelerde, hasretin özlemin daha da koyuyor yüreğime.. Bana söylediğin şarkıları özledim. Bana okuduğun şiirleri özledim. Ben var ya bebeğim, aslında seni çok özledim. ******* arkadaş, gündüzlerse sırdaşım oldu şimdi. Sevgin bazen yanardağlar gibi patlıyor yüreğimde. Özlemin dağları bile aşıyor. Sensizlikle savaş veriyorum sanki. Bitmek bilmeyen, tükenmeyen bir aşk, sonunda tüketecek beni ve seni. Yine resmin elimde, gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Yağmur bir yandan, gözyaşlarım ise bir yandan. İkisi de yarışta sanki. Ama eminim yağmur bile başedemeyecek gözyaşlarımla. Üstelik yüreğimde ki ateşi de söndüremeyecek. Sen canımsın. Dayanılmaz tutkularımla, esir yüreğimle, benim herşeyimsin. Hayat bomboş sensizlikte.. Aşkımla, sevdamla yoluna bile aşık oldum yokluğunda. Hiçbirşeyi önemsemiyorum. Yeter ki sen ol yanımda. Yeter ki aşkın hep yaşasın yüreğimde. Mutluluk uzak bile olsa sen hep kal gönlümde. Hep yaşa benliğimde. Sakın gitme kal benimle. Kal bebeğim sakın gitme. Menekşe Gülay
![]() |
#469 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saklambaç
hadi, nerdeysen çık ortaya şimdi. bak senin için, yumdum gözlerimi. yeter artık güldür benim de yüzümü. aşkımız, saklambaç oyununa döndü. yakalarsam, öpeceğim seni. arıyorum bulamıyorum.. nereye saklandın soruyorum. bir görünüyorsun bir kayboluyorsun. beni, yine çokk..şaşırtıyorsun. sağımda yoksun solumda yoksun. söyle bana, neredesin şimdi. aşkından deliye döndüm. bakıyorum, göremiyorum şimdi. ama bulursam öpeceğim seni. neden saklandın söyle bana. aşkım mı ağır geldi sana. eğer sevmekten vazgeçtiysen beni. ben de aramıyayım, unutayım seni. yoruldum artık aramaktan. ya çık ortaya, ya da git hayatımdan. bıktım artık, bu saklambaç oyunundan.. Menekşe Gülay
![]() |
#470 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Aşığım
şu an beni düşünüyorsun biliyorum *******inde. belki yarım kalan mısralar da kendini buluyorsun. sevgimle yazdığım şiirimi ise, ne güzel yorumluyorsun kendince. ne güzel de yakışıyor tatlı diline, güzel şiirim. beni benden alıyor yanına getiriyor biliyor musun. yüreğin o kadar güzel ki şiirimle bütünleşiyor sanki. sende ki heyecanı, bana yaşatıyorsun inan ki. seni dinlemek ne güzel, içimde fırtınalar estiriyorsun şimdi. dizlerinin dibine otursam gözlerinin derinliğinde kaybolsam. yine okur musun güzel şiirlerimden birini. hece hece dökülüyor dudaklarından, aşkını anlatıyor gibi. seni dinlerken huzur buluyorum yalnızlığımı öldürüyorum şimdi. büyüledin beni kendine, bir cendereye girdim sanki. seni düşünmek bile güzel, bu yalnızlığımda inan ki. bu can dayanmaz sensizliğe, bitmeyen özlemlerimde. inan kendimi unuttum seni düşünmekten günlerce. bana neler oluyor aşık mı oluyorum yoksa. gözyaşlarımı durduramıyorum seni düşündüğüm anda. aşk böyle birşey mi anlamıyorum söylesene bana. hiç aşık olmadım ki hayatta, anlatayım sana. hep seni düşünüyorum hasretinle yanıyorum bu aşk olsa. bu aşksa, ben de sana aşığım anlasana. Menekşe Gülay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|