![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kasabın Kalbi
Adamın kasap olduğuna bakma Onun da bir kalbi var Kesip kıydığı etten yapılı. İşine bakıp da düşünme sakın Doğuştan câni ruhlu diye, Oysa tanırım onu Karıncayı ezmekten korkar... Korkar ama ne yapsın ekmek parası Koca öküzü,boğazlar,bıçaklar,satırlar... Dünyanın hâli bu: Yaradılışa göre iş Cana göre eş Ayağa göre yol bulmak Güçtür kardeşim çok güç. Konuşma ile anlaşma devri geçti O bir zamanlarmış İnsanların konuşa konuşa anlaştıkları zaman... Oysa şimdi sözler anlaşmazlık yaratıyor... Sosyal adaletçiyim,halkçıyım demekle Sosyal demokrat olunmaz. Sağcıyım demekle de müslüman olunmaz. İnsan yaşamını çok kısa durdurmalı İnsan önce kendini tanımalı. İnsan insanla içten anlaşmalı Sağduyu ile birleşip kaynaşmalı... İnsan sarrafları eksildi artık Zira çoğul insanlar Maddesel ruhla altına yönelik, Parasal yollar,yöntemler yaratmak işi - gücü, Altını anlamaktan insanı anlamaya zaman ve gerek yok. Bu süreç Maddenin maddeyi tanıyamayacağı Ana kadar uzayacak İşte kıyamet o zaman kopacak... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kaş
Doğa sanki bir nakkaş Güzel eseri bu KAŞ. Dantel dantel oyulmuş MEİS seyre koyulmuş... Dağlar ağaçca fakir Deniz oldukça bâkir... Mayo ıslak,dingin baş Denizle bütün uğraş. Manzara hoş çak flaş Gel kendin gör,kendin şaş... Balık taze ve bol aş Hayat sade ve yavaş. Sen de buraya ulaş İşte:şirin,küçük KAŞ... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kavuşma
Anamın fedakârlığını unutmam hiç Sütünü paylaştım çocukluğumda Uykusunu böldüm *******i... Anam günlerini bana hasretti. Felek bizi ayırdığı gün Koca erkek olsam da Yine büyümemiştim anamın nazarında Bilirim,ayrılığın acısını duyurmamak için Benim duyacağım acıyı da o çekti Kendi acısına üstelik. Anamı o acılar mahvetti... Bu kavuşma sahnemize gülmeyin Ben erkektim,ağlayamazdım Öylesine gülüp geçiştirdim Ama anam tutamazdı gayrı yaşlarıı... Anam şimdiye dek yine iyi sabretti Anam bunca yıldır bana hasretti... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kavuşmak Arzusu Ya Da Sigara
Sen Ege tütünüydün Ben ağaçtım dağ başında Herşeyden uzak ve sessiz. Ne yeller esti başımdan... Ne seller aktı altımdan... Daha dolmamıştı çilem. Kâğıt fabrikasında beni birgün İpince sigara kâğıdı yaptılar. Bilmiyordum ne olacağımı... Belki bir rüzgâr önünde Uçup gidecektim bilmediğim bir yere Belki de suya düşüp İçin için eriyecektim. Bir başka ihtimâl çıktı karşıma: Hayat bizi karşılaştırdı. Sen çok körpeydin Varlığımla sardım seni Sen beni içten destekledin Ben seni kucakladım. Ateş,aşkımız oldu bizim. Sen duman duman ayrıldın benden Ben kül kül ayrıldım senden Ateşin bitimine dek. Sen gökte bulut oldun Ben yerde toprak, Şimdi bende tek istek: Birleşip çamur olmak... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kayak
Bir kayak kafilesidir zaman... Geçeceği yerlerde yer yer Uzanır sarımsı otlarla Yeşil filizler... Kayak sessizce geçerken Ezer,yeşildi,sarıydı demeden Otları,filizleri birden. O yollarda daha binlerce tohum Kimi batar,kimi çıkar... Eski olsun,yeni olsun Kayağın tabanından Kurtulabilen yaşar. Bir kurtulsa,beş kurtulsa Ucu-sonu belirsiz kafilenin Kurbanı olacak nasıl olsa... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaybolan Yıllar Değil
Kaybolan yıllar değil gerçek kaybolan benim Şimdi nerelerdeler sayısız sevenlerim? Tozlanan aşk yoluma akan göz yaşı nerde? Bir vuslata yücenin eğilen başı nerde? Kaybolan yıllar değil gerçek kaybolan benim Beklediğim tek sensin bense hep bekleyenim. Kaybolan yıllar değil gerçek kaybolan benim Beni tertemiz saran bir sendin,bir kefenim... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaypak Zemin
Çevrilidir hakikatler diyarı Hayaller diyarıyla. Biri bir tozlu yol ki Yürüdükçe toz bulaşır ayağa. Diğeri kaypak bir zemin... İnsan bu... Yürürken tozlu yolda demin Geçiverir bu tarafa bazan Ayağı kayar Düşer hayallerin kucağına. Başı yarılır,burnu kanar Aldırış bile etmez. Çünkü bu zemindeki yürüyüş Daha temiz,daha rahat. Tozlu yolun Ağır yorgunluğu yerine Tatlı bir yorgunluktan başka Bu yolda hiçbir şey geçmez İnsanın eline... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kazanç - Kayıp
Derler ki arayan bulur Zahmeti cana dokunur, Şu hayat denen muamma Yolunda ömür mahvolur. Aradım her yerde seni Aradım her şeyde seni Bulmasına buldum amma Kaybettim bendek beni... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kedim Ve Ben
Kedim, Ne olur dilinden anlayabilseydim... Ben senin dilinden anlamam Sen benim. Sana neler anlatmak Seni dinlemek isterdim. Diyeceksin ki:'işte kendin gibi insanların Dilinden anlıyorsun ya Diyeceklerini onlara de...' Haklısın,gel bir de onlara sor Onlar da karşılarında Dinleyecek bir adam arar... Ben seni dertsiz gördüm de Şöyle içimi döküvereyim dedim. Şu ki senden tek isteğim Dertlerime insanlar gibi yabancı kalma Dinle beni horlama... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kelebek Ömrü Hâyâl Saltanatı...
Ufkumda zaman zaman yanıp yanıp da sönen Aklıma düştüğün an hâyâlimde görünen... Bir hâyâl sevgilisin hâyâllerle kurulu Saçından tırnağına kadar sevgiyle dolu. İçimi seyredersin o süzgün bakışlarla Gönlüme aşk işlersin sevgiden nakışlarla. Sevgi Samanyolumun kuyruklu yıldızısın Hâyâl denizlerimin güzel deniz kızısın. Kurduğum hâyâllerle yoktan seni yarattım Gönlümde sevgilerle büyüterek yaşattım. Sen rüyama girdikçe uykularım şenlenir Çevremde gezindikçe gönlüm hep neşelenir. Hâyâl kelebeğimin hâyâl yüklü kanatı Kelebek ömrü kadar bir günlük saltanatı... Alper Kürük |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|