![]() |
![]() |
#471 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SENİ SEViYORUM
Her kilometre taşına “Seni seviyorum! ” diye Yazdım, her şeyin başına Seni seviyorum, diye. Mesajları alarak gel! Evreni okuyarak gel! Yüreğinde duyarak gel! Seni seviyorum, diye. Bakma geçtiğin yollara! Dalma sağlara sollara! Koş, gel, bekleyen kollara! Seni seviyorum, diye. Kaldıysa, izlerini sil! Geçmiş, bize ait değil Sadece aşkımızı bil! Seni seviyorum, diye. Karanlıkları getirme! Onurlu aşkı bitirme! Bir gün canıma yetirme Seni seviyorum, diye! Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .SENİ SEVİYORUM YAZDıM
Gözlerimin yaşlarına Ağaçların başlarına Kilometre taşlarına “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Çiçek, kuş nakışlarına Dağların bakışlarına Suların akışlarına “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Gelen geçen arabaya Tanıdığa, akrabaya Herkese; bayana, baya “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Aldığın her nefesine Gürültüye, kuş sesine Her yere, inlercesine “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Ellerine sorsan, söyler Parmakların da hisseder Direksiyon yemin eder “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Ankara Haymana’sına Gelinin kaynanasına Bir bak, dikiz aynasına! “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Dinle, esen rüzgar ne der? Güneş, ay şahitlik eder Yıldızlara birer birer “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Ülkenin diyarlarına Tepelere, yarlarına Tüm araba farlarına “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Trafik levhalarına Kullanım sahalarına Gönlümün vahalarına “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Arabanın camlarına Ormanların çamlarına Tüm evlerin damlarına “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Damlayan alın terine Kirpiğine, gözlerine Sevgisizliğin yerine “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Dilimin her hecesine Ömrümün her gecesine Yaşamak bilmecesine “Seni Seviyorum! ..” yazdım. Onur ve aşkı duyarak Mesajları okuyarak Gel, gel yollardan kayarak! .. “Seni Seviyorum! ..” yazdım “Sensiz Ölüyorum! ..” yazdım. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SENİ YAZARıM
Benim, senden başka derdim olmadı Ne sitem ederim, ne de kızarım. Senin benden başka dostun kalmadı Senden değil, ben bu kalpten bizarım. Yerleştin gönlümde saraya, kasra Aşkımız sığmadı yirminci asra İki bine taştı bak, anlasana! Üç bine girsek de sende nazarım. Ayrılığı çare bilip, gitsen de Her gördüğün yerde kavga etsen de Kan davası edip, kinler gütsen de Sen karasevdamsın, seni yazarım. Babamı öldürsen, bitse sülalem Kurusa mürekkep, yazmasa kalem Saklı mı gizli mi? Bilsin el alem Seni kanla yazar, aklı bozarım. Art arda yıkılsa dursa felekler Un etse dünyayı, süzse elekler Kabirde bin kere vursa melekler Onur olur, sana sana tozarım. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SENİ YAZDıM
Sen, sımsıcak bir sevdaydın Bense mum, dik duramazdım. ‘Merhaba! ’ydın, ‘Elveda’ydın Biliyordum, soramazdım. Birine bir şey mi dedim? Ben onu sana söyledim. Aşkı sana diyemedim İmkânsızdı, yoramazdım. Allah’ı, doğayı sevdim Her şeyde ben seni sevdim Ayrılıklarda gezindim Vuslat çamur, karamazdım. Ta Kemer’den Antalya’ya Dağlara, taşa, kayaya Yüzünü çizerek aya Seyretseydim, aramazdım. Aşkın girdabına dalmak Su altında nefes almak Yıllar yılı suskun kalmak… Torosları yaramazdım. Ses olup, yüreğe kondun Sessiz gelen telefondun Ezgi oldun, müzik, fondun Ben yanına varamazdım. Onur’da kanayan yara İster unut, ister ara... Yar, toprakları arala! Kefen olsam, saramazdım. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SENiNLE SENİ BEKLEME
Saatler, umutsuzluğumu vurguluyor! Çaresizliğimin sesini dinle! Onlar da yoruldu, beklemekten Ben de... Zaman, alabildiğine özgür artık! .. Bir o kadar da anlamsız Gelmeyeceğini bilince... Zaman kavramı kalmadı, bende! .. Bak, nasıl çöküyor üstüme, hüzün! Nasıl yükleniyor karamsarlık, omuzlarıma! ... Nasıl vuruyor karanlıklar, aydınlığıma! .. Nereye gidiyor gündüzüm, zamansız! ? Gecenin apansız gelişi niye? Niye, amansız karanlığın inişi? Nedir, siyahın işi, bende? Nerede umut ışıltılarım, renklerim? Gökkuşağım nerde? Hangi göklerde? Bomboş bir karanlık kaldı, bende! .. Benimle beraber ara kendini! Odalarda,duvarlarda, şarkılarda... Resimlerde,şiirlerde, *******de... Nerdesin, nerde! ? Gözsüz aynalar ne bilsin, güzelliğini? Bir de gözlerimden seyret, kendini! Gör, nasıl güzelsin, gönlümde! .. Yüreğimde, bende! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SESi YOĞURUYORSUN
Gönle dokunuyorsun Sözcük sözcük... Yavaş yavaş vuruyorsun Ruh kapıma... Ansızın çıkıp Tam kalbimde duruyorsun. Sayamayacağım kadar çok yerimden Vuruyorsun! .. Beynimdeki pırlanta tahta Kuruluyorsun. Rica eder gibisin... Oysa Gizlice, sessizce Buyuruyorsun. Duymuyor gibiyim... Israrla Duyuruyorsun... Sesi Hamur gibi yoğuruyorsun. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SESSiZ DAVET
Ayrılık ayazı yağmış, başıma Yaşlar kırağılı, kalbim tuzla buz! .. Kırılganlığımı yazın, taşıma! Kavuşur, kapanan yolda tuzla buz? Tuz buzun, buz tuzun düşmanı gibi Eridik, kaynaştık; bir anı gibi Ayrılık, ölümün tabanı gibi Hasret kaldığımız için mutsuzuz. Gittiğin içindir isyanı, tenin El ayak yanıyor, karnımda cenin… Kar yağmış, sırtıma; ağzımda kinin... Dizlerim uyuşmuş, omuzlarım buz! .. Bir masal yaşadık, evlilik değil Efsaneleşti, tek insana meyil Eğil, sevdamızın önünde, eğil! .. Aynı gurur, aynı aşkla doluyuz. Arada Toroslar; sıra sıra ağ… Beynime örülür sıra sıra, ağ. Tek gel, bin yılan ol, sıra sıra ağ! .. O Nur’un aşkına; Allah kuluyuz! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SESSİZLiK
Pırıl pırıl bir taçtı sevdam Ay gibi dururdu Halesi yüzüne vururdu Işıl ışıl. Göklerinin gizemli Samanyolu *******inin ışıklı lâbirenti Tüm dehlizlerinin feneriydi Söndüremedim. Mehtapsız *******inin Karanlık denizlerinin Çıldırtan derinliklerinin sessizliğinde Yakamoz yakamozdu Yazıydı, sesti Şiir şiirdi. Korkun çığlık çığlıktı Haykırış, feryat Kırış kıyamet! .. Dindiremedim. Karmaşık şuur altı bilmecelerinde Alacakaranlığında kaybolduğun Issız köy yollarında Bir masal oldu sessizce İddiasız, kısacık, buruk Yıllanmış yaşanmışlıkların arasında Yok oldu, seninle Bulup getiremedim. Karanlıklar, koyu karanlık artık Ne yakamozlar kaldı Ne ışıltı Ne ışık… Karardıkça kararan karanlıklarda Yorgunluktan sarhoş Biz dolaşıyoruz Yollar dolaşıyor Bıktık usandık Yolumuzu bulamadık Bıraktık. Şimdi ne şiir Ne ışıltı Ne yazı Ne ses Ne de bir nefes… Hissizlik Sessizlik… Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SeV
Sev; çiçeği, kuşu, taşı, böceği! Bu köhne dünyada kalamayız, biz. İnsanın bilinir ya öleceği Büyük emellere dalamayız, biz. Sevmeyi bilmeden, gönle girilmez Sevgi bahçesinden çiçek derilmez Aşk ile sevmeden Rabb’e erilmez Mecazi aşktan kâm alamayız, biz. Gönüller buz tutmuş, biraz zor erir Gözler, gönüllere mesaj gönderir Onur tarif eder, yolu gösterir Bir türlü, adresi bulamayız biz. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .SEV BENi BABA
Okşa saçlarımı, sev beni baba! Meluna sarılmak istemiyorum. Bas bağrına, konuş, öv beni baba! Günaha karılmak istemiyorum Evimden ayrılmak istemiyorum. “Yavrum! ” de, “Kuzum! ” de, atma sokağa! Kendi ellerinle katma o ağa! Benimle beraber batma batağa! Kolayca varılmak istemiyorum Annemden ayrılmak istemiyorum. Bir dilim ekmeğin bedeli ağır Eller merhametsiz, vicdanlar sağır En ağır sözleri de, bağır, çağır! Ben sana darılmak istemiyorum Gölgenden ayrılmak istemiyorum. Koru beni, doyur, okutup, öğret! Ne güzel bir insan olurum, seyret! Benimle övünür, edersin hayret Olmadan yarılmak istemiyorum Kökümden ayrılmak istemiyorum. Onur önemlidir, kin unutulur Biraz sevgi, ilgi; sabret, ne olur! Sayende bir insan, hayat kurtulur Daldan koparılmak istemiyorum Gövdemden ayrılmak istemiyorum. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|