![]() |
![]() |
#481 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kan Kardeş Gibi
Sen aştığında yıkıntılarımı Yürüyecekmisin gölgenin gözlerinde Bir dala bakıpta uzun uzun Dokunupta hafifçe gerçeğin büyüsüne Korkularımı bürüyecekmisin Atla düşünceden bir bozul plak gibi Yenilen çık bedeninden Durduğun yer indiğinden yüksek olmasın Seni birazcık korkutsun kader Adını kanla yaz kan kardeş gibi Sev beni içinden olduğum gibi Ben gerçeğini bilenim senin |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kan Kırmızı
Yumruklarımın yalazında Gözlerinin elası Yumruklarım ki Sıkı sıkıya Barut gibi ateşte Ve rengi Kan kırmızı Su gibi saydam Ve gözbebeklerin kadar Berrak Her salınışında Tüm dünyayı sallayan |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanıksadın Sevgimi
Sevdim seni Çok söyledim belki Belki kanıksadın sevgimi Belki inanmadın çoğu zaman Ama ben seni Hep sevdim Suların kıyıya ulaştığı gibi Ve güneşin her sabah doğuşu gibi Bir alışkanlık olsada sende Ben seni hep sevdim |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanıma İşliyorsun
Yok deme sakın Biz bağlayamayız Çözüldüyse içimizde Törelerin o masum bağlılığını Bir seher vakti Harmanların sarı tütsüsüyle Ovalarında memleketimin Yeşil dağlara çıkacağım bugün Uçan halılarla zümrüdü ankadan sonra Seni soracağım kenger sakızlarına Çimen yeşiline Portakal sarısına Bir aralık akşamında Gelmeyeceksin biliyorum Kanayan yaramı sarmaya Kanayan sensin oysa Kanımın içinden geliyorsun Ve yeşil dağlardan inip her gece Düşlerimin bir yerinde Kanıma... Kanıma işliyorsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanmıştık Ve İnanmıştık
Mahzun mahzun yürüyorduk zamanda Kanmıştık ve inanmıştık Ne gereği vardı sevdanın ateşine İçimiz ısınmıştı bir kere Soğuk *******in iklimine Zurna sesleri ve ney nefesleri Bir kere karışmıştı birbirine Düğünlerimizde halay çekiyordu Üryan köçekler Dönüp bakmamıştık geriye Kaç arpa boyu yol gittik diye Yorganları üstümüze çekmiştik ya Uyku olsada olur olmasada Nasıl olsa Sağdıçlık rüyası bizi bekliyor gecede Umudu tanımıyorduk ve daha tatmamıştık Hele bitirmek hiç yoktu hesapta Yalancı pehlivanlar kadar güçlü Kış uykuları kadar tatlı Ve yaşımız kadar gençti sevdamız Kanmıştık ve inanmıştık bir kere Ve mahzun mahzun yürüyorduk zamanda |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar
Kar Beyaz örtüsü ömrümün Yanlızlıklarımın yorganı Soğuk *******imin Ağlayan gözbebeğimin konduğu deniz Kar Renginde kaybolduğum mevsimcik Nefesimi tütsüleyen buhurdanlık Bükük boynumun işareti Kar Sahip olamadığım sevdam Penceremdeki misafir Gökyüzünün gözyaşları-lapacı- Kar Bana yıldızları getiren Siyah bulutları bitiren Mavinin habercisi kar Kar Sen gidince gelir mi bahar Sen kalkınca yeşil iner mi gönlüme Çiçekler açar mı yüreğimde Uyanırmıyım mahpusluk uykusundan Bir türkü söylermiyim Yine severmiyim Sevdiğimi kucaklarmıyım hasretten Hasretten bağırırmıyım Dünyaya tüm gücümle /delirirmiyim Nefesim yeter mi Düştüğüm yerden Kalkıp koşmaya Mutluluklara Bekler mi o beni Kar Bekler mi yar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Olacak
Ne türkümüz biter bu dağlar da Ne kanımız kurur yamaçlarında Çünkü hain hep vardı hep var olacak Bir anlık gafletimiz ona hep kar olacak s |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Haber
Kara haberimi duyarsan dert etme ana Şehit rütbesiyle döneceğim ben yine sana Zaten bunun için zırh olmuş bu ten bu cana Anlatın düğünümü duyana duymayana Kara haberimi duyarsan dert etme ey yar İnan ki şehitler ölmez sonsuzda yaşar Bir haykırsan bilirim figanın dağları yıkar Lakin ağıt yakıp hainleri etme bahtiyar |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Tenli Afrikam
Sislerin içinde kaybolmaktan korkma Siyah teninden beyazdır çünkü Tenini rengine bir söz söylenmez Ama satışın özgürlüğünü Tarihine atalarının boyun eğerek Affedilmee bir yanılgıdır bende Ve en koyu siyahtır evrende Ve biliyorsun ki kara tenli Afrikam Bütün dünyayı senin rengine boyayanlar Ne sana ne bana hiç bir şey sormadılar Onların beyaz adaletlerini örten Bu sis bu duman Bir gün kalktığı zaman Özgürlüğü bulacağız biz inan İşte o dakika o zaman Aksada nehirler dolusu kan Önce kırmızıyı keşfedeceğiz Sonra gökteki özgür yıldızları Bir hilal yükselecek enginde Ve sonra diğer renkleri kucaklayacağız Ve özgürlük kokan çiçekleri Ağlamaktan korkuyorsun biliyorum Ama bunlar sevinç gözyaşları Ve kaçınılmaz özgürlüğün bedeli Ey Kara Tenli Afrikam! Siyahla beyazı birleştiren gri Külün rengidir bilirsin Siyahla beyaz savaştığında Bayraklar kadar kül Sisler kadar gri kalmıştı mazideki özgürlük Oysa biz Yenilmez savaşçıların mazlum çocukları Başka renklerin olduğunu biliyoruz Ve artık onlarla yaşamak istiyoruz |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanfil Delisi
Eğer bu şehir yaşıyorsa Martıların özgür çığlıklarında Ve şehir hatları vapurlarının Nihavent şarkılarında Ve Anadolu'dan gelen çaresiz gölgelerin Ayak seslerinde Bir kırmızı karanfil vermek içindir Geçmişten geleceğe Eğer ışıklar yakıyorsa bu şehir Tükenmiş ömürlerin karanlık *******ine Menzile uzanan yolların en acı kıvrımlarında Ve nasırlı ellerin hıçkırık seferlerinde Bir kırmızı karanfil dermek içindir Umut bahçelerinden Eğer için için yanıyorsa bu şehir Sevdamın kül een yangınlarında Susamış dudakların en derin çatlaklarında Ve güneşi kıskandıran hasret türkülerinde Bir kırmızı karanfil sunmak içindir Karanfil delilerine |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|