![]() |
![]() |
#481 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Son Söz…
Gönlünde cennet kokusu, Yüreğinde Allah korkusu, Uhut’da er, resule yar Aşınca sahabe yolu… Titre dönerken tavafta, Yaşa Kâbe’de sonsuzu! Mahşerin provasında, Tadarsın hazzı doyumu! Aşklar Allah’a olunca, Aşlar bismillah sosunda… Cennet hali yarılanır, Yaşlar hasretle dolunca! Cehennem kor, zindan ahı Zikirsiz dilin şu hali… Zehir zemberek her anı, Yaşarken şeytan meclisi! Huzur varken dertli başı, Kim ister yaşasın acıyı... Dilde tövbenin kapısı, Nurlanır hidayet hali… Kaynaşır gölgesi ruha, Son söz ezberler tevhidi! Safet Kuramaz
![]() |
#482 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Son Şans...
Gözlerim kapalı/dinlerken türkü, Her mesaj ülkülü/acı-üzüntü... Mazim tir-tir titrer/kahrı başımda Ruh nefsime aşık/azdı büyüsü! Mağlup oldum nefse/tövbe nafile, Kıvranır nafile/doğrulmaz niye? Çırpınır yüreğim/gider elliye, Vaadime ne oldu/Kalu Bela’da? Küheylan altımda/dert savaştığım, Dünya alem şahit/haddi aştığım, Tükendi bahanem/iki batında Teslim ol hak yola/yaşarım son şans... Safet Kuramaz
![]() |
#483 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonsuz aşk…
Turna uçuşu daldım gözlerine, Sevdan kelebek kavuşmaksa dilek! Amazon yürek çağlar sözlerinde, Zeybek ruhunda dolanırım titrek! Toprakta tohum doğarım özgürce, Her bahar rahmet, yağmurunda gürce! Aşkına teslim kıyametten hücre, Bir kadın Leyla bir mecnun yar, erkek… Ağıt gözlerde yağmur gökyüzünde, Gönül hep hasret yaşatır hüzünde! Dolunay parlar sonsuz aşk yüzünde Mesaj aşığa, deşer kazma kürek… Safet Kuramaz
![]() |
#484 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonsuz Ateş...
Yanıyor evimin içi uykudaydım, Öyle gafletti ki, hala kuşkudaydım! Düştü elime bir köz alev parçası, Bir panik, dilimde imdat... Korkudaydım! Benden başka kimse kalmamıştı evde, Dışarıdan sesler gelir “Etki tövbe, “İmanım su olsun, yangın sönsün, alevde! ” “Hayırlar doldursun amelim bohçası...” Yaşama isteği dedirtti tövbeyi, Attım ne varsa içimden övmeyi, Saçlarımı kestim, kazıttım dövmeyi... Yangını söndürdüm, birden kısacası! Sarıldım eşime, çocuğuma aşkla! Sanki yenilendim, doğdum sonsuz şevkle... Öyle anlar geçti, sonra ateş zamkla Farkında olmadan tüttürdü bacası... Safet Kuramaz
![]() |
#485 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorgu Panayırı....
Hep düşünürüm, Neden doğa yeşil de Bilgisayar yada sinema ekranı beyaz... Neden erkekler kırmızı güller verirlerde, Kadına aşkı anlatırda, Boğalar kırmızı görünce gürler sinirle, Avaz avaz! Neden hep yaylaya gitmeye, Hasret yaşarız taze nefese de, Sigara içeriz çok az... Neden kurban bayramını eleştiririz de, Et yemekten bıkmayız yinede, Döndür pişir yap, ızgara köz... Neden hep acı çekmekten bıkarız da, Acıyı çok verene de, Âşık oluruz... Neden zamanı hor kullanırız da, Yapacak bir şey yokmuş gibi canla başla Yaşarız… Belkide bir bedene düşer gibi gölgeler, Yada suya atılan taşla yayılan dalgalar, Hiç sormadan yorumladığımız konuşmalardan algılar, Mirasyedi yaşamı renklendiriyor, Belkide hiç ölmeyecekmiş gibi… Bilen yok her şey emanet, Duyan yok her an ona hıyanet, Neşelenmezsen koptu kopacak kıyamet... 'Rastgele der' gibi balık tutanlara! Ne yaparsak yapalım bozulmuyor sıradanlık, Kaynıyor gelenler değişse de çaydanlık, Kimileri şikâyet etse de sürüyor bu hanedanlık, Alışkanlık var ya... İnci taneleri gibi ne pahalı! Gösterebilse aynalar bu ne kadar kötü garibanlık! Dilim dilim doğransa, yinede hoş geliyor adı... Kitap okumak gibi baktığımız yaşam, Biliyoruz işte yaşamasak da vesselam, Makyajı tazele, önemli bakarken endam! Ha unutmadan, ucuz şeylerde al açıksa salı pazarı… Yağla balla öyle konuş dururlar önünde kıyam, O ortamın hem sevileni hemde olursun padişahı! Safet Kuramaz
![]() |
#486 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorgular...
—Sevgili dost Müslüman mısın? —(Gayet emin bir şekilde!) Şüphesiz... —Namaza, oruca düşkün müsün? —(Boynu bükülmüşçe!) Hanım kılıyor beşe beş firesiz, Bense cumadan cumaya Müslüman! Geçim ne zor görmez misiniz? Çalışmakta ibadet siz söylemez misiniz? Aç olunca hem başım olur duman! —On dakikada mı uçar paran, İlahi aşk için açlık ne ki sağlıklıysan! Ne var ki bu dünyada bedelsiz... —Sigara, alkol içiyor musun? —Sigara her an, alkol ara ara —Peki, elini bir hortuma açıyorsun… İçinde de duman tütmekte bolca, Veya alkol güçlüce boşalmakta, Kâbe’ye akıtıyorsun! —(Korkuyla…) Aman yüklendiğim yeter dost, ne günah saçıyorsun Dünyalar versen razı olmam yapmaya! —Kâbe’nin mimarı Halil İbrahim peygamber, insan bilirsiniz? İnsanın mimarı ise Allah, Hangisi değerli Ah! —Elbette ben, bu ne akli egzersiz? —(Yemin ederek!) Yukarıda Allah var… —Şahittir her aza ve ruh, Her yerdedir Allah… Allah mekândan münezzeh, Dilimiz şirke şahit, ne çok cahiliz! —Hacca gitmek, Evlenmek Evlat edinmek... İçin paranız var mı? — (Gururluca…) Çok kazanıyorum! Daha yaşlanmadım ki onlara bağlanayım! Gücüm kuvvetim yerindeyken eğlenmek, Her yerde gezinmek Dur hele zamanı mı bunlardan sakınayım... —Ölüme garantin var mı? Ya şimdi göçersen olmadan emek, Ne diyeceksin sual ederken melek, Kabirde kalacak mısın gülerek... Koyma bizi ya Rabbi iki cihanda sensiz! —Kaldı ki mimarın seni mutlu görmek diler, Onsuz edindiğinden kat kat hanene salar... Dağlar eğilir, Boyutlar açılır, Huzur sağılır, Azla yetinmek değil midir sence değersiz... Safet Kuramaz
![]() |
#487 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorun Bende…
O kötü bu çirkin şu şer, Söylemek için seferber! Oysa anlatır sonsuz yer... Sanırım tek sorun bende! Yahu acı tatlı mı ne! Sıktıkça, aşktır mengene! Şans gibi yaşar hergele… Sanırım tek sorun bende! Tek kişilik film benimki, Yalnızlık adlı eylem ki… Dışı çölüm içi özlem ki, Sanırım tek sorun bende! Safet Kuramaz
![]() |
#488 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Soykırım…
Bosna Hersek’e yapılan soykırım kabul edildi. Sırplar aklandı! İsrail öldürüyor binlerce Filistin’li, Irak’ta Amerika İngiltere cabası… Öldürülenlerin hepsi Müslüman, Katilleri dolaşıyor aramızda safi! Osmanlı’ya kim başkaldırmadı ki! Arap’ı, Bulgar’ı, Romen’i, Yunan’ı… Anadolu toprakları da nasibini aldı. Yaşlı çocuk hamile demedi, Ermenilerde soykırım yaptı! Öldürme yaşat der İslam dini, Savaşır sadece yaşatılmazsa inancı! Allah’a küfredene haksızlığadır kini, Adı milleti ırkı dini kim olursa olsun… Bosna Hersek’te soykırım, Nahçıvan’da soykırım, Afganistan’da, Filistin’de, Irak’ta, Anadolu da soykırım! Aklandılar… Akladılar! Dünya şahit, şahit kendi gazetecileri… Yaptıkları kaldı yanlarına kar! Pişkin, pişkin Ermeni gibileri Öldürdüklerinden hak aradılar! Ölüyor hala Müslüman kardeşim. Öldürende sözüm ona hak dağıtıyor? Kur’an sevginin rehberi, İçinde zulüm-küfür ağlıyor! Medine ülküsünü gönlüm arıyor… Bölük pörçük birbirinden habersiz Müslümanlar, Nerede kaldı Ebubekir’ler, Ali’ler, Osman’lar, Hamzalar… Gönlüm gerçek adaleti, Cenneti arzuluyor… Vatan bölünmez yaşarken Çanakkale ruhu, Al bayrakta şehit kanları toprakta izi kupkuru... Ne Ermeni'si ne İsrail'i nede başkası başaramaz! Soykırıma siper tarihini bilir yaşadıkça iman gücü... Safet Kuramaz
![]() |
#489 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz Ola...
Yaşam içinde kandırmaca oyun, Birkaç mutluluk oda mumyalanmış... Çoban emrettikçe, oluruz bin koyun Otlar yığılı, vaat balyalanmış... Kaf dağı umut, külkedisi masal Fakirlik kor yol, sağlık verir moral Maddiyat hasat, ruhta açlık yasal Doğarken ağlar, sanki bir mayalanmış... Her çağda savaş silahlar değişmiş, Yaşam hep telaş, arabesk aşk deşmiş Oyun-eğlence zevk, aynen pişmiş Göz ama gibi, tarih kuryelenmiş! Söz ola uçar, göçebe yurt konar Bahardan miras, kış çarkında donar Kimse ders almaz, düzen beylik döner Ahde vefasız nesil, mafyalaşmış! Safet Kuramaz
![]() |
#490 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sözün Özü...
Manidardır kalbe nur, Kur'an! Mutluluk ondadır, her duan! Her an hayr öğüdüyle uyan İçi-dışı bir, olur insan... Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|